Sjeffie R., de verdachte van de moord op het bejaarde echtpaar uit Aduard, heeft ontkend.

Sjeffie R., de verdachte van de moord op het bejaarde echtpaar uit Aduard, heeft ontkend. Dat heeft zijn advocaat aan het programma Hart van Nederland laten weten.

De 40-jarige R., een man zonder woon- of verblijfplaats, werd woensdag in Groningen aangehouden. Hij zit sindsdien vast 'in alle beperkingen', wat betekent dat hij geen contact met de buitenwereld mag hebben, slechts met zijn advocaat.

De advocaat van de verdachte spreekt van een 'normale man', die eerder veroordeeld werd voor geweldsdelicten. "Het gaat echt om kleine vergrijpen", aldus zijn advocaat.

Sjeffie R. wordt verdacht van de moord op Lammert en Marga Westra. Het bejaarde stel keerde niet terug van een afspraak waarbij zij hun boot wilden verkopen.

Reaguursels

Geen vaste woon- of verblijfplaats, meerdere geweldsdelicten. Ja hoor meneer advocaatje, een hele normale man, zo zijn we toch allemaal?

lekker voorbarig tremens

Sjeffie R. Met zo'n gangsta naam sta je gelijk 1-0 achter natuurlijk.

misschien woonde hij wel tijdelijk in die boot........

Ik zeg niks. Ik heb de bende van venlo gezien.

Chrome | 07-03-13 | 21:28
Dat staat gewoon in het artikel. De advocaat ziet dat als normaal.
Ik veroordeel de verdachte niet voorbarig, of wel?. Dat mag de rechter doen als het OM voldoende bewijs vindt.

Het Algemeen Dagblad sprak met wat getuigen, Sjeffie R. heeft wel wat uit te leggen, zo waste hij onder andere bloed van zijn handen in het Hoendiep:

Voor de moord op het echtpaar Lammert en Marga Westra uit Aduard heeft de politie gistermorgen de 40-jarige zwerver R. aangehouden. De man, die ontkent, werd op aanwijzing van getuigen ingerekend in de binnenstad van Groningen. De verdachte is voor kleine vergrijpen bekend bij de politie. Over het motief voor de dubbele moord is nog niets bekend. Het Algemeen Dagblad sprak met enkele getuigen.

'Piepgeluid bleek alarm van de boot te zijn'
Drie plantsoenmedewerkers van de gemeente Groningen, die anoniem willen blijven, zagen R. rond half vier naast hun schaftkeet. Die stond op een parkeerhaven bij het plaatsnaambord Groningen aan het Hoendiep. Mogelijk had de verdachte zojuist het motorjacht Mailo van het echtpaar Westra afgemeerd, kort nadat de man en vrouw waren omgebracht. 'Eerst hoorden we een piepgeluid in de boot,' zegt de jongste van de werklui tegen het Algemeen Dagblad. Later bleek dat het een alarm was. ' Ik dacht dat de eigenaar even naar een winkel was gegaan. Daarom heb ik er geen aandacht aan besteed.'

Niet ver van hun schaftkeet troffen ze 'een beetje louche man' aan. Hij zat op een steiger, vlak boven een sloot. 'In dat water heeft hij zijn bebloede handen gewassen, vertelde een getuige ons later. Toen hij ons zag aankomen, stond hij op en ging een stukje verderop onder een boom zitten. Daarna liep hij richting Meubelboulevard in Groningen.'

'Onguur type'
De aangehouden zwerver was een uur eerder die maandagmiddag ook al door anderen gesignaleerd. Ditmaal op de U.T. Delfiaweg in Hoogkerk, waar de boot van het echtpaar Westra tot die middag al jarenlang lag afgemeerd in het Hoendiep. Achter een raam van de boot was een 'te koop'-bord te zien met daarop een 06-nummer. Ook hier was een ploeg plantsoenwerkers bezig, op een steenworp afstand van de boot.

Rond half drie zagen Rika, Harry en Johan ('geen achternamen') opeens een 'onguur type' met kort donker haar langs het kanaal opduiken. Harry: 'De man liep onrustig heen en weer.' Tot hij op de wal in het gras ging zitten. Hij pakte een mobieltje en toetste een nummer in. Johan: 'Ik hoorde niet wat hij precies zei, maar wel dat hij Nederlands sprak.' Na het gesprek liep hij naar de boot van de Westra's. ' Verder heb ik er niet meer op gelet.'

Zwerver R. sprak met echtpaar
Rennie Zijlstra die tegenover de ligplaats woont, zag even later een vreemde man aan boord. Hij was volgens haar slank en niet zo groot. De man droeg een bruine jas.

Terwijl Marga Westra op de steiger stond, sprak haar echtgenoot op het dek met de man. 'Zo op het oog voerden ze een normaal gesprek. Het leek niet op een ruzie.'

Zijlstra heeft niet gezien dat de boot is weggevaren. De werklui is dat eveneens ontgaan. Overbuurman Wouter Criens van Feest Verhuur Groningen weet zeker dat de boot er om 14.50 uur niet meer lag.

JAAP R de Vries Prima stukje vak Journalistiek

Ach en die zwerver woonde tijdelijk bij een vrouw in Hoogezand die vertelde dat de man een boot wilde kopen .
Tja

Beetje googlen
www.rtvnoord.nl...

Swiebertje heeft het gedaan.

Als je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt, dan heb je met weinig mensen contact zou ik zeggen.

Als hij blijft ontkennen worden de rechters daar niet blij van, goed nieuws dus eigenlijk.
Die twee arme mensen, ze genoten van het leven en dan komen ze zo`n untermensch tegen...

-weggejorist-

-weggejorist-

Jaap87 | 07-03-13 | 21:42 | niet ok!
Ook in Hoendiep hangt de plantsoenendienst dus de hele dag rond te staren..

klapmongeaul | 07-03-13 | 23:09 | niet ok!
Lul de behanger -klik eens op mijn link

Messiah Online | 07-03-13 | 23:24 | niet ok!
Soms heeft dat hangen op de schep toch z'n nut.........

De meeste zwervers zijn gestoord tuig, dat is de realiteit.

Mijnheer heeft een online profiel. Joris zal het wel niet waarderen.

Reacties op dit artikel zijn gesloten