*

Koningin is trots op Turken.

Koningin Beatrix heeft vanavond het staatsbanket dat zij in het Koninklijk Paleis in Amsterdam houdt aangewend om "het grootse verleden" van Turkije te roemen. Ook sprak zij over de belangrijke rol die de Turken innemen in de regio en de wereld.

Beatrix wendde zich tot de Turkse president Abdullah Gül: "Uw land is een stabiele factor in een roerig gebied waarin alom bestaande machten en verhoudingen worden aangevochten. Voor velen is uw land een inspiratie en een voorbeeld."

Reaguursels

Armeense genocide: inderdaad een groots verleden.....{kuch}

/ geen aandacht meer schenkt aan deze ouwe taart /

-weggejorist-

Het is vanmiddag al voorspeld dat we de grootst mogelijke onzin zouden moeten aanhoren tijdens dit staatsbezoek, waarvan acte.
.
Wanneer rot die gul weer op ?

Schijnt in de familie te zitten, vroege dementie...

Gelijkenis? Hun hadden de Armenen, wij hadden de slaven. Groots verleden dus.

Krankzinnig! Een groots verleden in kommer en kwijl ja. Armeense genocide, vervolging van Koerden, er is vrijwel niets goed aan wat Turkije heeft uitgevreten in het verleden, en zelfs het heden.

Is dit dan één van de achterdeurtjes waardoor Turkije de EUSSR in wordt gemanoeuvreerd?

Armeense genocide: inderdaad een groots verleden.....{kuch}

/ geen aandacht meer schenkt aan deze ouwe taart /
FW Ta-183 Huckebein | 17-04-12 | 22:01 | niet ok!

Achja, elk land heeft wel iets verkeerd gedaan in het verleden.
Mag je dan ook niet zeggen dat Nederland een groots verleden heeft? Nederland was ook niet de liefste met al haar slavernij.

-weggejorist-

trots ook op de inmenging van Instanbul bij lokale turkse politici hier in Nederland.... goh dat verwacht je dan weer niet... wanneer toont Bea eens ballen en roeptoetert dit in het openbaar ?? Oh nee... zij is van die familie welke niet wisten hoe snel zij hun hielen moesten lichten toen onze oosterburen binnen kwamen, het volk dus achterlatend.. laf dus..

Kaas de Vies | 17-04-12 | 22:03 | niet ok!
beetje zuinig wel, en de man is hier te gast, dus laat 'm zijn eigen koekje kiezen:
op zijn pik getrapt
aan zijn taas getrokken
in zijn kuif gepikt
over zijn lul heen gefietst
in zijn eer aangetast mag natuurlijk ook.

Heel goed dat de christenen heeft verdreven of dat ze nu in kelders hun gebed moeten doen en dat de islamisering gelukt is dat is tenslotte wat Nederland ook wil !

Turkije een voorbeeld voor Nederland????
Denk dat haar oma zich omdraait in de delftse grafkelder!

@stommehond | 17-04-12 | 22:05
Ach kom nou, Nederland is het enige land in de wereld dat zichzelf een veel grotere rol in de slavernij heeft toegeschreven dan het daadwerkelijk had. In die tijd, en al helemaal de arabieren, deed iedereen aan slavernij. Onzinnig om hier na eeuwen nog een probleem van te maken.

Lol en Bea een kwartier wachten, weet ze weer ff haar plaats. Vrouwen zijn volgens de islam nu eenmaal half zoveel waard als een man. Goed voorbeeld hoor pff.

radbraker | 17-04-12 | 22:06 | niet ok!
Voor de goede orde: Wilhelmina wilde blijven en zou naar Zeeland worden gebracht.Maar onder druk van Bernhard werd er doorgevaren naar Engeland.Als het aan Willemien had gelegen was er in mei 40 een sterk Nederlands leger zijn geweest....maar de politiek koos de weg voor de tactiek van het gebroken geweertje in de jaren dertig.

Het wordt toch echt hoog tijd dat ze haar bek gaat houden. Linten knippen en leuk zijn. Turklije schendt op grote schaal mensenrechten, de huidige Islamitische president is een kankergezwel voor iedere vorm van liberalisme. Het enige leuke van het bezoek is dat ik vanochtend bij het Amstelhotel nog nooit zoveel gepantserde Mercedessen hab gezien waar ik kennelijk zelf aan heb meebetaald. Tien trams met mensen waarvan sommigen naar hun werk gingen, werden een half uur opgehouden. Voor een a-democratische Islamiet. Kassa, waarde onderdanen. Gaat ze ook nog politieke uitspraken zitten doen. Tijd om deze mevrouw te vervangen voor een Koning die zijn plaats weet. Linten knippen, handel bevorderen en bek houden.

Het kapsel van Bea is ook een stabiele factor, net zoals haar make-up. Beide zijn vervaardigd uit gewapend beton.

Slavernij is natuurlijk niet goed te praten, maar zo goed als ieder land in de wereld had slavernij in het verleden. Zo ook het Ottomaanse rijk (voorganger van Turkije). Wel heeft het Westen slavernij wat eerder afgeschaft, zo was er tot 1908 nog sprake van slavernij in het Ottomaanse rijk.

Wat eet men eigenlijk tijdens zo'n staatsbanket? Een banketletter?

Schandalig dat die fascistische gestoorde islamist hier met alle égards ontvangen wordt. En dat alles voor een paar economische 'voordelen'. Geld is voor Rutte kennelijk belangrijker dan mensenrechten en principes. Zum kotsen deze dhimmi-monarchie.

@rommelmaker... wellicht ook een doner kebab ??

Ze ruikt geld. 4.1 Miljard, kan ze weer wat villa's voor haar koters aankopen zo-ook een privé ziekenhuisje laten bouwen voor Friesco.

stommehond | 17-04-12 | 22:05

Dan moest je een Koerd die in Turkije woont maar eens vragen hoe het hem vergaat vandaag.

De Turkse overheid heeft Turken in Duitsland opgeroepen wel te integreren maar niet te assimileren. Deze mensen hebben niks op met Europeanen.

Lekker slijmen met die turken, anders worden ze boos, zal ze wel gedacht hebben.
Had ze wel haar hoofddoekje op?
En hebben ze met z'n allen nog een kerk bezocht?

"De belangrijke rol die de Turken innemen in de regio en de wereld."
Ja, men bemoeit zich overal mee, en tracht invloed te verwerven en de eigen mensen in het buitenland eronder te houden via allerhande vreemde organisaties en instellingen.
Zodra iemand echter kritiek uit op de Turkse politiek is het: "Mond houden, interne aangelegenheid, jullie zetten de "goede" betrekkingen op het spel."

Waarom heeft de Koniging heur pilletjes niet geconsumeerdet?

@pim achtertuin 22:12
Willemien wenste ook geen Duitse Joden in haar achtertuin van paleis 't Loo, waardoor kamp Westerbork is ontstaan. Willemien heeft ook veel te laat en te weinig de Joden gewaarschuwd tegen hetgeen hen te wachten stond. Die haat tegen Joden heeft de familie van Oranje dan weer gemeen met Gul en Erdogan.

@pim achtertuin
En zo is het!
Voor de rest overigens een onmogelijke tang van een oud wijf, maar voor de duvel en z'n ouwe moer nog niet bang.
Kleindochter heeft alleen de koppigheid geerfd.
Weet precies hoe de meerderheid van haar volk over dat Turkse schorem en de Islam denkt, maar maakt een weerzinwekkende knieval voor die barbaren en hult zich in lappen en kopvodden als zij een haathut in een zandbak betreedt.

dat mens is niet goed wijs hoe ouder hoe gekker
had die overbodige nog iets te melden over schoon water en
hebben ze handen geschud?
de pampa girl nog een afspraakje gemaakt om in istanbul te gaan winkelen, vanuit griekenland zijn ze er zo, leuk met een grieks vlietuigje
Is er nog iets gezegd over de mensenrechten, koerden bv

Gul zet journalisten achter de tralies, Beatrix zet mensen die een theelichtje gooien achter de tralies. De overeenkomsten zijn er wel, maar niet in positieve zin.

Zo te zien kan ze ook wel een botoxje gebruiken.

Zo'n groot voorbeeld dat ie haar een kwartier liet wachten eer ie op de gplande afspraak kwam.Sta je toch mooi te kijk in t openbaar als koningin dunkt mij.

@stommehond | 17-04-12 | 22:05 |
Nederland ontkent het niet, dat is het verschil. Overigens over slavernij gesproken, Nederland krijgt altijd de schuld daarvan, maar in de pre-Columbus dreven ook veel volkeren slaven. o.a. de Romeinen, Chinezen en ironisch genoeg, zelfs Afrikaanse volkeren. Ik ben het wel eens, dat ieder volk wel iets slecht op z'n geweten heeft. Nederland is nog één van de braafste van het post-columbus tijdperk, als je het vergelijkt met de Spanjaarden enzo.

Turkije was inderdaad ooit goede maatjes met Duitschland
Zulke sympathieën zitten er bij die alte Bea ook ingebakken

Om er een goed voorbeeld van te maken mag men daar kwistig rondstrooien met miljarden vanuit de EU.

maar in het pre-Columbus tijdperk*

Vroeger waren wij een gidsland, met het opgeheven vingertje. Tegenwoordig zijn we een in onszelf gekeerd landje met een Joods-christelijke cultuur, met een opgeheven vingertje.
Dit land zou geweldig zijn als......
Ja maar jij, en jij, en jij.
Nederland jij-bak land vol dominees (en coaches).

-weggejorist-

@Cum_Fraude | 17-04-12 | 22:10 Dat weet hij niet gezien zijn nick.

@stommehond 22:05
Het Osmaanse Rijk nam vele Nederlanders als slaaf.

@atheïstisch stemvee | 17-04-12 | 22:25
In wat voor opzicht waren wij een gidsland?

Die Turk, Gul, is een brutale hond. Hij liet de koningin een kwartier wachten op de Dam. De 'krans' die hij bij het monument plaatste, was een obstinate knalrode schijf die de Turkse vlag in ieders gezicht sloeg. Een duivelsrode puist op het graf van onze oorlogsdoden.

Armenen/ Griekse land 40% afgepakt / Koerden als 2e rangs burger etc Hun Turkse geschiedenis is met bloed geschreven en de 3-4 generaties weten niet beter daarom houd het leger zich vast aan dat patriottische gebeuren... net als in USA.

Gelukkig maar dat zij'velen' bezigd i.p.v 'allen'! Daar zit nogal een groot verschil in.

Weet je wie ook zich socialistisch noemde en een snor had?

Is een republiek, klopt.

Betwetertje | 17-04-12 | 22:05
Inderdaad. Maar wij schamen ons de ogen uit ons kop voor het slavendrijversverleden van onze voorouders, waar turkije nog altijd de armeense genocide ontkent.

@Heiner | 17-04-12 | 22:27
Dat kun je beter aan de bestuurlijke - vaak linkse - elite vragen. Maar je hoort dan dingen als democratie, vrijheid, mensenrechten en 0.7 bbp naar ontwikkelingshulp natuurlijk. Altijd wilden Nederlanders anderen de maat nemen. Staat me nog bij dat van Mierlo ooit in Indonesië de mensenrechten ter sprake bracht, waarop Indonesië antwoordde: wat hebben jullie hier dan 350 jaar gedaan?

Vele Turken die ik meegemaakt heb zijn absoluut niet te vertrouwen.

Ik hoop dat Gul die pizza donner lekker vond die Wim-Lex is wezen halen, schijnt echt Turks te zijn. Lekker wegspelen met een Efes biertje.

Turkije is een prachtig land, met een zeer gastvrije bevolking.
Je kan er ook heerlijk (betaalbaar) eten, voor mij vakantieland nr 1 all time.

Mijn koningin is het zeker niet. En haar zoon is ook al zo'n politiek correct multicultureel watje. Hopelijk breekt ie vrij als dat lijk eindelijk de pijp aan maarten geeft.

@spitsslet | 17-04-12 | 22:30
Na jaren bloedige oorlog (ja toen konden we wel vechten) onder grote internationale druk Indonesië erkent.
Als laatste - wederom onder grote druk - de slavernij afgeschaft.
Nee wij zijn een voorbeeldig volkje qua geschiedenis.

Ach ja.....ouderdom komt met gebreken, bij mevreu heeft dit duidelijk een tol geëist op hare grajesteits verstandelijk vermogen.

Voorbeeld voor velen. Nou, dan wonen er wel verdomd veel uitkeringstrekkers gok ik zo.

Ja inderdaad Bea, zoals de Turken omgaan met minderheden (Koerden, Armeniers, christenen), menserechten, persvrijheid? Ik noem maar wat. Kap eens met die PvdA propaganda die je oprakelt om de ING wind in de zeilen te geven.

Leve de 400-jarige vriendschap en handelsbetrekkingen tussen Turkije en ons!

Liever Turks dan Paaps :)

Wat doet die foto van een schildpad hierbij?

Turkije doet het inderdaad goed. Ze worden slapend rijk door al het geld dat het westen naar Irak en Griekenland sluist. Terwijl wij nu weer miljarden aan Griekenland uitgeven kunnen Turkse ondernemers hele vliegvelden en nog veel meer vastgoed in Griekenland voor een habbekrats opkomen. Schandalig! Als men Griekenland al had willen helpen hadden de EU landen die dingen moeten opkomen (voor een net bedrag) dan hadden we tenminste nog iets voor ons geld!

.....en wie rijden er straks weer toeterend en vlaggend door de binnenstad wanneer het Nederlands elftal de halve finale niet haalt?

Cum_Fraude | 17-04-12 | 22:10 | Saudi Arabië deed? Je bedoeld doet.
www.franklinterhorst.nl... / vorige.nrc.nl... / ejbron.wordpress.com... etc etc etc

Dat mens is knettergek aan het worden.
Betrek ze toch lekker een woning in de Van der Vennestraat in het prachtige Schilderswijk!

Misschien kan die vastgoedhandelaarzoon van d'r daar vakantiehuis nummer 4 kopen. Die jongen werkt immers 365 of 366 dagen per jaar.

Beetje dom ook van Queenie dat ze kennelijk niet beseft wat haar onderdanen vinden en ze zich niet wat terughoudender opste;t tegen deze Islamistische anti-democraat. Maar goed, echt intelligent zijn geen van de Oranjes ooit geweest. Wijlen Claus zou haar deze idiote uitspraak op tijd uit haar hoofd hebben gepraat.

En van de VVD / Rutte hoef je niet te verwachten dat hij zijn ministeriële verantwoordelijkheid neemt, met die pik van de SGP in zijn mond.

Dat wordt straks weer zwaaien met vlaggetjes op koninginnedag.

@atheïstisch stemvee | 17-04-12 | 22:32
Er zijn hier heel veel omroepgidsen, VARA, NuCuRuVu , KRO, TROSkompas. In dat opzicht zijn we een gidsland. Voor de rest kan ik me er niets bij voorstellen. Een aantal "experimenten" hebben een zodanig resultaat gehad, dat ik me afvraag of dat iets is om trots op te zijn.

*zakt van schaamte door de grond*

@turkse president
welkom in de europese unie
Wen er maar aan!

@Heiner | 17-04-12 | 22:47
Het zal.

atheïstisch stemvee | 17-04-12 | 22:35 | niet ok!
En zo zijn er meer landen met een coloniaal verleden, die lopen ook niet zo lang door te zeiken. Heeft allemaal geholpen zo als de wereld nu is, doe je niks aan, je kunt er alleen van leren!

Kop moet zien "Nederland voorbeeldig voor velen", althans dat was de slogan van de jaren 60 en nu zitten we met de gebakken peren en uitgekookte Finnen.....

Ik ben die landverraders van uitvreters van het koninklijk huis spuug en spuug zat! Villa's kopen in tijden van crisis, de multikul om armen... afschaffen en wel snel!

@IkSchrijfDusIkBen | 17-04-12 | 22:50
Ik doel ook niet op een noodzakelijk collectief schuldgevoel. Nederland heeft - op wat zwarte bladzijdes na - een geweldige geschiedenis. Ik heb het over dingen in perspectief zien. Ook bij anderen.
Stelletje dominees.

Met wennen bedoel ik :bek houwen en BETALEN!

Zo!! Beatrix ligt nog meer in de kreukels dan een Landwind na een crash test.

de turkse mufti was t ook mee eens dat de joden werden vermoord, oh ja dat was in 40-45, vandaar dat bea de turken mag

En er is niet één geneeskundige die ingrijpt? Dit is toch wel het bewijs dat ons Bea geen heldere kijk meer op de werkelijkheid heeft.

Ja ja, de belangrijke rol die ze innemen is die van uitkeringstrekker! Dat hebben ze dan wel mooi gemeen met de Oranjes.
.
Oh en wereldvreemde doos die je d'r bent. Turkije een voorbeeld en inspiratie... Ha haha Hahaha Hahahahaha Hahahahahahha! *Bonkt vuist tegen de tafel a la hitler-style*: NEIN!

Turkije hmmmmm, ook voor de betere ski-gebieden.

Ja! Daar gaan de vervelende mensen emigreren....

keeskluiver | 17-04-12 | 22:39
Eerbetoon aan haar overleden echtgenoot?

trix begint aardig te dementeren als je leest en hoort wat ze er nu weer uitkraamt.turken hebben bloed hekel aan grieken, misschien is gulliemans niet zo blij dat lex met max daar een huis[je] hebben gekocht.

HAHAHAHA... Hèt voorbeeld hoe je multiculti moet doen zeker!
Gewoon iedereen die een ander geloof heeft uitroeien en onderdrukken.
Wil Beatrix nu dat we dit hier ook gaan doen?

Beaconstrictor likt de schoenzolen van de turk wel schoon en vlooit het haar van zijn doekgenote na de dis , alvorens te bed te gaan neem ik aan ....

ja, grote bek over de turken en dan weer een last minute boeken..

@ Moi | 17-04-12 | 23:13,
Ja, ze zal de ideologie van haar man startsein gaan geven.

Goed zo Bea, wel vriendjes blijven nu je zoontje een huis heeft aan de Griekse kust.
Voor je het weet ligt er een Turkse vloot voor hun voordeur...

nl.wikipedia.org...
Was er weer overleg nodig?

@y@joh | 17-04-12 | 23:13
Nederland had door zijn pragmatische opstelling (handel is handel) vaak een bijzondere positie. Zo waren wij ook in staat om met Japan handel te drijven.
Wij - Nederland - wilden geld verdienen dus pasten wij ons aan in den vreemde, spraken onze talen en waren wat men noemt tolerant.

En tegenwoordig zijn wij een stelletje benepen Calvinisten. Linksom - met veel subsidie en ontwikkelingshulp, dan wel rechtsom - achterlijke cultuur, ze moeten dit en dat.

Sinds de ontzuiling zijn wij Protestantser dan ooit. En het is allemaal de schuld van de ander.

Dacht zeker dat´t weer ´n obligaat kersttoespraakje moest zijn.
Dementie, het is wat .Hetzelfde zegt ze natuurlijk tegen die Zorrugieta clan. "het grootse verleden" van Argentinië onder Jorge Videla.

Gaan Wilders en Bea naar dezelfde Kapper ?

Wat een koningin. Ze moet zich kapot schamen.

Godsammekrake....wat een foto van Bea..
Zoek de 5 verschillen...
www.dumpyourphoto.com...

@ rick13 | 17-04-12 | 23:38,
Ik zit nu al een paar minuten te kijken, maar sorry, kan de verschillen niet vinden. Mist een hoedje?
Schiet mij maar in een vuurpijl Andre Hazes achterna....

Je bent gek.
Knettergek.

rick13 | 17-04-12 | 23:38 |
Ik zie de verschillen niet.
De een is ´n zitzak de ander ook.

@luck1312 | 17-04-12 | 22:07

Valt reuze mee dat de Christenen daar in kelders moeten bidden, die kunnen prima hun geloof kwijt, de statuur van kerken is een beetje te vergelijken met die van moskeen hier, op een paar uitzonderingen na is het gros in een aftands buurtcentrumpje. De Haya Sophia is niet voor niks een museum geworden ipv kerk/moskee. Gebouwd als Kerk, daarna ooit omgebouwd tot moskee en nu een museum om onenigheid te voorkomen. Turkije is geen vaticaan voor de christen maar de Christen kan prima christen zijn daar. Het beeld dat je schetst past meer bij Iran of Egypte. Er mag best wel verder gekeken worden dan alleen de religie, het zijn inderdaad moslims maar doorgaans zijn de Turken die in Turkije wonen minder drammerig met hun religie dan de gemiddelde moslim uit noord Afrika of uit het Arabisch schiereiland, en ook minder drammerig dan Jehova's of SGP'ers.

Heb eigenlijk niets toe te voegen aan bovenstaand commentaar.

Fapdrab | 17-04-12 | 23:56
De christenen in Turkije zullen het vast met je eens zijn.
Alle 90 duizend.

-weggejorist-

Mist een hoedje?
H.A. Ram | 17-04-12 | 23:42 |

De een is ´n zitzak de ander ook.
Ratzing. | 17-04-12 | 23:55 |

Dat zijn er 2 van de vijf...
Die op mijn foto is zindelijk...
Das 3......
Nog 2 te gaan....


Knettergek net als haar oranjeklanten.

-weggejorist-

Cremers | 18-04-12 | 00:24
Waarom is Bea nog niet dood? het wordt hoog tijd voor die demente zure merrie.

Zei haar grootmoeder dat ook niet zoiets, in de jaren 30, over Hitler?
Waarom zit Triks eigenlijk zo vaak in Oman? Is ze vastbesloten om van sultan Kaboos een gezonde protestantse hetero te maken of zo? Zodat ze een van haar kleindochters aan 'm uit kan huwelijken?

"Uw land is een stabiele factor in een roerig gebied"
Is ze niet in de war met Groenland? Dat is een heel stabiel land, er worden geen bevolkingsgroepen vervolgd, geen kritische journalisten in de gevangenis gegooid en geen bomaanslagen gepleegd. Qua corruptie houdt Groenland zich ook een stuk rustiger.

Armeense genocide: inderdaad een groots verleden.....{kuch}

/ geen aandacht meer schenkt aan deze ouwe taart /

FW Ta-183 Huckebein | 17-04-12 | 22:01 | niet ok!

...en wij konden er wat van in Indonesië. Dus wellicht heeft ze onbedoeld toch een punt.

Een kwartier laten wachten? Hahahahahahahahaha

@Vanbleautenbil | 18-04-12 | 00:55
Je moet ook kijken naar de buurlanden zoals Irak en landen in de omgeving... Dan ligt de lat niet bijzonder hoog.

Trix heeft er n scherpe kijk op, met Turkije als voorbeeld gaat NL er weer helemaal bovenop komen!
In Turkije zijn niet moslims tweede rangs burgers. Als we dat hier nou met moslims en eventueel alle andere gelovigen doen ruimt dat mooi op.
Eveneens in Turkije is het hip om koerden af te slachten, iets waar nederlandse Turken hier graag aan mee doen. Vervang dat door bontkraagjes en criminele oostblokkers, kassa!
Plus dat het in Turkije uit den boze is kritiek te hebben op Turkije of haar leiders. In de nederlandse vorm lijkt het het een uitstekend plan om elke vorm van multicul cultuurrelativisme radicaal te verbieden.
Of bedoelde Bea het niet zo?

"Hou je bek, muts."

-weggejorist-

-weggejorist-

Wat blijven we toch zeuren over die Armeense Genocide, hoe dacht je dat wij onze kolonien hebben ingenomen?! Welke rol en welk belang dacht je dat de NS heeft gehad (endus de Nederlandse staat) bij de deportatie van joden in WO2 gesteund door de NSB, waar sowieso de hele toenmalige NL politie bijhoorde...

Dacht je dat ooit politiek en publiek is erkend?! We waren toen op wat uitzonderingen in het verzet na even heldhaftig als in Sebrenica...en maar met het belerende vingertje wijzen.......Schaamteloos....

-weggejorist-

Turkije is een belangrijke bondgenoot van de navo en ook economisch een zeer belangrijke handelspartner.
Net als in de 17de eeuw verschaft Turkije toegang tot azie en de islamitische wereld.
het oost-romeinse rijk, gaan we nog wat verder terug, was altijd al een belangrijke steunpilaar van westerse belangen, kruistochten enzo....
Het is te zot voor woorden dat een partijtje van roepers en schreeuwers meent dat die het hardste roept en schreeuwt gehoord moet worden.
Turkije is meer dan welkom, Turkije is cool.
Wij ons indie, zij hun koerden.
Het is niet vreemd dat nog niet alles kalm en rustig is daar. Het land heeft de afgelopen 100 jaar echter enorme sprongen voorwaarts gemaakt. Het is aan ons om de democratische krachten in dat land te helpen, te versterken en in het zadel te houden.
De Islamisten rammelen inderdaad aan de poort, hoe meer het westen zich met Turkije verbindt, hoe minder kans deze parasieten van de armoede maken.

@2emeREP | 18-04-12 | 06:53 |

"Het is aan ons om de democratische krachten in dat land te helpen" Ah, we hebben onszelf hier weer een missionaris, iemand van de maakbaarheid van de samenleving. Die alle roeperTs en schreeuwerTs met zijn vingertje terecht wijst. Waar ken ik dat gedrag toch van. Vriend, dat land heeft zijn eigen dynamiek. Als er geen leger was, dan was het een islamitisch land geweest.

Ankara wil miljoenen Turken in het buitenland mobiliseren:

ejbron.wordpress.com...

Tarak | 17-04-12 | 23:27 | niet ok!
Ik schaam me om Nederland, vanwege dat mens.

@ Roel,

Als ze niet door onze eigen politici waren uitgenodigd en dood en verderf over de bevolking hadden uitgezaaid om dit doel te bereiken dan had je gelijk gehad...

En als Angela Merkel op bezoek komt. Wordt er dan ook gerept over het grootste Duitse verleden? Of is dat nou net weer niet politiek correct genoeg? Al had ze nou groots geweldadig verleden van Turkije gezegd, dan was het nog oké. Maar dit is walgelijk.

Ach ze wil Wilders een hak zetten. Maar dit was een zeer domme uitspraak van haar.

Ah het grootse verleden? Zoals toen de Turkse hordes Europa binnenvielen en in 1648 aan de poorten van Wenen pas werden verslage... die dingen? Om nog maar te zwijgen van recentelijkere uitspattingen (Armenen).

Lekker armeniers doodmaken en er vervolgens over liegen, topland, zou Iran misschien met de joden kunnen doen kijken wat die snol dan zegt.

"Als u zorgt dat ik klaar kom, dan zeg ik dat u een grootse bevrediger bent." Kortom, het draait om geld. Nederland staat er om bekend dat het er als de kippen bij is naties bevriend te houden, omdat wij het voornamelijk moeten hebben van de export om de zaak drijvend te houden. Tussen 2009 en 2010 was er een toename van bijna 30% van de export van Nederland naar Turkije. 'Nuf said.

Zolang Turkije een vrije democratische (dus geen islamitsch) land blijft, is het prima en kan het een voorbeeld zijn voor andere landen met veel moslims.
Het moet wel blijven werken aan mensenrechten, maar dat geldt net zo goed voor ons (ik noem maar... schreeuwen op de dam = 1 jaar vast, 6u vastzitten op een politburo voor een grappige tweet, vrijspraak dochter inzetten voor sex door vormfout, etc WTF?!).
Daarnaast schaam ook ik me niet alleen voor de uitspraken van Wilders, maar ook die vd koningin!

Alleen Istanbul is nog enigszins modern te noemen, maar in de rest van het land is het terug naar de middeleeuwen.

Aah, dus Bea kan een beetje genocide wel waarderen. Achterlijke rimpelkudt.

Schijnt in de familie te zitten, vroege dementie...
Vuurwezel | 17-04-12 | 22:02 | niet ok!

Dus nu begrijpt u ook waarom van Vollenhoven zo pleit voor sterilisatie bij probleemgevallen.

Slappe smoes altijd van de Turken om naar het verleden van andere landen te wijzen als het gaat om de Armeense Genocide. Feit is dat deze landen erkennen en excuses aanbieden. Dit is het grote verschil met Turkije, welke tot op de dag van vandaag ontkent. Ik begrijp het wel, als ze het officieel erkennen gaat het ze uiteindelijk (heel veel) geld kosten daar Armeniers veel grond en bezittingen zijn verloren. Het succes dat sommige grote Turkse ondernemingen van de dag in Turkije hebben zijn zelfs mogelijk geworden hierdoor.

Zolang wij trots zijn op onze VOC mentaliteit, kun je moeilijk het verleden van andere landen bekritiseren. Laten we gewoon naar de situatie van vandaag kijken, dat is al zorgelijk genoeg.

Voor een islamitisch land is Turkije een van de minder erge landen, maar dat is voornamelijk te danken aan dat verleden, waarin harde mannen met behulp van het leger de islamisten in toom hielden.
Met de heren Gul en Erdogan breken andere tijden aan, met groeiende macht voor de gebruikelijke verdachten.
Soms zijn bevriende staatshoofden geen goed nieuws, zoals de kenners van de Godwin weten.

Als ik een Turk was zou ik ook trots zijn op het Ottomaanse verleden. Maar Bea is geen Turk, ik ben geen Turk, dus ik zou graag hebben dat ze d'r klep hield hierover. En wij ons maar kapot schamen over ons verleden. Gouden Eeuw iemand? Ons verleden is niets om je over te schamen, ons heden echter wel.
-
En dit in de week dat het prinselijk paar een mooie aankoop in Griekenland deed. Kan het nog duidelijker zijn dat deze uitkeringstrekkers zwaar over de datum zijn? Een koningshuis? Dat was leuk tijdens de Middeleeuwen en in sprookjes, maar niet in de 21e eeuw.

Turkije is zeker een voorbeeldland, vanaf ca 1923 dan, met Ataturk aan het roer. (na de armeense genocide.) De opkomende islamisering daar is echter geen goed voorbeeld.
In koningin Beatrix kan ik ook geen goed voorbeeld vinden.

Daarnaast schaam ook ik me niet alleen voor de uitspraken van Wilders, maar ook die vd koningin!
vip33 | 18-04-12 | 08:25 |
En wij schamen ons voor uw domme uitspraken alhier!

Linkse Trix begint seniel te worden.

Een voorbeeld, *kuch*, ik dacht't niet Beatrix. Er zijn daar zo'n beetje 90% islamieten, die ook Cyprus heeft aangevallen en dan heb ik nog geen eens gesproken over de genocide..

Ook voor royalty geldt: drugs are bad hmkay?!

Bea gaat voor het geld. Zijn in Turkije nog steeds problemen met handhaven mensenrechten (vastzitten zonder proces: generaals en journalisten en zo), onderdrukking van minderheden (Christenen, Koerden en zo)Enz. WAarom denk je dat de EU nog steeds niet heeft besloten om ze toe te laten...? Een voorbeeldland? Turkije? Bea toch!

Het is heel kinderachtig allemaal. Wilders heeft kritiek op de Turken en daarom zijn de toonaangevende kringen in Nederland ineens heel Turkofiel. Geen woord van kritiek ook al worden de Koerden gebombardeerd en de Christenen dwarsgezeten.

Bea zou eens moeten nalezen wat Ataturk van de islam vond.

von Krankenhausen | 18-04-12 | 09:35
Het rare is juist dat landen zoals Nederland juist reden hebben om trots te zijn op hun verleden en datgene wat is gepresteerd. Dit geldt in feite voor alle westerse landen. De paradox is echter dat dit in het kader van de politieke correctheid 'not done' is, terwijl mensen uit pauperlanden waar nog nooit iets anders is gepresteerd dan het kweken van bananen en het voeren van oorlog wel trots mogen zijn op hun cultuur en 'verworvenheden'. Nu lijkt mij Turkije wel een tussencategorie, met name gezien Ataturk. Neemt niet weg dat Turkije op weg is naar totale islamisering. Maar daar kickt Bea natuurlijk op.

Het is een fantastisch land om te wonen dus hoeven we geen asielzoekers meer te accepteren!

-weggejorist-

....Lang leve de republiek Turkije !
Een voorbeeld voor ons allen. Het land wat in 100 jaar voor elkaar krijgt waar andere landen van dromen. Turkije 1912 75% moslims,....Turkije 2012 98% moslims, prachtig ! Het land wat eeuwenlang op no. 1 heeft gestaan van drugsproducent c.q. drugsdoorvoerland en daar mee wegkomt, prachtig ! Het land waar van generatie op generatie, van vader op zoon de georganiseerde misdaad deel uitmaakt van het dagelijkse leven. Het land waar patronage deel van de opvoeding is en waar ongelovigen het simpelweg kunnen vergeten op de "sociaal"-maatschappelijke ladder. Het land wat schaamteloos journalisten opsluit om het "seculiere"karakter van het land stevig in handen te handen ! De wereld kijktgoedkeurend toe en geeft complimenten !
Moet Nederland daar dan niet een deel van overnemen door buitenstaanders/ Turken hetzelfde te behandelen zoals het "lichtend" voorbeeld Turkije ons wijst....?

Voor landen als Soedan, Somalie en Mali zou het best waar kunnen zijn. Voor landen die de middeleeuwen al hebben verlaten duidelijk niet Bea.

Een land dat journalisten in de gevangenis gooit wegens kritiek op Erdogan en zijn partij kan nooit een voorbeeld zijn. Het is geen open, seculiere democratie meer, maar geloof mij maar dat het een kwestie van tijd is tot Turkije een volwaardig lid van de EU is. Een zorgwekkende ontwikkeling gezien het feit dat Turkije sinds enkele jaren Turken in het buitenland probeert te verenigen om zich dienstbaar op te stellen voor de Turkse natie. Toetreding betekent namelijk dat Turkije ook binnen het Schengenverdrag vrij mag reizen en werken. Buiten het feit dat Turkije door een enorme invloed binnen het EP druk kan uitoefenen op het interne beleid binnen lidstaten.

@ Vindefin | 18-04-12 | 10:34 Het is inderdaad paradoxaal, en precies het grootste symptoom van de 'weg met ons'-mentaliteit. Ik heb ook nooit begrepen waarom we op school nooit zoveel leerden over ons Nederlandse verleden. Iedereen in Amerika heeft gehoord van veldslagen als Ghettysburg, Bull Run, Valley Forge. Hier in Nederland weet de jeugd waarschijnlijk niet eens meer wat de 80-jarige Oorlog is.
-
En zo'n tussencategorie is Turkije helemaal niet eigenlijk, want het erfgoed van Atatürk zijn ze in rap tempo aan het verkwanselen. Walgelijk om de koningin dit dan weer te horen zeggen. Economische belangen of niet, dit vernietigt gewoon de Nederlandse eer (of wat daar nog van over was). Geld discrimineert niet en de handel heeft niets met imago of ethiek te maken. Als men handel wil drijven dan gebeurt dat toch wel, ondanks Polenmeldpunten of tegenstrijdige ideologiëen. Kortom: Bea mag als Kroon wel eens ons land en onze eer verdedigen, in plaats van kruiperig deze te verkopen.

Christenvervolging, islamisering, gelijkschakeling, homofobie, Koerdenvervolging, Jodenhaat en moslimterreur. Laten we toch maar geen voorbeeld aan Turkije nemen...

De inkopper | 18-04-12 | 10:59 |

Het probleem met jou is dat je helemaal gelijk hebt. En dan zit je met dit soort kwesties helemaal verkeerd.

Inderdaad ze carpoolen in Turkije met 50 man op 1 vrachtwagentje.

Ik wilde iets schrijven met het woord "dement" erin. Dat was al een aantal keer gebeurd, lees ik. Wat een ongelooflijke inteeltbende is dat koningshuis toch.

Misschien dat het maar eens tijd wordt voor een wisseling van de wacht Bea?....

@Jan Passant mk2 | 18-04-12 | 09:13
-
' Johnson moordenaar' bedoelt u toch?

Het is dat ik hier met mijn kinderen woon, anders zou ik bovenstaande meerderheid van harte gunnen in een anarchistische chaos terecht te komen, in de steek gelaten door de rest van de wereld en alleen nog met elkaar drinkend, blowend, internetsexend en bittergal met elkaar delend!

"Uw land is een stabiele factor in een roerig gebied waarin alom bestaande machten en verhoudingen worden aangevochten. Voor velen is uw land een inspiratie en een voorbeeld."

Volgens mij geeft de Koningin een compliment omdat Turkije niet buigt voor de Islam, iets wat de PVV-adepten goed moet doen;
Als ik kijk naar de reacties kan ik alleen maar stellen,
a de PVV-adepten hebben moeite met lezen.
b de PVV-adepten zijn zo anti koningshuis dat alles wat ze zegt te veel is.

Ze is nou echt helemaal seniel geworden. Snel, sluit haar op in een luierhuis om haar en het imago van Nederland tegen haar ziekte in bescherming te nemen!

turkije is een republiek. inderdaad een voorbeeld voor ons bea.

Volgens mij geeft de Koningin een compliment omdat Turkije niet buigt voor de Islam

Frenck Mahon | 18-04-12 | 11:36

Kan best zijn dat u, momenteel nog, gelijk heeft.
Toch ben ik ervan overtuigd dat, gezien sommige uitspraken van Gül en Erdogan , het geen 5 jaar zal duren dat u uw mening zal moeten herzien.

Frenck Mahon | 18-04-12 | 11:36
Ik vind het altijd prachtig om te zien hoe linksmensen nu het koningshuis verdedigen. Dat is toch wel eens anders geweest. Het is voor mij het ultieme bewijs dat de gevestigde orde, en daarmee de elite, links is.

Als antropoloog lijkt het me in deze gepast een onomwonden weldoorwrochte analyse te schetsen van de Turkse volksaard. Daarbij is het essentieel te beseffen dat het daarbij altijd zal gaan om een generaliserende modellering van de universeel gedeelde praktijken en programma's, waarbij de uiteenlopende particulariteiten, individualiteiten en singulariteiten van minder belang zijn. Het doel is namelijk een algemeen beeld te geven van de betreffende cultuuur, zo breed en zo diep mogelijk. Ik wordt daarin beperkt door de grenzen van het kenbare en de eigen vooronderstelde betekenisgeving. Het is de kunst daar bewust van te zijn en de cultuur zo objectief mogelijk te beschrijven zonder te vervallen in etnocentrisme of cultuurrelativisme. De doelgroep is Nederlands publiek en de onderzoeker is gevormd door de Nederlandse cultuur, de turkse cultuur zal dus beschreven worden op Nederlandse gronden en beschouwd naar Nederlandse normen. Dit is geen etnocentrisme, maar een bewuste keuze van de onderzoeker om zijn eigen culturele vooroordelen in te kaderen en te beoordelen naar eigen culturele maatstaf.
Helaas ben ik geen antropoloog en heb ik geen participerende observatie gedaan op Turks grondgebied. Wel heb ik me regelmatig begeven onder de Turkse medemens op Nederlandse bodem en op gelijke voet met hen gecommuniceerd. Ik voetbalde vroeger regelmatig met turkse jongens. Over het algemeen tonen zij geen enkel respect voor Nederlanders en des te meer voor andere Turken. De trotse aard van de Turkse identiteit is een sterk bindmiddel van de Turkse gemeenschap, maar vormt aan de andere kant een gevaarlijke eercultuur en aan de andere kant een grote belemmering voor integratie in West-Europese cultuur.
In de Turkse cultuur is respect voor ouderen heel belangrijk, gezag en autoriteit zijn gebaseerd op leeftijd en wellicht een mooie snor of baard. De autoritaire hiërarchische verhoudingen die in Nederland effectief uitgesleten zijn, spelen een hoofdrol in de Turkse cultuur. Vanwege het extreme ingroup-outgroup karakter van de identiteit gaat deze regel echter niet impliciet op voor outgroup-figuren.
Pas op het moment dat ik met de jongens ging voetballen, zagen ze mij als volwaardig persoon en omdat ik een paar jaar ouder was, keken ze meteen tegen me op. Van minachting naar hoogachtig en respect door een potje voetbal. Het lijkt duidelijk dat de Turkse cultuur en identiteit Turken in Nederland nogal dwars zit bij hun integratie.
De autoritaire verhoudingen zorgen voor een cultuur waar eer en respect behaald wordt door intimidatie en geweld. Het aansnijden van gevoelige onderwerpen zoals de Armeense genocide en de bezetting van Cyprus leidt daardoor automatisch en reflexmatig tot uitbarstingen van woede en agressie. De Turkse eer wordt gekrenkt en daarom de Turkse identiteit en cultuur, Turkije en alle Turken persoonlijk. Leuk, zo'n eercultuur.

Klote die foutjes, maar goed, had ik het maar een keer na moeten lezen...

Gerd Hardleers | 18-04-12 | 12:05 | niet ok!
Goed geschreven.

En er is voor hen geen enkele reden om daar iets aan te veranderen.

Ze hoeven en willen niet integreren en gaan geen concessies doen aan hun cultuur ( dat kan ook niet want dat is weer in tegenstrijd met die cultuur), maar halen gewoon een stukje van hun cultuur hierheen.
Dat is een realiteit waar we nu en in de toekomst mee hebben te dealen en niet iets waar nog invloed op uitgeoefend kan worden

Alleen in die zin, dat Turkije (nog ??) geen lid is van de E.U. en E.M.U. ben ik het eens met deze uitspraak.

Verder vind ik dat mare hajesteit de publieke opinie niet mag proberen te beïnvloeden. Daar betalen we haar jaarlijks een meer dan riante vergoeding voor.

Volgens mij geeft de Koningin een compliment omdat Turkije niet buigt voor de Islam,..
@ Frenck Mahon | 18-04-12 | 11:36 |

Dacht je dat? Dat mens is zo islamofiel als je maar zijn kan. Schoppen tegen de Nederlandse cultuur, dat kan het koningshuis wel goed.

Verder werd er op het banket gezellig gekletst over het lidmaatschap van Gul en Erogan bij de grijze wolven, het geweldige fascisme en werden er over en weer jodenmoppen verteld. (Bea)"Deze is echt goed, heb ik van moeder"

WizzAd | 18-04-12 | 12:00 | niet ok!
"Kan best zijn dat u, momenteel nog, gelijk heeft."
Wat Beatrix doet is een klasse in Turkije steunen die zich niet wil overgeven aan de Islam maar er voor wil vechten om seculier te blijven. Dit is een andere insteek dan die van Rosenthal die met het steunen van de moslimbroederschap in Egypte en Libië en op dit moment Syrië de Islam graag meer politieke invloed geeft.
Vindefin | 18-04-12 | 12:01 | niet ok!
"Ik vind het altijd prachtig om te zien hoe linksmensen nu het koningshuis verdedigen."
Als progressief en liberaal ben ik een voorstander van een republiek maar dat wil nog niet zeggen dat ik het oneens ben met iemand wanneer er iets wijs wordt gezegd. Ik heb meer moeite met een kabinet dat Salfanisten steunt die politieke macht zoeken.(Libië, Syrië)

Zou ze dit bedoelen met een voorbeeld voor velen: "Turkse rechtsstaat in zorgelijke toestand" ? Zie www.volkskrant.nl...

@ Frenck Mahon | 18-04-12 | 11:36
*****
Als ik kijk naar de reacties kan ik alleen maar stellen,
a de PVV-adepten hebben moeite met lezen.
b de PVV-adepten zijn zo anti koningshuis dat alles wat ze zegt te veel is.
*****
Ik als PVV aanhangster kan zeer goed lezen
Maar ben wel tegen de monarchie dat tijdperk van slavernij zou allang afgesloten moeten worden,..(anti koningshuis:LOL)
Een spaanse koning wordt door de hele linkse media aangeklaagd vanwegen zijn dure hobby in deze crisis tijden.Wabnt het gaat hun niet alleen om de jagd op olifanten,en jagen doen trouwens alle "blauw"bloedige arrogante uitbuiters..ÓÓK de nederlandse.Wat zegt men over de derde villa aankoop in de laatste 4 jaar,en het millioenen verspillende gedrag van WILLEM ? JUIST...NIETS..Terwijl de spaanse adel wel inkomstenbelasting betaalt en andere uitgaven,terwijl de Oranjes geen cent aan onze samenleving kwijt zijn...integendeel!
Als het aan mij ,en vele anderen zou liggen,werd dit "huis" van Oranje nog vandaag opgedoekt

Oeleflaffel | 18-04-12 | 12:20 | niet ok!
"Dacht je dat? Dat mens is zo islamofiel als je maar zijn kan. Schoppen tegen de Nederlandse cultuur, dat kan het koningshuis wel goed."

Het lijkt me beter dat je even iemand in je omgeving vraagt wat Beatrix bedoelde met haar uitspraak; "Uw land is een stabiele factor in een roerig gebied waarin alom bestaande machten en verhoudingen worden aangevochten. Voor velen is uw land een inspiratie en een voorbeeld."

lillybetty | 18-04-12 | 12:25 | niet ok!
Uit je reactie maak ik op dat je tegen het Koningshuis bent en daarom ook tegen al haar uitspraken ook als ze zegt dat ze blij is dat de middenklasse in Turkije niet toegeeft aan een verdere Islamisering van het land.
Duidelijk

Ik week het nu Zeker, ik ga mijn paspoort inleveren zodra ik mijn citiszenship heb.

@roze_bril | 18-04-12 | 07:11 | niet ok!
niks missionaris, handelsman.
het steunen van krachten is normaal hoor voor buitenlandse zaken. net als het negeren van ongewenste krachten.
als ik op roep de democratische krachten te steunen heeft dat niks met missiewerk te doen maar alles met totaal eigenbelang.
turkije kan tenslotte beter seculier gehouden worden
maar dan moeten die seculiere krachten wel aantoonbaar succes boeken, als je dat soort basale zaken niet snapt dan kan ik alleen maar blij zijn dat je mening slechts hier gehoord wordt en niet in 1 of ander internationaal forum waar zaken gedaan wordt.

Wat Beatrix doet is een klasse in Turkije steunen die zich niet wil overgeven aan de Islam maar er voor wil vechten om seculier te blijven. Dit is een andere insteek dan die van Rosenthal die met het steunen van de moslimbroederschap in Egypte en Libië en op dit moment Syrië de Islam graag meer politieke invloed geeft.


Frenck Mahon | 18-04-12 | 12:24.

Het soort steun wat de door u bedoelde klasse in Turkije nodig heeft is een ander soort steun dan wat Gül zich wenst.
Gül, samen met Erdogan, is juist vóór de-secularisatie.
Het zal Gül dikke worst wezen wat Beatrix beoogt met de uitspraken die door haarzelf zijn ingestudeerd dan wel door anderen ingefluisterd zijn/worden.
Het getuigt sowieso al van meer dan disrespect, om niet te zeggen minachting, een ontvangend staatshoofd een kwartier te laten wachten.

Kan dat mens niet eens eindelijk met pensioen gaan? Gezellig met een bakkie koffie achter de Rhodondenrons gaan zitten?

Ik heb niks tegen Turkije maar 'een voorbeeld voor velen'... Tuuuuuuuuuuurlijk...

Turkije is alles behalve seculier. De enige seculiere kracht zijn de aanhangers van Ataturk, en die zitten in het leger. De macht van het leger is gestript, dus de baan ligt vrij voor islamisten als Erdogan en Gul om het land naar de verdommenis te helpen. Het feit dat het leger niet meer zo machtig is, is juist een reden om Turkije NIET toe te laten tot de EU. Wat mij betreft is er überhaupt geen reden om ze toe te laten, maar goed.

WizzAd | 18-04-12 | 12:49 | niet ok!
"Gül, samen met Erdogan, is juist vóór de-secularisatie."

Neemt niet weg dat beiden de middenklasse nodig hebben om van Turkije een Islamstaat te maken.
Ik had ook liever gezien dat Wilders of Bosma het debat(het politieke wapen) waren aangegaan met Gül, maar ze hebben dit in al hun wijsheid overgelaten aan de Koningin.

Effe allemaal een toontje lager mensen.
Jullie grote baas zegt het, dus je hebt als echte Nederlander maar te gehoorzamen...

@Frenck Mahon | 18-04-12 | 12:59 : Ik vind het anders meer lafheid dan wijsheid. Komt er eindelijk een grote jongen uit een islamitisch land op bezoek en Wilders maakt zich er vanaf met een paar tweetjes. GING hij maar in discussie met die Gul!

Anyway; met pensioen sturen die ouwe muts.

Ze kan wel zeggen dat de turken voor vele een voorbeeld zijn, voor vele ook niet , en misschien wel hoe het niet moet. En als die turken nu eens hun bevolking uit het westelijk deel sturen ipv die domme lui uit het oosten wordt het hier misschien ook nog eens iets.Die turken lachen zich de klabanus uit de boks want, zij zijn ze kwijt en wij hebben een stel bloedfanatieke turken binnen onze grenzen, maar die zo achter lopen als het achtereind van een koe.

Het is wel duidelijk dat zij absoluut geen kennis van enige realiteit heeft.

Zijn die wanvertoningen van ons koningshuis soms een poging om het nationalisme in ons land de kop in te drukken?
Sinds Claus de pijp aan maarten gaf zit ze er precies tot aan haar schouders in bij haar besneden vrienden. Wekt wel de indruk dat ze uit de kast probeert te komen met haar duitschen Bloed.

TM | 18-04-12 | 13:09 | niet ok!
"Anyway; met pensioen sturen die ouwe muts."

Ik zou liever een republiek zien maar dat wil nog niet zeggen dat Beatrix geen wijzen dingen kan zeggen.(Al schijnt niemand te begrijpen dat ze Turkije prijst dat het niet toegeeft aan de moslimbroeders)

Neemt niet weg dat beiden de middenklasse nodig hebben om van Turkije een Islamstaat te maken.
Frenck Mahon | 18-04-12 | 12:59.


Nu maar hopen dat het Turkse leger zich zal blijven zien als hoeder van het gedachtegoed van Kemal Atatürk.

Het lijkt wel of de PVV met een grote schoonmaak onder zijn personeel bezig is.
www.volkskrant.nl...

Is
Beatrix
dement
geworden?
In een tijd dat wij het huidige Turkije in snel tempo zien veranderen van een seculier land in het strenge moslimland van Gül en Erdogan en dat zich tegenwoordig steeds agressiever uitlaat naar Griekenland en Israel, spreekt onze Beatrix over Turkije als een voorbeeld voor velen! Is zij dan niet op de hoogte over het feit dat christenen in Turkije vermoord en onderdrukt worden, dat vele journalisten om hun politieke mening opgesloten zitten, Koerden onderdrukt en platgebombardeerd worden of dat de Turken een groot deel van EU-lid Cyprus illegaal bezet houden? Of meet Beatrix bewust met twee maten om onze handelsbetrekkingen met Turkije maar niet te schaden en kijkt ze daarom policor weg voor de vele misstanden in het huidige Turkije? Of gaat zij in haar veel te positieve toespraak inzake Turkije misschien uit van het principe de vijand van mijn vijand is mijn vriend, hierbij doelend op de verbale oorlog tussen Gül en Erdogan en onze Geert Wilders? Nee, een Beatrix die als staatshoofd het huidige Turkije omschrijft als een inspiratie en voorbeeld voor anderen is toch duidelijk een beetje de weg kwijt!

he Jackdawn | 18-04-12 | 13:21 |

Het is maar wat je lezen wilt. Verdiep je eens in Erdogan en probeer dan maar eens te beweren dat de AKP Turkije juist weet te behoeden voor een verdere invloed van de Islam. Wat een stuitende domheid.

Het zou inderdaad beter zijn als ze Turkije flink zou afzeiken. Dat zouden ze moeten doen met alle landen die we hier niet zo mogen. Met dergelijke heldere diplomatiek maak je namelijk vrienden en zo kom je ver in de wereld.

@ WizzAd | 18-04-12 | 13:26 | niet ok! "Nu maar hopen dat het Turkse leger zich zal blijven zien als hoeder van het gedachtegoed van Kemal Atatürk."
Daar is weinig kans op. Sinds de laatste grondswetwijziging van 2010 worden het hooggerechtshof en de machtige raad van rechters en aanklagers aangewezen door het parlement dat door de AKP wordt gedomineerd.
Gezien de recente beschuldigingen van het voeren van politieke processen tegen 250 man van het turkse leger, (gebaseerd op gekunsteld bewijsmateriaal, zie link in vorige bijdrage) is de AKP van Erdogan kennelijk al begonnen het rechtssysteem te beïnvloeden en de hoeder van de seculiere staat te ontmantelen.

Het zou inderdaad beter zijn als ze Turkije flink zou afzeiken. Dat zouden ze moeten doen met alle landen die we hier niet zo mogen. Met dergelijke heldere diplomatiek maak je namelijk vrienden en zo kom je ver in de wereld.

yacoda | 18-04-12 | 13:56 | niet ok!
Nou van Islamisering is onder Erdogan totaal geen spraken.
En ja dat de macht van het leger afgebroken moest worden is niet meer dan logisch.
Dat staat democratie in de weg en was ook een eis van Europa.
Arabische en Islamitische landen kunnen een voorbeeld nemen aan het Democratische Turkije.

Prins Pils | 18-04-12 | 13:40 | niet ok!
Je praat totale onzin de angst voor Islamisering van Turkije is totaal ongegrond gebleken.
Er zijn ook geen Islamitische wetten cq Sharia ingevoerd
Koerden hebben juist veel meer vrijheid en veel Koerden stemmen AKP.
Onder andere regeringen hadden Koerden het juist veel zwaarder, en ja dat Koerdische Terroristen uit Iraq aangepakt worden lijkt mij niet meer dan logisch.
.
Mensen die roepen dat Turkije een Islamitische staat aan het worden zijn domme PVV aanhangertjes die vooral willen dat we bang zijn. (Hoi PVV Volgeling Pils).
.
Zou goed zijn als Turkije bij de EU komt, daar leggen miljarden voor het rapen een super afzetmarkt

Frenck Mahon | 18-04-12 | 13:27 | niet ok!
Ach ja het is nogal een zooitje bij de PVV en Wilders regeert als een Dictator binnen de PVV dus ja steeds meer verlaten het zinkend schip

1337haxxor | 18-04-12 | 13:58 |

Niemand heeft het hier over afzeiken of zelfs maar de harde waarheid zeggen. Doch door deze onterechte veer in de kont van Gül te steken en Turkije een voorbeeld in de regio te noemen, maakt Beatrix zichzelf en ons land wel erg belachelijk!

daar leggen miljarden voor het rapen een super afzetmarkt
Skaz | 18-04-12 | 14:03 |

Klets niet!
Leuk voor de Turken dat hun economie momenteel in stijgende is, doch verder is Turkije natuurlijk een armoedig land met een veelal armoedige bevolking waarbij het BNP per hoofd der bevolking meer dan twee keer (!) zo laag is als dat van EU-kneus Griekenland!
Verder is de huidige Turkse economie een zeepbel dat gebaseerd is op veel, heel veel geleend geld waarbij Turkije van haar inkomsten nu al 1/3 moet afdragen aan rente!
Maar noem mij maar gerust een domme PVV-er hoor, wij weten ondertussen wel dat de anti-Wilderskerk in haar ziekelijke haat doof blijft voor onderbouwde kritiek!

Ik vind Turken lieve mensen.

@Prins Pils | 18-04-12 | 14:06 | niet ok!
De waarheid vanuit een West-Europees standpunt is mogelijk weer een fractie anders dan die vanuit een Turks standpunt. En als we kijken naar economie en mensenrechten zou je kunnen beweren dat ze het in ieder geval beter doen dan veel van de oostelijke buren. Natuurlijk lopen de meeste delen van Turkije circa 80 jaar achter op Europa, maar dat betekent nog steeds dat ze verder zijn dan de Arabieren. Zolang wij Europeanen ons bemoeien met het Midden-Oosten, met name militair, druk ik Turkije liever een pluim in de kont. Als de olie daar over 50 jaar op is kunnen we uiteraard weer andere belangen behartigen.

Turkije de wolf in schaapskleren en die lul van een Gul is levensgevaarlijk.
www.welt.de...

Nederland moet stoppen met zaken doen met elk land dat verdacht is en niet aan de Nederlandse standaard voldoet. Uiteraard geldt dit ook voor alle olieproducerende landen. Ajuus, tabee, we gaan wel fietsen!

Ook voor de Koerden?

Een ietwat naieve Prins Claus klinkt door...
-
en een zeker mate van star denken is onze koninginnen nooit geheel vreemd geweest, op een meer gevorderde leeftijd...

Retecool dat de Turken met hun slavenlegers x op x Europa probeerden te veroveren en tot 2 x toe zelfs Wenen belegerden. Dat heeft inderdaad impact gehad op de regio en de wereld. Misschien heeft het indirect zelfs bijgedragen aan ons succes in de 80 jarige oorlog, en daarmee het verschijnen van onze koninklijke kaste.

Wat moet ze anders zeggen.
Kan toch moeilijk zeggen, dat gül een ondemocratisch bewind vertegenwoordigt, dat mensenrechten schendt, dat vriendschapsbanden aangaat met islamistische totalitaire staten, die héél Europa als kalifaat willen, christenen vervolgd en kritiek van seculiere hoge militairen "bestraft' met martelen en opsluiten ,en vrouwen niet de moeite waard vind..
Dát kon Bea tijdens het etentje niet zeggen.
Had een rel van ongekende omvang veroorzaakt.
Misschien dat zij dit wél dacht., toen zij in de kou 20 minuten moest wachten op gül, die dit kennelijk "normaal"vond, om de gastvrouw op de stoep van het paleis gewoon te laten wachten.
gül is een ongelikte beer, die méer dan hij verdiende, aandacht kreeg.
Ondertussen zullen de handelsbetrekkingen weer zijn aangehaald en contracten afgesloten in de PTA.
Win win dus, maar de grootste winst is, dat gül mét entourage donderdag exit is uit Nederland.
Gun Beatrix beschaafde gasten die er toe doen.
Denk niet dat zíj déze gast zélf "koos"., dat werd voor haar gedaan.

Inderdaad mag Turkije en in het speciaal de Turken wel als voorbeeld worden gevolgd.
Vooral door de linkse ratten die onze cultuur en nationale trots verkwanselen aan hun geflipte gedachtenkronkels.
In Turkije zou je direct de grens worden overgeflikkerd als je anti-Turk of anti-Turkije zou zijn.
Elk anti-Turks sentiment word meteen korte metten mee gemaakt, ook op internationaal niveau.
(Kan me nog een incidentje herinneren van een idiote Engelse hooligan die in Istanbul een Turkse vlag in de fik stak, en van wat Israëlische soldaten die een Turk neerschoten)
En Bea, gaat u nu naar Turkije toe, daar hebben ze geen uitkering hoor!

Het grootste verleden van dit land genocide in Armenie, lak aan de mensenrechten, Koerden zijn tweede rang burgers, hoe dom kun je zijn, om zo iets uit te kramen!

@FW Ta-183 Huckebein | 17-04-12 | 22:01
Tja, maar in die zin is Nederland ook niet echt een land met een groots verleden.
Ik verbaasde me er laatst over dat heel veel jongeren geen idee hebben van onze geschiedenis in Indonesie. Dat wordt op school nauwelijks onderwezen, terwijl de 2e-wereldoorlog (waar wij slachtoffer waren in plaats van de onderdrukker) disproportioneel uitgebreid wordt behandeld.
Nederland is ook een land van kolonisatie, onderdrukking, genocide en roof.
Maar we leven anno 2012.

@puck&bully | 18-04-12 | 15:29
Je kletst poep waarom gaat ze dan naar Ankara en Constantinopel toe?

@hertog1 | 18-04-12 | 15:51
Nederland: genocide in Indonesie, slavernij in Suriname, lak aan de mensenrechten (wij zijn meerdere malen op onze vingers getikt omdat wij nog steeds kindsoldaten recruteren en een asielzoekers behandelen in strijd met de rechten van de mens), Marokkanen zijn voor veel mensen tweederangs burgers, dus je moet wel heel hypocriet zijn als je Turkije om dezelfde soort zaken zou veroordelen.

hertog1 | 18-04-12 | 15:51 | niet ok!

misschien omdat er zoveel overeenkomsten zijn en ze zich daar wel goed bij voelt?

Maar als Bouterse amnestie krijgt, dan wij toch zeker ook wel? Zand erover en doorlopen!

Word dan maar koningin van de turken en moslims, Bea. Kssst !

scheten-wapper | 18-04-12 | 15:59 | niet ok!
Wat een onzin man, alle roof werd al gedaan door de eigen leiders en buurvolkeren, wij hebben er alleen gebruik van gemaakt.

@benzat
..... zat, inderdaad,
verschil is dat jíj kunt bepalen wanneer je waar en waarom naar toe gaat.
Beatrix kan dit niet uit als consequentie van haar status als staatshoofd, dus, zattelap,
zíj kiest helaas niet, en jij wel.
zo goed?
en nu "at ease".

scheten-wapper | 18-04-12 | 16:03 | niet ok!
Marokkanen en moslims worden niet gediscrimineerd en Nederland heeft een brandschoon verleden. *proest*


Ow ja Nederland zet ook niet i.s.m. het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind (kinderrechten) kinderen van asielzoekers tezamen met hun ouders in de cel. Nederland is één groot baken van onschuld. Nederland is volmaakt. Nederland doet nooit iets verkeerd, heeft dat nooit gedaan en zal dat ook nooit doen!!!

"Gun Beatrix beschaafde gasten die er toe doen.
puck&bully | 18-04-12 | 15:29"

Ja, zoals bijvoorbeeld haar goede vrienden meneer en mevrouw Assad...

Vovochka | 18-04-12 | 16:48.

Niemand houdt u tegen als u uit dat vermaledijde en intolerante Nederland wenst te vertrekken, hoor.

ik was al geen fan van het koningshuis, met de vakantieplannen van Wimlex aka Prins Pils wordt het er niet beter op. En nu deze marketingtruc tussen het Koningshuis en Turkije weer. Even een ANP nieuwsberichtje inschieten dat Nederland zoveel export naar Turkije misloopt fd.nl... en de circel is rond. Turkije is een prima land, een oase in vergelijking tot omringende islamitische landen. Dat verdient alle steun. Maar toetreding tot de EU is vanzelfsprekend geen optie, natuurlijk.

Nederland is ook een land van kolonisatie, onderdrukking, genocide en roof.
scheten-wapper | 18-04-12 | 15:59 | niet ok!

U vergeet o.m. wereldwijde opium handel en slavenhandel. Nederland was een van de laatste landen ter wereld dat de slavernij verbood.

Tijd voor abdicatie.

Ik kwam deze nog tegen: xandernieuws.punt.nl...

@ Einde van de Domheid | 18-04-12 | 11:35 | Het is dat ik hier met mijn kinderen woon, anders etc etc

Soulmates in deze. Ik breek inmiddels mijn kop over die zorgen. Ik schreef hier al vaker: i pitty my daughters.

Armeense genocide
Assyrische genocide
Bulgaarse
Griekse genocide
Koerdische onderdrukking

En we zijn pas bij de K...

Je moet ze op de Balkan en in het Midden Oosten maar eens gaan vragen wat ze daar van vonden, van dat grootse verleden. En Erdogan heeft ook al Ottomaanse aspiraties.

Wat een flauweGül praat die Bea.
Heeft Wilders pas nog wat vervelends gezegd over Tukeye? Overcompensatie?
In ieder geval is Bea niet zo blij met dat stulpje van de kinderen in Griekenland. Lekker diplomatiek om nu vriendje van de Turken uit te hangen.

@MvanBuuren | 18-04-12 | 17:47 |,
even los van het feit dat Nederland vrolijk meedeed aan opiumhandel en rustig wat slaven verhandelde,
net als de rest van de hele wereld, allemaal feiten, op zich zelfs geen problematische feiten.
Maar één van de laatste landen ter wereld was die slavernij verbood?
Ofwel je staat hier bewust te liegen, of je bent buitengewoon slecht geinformeerd,
ik gok het laatste gezien de grote onzin die je wel vaker verkondigd.
in 1863 verbood Nederland, binnen Europa rijkelijk laat inderdaad, de slavernij.
In 1980 schafte Mauretanie als laatste land * officieel* de slavernij af, dikke eeuw later dus, verder is slavernij natuurlijk helemaal nog niet verdwenen.

'De Arabische slavenhandel concentreerde zich vooral in Westelijk Azië en Noord-Afrika. Tegen het eind van de 19e eeuw bereikte deze een minimum. In het begin van de 20e eeuw, na de Eerste Wereldoorlog, werd slavernij in moslimlanden geleidelijk verboden en onmogelijk gemaakt, voornamelijk onder druk van Westerse mogendheden als Engeland en Frankrijk.Toch is er nog steeds slavernij waarbij men zich op de islam beroept, met name in de Afrikaanse republieken Tsjaad, Mauretanië, Niger, Mali en Soedan'
Verder zijn er nu nog veel meer voorbeelden van slavernij maar ik beperk me hier tot het 'officieele' gedeelte.

De grap is hier dat slavernij onder druk van het christelijke westen uiteindelijk wereldwijd is afgeschaft, wat her en der nog steeds niet wordt geaccepteerd, die bemoeienis van het westen om slavernij af te schaffen.

Ze bevindt zich in een ander universum. Niet in de realiteit, me dunkt.

@MvanBuuren | 18-04-12

Dus ik moet me schamen voor wat mensen 250 jaar geleden hebben uitgespookt ? Het was gewoon legaal toen en dus moet je niet gaan kankeren. Ik ben geen smerige hypocriet die wel de luxe wil hebben van Nederland maar vervolgens gaat lopen zeiken hoe die rijkdom is verkregen. Flikker toch gewoon op naar een land dat nooit genocide heeft gepleegd en dan zul jij in eens toch aan je eigen hachje gaan denken. Ik ben trots op mijn voorouders en ik geniet de dag vandaag van hun daden.

En dat Von Amsberg trutje moet gewoon haar smoel houden en blij zijn dat we haar zo goed betalen.

Turkije gooit het journaille massaal in de bak. Hare grajesteit vindt, dat we daar een voorbeeld aan moeten nemen.

Het was wel schokkend dat Beatrix geen hoofddoek e.d. om had, dit is een grove belediging van Gul de moslim.

Is de Pica al gefeauteushopped? Lijkt de Andes wel!

Ik vraag me af of Prins Pils werkelijk nog dommer is dan zijn moeder. Dat kan toch bijna niet?

Turken zijn zeer geraffineerd en stiekem,
zij zeggen ook dat het de schuld van het westen is
dat moslim landen zo onder ontwikkeld zijn, zij zeggen dat onze regeringen dat systematisch doen (onzin natuurlijk)
Turkije heeft een dubbele agenda, ze proberen hun land
westers over te laten doen komen, tot dat ze straks EU lidstaat
is...dan zijn de rapen pas echt gaar...tsunami's
Turken en ander moslim gespuis.
ja koningin, het begint allemaal heel ontschuldig.
kijk naar hun geschiedenis..altijd europa willen islamiseren..
en dat willen ze vandaag de dag nog steeds! wordt wakker

Reacties op dit artikel zijn gesloten