*

Drank- en drugsverslaafden dreigen nu een nog groter beslag te leggen op de budgetten die zorgverzekeraars voor geesteli...

Zorgverzekeraars trekken aan de alarmbel, nadat een rechter in Breda oordeelde dat CZ maar liefst 75 procent van de kosten van een afkickkliniek moet vergoeden. Drank- en drugsverslaafden dreigen nu een nog groter beslag te leggen op de budgetten die zorgverzekeraars voor geestelijke gezondheidszorg kennen.

Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is bang dat meer van zulke uitspraken zullen klinken. CZ, Achmea en VGZ hadden juist gekozen voor een verlaging van de vergoedingen voor zorginstellingen waarmee geen contract is ondertekend, schrijft De Telegraaf.

Bij CZ gaat het dan vooral om verslavingsklinieken: "Die schieten als paddenstoelen uit de grond. Vaak vestigen ze zich in het buitenland waardoor controle op wat daar gebeurt heel lastig is", aldus een woordvoerder. De instellingen in het buitenland zijn vaak aanzienlijk duurder en de kwaliteit is voor de verzekeraar slecht in het oog te houden. Daarom verhoogde CZ juist de drempel voor verzekerden om zich in klinieken in het buitenland te laten behandelen. "Ook omdat we hier genoeg klinieken hebben waar verslaafden terecht kunnen."

Reaguursels

Goed zo, aanpakken die CZ. CZ en alle andere verzekeraars hebben maar 1 doel in het leven: zo veel mogelijk geld verdienen door zo min mogelijk te betalen opdat de bestuurders hiervan kunnen profiteren. Bedenk dat de allerrijkste instanties in dit land de verzekeringsinstituten zijn. En deze moet je afdwingen hun werk te doen.

Verslaving van drugs is een eigen keuze. Gehandicapt raken niet, dit wordt slechts voor een klein deel vergoed.. waar gaat het heen met dit land..

Prima! Want wat is het alternatief? Dat ze het zelf betalen soms? Wel eens een junkie gezien? Die bulken doorgaans niet van de centen. Hoe hard we ook graag eigen schuld roepen zullen we ervoor moeten betalen om ze af te laten kicken.

Alleen een euthanasiekliniek 100 procent vergoeden.

Drugs gebruiken is duur maar geen drugs gebruiken is nog duurder?!

wij betalen voor al het falen!!

-weggejorist-

@ appeltjesgroeneweide | 16-03-13 | 09:43
De bestuurders krijgen geen euro minder maak jij je maar geen zorgen, dus wie moeten het ophoesten ?.........Goed zo.

Het gaat om klinieken waar geen contact mee is getekend. Als je dan persť in een andere kliniek of in het buitenland wil gaan afkicken moet je het zelf maar betalen.

Half jaartje op water en brood en die lichaampjes zijn weer helemaal gezuiverd.

Hoezeer ik mijn twijfels stel bij alles wat zorgverzekeraars doen met ons geld, vind ik een deel van de argumenten van CZ wel hout snijden. Waarom zouden wij/zij moeten betalen voor exotische afkick klinieken, terwijl het prima in eigen land kan, voor minder kosten en prima controle op de kwaliteit.

Moeten we nu weer voor Baby Rasta betalen?

Veel sektes zoals Scientology runnen afkick klinieken. En ik wil niet dat mijn geld daar naar toe gaat.

Mhh toch zie ik er wel handel in; heb nog een stal leeg staan,voor 100 eurie per dag help ik iedere junk,verslaafde en/of idioot van z.n probleem af,een week of vier tot acht bij mij aan de ketting en ze zijn allemaal zo mak als een lammetje.
Wie maakt m'n stal vol?

Narconon rules !

Of gaat dit soms over die op de Antilennen gevestigde afkick centra waar managers en BN'ers van hun verslaving kunnen afkicken? Als het niet werkt hebben ze in ieder geval een fijne vakantie gehad.

Iedereen zou een jaar moeten stoppen met het betalen van premie.Laat die diven maar failliet gaan.Als je je been breekt laten ze je bij het ziekenhuis echt niet buiten staan...zorgverzekering of niet.

Dus afkickklinieken zijn erg duur. Maar als iemand af wil kicken van de tabak, moet hij zelf zijn kloten klaren. Net zelfde als het verstrekken van gratis heroine, waarom krijgt een verslaafde tabakjunk geen gratis sigaretten. Die roker is te duur voor de gezondheidszorg, maar wat dan met junks en alcoverslaafden. Zijn die niet te duur.

Drugs zijn een luxe probleem, het gaat dus goed met ons.....als je tijd hebt om aan je verslaving te kunnen voldoen begeef je je in een luxe positie....(begeleider verslavingszorg..)

Tja, van mij mag hier wel flink op bezuinigd worden. Je kiest er zelf voor om troep te gaan gebruiken. Lekker stoer en zo. Dan moet je ook zo stoer zijn om zelf te stoppen. Geef je problemen aan de omgeving (criminaliteit), dan moet je gewoon hard gestraft worden.
Ik heb liever dat de zorg voor mensen met ernstige ziektes, handicap en dergelijke op peil blijft.

djv2336 | 16-03-13 | 10:40 |

Nog nooit zulke onzin gehoord.
Als het waar is dat je ook nog eens werkzaam bent in die bussines dan zou je jezelf helemaal dood moeten schamen.

Helaas kan ik mededelen/bevestigen dat 80% van de junks in kwestie, allemaal uit voormalige koloniŽn afkomstig zijn. Vanaf kleuterleeftijd structureel participeren in de slachtoffer rol en dus geen opleiding hebben. Uiteraard geen werk en nog nooit een cent premie hebben betaald, voor alles waar zij optimaal en ten koste van anderen profiteren. Spijtig is dus ook dit ook weer een pijnlijke en onoplosbare uitwas van het onzalige idee de sluizen weg te halen en elke uiting en vorm van scepsis af te doen als zijnde `tokkie onzin` en racisme.

Je kunt ook afkicken door gewoon te stoppen met die shit. Cold turky. Heb je hemaal geen kliniek voor nodig. Zorgverzekeraar CZ heeft groot gelijk; laten we het geld stoppen in de zorg voor mensen die het wel nodig hebben zoals gehandicapten. Verslaving is een keuze; handicap is een lot. Zie hier het verschil.

Veel sektes zoals Scientology runnen afkick klinieken. En ik wil niet dat mijn geld daar naar toe gaat.
Osdorpertje | 16-03-13 | 10:09 |
-
Ik ben een man, en kan vlgs mij niet zwanger raken, toch ben ik standaard verzekerd voor de kosten van een bevalling.....?????
Maar als ik fysiotherapie nodig heb vanwege een ongeluk, ben ik niet verzekerd.... ???
-
Ik wil ook niet dat mijn geld naar bezwangerde vrouwtjes gaat, maar ik hoor wel eens dat "we" dat zo hebben afgesproken, ik weet alleen mijn god niet meer wanneer dat was.... ???

Niks doen kost meer....

De klinieken vestigen zich in het buitenland omdat het namelijk volgens nederlandse regelgeving ondoenelijk is om een kliniek in nederland te vestigen.
.
Nederlandse regelgeving vereist een arts 24/7 beschikbaar, verpleging 24/7 beschikbaar, psychiater 24/7 beschikbaar. Yeah, dat is voor een detox kliniek wel te doen. Zeg eerste 4 weken na afkicken, maar juist de periode daarna is van belang. En dan wordt het te kostbaar om het in nederland te vestigen, vanwege deze regelgeving. Want dan heb je een nutteloze arts 24/7 in dienst, een nutteloze verpleging 24/7 in dienst, en een nutteloze psychiater 24/7 in dienst (wat in de praktijk dus neer komt op 3 mensen per onderdeel, minimaal).
.
Daarom heb je in nederland dus wel een zooi detox klinieken, maar vestigen deze bedrijven de verdere behandeling in het buitenland.

Een nieuw medicijn ontwikkelen kost Ä 1.000.000.000 ,=


Alcohol en drugs zijn overal en zeer goedkoop verkrijgbaar.
Echter : Het is vreemd dat een zorgverzekeraar opdraait voor -geestelijke- welzijnskosten van een verslaafde ... En ook nog eens in het buitenland !?!


Ik zeg maar zo: gezondheid zit tussen je oren


Laat men die zwakkeren in onze samenleving maar zelf opdraaien voor gemaakte kosten bij afkicken !
De verslaafde heeft immers ooit eens de keus gemaakt om die drug tot zich te nemen !!!

pluizigkroeshaar, hehe jammergenoeg is het percentage allochtonen die -in- de klinieken zitten nagegnoeg 0% en bestaat die populatie uit mensen die vergelijkbaar zijn met de gemiddelde nederlandse buurman of buurvrouw.... just so you know ;)

Zal dit niet gewoon een fabeltje zijn om ons nog meer geld afhandig te maken?

Chronische
Zakkenvullers

Graftakkehuis | 16-03-13 | 09:44 | niet ok!

Verslaafd van drugs graftakje? En je als een dolle door het verkeer begeven met motor of auto, ongeluk krijgen en gehandicapt raken is geen keuze? Bijvoorbeeld.......

exkoppijn | 16-03-13 | 10:13 | niet ok!

Naltrexon......

gewooneerlijk | 16-03-13 | 10:44 | niet ok!

Inderdaad en plus veel!

@Lekkertje | 16-03-13 | 12:05
Nee 4000 shots zetten overkomt je gewoon ..

@exkoppijn : Narconon = scientology.

@lekkertje,
-
Jij bent echt een lekkertje zeg !
Wel eens gehoord dat je geen voorrang krijgt terwijl je je keurig aan de regels houdt ?
Of dat je aangereden wordt door een idioot in een dikke bmw van een arrestatieteam?
-
U bent lekker generaliserend en populistich aan het lullen mijn beste....
-
Maarja, dat is ook een keuze.

Het is naar mijn idee onnodig dat verslaafden afkicken in het buitenland. Maar dat niet alleen: er zijn ook dure klinieken in Nederland. Er zou meer "simpele" Jellinek moeten zijn en er zouden strengere eisen voor hulp moeten zijn. Let wel: ondanks goede hulp, valt hij toch altijd weer terug in de verslaving, kans op volledig en langdurig herstel is klein.
Wanneer een verslaafde bereid is af te kicken, zou hij zich helemaal moeten overgeven aan de hulp die hij krijgt. Nu is alles nog vrijblijven. Wanneer iemand verslaafd is en (dure) hulp krijgt en/of in een kliniek verblijft, kan hij na die hulp gewoon weer verder met zijn verslaving om vervolgens weer opnieuw bij de hulpinstanties aan te kloppen en weer opnieuw naar een kliniek te gaan.
Maw de hulpinstanties zijn een speelbal van de verslaafde. Logisch dat een verzekeraar daar paal en perk aan wil stellen.

@Hannibalde1ste | 16-03-13 | 12:21
+1

exkoppijn | 16-03-13 | 10:13 | niet ok!

Naltrexon......

lekkertje | 16-03-13 | 12:07 | niet ok!
---------
levert een hoop boze junks op...

Nou en.
We betalen ook voorde bonussen van de banken...

Reacties op dit artikel zijn gesloten