*

Willekeurige middelbare scholieren.

Een 13-jarig meisje heeft zelfmoord gepleegd, mogelijk omdat ze op een bangalijst stond.

Een 13-jarig meisje uit Pijnacker heeft gisteravond zelfmoord gepleegd. Op internet gaat het gerucht dat het meisje tot deze daad is overgegaan omdat haar naam verschenen was op een zogenaamde bangalijst.

De politie heeft de zelfmoord bevestigd, maar gaat niet in op de oorzaak. Het meisje werd gisteravond in een bos langs de Oude Klapwijkseweg in Pijnacker zwaargewond aangetroffen, meldt het AD. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze aan haar verwondingen overleed.

Directeur Zuiderwijk van de school waar het meisje op zat heeft nog nooit een bangalijst gezien op zijn school. "Ik ga nu eerst onze leerlingen opvangen om ze het nieuws te vertellen. En van een bangalijst weet ik niets. Volgens mij gaat het om een twitterbericht wat maar eindeloos doorgetwitterd wordt. Onze eerste zorg is nu de de leerlingen en de bescherming van de ouders van het meisje. Maar u begrijpt, dat als er eentje zou zijn, ze die echt niet aan de directeur laten zien."

Een bangalijst is een nieuw fenomeen onder jongeren waarop meisjes staan die het lichtvoetigst denken over seks. 'Banga' is straattaal voor slet. Scholieren sturen deze lijsten onderling door en zo gaan ze vaak de hele school rond, met ernstige gevolgen.

Reaguursels

-weggejorist-

Triest. Zelfmoord. En bangalijsten. En alle publiciteit.

Sterkte voor familie en vrienden.

Internet verbieden. En scholen.

Het wordt nu wel een echte hype, die bangalijsten.
Wat wordt het volgend nieuwsbericht: "jongen pleegt zelfmoord omdat hij geen bangalijst kan krijgen"?

Treurig!

@ zure Boer
platte ongevoelige hufter.

Zwaargewond langs de weg....vreemd verhaal hoor.

Verschrikkelijk nieuws dit. Het kan ieders kind overkomen, dus een gematigde toon zou op zn plaats zijn. Sterkte voor iedere betrokkene!

-weggejorist-

Ik denk dat zo'n bangelijkst hetzelfde is als een lolliepopparty. Er wordt over gepraat, iedereen kent iemand die er een kent, maar persoonlijk niet. Dit soort hypes is van alle tijden.

@tjupamilolo
kom op, dit is toch te stompzinnig voor woorden...

"Op internet gaat het gerucht..."
Hetzelfde internet waar reaguurders hun onzin kwijt kunnen, aluhoedjes het einde van de wereld voorspellen en bomenknuffelaars met hel en verdoemenis dreigen als we statiegeld afschaffen.
Dit bericht had hier niet gestaan als het een willekeurige tiener was die er gewoon geen zin meer in had.

13 en banga banga lijst? Ontgaat mij iets of is hier echt een "fatsoenskloof". Ik betwijvel of er daadwerkelijk zo'n lijst is op de die leeftijd?

Wel sterkte voor de nabestaande!

was wel heftig idd is bij mij tegenover.
zie ook hier:www.telstar-online.nl...

zo'n lijst is toch behelpen, vroeger droegen ze gewoon armbandjes of hadden ze een breezer.

@zure Boer
De zelfmoord of de zgn bangalijstjes? Wees eens specifieker aub.

Dat krijg je als je die pubers een GSM geeft.

Southpark item overgenomen door schooljeugd en de volwassenen die er op inhappen alsof ze zelf acteurs zijn in die serie.
Het gaat echt nergens over,dergelijke lijstjes zijn er altijd al geweest en doorgaans afkomstig van jaloerse meiden.

@Chris1977
Sowieso het bestaan van zo'n lijst maar zelfmoord nav ook.

Triest verhaal. En dat door media als twitter. Ga dan in godsnaam weer stiekem blowen of biertjes drinken onder schooltijd. Dit gaat echt nergens meer over

@ Jommeke
Inderdaad. Elke vorm van sociale media verbieden voor kids onder de 18. Hooguit een gsm waarmee ze kunnen bellen in noodgevallen.

Meisje toch...nu leek het het ergste wat je kon overkomen, maar een paar jaar later en je zou er alleen maar om hebben kunnen grinniken. Verschrikkelijk voor de ouders moet dit zijn.

Bangalijst! Het woord van 2012.

Wat een snelle conclusie dat het zelfmoord was. Gisteravond in een bos zwaargewond gevonden en dan al meteen zelfmoord als doodsoorzaak?
Moet dat niet eerst onderzocht worden?

Die bestonden vroeger al, alleen werd er toen gewoon over de gangen geschreeuwd wie er op n stond. Dan kon je twee dingen doen: je haalde je schouders op, of je roste iemand voor z'n bakkes. Dan hield het wel op. Veel pubers zijn zodanig gepamperd door pappie en mammie dat ze geen enkele weerstand hebben tegen de grote boze buitenwereld. Hopelijk zijn de ogen van nieuwe ouders geopend en worden de kinderen weer gewoon naar buiten getrapt om te spelen, wordt er weer ouderwets 'nee' tegen ze gezegd, wordt er niet verontwaardigd een leraar op het matje geroepen als hun kind terechtgewezen wordt enz. enz. Deze generatie 12-25 jarigen is gewoon reddeloos verloren, overslaan en de draad over een paar jaar weer oppakken graag...

Wel sterkte voor de nabestaanden overigens, laat dat duidelijk zijn...

Alle zelfmoorden zijn triest, maar ben je zelf niet een beetje sociaal uit balans als je al zelfmoord pleegt om zoiets achterlijks als een bangalijst?
Ik bedoel dat is toch allemaal prietpraat van 13 en 14 jarige sukkels die denken dat ze cool zijn terwijl ze nog nooit enige vrouwelijk schoon hebben mogen aanraken.

En jullie gaan gewoon mee in de hoax

ik zou me kapot schamen voor die copy paste journalistiek

En nu is ze geen slet meer?

@Zure boer
Je bent inderdaad plat en ongevoelig.

Hoop niet dat je zelf al een kind hebt van die leeftijd. Heb je wel een kind maar nog niet van die leeftijd dan raad ik je aan om je er eens in te verdiepen.

Gram kan naar Teeven en naar bangalijst.com

Kom op M. Vos! Er zijn eerder al meerdere artikelen verschenen waaruit blijkt dat 'bangalijsten' echt niets nieuws zijn.

wazakzegguh | 29-03-12 | 09:33 | niet ok!
+1000

13 jaar mensen!!! En dan al jezelf het leven ontnemen.
Denk even goed na voordat je lompe commentaar plaatst.

-weggejorist-

@Chris1977
Ze is 20 maanden jong en hopelijk later slimmer dan dit, meer kan ik er niet van zeggen.

-weggejorist-

Dames en heren. 'Het gerucht gaat.' Met andere woorden ze had een paar vrienden met twitter die dachten 'hey misschien stond ze wel op zo'n banga lijst wat de laatste dagen in het nieuws is geweest.' En besloten een gerucht de wereld in te twitteren.
Ik vertrouw de jeugd van tegenwoordig voor geen meter. Pubertijd is een kut tijd om door heen te gaan, en dat sommige het niet aankunnen is al langer bekend. Triest maar waar.
Sterkte aan de nabestaanden.

Wat ontzettend triest dit arm kind

Even voorzichtig formuleren (hoi Joris): "gelet op haar twitterprofiel kan ik me voorstellen dat een jongeman in de zelfde leeftijdscategorie haar op zo'n bangalijst zou zetten"

@zure boer
Of ze slimmer wordt hoop ik wel maar daar ben jij medeverantwoordelijk voor.

@Pikkebaas | 29-03-12 | 09:38 | niet ok! en Z.aaddonorshoarma | 29-03-12 | 09:38 | niet ok!: Respectvol hoor, laat de doden met rust, eikels.

Tja, het is misschien niet leuk om te horen, maar jongeren plegen doen om het minste of geringste al zelfmoord. Een vriendje/vriendinnetje die het uitmaakt, tegenvallende schoolresultaten, ouders die gaan scheiden, enz.
Je kunt kinderen niet tegen alles beschermen, er zullen altijd kinderen zijn die het niet halen.
Als volwassenen moet je natuurljik wel altijd ingrijpen, en optreden tegen ongewenst gedrag, en daar scheelt het ook weleens aan (opvoeding? Sociale controle? Dat zijn vieze woorden!)

@snokkertje , misschien is het niet netjes maar het is wel relevant voor dit nieuwsartikel.

Zure Boer
U kunt zich schijnbaar niet de cultuur inbeelden die er heerst onder de jeugd en wat het betekend voor een puber om op zo een lijst te staan, de schande die dit meisje , waarschijnlijk ,onterecht voelt u dus zo groot dat ze tot zo een daad is over gegaan.
u zou u commentaar iets kunnen aanpassen omdat vooral veel jeugd hier op dit soort sites zit.

Smakeloos, Zure Boer. En dat je maar veel kinderen mag krijgen...

Aan het tweets de lezen is het ook wel duidelijk dat ze depressief was. Heeft volgens mij weinig met een 'banga lijst' te maken. Anders had ze dat ook wel getweet lijkt mij.

Als vader van 2 dochters vind ikd it soort berichten altijd moeilijk. Als ik die twitterfeed lees dan hoop ik dat mijn meiden wel iets minder labiel worden dan dit meisje.

*haar

Pikkebaas | 29-03-12 | 09:49 | niet ok!
Hoe is dat dan relevant? Er staat een afscheidsgroet en verder lees ik vooral veel tweets van een dertienjarige die met zichzelf in de knoop zit. Voegt dus niets toe. Maar misschien zie ik het verkeerd en is sensatiezucht hetzelfde als journalistiek.

Patricia Paay doet ook haar uiterste best om op zo'n lijst te komen.

Als ik die tweets zo eens lees dan hebben ze op dat vmbo het verschil tussen "die" en "dat" nog niet gehad.

@Snokkertje, het woord bangalijst komt namelijk nergens voor. Het hele bestaan van die lijst is nergens uit af te leiden. Wel is te lezen dat ze al vaker depressieve neigingen vertoonde. Ik concludeer dat de zelfmoord niets met die bangalijst te maken had. Doet niks af aan hoe fokking triest ik het vind dat je jezelf voor een auto gooit in de nacht nadat je eerst nog tweet dat je lekker tegen je moeder aan op de bank lag.

heel veel pubers zitten door de druk van de maatschappij in de knoop omdat ze aan te veel eisen van hun omgeving ,vriendjes vriendinnetjes, moeten voldoen je kunt alleen maar er voor ze zijn en ze steunen en hopen dat ze de druk aan kunnen zo lang als de pubertijd duurd , helaas dit meisje kon de druk niet meer aan

@Chris1977
Klopt, meer kan ik niet doen.
@stoethaspel
1 is meer dan genoeg.

Zure Boer
u zult nog versteld staan wat er over 10 jaar door het hoofdje van uw kind spookt , ik denk dat u er bang van zou worden.

Kan ik ook zo'n bangalijst ontvangen ?

Wat is het meest kwalijk eigenlijk, onderaan of bovenaan staan op zo'n lijst? En is dit een soort hot-or-not lijst of is dat weer heel iets anders?

Suske doet Wiske
FrankieHapsberger

mensen deze site wordt ook gelezen door familie ,vrienden en vriendinnen van dit meisje , plat commentaar snap ik op andere topics maar hier bij dit topic is het wel erg plat.

-weggejorist-

Ratzing
platte idioot

@Ratzing. | 29-03-12 | 10:13 |
lul

@Ratzing. | 29-03-12 | 10:13 |
lul

tuurlijk tis heel triest en enzo , maar ze komt niet zomaar op die lijst ?

Vroeger wist je ook welke meiden de sletten van de school waren, wie makkelijk te nemen waren of wie pijpte voor een pakje sigaretten. Namen van die meiden gingen ook gewoon rond, door al die aandacht voor die bangalijsten, die overigens al heel lang bestaan, en wat voor gevolgen dat wel of niet kan hebben zorgen er voor dat meiden gekke dingen kunnen doen. Tja en meestal sta je er niet voor niets op. Blijft natuurlijk treurig als dit bericht waar is, tenminste als ze het heeft gedaan vanwege een bangalijst.

Pikkebaas | 29-03-12 | 09:59 | niet ok!
Ik zie nog steeds de relevantie niet en je conclusie komt ook uit het niets. Op basis van een reeks onsamenhangende kreten op Twitter kun je hooguit concluderen dat ze het daar niet heeft gehad over bangalijsten. Of poolbiljart. Of ijsberen. Of de nieuwe Mercedes SLK. Je conclusie raakt kant nog wal. Overigens, dat ze zich voor een auto heeft geworpen, is dat ook jouw conclusie?

Dan ben ik blij dat jij het onderzoek niet leidt.

Zonde, triest.... zo een leuke jonge meid !. Wij proberen twitter, facebook ook nog buiten de deur te houden. Wel aangemaakt maar wel afgeschermd en gecontrolleerd door ons. Er worden zoveel nare en rare dingen getweet door kinderen, en wat ze niet weten is dat alles wat je plempt altijd zichtbaar zal blijven. Dit meisje gaf trouwens duidelijk aan dat er iets aan de hand was, maar goed zovelen twitteren op deze manier, bah vervelend nieuws !.

Als een meisje het lekker vindt om te neuken maakt dat haar toch niet meteen een slet.En op die leeftijd is het juist gezond om het te proberen.Die anderen die dat vreemd vinden zijn sexueel onderontwikkeld

@Snokkertje, klopt ik leidt het onderzoek niet, dus ik kan me wat vrijer uiten. Er staat namelijk niet in het bericht dat ze door een ijsbeer om het leven is gekomen, het gaat wel over bangalijsten en daar heeft ze het dus niet over.
En waar moet je je langs een autoweg dan voor werpen om zwaargewond te raken, ijsbeer zeker ?

kzegje | 29-03-12 | 10:20 | niet ok! hoi martijn!

De Directeur is nog echt opzoek naar een papieren lijst.

Pikkebaas | 29-03-12 | 10:21 | niet ok!
waar lees jij dat ze zich ergens heeft voorgeworpen?

Evolution-in-progress !

Dus het gerucht dat er 1 bestaat en het vermoeden en retweeten ervan zorgt ervoor dat een meisje er een einde aan maakt? Lijkt me wat vergezocht.
Geeft wel de enorme impact van internet aan, indien er geen lijst bestaat maar iedereen doet alsof je er op staat.

@Pikkebaas | 29-03-12 | 10:21 | niet ok! Je hebt echt last van een denkbeperking he. Wie zegt dat 'zwaargewond' een verband heeft met de weg? Er zijn ook andere manieren om zwaargewond te raken. Ook als je dat zelf wilt doen.

In geval van voor een auto werpen zou ik op z'n minst veronderstellen dat er ook naar een auto gezocht wordt. Maar verder hou ik erover op. Lijkt me wel zo fris.

Niveau van sommigen hier staat gelijk aan de doelgroep waar ik mee werk. Verstandelijk beperkten met een IQ tussen de 50 en 60!

Triest hoor!

@kzegje
Wat zeg je?????
13 jaar hoor...

nl.gosupermodel.com...

Sommige kinderen op Twitter zijn duidelijk nog te jong of hebben een te laag IQ om SocialMedia te gebruiken. Sommige reacties op de dood van dit meisje zijn gewoonweg afschuwelijk, je zal ze maar te lezen krijgen als ouders, familie of vrienden. Zoals eigen schuld en dergelijke, wat mankeren die kinderen toch ?. Is dat de toekomst ?, wow !.

Chris1977
Helemaal met je eens

Zoals ik al vaker betoog heeft Dalrymple gelijk gekregen. Uiteraard besef ik dat ik een herhalio ben geworden maar het is belangrijk dat de boodschap voor iedereen duidelijk wordt. de cultuur van de onderklasse is de laatste decennia leidend geworden en dat MOET gestopt worden. Ik zal best een moralfag zijn maar onze cultuur zit in een vrije val en er moet een moreel reveille komen willen we niet ten onder gaan. Want wat men in de jaren 60 in gang heeft gezet ettert nog altijd door en ik heb zelfs de indruk dat het harder gaat dan ooit.

RIP meisje..

Er is een zwaar gewonde jonge vrouw gevonden (inmiddels overleden) en er wordt gelijk gezegd: zelfmoord en dat zou dan komen door een bangalijst en de goegemeente begint te roepen over het verbieden van social media
Mijn god wat een domheid.

Ik krijg echt een brok ik mijn keel als ik die twitterfeed lees. Een uur ervoor 'nog lekker tegen mama op de bank aan gelegen'...gvd

Kap nou eens met dat Banga-gebeuren.
Been there, done that, next !

RIP meisje en heel veel sterkte voor nabestaande. Triest verhaal, kinderen in de pubertijd zijn erg onzeker, dat dit dan gebeurt verbaast me niet eens maar het zegt ook genoeg over onze samenleving die kennelijk erg hard aan het afglijden is.
Er is erg weinig respect naar elkaar toe.

Flikker toch met die domme mediahype over 'bangalijsten'. Dit is helemaal geen nieuw fenomeen, en het heeft geen ene moer te maken met deze zelfmoord. Het is gewoon een nieuw fenomeen in de media, en het is niet meer dan een domme hype. Dat Powned hier aan mee doet, is erg jammer..

straattaal verbieden, straat ettertjes verbieden, opvoeding in goede lijnen sturen, dat dit allemaal gezegt moet worden is al bizar.

@Bigi Bana Boy | 29-03-12 | 10:34 | niet ok!
De onderklasse is de norm, dat is inderdaad stuitend, de vraag is alleen hoe we dat gaan oplossen.

kapotte_stofzuiger | 29-03-12 | 10:53 |
College lopen bij Kinnesinne !

Banga pipo popo, wat een woorden. Nog even en je waant je ergens in Afrika hier.

leijpeideaud | 29-03-12 | 10:31 | niet ok!
Toch zit er wel wat in... Hoe verschrikkelijk triest en kudt het ook is dat zo'n jong meisje zelfmoord pleegt; als je om een dergelijke puberale gebeurtenis al zelfmoord pleegt, zou je het in de echte wereld toch al niet redden.
Er zullen nu eenmaal altijd mensen zijn die het niet redden, zoals iemand voor mij letterlijk schreef. Ja, dat kan ook een van mijn kinderen zijn, maar ik hoop dat ik er emotioneel sterke mensjes van kan maken. Al ben ik verre van perfect, tot nu toe heb ik het idee dat het wel aardig lukt, gezien het blauwe oog van mijn zoon's aartsrivaaltje van 6. Hij had mijn zoontje al een paar keer van de glijbaan op het schoolplein geduwd en meneer was het zat. PATS. Geen verontwaardigde ouders op de stoep gehad, wegens goed optreden van de kleuterjuf die aan de ouders uitlegde dat ie het toch cht verdiend had. Ik ben blij met de ouderwetse instelling van de gekozen school. De koffie op het terrasje met de blauwe-ogen-moeder was lekker en we hebben flink gelachen. Zo hoort het. Kinderen worden tegenwoordig aan de ene kant veel te veel afgeschermd en aan de andere kant hebben ze toegang tot social media. Dat is een combinatie die niet in deze tijd past en dus moet n van de twee verdwijnen. Aangezien de social media niet zullen verdwijnen, moet de overbeschermende ouder zich bij dit soort berichten maar eens goed achter de oren krabben.

Ratsing is waarschijnlijk zo'n figuur die een zelfmoordenaar nog gaat aanmoedigen ook om te springen, het laagste soort klootzak wat op Aarde rondloopt. Naastenliefde is hun vreemd, alleen liefde voor zichzelf, puur egoistisch.

Arm meisje.

@ Jommeke
Inderdaad. Elke vorm van sociale media verbieden voor kids onder de 18. Hooguit een gsm waarmee ze kunnen bellen in noodgevallen.

DePotOP | 29-03-12 | 09:31 | niet ok!

En eigenlijk moeten ze het verengelsen van de Nederlandse taal ook verbieden!

Behalve een idiote tweet die geretweet werd is er helemaal niets dat blijkt van een bangalijst, of wat voor een andere lijst dan ook. Hoe kansloos ben je als medium wanneer je zo'n gerucht over gaat nemen? En als je al tweets gaat gebruiken als bron voor een nieuwsbericht, zet de titel dan op zijn minst tussen aanhalingstekens.

Godverdomme. Als je haar tweets leest. Wat een triestheid.

Het zal je dochter maar zijn. Maar zelfmoord plegen alleen omdat je naam op een lijstje staat, lijkt me dat er meer aan de hand moet zijn geweest met deze meid.

13 jaar... den zit je net in de brugklas of in de 2de. Ik vindt het wel erg opvallen dat jonge meisjes wel heel erg vatbaar zijn voor zulk soort dingen, vooral als er geen vader in de buurt is.
-
Meisjes van 13 die naar rotterdam gaan en zich als hoer laten prostitueren, meisjes van 13 die zelfmoord plegen omdat ze op een hoerenlijst staan. Meisjes van 13 die al pijpend, rukkend en gangbangend hun tienerleven in gaan
-
Volgens mij is er toch iets veranderd de afgelopen 15 jaar. Ik zie nu al vaker meisjes van 15-16 jaar die al een kind hebben.

Toch zit er wel wat in... Hoe verschrikkelijk triest en kudt het ook is dat zo'n jong meisje zelfmoord pleegt; als je om een dergelijke puberale gebeurtenis al zelfmoord pleegt, zou je het in de echte wereld toch al niet redden.
@wazakzegguh | 29-03-12 | 11:25 | niet ok!
.
Het lijkt er verdacht veel op dat je hiermee wilt zeggen dat haar leven weinig zin had omdat 'ze het toch niet zou redden'. Wat is dat voor redenatie? Je hebt toch geen idee wat er speelde in haar leven?

orangin | 29-03-12 | 11:28 |
Als u mij bedoelt ?
Ratzing is de naam.

@wazakzegguh

Wat ben jij een ongelovelijk KLOOTZAK! Je bent de zuurstof die je inademd niet waard LUL.

wazakzegguh | 29-03-12 | 11:25 | niet ok!
De pesterijen gingen blijkbaar niet alleen op SocialMedia, las een tweet van een vriendin dat ze op school ook gepest werd. En dat sommige kinderen het gewoonweg niet halen is natuurlijk een absurde stelling. Wij zijn toch geen dieren ?. Mijn zoontje scherm ik semi af voor SocialMedia, hij heeft het wel en wij begeleiden hem in de do's en don't en alles is afgeschermd voor niet bekenden. Hij kan zich goed fysiek verweren, zit al een aantal jaren op kickboksen, maar weet ook dat weglopen en niet zelf beginnen verstandiger is dan meppen. Teveel afschermen slecht, overbeschermde ouders moeten zich nu achter de oren krabben ?. Ik denk duidelijk adviseren in het gebruik van internet en uitleggen wat wel en niet kan, en je eigen kind normen en waarden bijbrengen belangrijk is. Zoals ik al schreef is het beter om de confrontatie uit de weg te gaan, en als hij fysiek aangevallen wordt zal hij zeker de overhand hebben. Mondeling is hij wat zwakker en dus is begeleiden en controleren van zijn SocialMedia gebruik belangrijk. Als er getrolt wordt zal hij het al snel afleggen, geheel onbelangrijk vind ik aangezien hij nu een klas heeft overgeslagen wat ik belangrijker vind. Ach, je weet nooit waar je goed aan doet, ik neem aan dat de ouders van dit meisje ook gewoon goed hun best hebben gedaan bij de opvoeding en de juiste manier dachten te hebben. Het is en blijft een naar bericht, waar je als ouder echt niet aan moet denken.....

Hitman | 29-03-12 | 11:39 | niet ok!
Vandaar het woordje 'als', mijn waarde, vandaar het woordje 'als'.

sickworld | 29-03-12 | 11:43 | niet ok!
Ik ben geen man...

leijpeideaud | 29-03-12 | 11:46 | niet ok!
Zelf ben ik acht jaar gruwelijk gepes en ik leef nog, dus wat is uw punt? Het versterkt alleen maar mjn punt. En naar mijn mening zijn wij wl dieren. Daar ben ik heilig van overtuigd. Bovendien zijn wij de enige soort die zijn zwakkeren in leven houdt, maar dat is een andere discussie (en bovendien werk ik daar zelf aan mee door mijn baan in de medische onderzoekshoek).

leijpeideaud | 29-03-12 | 11:46 | niet ok!
Ben ik het uiteraard wel met u eens dat het verschrikkelijk is, staat ook in mijn eerder comments. Zelfs dat het mijn kinderen kan overkomen.

wazakzegguh | 29-03-12 | 11:53 | niet ok!
Ik snap echt niet wat je bedoelt, wil je nou zeggen dat het meisje gedoemt was om zelfmoord te plegen. Ik denk dat het acht jaar pesten duidelijk wat sporen heeft achtergelaten. Dus als jij fysiek zwakker bent dan mij, is het aan mij om jou wat aan te doen zoals een dier zou doen. Ik geloof dat er wat bouten en moeren los zitten. Dus jij bent eigenlijk een van die zwakkeren die wij in leven houden ?.

wazakzegguh | 29-03-12 | 11:47 | niet ok!
Vandaar het woordje 'als', mijn waarde, vandaar het woordje 'als'.
.
Ik doel niet om deze specifieke situatie. Het gaat om uw uitspraak dat een kind dat zelfmoord pleegt om 'een dergelijke puberale gebeurtenis' het toch niet zou redden in de echte wereld. Als u dat echt meent, dan heb ik medelijden...

wazakzegguh | 29-03-12 | 11:55 | niet ok!
Ik ga altijd van het goede uit en aangezien je aangeeft dat je kinderen hebt zal je het wel goed bedoelen. Alleen komt het er misschien rot uit ?. De vergelijkingen dat gepeste kinderen zwakke zijn die in leven worden gehouden, en dat deze kinderen het toch niet redden vind ik absurd. Pesten is not done, dat geef ik mijn zoontje mee en hoop dat hij niet aan zulke pesterijen mee zal doen. Doet hij dit wel dan zal hij het wel weten !.

Ik ben op de middelbare school ook vreselijk gepest. En gelukkig hadden we in die tijd geen social media. Ik was thuis dus gewoon veilig. Geen sms of facebook die mij thuis nog kan redden. Wellicht heeft mij dat destijds gered.

Pesten is van alle tijden en gewoon verschrikkelijk. Zeker voor zeer onzekere pubermeisjes.

Triest verhaal dit.

Volgens mij valt het reuze mee in hoeverre de bangalijst een 'fenomeen' is onder scholieren. Het is het zo wel aan het worden want de meerderheid van de scholiertjes die eergisteren nog nooit van een bangalijst gehoord hadden zijn er nu vleitig eentje in elkaar aan het zetten. Media, samen met religie een grote bron van slechtheid, soms, misschien vaak..

Pikkebaas | 29-03-12 | 12:12 | niet ok!
Met SocialMedia komt het pesten zo via je PC je woonkamer in. Altijd al gevonden dat ouders en leraren beter moeten monitoren op pestgedrag, en dit moeten bestraffewn. Het wordt eigenlijk voor lief genomen en als normaal beschouwd waardoor er door de jaren heen eigenlijk niks verandert is. Het bestaat nog steeds en zoals je schrijft nu met een nieuwe dimensie SocialMedia en dergelijke. Bij sommigen veroorzaakt pesten jarenlange geestelijke problemen, en kan dit eigenlijk ongestraft worden toegebracht. Vooruitgang heeft ook zo zijn nadelen, zo zie je maar.

omwenteling | 29-03-12 | 12:22 |
verschil met vroeger en nu is 17miljoen mensen meer. van lokaal naar publiekelijke schandpaal. van pestlijstje naar dodenlijst. van begrip naar "toch te zwak om te overleven".

@Madnar
Moet de meeste mensen hier toch wel aanspreken aangezien Darwin zo'n beetje God is.

Hitman | 29-03-12 | 12:00 | niet ok!
Het spijt me voor u dat u medelijden heeft met mij. Ik sta wel degelijk achter mijn uitspraak. Vanuit natuurlijk oogpunt that is... Heb je weleens een dier gezien dat zelfmoord pleegt omdat het onderaan de pikorde staat? Ik niet... ze proberen hoger te komen.

leijpeideaud | 29-03-12 | 12:10 | niet ok!
U trekt mijn woorden uit hun verband en plaatst ze vervolgens verkeerd terug. Ik zeg niet dat mensen die gepest worden het niet redden, ik zeg dat mensen die zelfmoord plegen omdt ze gepest worden, het waarschijnlijk in de maatschappij niet hadden gered. Dat zullen we uiteraard nooit zeker weten, omdat de onderzoeksgroep zelfmoord pleegt...
Uiteraard leer ik mijn kinderen dat ze niet mogen pesten en dat er een flinke straf op staat als ik het merk. Ik leer ze echter ook dat ze zich moeten weren als ze gepest worden en dat ze best een keer van zich af mogen meppen. Daar is niets mis mee...

@wazakzegguh, klopt ik leer mijn kinderen dat de beste verdediging de aanval zonder genade is.

kzegje | 29-03-12 | 10:20 | niet ok!

Krijg aub nooit een kind, lutser!

Pikkebaas | 29-03-12 | 12:56 | niet ok!
Ach, een aanval mt genade is ook goed, komt ie ng sterker uit en als het beoogde effect maar is, dat ze hem met rust laten of accepteren.

Godverdomme als je haar tweets leest zie je dat dit al langer speelt. Te triest, toen ik die tweets las hield ik het bijna niet meer.

@wazakzegguh, ken uw klassiekers : "The best defence is the attack without mercy !" (Capt James T. Kirk - Commanding Officer USS Enterprise)

wazakzegguh | 29-03-12 | 12:51 | niet ok!
Vanuit natuurlijk oogpunt?!? We hebben het hier niet over een leeuw die een hertje te pakken krijgt of een steenbok die een verkeerde stap zet op een berg. Het gaat over een meisje van 13 jaar oud die het niet meer zag zitten en vervolgens uit het leven stapt. Denk eens na wat uw teksten doen met bijvoorbeeld de ouders, familie en vrienden die dit mogelijk zouden kunnen lezen. Hoe kunt u dit als ouder zo gevoelloos typen met een soort Darwinistische insteek? Dat is iets wat ik niet begrijp.

Het duurt niet lang meer tot wat wordt ondernomen tegen die bunga-bunga-lijsten. Ik verwacht iets dat geld kost en de woorden verplicht en informeren bevat.
Go Nederland Go.

wazakzegguh | 29-03-12 | 12:53 | niet ok!
Dit is total bullshit. Sommige mensen kunnen het gewoon niet alleen en hebben een beetje hulp nodig. Hoe hard leven ook is mensen hebben de mogelijkheid om compassie te tonen en te geven. Wat jij hier typt slaat gewoon werkelijk alles.

Ik denk niet dat een bangalijst de enige oorzaak is, zal meer de spreekwoordelijke druppel geweest zijn.

Desalniettemin zeer triest..

Een toevoeging:

Wazakzegguh, U, mijnheer, bent een complete randdebiel.

Schalehengst | 29-03-12 | 09:27 | niet ok!
En of dat die er zijn op die leeftijd, ik ken lui van 12 die sletten zijn. Het is te ziek voor woorden, maar ik ben ervan overtuigd dat de media enz. een grote rol speelt in deze seksualisering van de samenleving. Want seks is geld.

wazakzegguh | 29-03-12 | 12:53 | niet ok!
En het feit dat u gepest bent geeft u niet het "recht" om dit zo te concluderen. Ik ben ook gepest, maar juist daarom ben ik altijd open-minded naar dingen gebleven.

Het gezegde is daarom ook: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Dit kan dan wel hypocriet klinken maar er zit zeker een deel van waarheid in.

Hitman | 29-03-12 | 13:07 | niet ok!
Dit is een plek waar mensen comments geven op een topic. Als je in elk zielig topic alleen maar RIP mag typen, zonder greintje kritiek, kan Powned net zo goed de comments schrappen. Bovendien: als mijn dochter van 13 zelfmoord had gepleegd, had ik wel iets anders te doen om op dergelijke sites te gaan lezen.

@orangin | 29-03-12 | 11:18 : Ik dacht exact hetzelfde. Zijn de Nederlandse woorden op?

"klopt ik leer mijn kinderen dat de beste verdediging de aanval zonder genade is.
Pikkebaas | 29-03-12 | 12:56"

U is terrorist van beroep?

Lears | 29-03-12 | 13:26 | niet ok!
Dat spreekwoord ben ik het totaal mee eens, u heeft de lijn niet helemaal gelezen? Mijn kinderen zou het nog lang heugen, mocht ik erachter komen dat ze pesten. Mijn standpunt is, dat je je kinderen er weerbaar tegen kunt maken, en als er kinderen zijn bij wie dat niet lukt, zij zeer veel moeite zullen hebben zichzelf staande te houden in de huidige maatschappij. Of dat dan de schuld is van de ouders? Dat kan, maar hoeft zeker niet.
Bij deze stop ik in dit topic, omdat blijkbaar de nuance in mijn coimments mensen ontgaat. Beter dan bovenstaande kan ik het niet uitleggen; geeft niet, volgende keer beter.

Hitman | 29-03-12 | 13:07 | niet ok!
Waar uw behoefte vandaag komt om op dit onderwerp kritiek te uiten laten we maar over aan professionele hulpverleners. En het gaat er natuurlijk om dat ouders/familie het op een gegeven moment tegen kunnen komen als ze op internet op zoek gaan naar antwoorden.

Bovenstaande was bedoeld voor:
wazakzegguh | 29-03-12 | 13:28 | niet ok!

Wat een comments; dat meisje is 13 wat is 13 nou ? ik vindt t vooral heel triest dat zulke jonge kinderen al bezig zijn met dood willen en dat ze niet meer weten hoe er boven te staan de daad zelf zal imo in een zeer emo staat gedaan zijn waar het rationele van dit meisje even helemaal weg was,
Ik denk dat door de emotionele staat de verdrietige gedachtes en t minderwaardigheidsgevoel zo sterk hebben gemaakt dat ze daardoor in n impuls dit besloten heeft , Triest ik vindt het verschrikkelijk. 13 lijkt op die leeftijd heel wat maar 13 is gewoon heel jong ze was trouwens net 13 en ook nog s een meisje wat imo mooi was en waarschijnlijk gepest is uit jaloezie oid niet dat dat uitmaakt pesten hoort niet maar ik denk dat er meerdere factoren zijn geweest.

Iig zat dit meisje heel erg in de knoop met van alles en heeft helaas niet kunnen zien dat ook dit voorbij gaat

Iem schreef zonde vader ergens dit meisje heeft gewoon beide ouders om zich heen hoor

Kids van 13 horen bezig te zijn met huiswerk kleine conflicten oplossen als leerproces te shoppen met vriendinnen te bedenken wat belangrijk is . roddelen over leraren horen afentoe lekker puuberend met deuren te slaan als t tegenzit maar horen NIET AAN ZELFMOORD TE DENKEN (AL GEBEURT T VEEL)

Dat zegt iets over hoe verrot de huidige maatschappij is en hoe normen en waarde veranderd zijn kinderen van 13 mogen tegenwoordig geen kind meer zijn de verwachtingen zijn te hoog en ja ook ik denk dat social media naast positief zeker ook negatief kan bijdragen aan iemands leven zeker op zon leeftijd .

Gepest werd en word er helaas altyd, alleen imo gaan kinderen tegenwoordig wel veel verder in t pesten. En ondanks pestprotocollen etc gebeurt er te weinig om het tegen te gaan. En vergeten ouders ook hun rol in t uitleggen aan hun kids dat ieder mens uniek is en dat anderszijn niet raar is en je andere in hun waarde moet laten..

Ik denk niet dat 1 ding de reden was maar meerdere factoren bij elkaar , hoe dan ook het is en blijft triest dat een 1`3 jarige zon stap nodig lijkt heel triest . ik hoop dat zij haar rust vindt en dat haar familie de kracht vindt met dit verschrikkelijke verlies om te gaan..

Hier klopt helemaal niks van dat meisje ging een stukje lopen in het bos toen is eriets gebeurd waardoor ze bewusteloos is gevallen en naar het ziekenhuis is gebracht ze is niet dood en het had niks met die bangalijst te maken de media moet hun informatie beter controleren

twitter.com...

Wat is deze?

Ach hou toch op man met die onzin, zelfmoord om een bangalijst. Dat geloof je toch zeker zelf niet. Echt weer typisch zo'n onzin hype dingetje, vorige week ging het nog over Kony2012.

-weggejorist-

Bangalijst is niet iets nieuws !

Een van de domme tweets die rond gaan.... "Maar die Livia is helemaal niet echt doood he, haar account was gehackt.. En iemand zette onzin voor geld en die domme nieuws gaat geloven".


En dan is er nog een twitteraccount twitter.com... die er grapjes over maakt door net te doen alsof deze account van Livia is. Hoe erg moet dit voor de ouders zijn al die hersenloze en keiharde tweets ?.

Mensen, hou gewoon op met dit belachelijke gedoe.

Dat meisje heeft echt niet alleen om zo een lijst zelfmoord gepleegd er zou veel meer moeten gebeurt zijn om je dierbaren voor zo een flut lijst achter te laten. Niemand weet hoe het is gegaan en wat er allemaal, gebeurt is. Dus hou op over elkaar lopen uitschelden voor het zelfde geld zou het een kennis van jou zijn geweest en dan zou jij het ook niet leuk vinden als nabestaanden als er zo over je gepraat wordt!

Ik vind het wel raar dat ze dan zulke dingen op twitter zet ook over dat ze lekker samen met haar moeder op de bank heeft gelegen en dan vervolgens zelfmoord pleegt. Maar ik denk dat ze gewoon heel erg in de war was en dat ze niet meer wist wat ze moest doen.

Heb respect voor de nabestaanden en R.I.P. Livia


(ps. Zou jij het op twitter zetten als je op zo een lijst stond? Denk het niet dus misschien dat het wel met die lijst te maken had maar misschien ook niet. Ik denk niet dat iemand daar het precieze antwoord op weet.)

Erg sneu dat kinderen hier grappig over lopen te doen en een fake account maken op twitter.

Als ze hier al zelfmoord om pleegt, dan had ze dat ook later wel gedaan als ze nu nog geleefd had.

Labiel dit soort types...

Zelfmoord is iets hartstikke, egocentrisch. Je hebt er alleen andere mee, je bent misschien wel van je probleem af, maar het enige wat je er eigenlijk mee bereikt, zijn mensen met enorm veel verdriet en pijn, in hun hart. Dit is mij verteld toen ik zelfmoordneigingen had, en ik ben er toen over na gaan denken. Ik gaf ze groot gelijk, als je een rotleven hebt, doe er dan wat aan! Maak vrienden, ga leuke dingen doen, ga weg van je verdriet! Leef je leven.

Dit gebeurd toch al jaren? Het heeft nu alleen een naam. Als het echt een slet was dan wist iedereen dit toch al? Alleen wel triest dat ze nu hierdoor dood is.

Onvoorstelbaar treurig dat dat meisje zelfmoord gepleegd heeft, om het even wat de oorzaak is.
Als die inderdaad die bangalijst is dan hoop ik dat de opstellers / verspreiders hun gerechte straf niet zullen ontlopen.
Zij hebben, in dat geval, een mensenleven op hun geweten met dat stomme gedoe....

Bunga Bunga met chics van de Bangalijst. Wat een sneu gebeuren.


Scholen moeten standaard een paar maal per week psychologische lessen geven in zelfrespect en zelfvertrouwen. Het gros van de kinderen is hopeloos de weg kwijt en wordt door de ouders niet meer stabiel in de maatschappij gezet door een goeie opvoeding, het gros is zo labiel als hun ouders.

Aan d'r twitter feed te zien had men dit zeker kunnen zien aankomen. Onoplettende ouders zijn te verwijten.

twitter.com...
Kan iemand deze persoon traceren zodat die even vakkundig lens geslagen kan worden.

Wat voor sickfuck ben je als je zoiets gaat faken.

Hoe sneu ben je inderdaad als je een fake account gaat maken. Dat diegene maar snel gepakt mag worden achter dit account. Zieke geest

@MrBee | 29-03-12 | 15:35 | niet ok!
-
Inderdaad. Het getuigt gewoon van ontzettende arrogantie om zoiets te doen. De vraag is; kun je dit n impulsief kind aanrekenen? Twijfels, twijfels.

Worden her en der foto's van dit profiel:
.
livia3b.hyves.nl...
.
Gebruikt in Media, profiel staat vol berichten. Op de hoop dat het het juiste profiel betreft.
.
Anyway, sociale media moet 18+ worden ...

-weggejorist en opgerot-

twitter.com...
Wat is deze?
Bijthond | 29-03-12 | 14:13 |

"@liviatjeex
jongens k ben er gwn ,is een nieuw account; andere was gehackd . xx ontvolg @Jeschatjee volg ook mn schatje @mirr0rs__ "

hahaha, wat un Br33z@h xD lekkuruh faudt ook, 'gehackd' met un 'd' xD

-weggejorist-

@The Dominator Nee, maar ik was het ook vanaf mn 12e tot mn 15e, maar he, ik ben gaan nadenken, en ik leef nog. Ik heb geen neigingen meer. Ik ben lang gepest, ben gewoon van die school afgegaan en heb een leven opgebouwd. TROTS!

@Schalehengst | 29-03-12 | 09:27 | niet ok!


betwijvel ? serieus?

Romy9321 | 29-03-12 | 17:10 | niet ok!
Flauwekul. Wat die meiden op die leeftijd doen moeten ze zelf weten, die experimenteren gewoon maar wat. Dat maakt ze geen sletten.


Dat anderen onzorgvuldig met de gevoelens van een kind omgaan en dat publiceren maakt het laster. En daarvoor moeten die anderen gewoon in de bak.

Toch grappig hoe er hier tieners tussen de 15-25 worden afgeschilderd als losgeslagen wezens zonder enig gevoel.
Ik ben zelf 18 jaar en zit in 6 atheneum dus nog op het voortgezet onderwijs, nog nooit van zogenaamde bangalijsten gehoord.

Ik heb wel gehoord van ouders die hun kinderen geen opvoeding meer geven en ze vanaf hun 4e levens jaar om 8 uur op school dumpen, daar laten overblijven en ze daarna naar de kinderopvang sturen zodat ze helemaal kapot zijn aan het einde van de dag en gelijk naar bed worden gestuurd. Waardoor er van opvoeding geen sprake meer is in de jaren dat dat juist wel nodig is.

15-25 jarigen zijn de schuldigen hier? Kijk eerst eens naar jezelf ouders en opvoeders!

@topic. Tragisch wat er is gebeurd, zeker als het door zo'n bangalijst komt.

Peace in!

Wie heeft er eigenlijk aangereden? Kan er niet zo goed bij dat een kind van dertien zo snel zelfmoord pleegt. Als er geen dader is ga ik uit van moord.

Die had alleen met twitter een band zo te zien aan haar feed

Nou ja, zal ook wel niet. Maar ik kan er niet bij. Lijkt me een doodnormaal meisje.

Je moet er aan wennen dit is het begin.. GELOOF ME!! er zullen meer doden vallen..

Is het eigenlijk niet bunga bunga ? met verwijzing naar Berlusconi ?

hoe belachelijk zo'n bangalijst..
allemachtig, hoe erg zinkt nederland-.-
sterkte aan ouders,en familie

Die lijsten bestaan al vele 10-tallen jaren, vroeger wist je ook wel meisje makkelijk was en welk niet.Alleen omdat de god van het geld internet in zun bezit heeft en gewoon niet toestaat dat er info verloren gaat wordt er zo'n poeha over gemaakt, als je als overheden gewoon het fenomeen cache verbied is er iets aan te doen, maarja....

@jayvee | 29-03-12 | 17:32 | niet ok!
Dat je er nooit van hoort verbaast me niks, maar je zit dan ook in 6 atheneum. Tragisch maar waar.

-weggejorist-

markwiering | 29-03-12 | 19:51 | niet ok!
Dat jij er niet van gehoord hebt wil nog niet zeggen dat je zo respectloos kan doen. Het gaat hier om een leven van een jong meisje. Iedere reden om een einde aan je leven te maken is triest. Volidioot.

@wazakzegguh
Ach man alle oude lullen zeggen dat over de huidige jonge generatie. Zo waren er ook oude lullen die dat zeiden over jouw generatie.

Arm meisje. Misschien was haar achternaam wel Banga, en werd ze daarmee gepest... (net als al die andere 300 in NL)

markwiering | 29-03-12 | 19:51


Nou gefeliciteerd, u bent precies wat er mis is in de maatschappij.


Een harteloze, egostische, narcistische, smakeloze lul met vingers die zo ver van de maatschappij afstaat dat het een stipje voor je is. Wees er maar trots op, ik hoop dat het misschien ooit nog een keer goed met je komt.

De Koreaanse Slet | 29-03-12 | 20:35 | niet ok!
Helemaal met u eens, heb het zelf al 2x megemaakt op mijn oude school, ik kan zeggen dat die zielige figuren van een markwiering zich toch echt zich eens moeten verdiepen in wat er tegenwoordig omgaat in die jongeren, vooral de opvoeding van personen zoals HIJ, gedraag je als een verantwoordelijk mens, oke ik snap dat je niet veel hersens hebt als je zoiets al post, maar dan onder een topic van een meisje van 13 dat zelfmoord pleegt, dan vraag ik me af of er uberhaupt wel iets van grijze massa zit.


Krijg spontaan de zin om die kerel eens even wat manieren bij te leren @muay thai style.

op mijn school was het voor de meiden juist sport om op nummer 1 op de lijst te komen, maar dat was dan ook een echte bangaschool (ivko)

Jongen pleegt zelfmoord vanwege zoveelste artikel over 'Bangalijst'

-weggejorist-

Tim kuik doe er wat aan!

Natuurlijke selectie. Mensen die z dom zijn of zulke rare schakelingen in hun kop hebben zitten dat zelfmoord de enige uitweg lijkt uit een "bangalijst" moeten niet tegen gehouden worden.

Hoe minder van dit soort hersenlozen er rond lopen, des te beter.

Je hebt ook mangalijsten, daar staan jongens op die het minst kans maken op seks en waarschijnlijk voor altijd maagd zullen blijven. Is een Japanse traditie.

-weggejorist-

1337haxxor | 29-03-12 | 22:08 |: Ach, van een beetje manga en hentai is er (volgens mij-) nog niemand dood gegaan ;-)

@Titan T. Fox | 29-03-12 | 22:12 | niet ok!
Mr.anime, een knaap die anime reviews plaatst op youtube heeft laatst zijn familie afgeslacht. Levensgevaarlijk! Ik stel voor direct alle anime, hentai en manga te blokkeren, geheel conform aan de huidige beleid/zeitgeist.

1337haxxor | 29-03-12 | 22:26 | : I stand corrected.

een beetje haar twitter-vrienden nagaan en het wordt al snel duidelijk dat het meisje zich in het bos heeft opgehangen,
de reden voor het zelfmoord is bij die vrienden (claimen ze) bekend en heeft (naar hun eigen zeggen) niets met de bangalijst te maken...

Dan verdient ze wel een compliment. Een eind aan je leven maken zonder andere mensen daarmee lastig te vallen (zoals voor de trein springen).

Schande dat de media hier zo op in gaat, door deze media-aandacht wordt het ook echt een hype...Stop het in de doofpot, dan verspreid het zich niet.
En ja er is onderzoek naar gedaan, bij ns melden ze het bijvoorbeeld niet als er iemand voor de trein springt omdat het uitlokt tot meerdere mensen die dit na gaan doen, psychologisch iets.

jullie zieltjes komen naar mijn school terwel er iemand zelfmoord heeft gepleegt, waar is je respect en heb je geen hart ofzo. en het heeft niks te maken met een facking bangalijst, controleer je bronnen en je kan helemaal niks bazeren op twitter. ga echt werk zoeken zieltjes

Dit is nieuws want iets met lijstjes op internet?

(Moswin-alert)
De modernste en meest verlichte moslimsite van Nederland, wijblijvenhier, gaat hier bovenop springen. Als alle schoolmeisjes boerka's dragen, zal sletterig gedrag immers verdwijnen. Wijblijvenhier presenteert wekelijks een column waarin aangedrongen wordt op het dragen van de zedelijke boerka.
Ik zag er eergisteren twee in de AH, helemaal ingepakt in zwart. Meisjes van een jaar of 7. Hun ouders hoeven niet bang te zijn dat ze op een bangalijst terecht zullen komen.

p.alexander | 29-03-12 | 23:24 |: Ooit van apathie gehoord ? Je kunt nu eenmaal geen persoonlijk interesse nemen in ieder stukje ellende dat deze aardkloot te bieden heeft.

Als mensen zelfmoord willen plegen, prima. Vooral hun gang laten gaan. Het liefst in een speciaal daarvoor aangewezen plek waar ze anderen niet tot last zijn en die achteraf makkelijk te reinigen is.

Ik ben al lang blij dat er mensen zijn die eigenhandig een eind aan hun leven maken. Vooral als je dan hoort welke absurde redenen de aanzet waren.

Scheiden (je vindt beslist een nieuwe partner-), schulden (daarvoor is er schuldhulpverlening), een "bangalijst" (alsof dit je hele leven blijft achtervolgen) en ga zo maar door. Veel kinderen worden wel eens gepest op school. Daar kan prima actie tegen ondernomen worden. Jezelf daarom van het leven beroven is echt het stomste wat je kunt doen.

Maar goed, ik zal ze geen strobreed in de weg leggen. Opgeruimd staat netjes.

Titan T. Fox | 29-03-12 | 23:46 | niet ok!
Totdat iemand waar jij persoonlijke binding mee hebt (indien je uberhaupt wel van iemand houdt) zelfmoord pleegt om een van de door jou genoemde redenen..

Wat of wie ook de oorzaak is, er was een meisje van 13 dat geen uitweg meer zag.
Het zal je dochter maar zijn!

patricia
annette
ellen
maaike
paula
ingrid

per ongeluk eerst in t belgische vrouwenquotum item geplempt.
maar hier is dus mijn banga lijstje

algebra | 30-03-12 | 00:18 | : Jaren geleden heeft een goede vriend zich op zolder opgehangen. Dat heeft mij erg veel pijn gedaan.

Desondanks heb ik nog steeds dezelfde mening als het om zelfmoord gaat. Zo consequent ben ik dan ook wel weer. Ik ga mijn standpunten niet overhoop gooien vanwege een enkel incident.

internet is dodelijk voor sommigen.
erg triest nieuws dit R.I.P.
sterkte voor alle nabestaande.

Wat de neuk is een bangalijst? Ik ken wel de bonga party van flavio, maar daar heeft niemand zichzelf over de nek omgedraaid.

Pesten pesten... Onzin. Die wijven komen niet voor niks op zo'n lijst. Een gereformeerd meisje die nooit de broek los zal doen komt never nooit niet op zo'n lijst. Aanstelleritus

-weggejorist-
markwiering | 29-03-12 | 19:51 | niet ok!

Waarom is mijn reactie weggejorist? Ik niks gezegd wat in strijd is met de huisregels van Powned, dus ik begrijp deze actie niet. Ik vermoed dat mijn reactie is weggejorist omdat Joris het er niet mee eens is, en dat wil zeggen dat je op Powned geen volledige vrijheid van meningsuiting hebt. SCHANDALIG! Ik stap bij deze definitief over naar Joop.nl !
De groeten.

Weer een bewijs dat dit land met z'n moraal steeds dieper in het moeras zakt.
Waar je vroeger voor de lol appeltjes uit de boom van de boer haalde,ga je nu even een meisje "bangen" of aanzetten tot dit verwerpelijke idee.
Waar blijven de ouders hierin?
Hebben ze alleen tijd voor geld verdienen dan voor hun kinderen wat moraal bij te brengen.
Wat gek dat mijn kinderen totaal niet op zo'n werkwijze komen.
Zou het met de juiste opvoeding te maken hebben?

omwenteling | 29-03-12 | 19:56 | niet ok!
Ik doe niet respectloos. Ik geef alleen aan dat dat 13-jarige meisje dat zelfmoord gepleegd heeft een dom wijf is, wat dus ook zo is. Zij is inderdaad een jong meisje. Ze is nog jonger dan ik, want ik ben een jongen van 14 jaar oud.

De Koreaanse Slet | 29-03-12 | 20:35 | niet ok!
Er mankeert niks aan mij, en ik lever juist een goede bijdrage aan de maatschappij. Ik ben niet harteloos. Ik heb namelijk medelijden met de ouders en nabestaanden dat van dat domme wijf omdat ze hun dierbare hebben verloren. Ik sta niet ver af van de maatschappij.

SjonSpermkanon | 29-03-12 | 21:03 | niet ok!
Ik ben absoluut geen zielig figuur, zoals jij pretendeert. Ik weet wel degelijk wat er omgaat in die jongeren. Ik ben zelf nog 14 jaar oud. Ik gedraag me. Ik ben een verantwoordelijk mens. Ik heb wel degelijk hersenen. Ik zit niet voor niets in 3 Vwo. Ik leer goed omdat ik de lesstof vaak zeer interessant vind, vooral als het om Geschiedenis gaat.
"Krijg spontaan de zin om die kerel eens even wat manieren bij te leren @muay thai style."
Ik denk dat ik beter jou wat kan leren aangezien jij op basis van n reactie van mij, waar dus ook niks aan mankeert, dit soort conclusies denkt te kunnen trekken.

Ik ben blij om te zien, dat de meeste nu geen meelij meer hebben met dat meisje, maar wel met haar nabestaanden. Ik heb gevoelens, ik vind het ook zielig een dood meisje, als het maar geen zelfmoord is.

@algebra Een tante van mij heeft zelfmoord gepleegd, ik hield van haar, nu haat ik haar. Het is hetzelfde als met moord, je haat de moordenaar, met zelfmoord is het slachtoffer de moordenaar. Zelfmoord maakt een grote teringzooi van het leven van je nabestaanden. Als je niemand meer hebt, pleeg gerust zelfmoord.

MrBee | 30-03-12 | 15:29 | niet ok!
Ik ben het 100% met jou eens. Ik heb ook totaal geen medelijden met dat 13-jarige domme wijf, maar ik heb wel medelijden met haar familie en nabestaanden. Zelfmoord is ook moord. Ik vind dat je na een mislukte zelfmoordpoging moet worden gestraft wegens poging tot moord. Ik stel dan voor: levenslange gevangenisstraf.

@markwiering Volgens mij is zelfmoord strafbaar, als het mislukt natuurlijk.

Reacties op dit artikel zijn gesloten