*

Piet Ploeg

Loslippige De Kruif werd afgeluisterd.

Twee VVD'ers uit Stichtse Vecht moeten volgende week vrijdag voor de rechter in Arnhem verschijnen, omdat zij gelekt zouden hebben over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor hun woonplaats.

Het gaat om oud-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif en oud-wethouder Piet Ploeg, die vanwege deze verdenking zijn taken als voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17 neerlegde. Het Openbaar Ministerie verdenkt beiden van het schenden van hun ambtsgeheim.

Hun vermeende loslippigheid werd ontdekt toen justitie de telefoon van De Kruif afluisterde, omdat zij verdachte was in een andere zaak. Het Openbaar Ministerie meent dat de VVD'ster zich in die zaak schuldig heeft gemaakt aan witwassen van crimineel geld. Daarvoor moet zij zich eind deze maand voor de rechtbank in Utrecht verantwoorden.

De Kruif en haar partijgenoot bespraken de mogelijkheid om VVD'er Rob Bats naar Stichtse Vecht te halen. Bats moest als burgemeester in Haren opstappen na grote rellen.

De Kruif ontkent alle beschuldigingen. Ze heeft haar politieke functies neergelegd na haar arrestatie in februari 2015. (ANP)

Reaguursels

Ik vind het steeds lastiger te geloven dat er nog integere politici zijn.

hStripe | 07-01-16 | 15:35: Voor de meeste mensen geldt: hoe hoger de positie, hoe lager het moraal!

Volgens mij hebben die wat uit te leggen.

@ hStripe: Politici zijn per definitie niet integer en enkel uit op eigen gewin. Door politicus te worden, menen zij de handel en wandel van hun omgeving in hun eigen voordeel te kunnen beďnvloeden en zodra blijkt dat ze daarvoor moeten afstappen van idealen en principes, doen ze dat heel snel.
Ik ken geen enkele politicus die niet voor zijn eigen gewin gaat. Noem mij er één!

Nou ja VVD-ers stelen in ieder geval niet van de dakloze krantenverkopers.

Het is niet te geloven,
je weet toch dat je in NL afgeluisterd wordt.
Maar goed, eigen schuld dikke bult.

Wie houdt de teller bij van VVD érs met luchtje?
Ik zo'n donkerbruin vermoeden dat er nog wel wat voor het hekje komen.

de Verening Voor Dieven (VVD) staat er weer gekleurd op

En nog steeds zijn er honderdduizenden mensen bereid op deze oplichters, dieven en graaiers te stemmen. Wat is erger, hij die een misdaad begaat of degene die weigert de misdaad tegen te gaan.

-weggejorist-

Waarom is een benoemde burgemeester voor de EU geen probleem en een Poolse regering die de leiding van de staatsmedia benoemd wel?

Hoe gaat het eigenlijk met het onderzoek naar de commissie stiekem?
.
Daar heb ik ook al een tijdje niets meer over gehoord.
.
Over een doofpotje gesproken.

hStripe | 07-01-16 | 15:35 | niet ok!
Tot de jaren 90 van de vorige eeuw waren politici over het algemeen mensen die al een aantal jaren gewoon gewerkt en een maatschappelijke positie bereikt hadden en het tijd vonden, alvorens met pensioen te gaan, hun capaciteiten ter beschikking van de publieke zaak te stellen.
Daarnaast was er nog een groep wereldverbeteraars die al dan niet links of rechtsom hun idealen verwezenlijkt wilden zien.
Ergens in de jaren 90 is er de klad in gekomen, en is het neoliberalisme ook in de politiek doorgedrongen en werd een politieke functie gezien als niet meer dan een handig middel om later een goedbetaalde positie te verkrijgen.

iemand die de volgende taak op zich heeft genomen wordt kaltgestelt?
"het scherp monitoren van o.a. de activiteiten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie,"
www.slachtofferhulp.nl...

waarschijnlijk een van de weinige integere politici die we nog hadden.

Moet bij de titel ineens aan Sharon Dijksma denken maar die zit bij de PvdA.

Nimdid | 07-01-16 | 16:21 | niet ok!
Dat komt denk ik pas op zijn vroegst naar buiten als NL geen EU-voorzitter meer is. Eerder zie ik dit paarse horrorkabinet niet vallen.
En het zou me niets verbazen als ze dit nog oprekken tot na de nieuwe verkiezingen zodat de de dader tijdig kan worden vervangen (als die niet al is vervangen, denk aan CU/GroenLinks) om zijn partij zo min mogelijk politieke schade te berokkenen.

Vereniging Van Doorgevers
wanneer stapt deze club nu eens op

Wie stemt er in godsnaam nog op deze crimi organisatie???????

De hele VVD voor het gerecht slepen is toch geen doen?

Bestempel de hele VVD als criminele organisatie rechter.

Reacties op dit artikel zijn gesloten