*


U bent ontevreden over de NS


#NS

NS-topman Van Boxtel is wel tevreden.

In 2015 heeft NS minder treinen op tijd laten rijden dan het jaar daarvoor. Ook is de klanttevredenheid gedaald.

Dat blijkt uit het jaarverslag van het spoorwegbedrijf. NS steekt de hand echter maar deels in eigen boezem. De tegenvallende cijfers zouden komen door te volle treinen in het najaar en enkele grote verstoringen waar de NS niets aan kon doen.

De NS moet een punctualiteitscijfer halen van 90 procent. Dat heeft het spoorwegbedrijf net gehaald; in 2015 reed 91 procent van de treinen op tijd, tegen 92 procent in 2014. Wat wel is gestegen, is de tevredenheid over de informatievoorziening bij storingen.

NS-topman Van Boxtel is best tevreden. "Over de hele linie bleef de stiptheid van de treinen op ons druk bereden spoor op een hoog niveau en werd reizen met de trein veiliger, duurzamer en makkelijker." Dat wil volgens hem niet zeggen dat er geen verbeterpunten zijn. "2016 staat in het teken van het verbeteren van onze prestaties voor de reizigers en het doorvoeren van noodzakelijke verbeteringen in de organisatie om het vertrouwen te herstellen", zei hij tegen NOS.

Reaguursels

Dat duurzaamheidsgeouwhoer begint me inmiddels nogal de keel uit te hangen. Het is alleen maar een term die het rechtvaardigt om meer geld te vragen voor exact hetzelfde 'product'.

Ook in 2016 prijsverhogingen?

NS is prima. Wel veeeel te duur. Zou ook helpen als werktijden wat flexibeler werden.

-weggejorist-

Zolang je geen haast hebt en van zwijnenstallen houdt is er niks mis met de NS.

Zelfs in het weekend zitten sommige treinen nog afgeladen vol. Geen materieeltekort, maar simpelweg omdat er met minder treinstellen of wagons gereden wordt. Hoezo de reiziger op 1, 2 en 3?

"veiliger". Tja, conducteurs worden inderdaad niet in elkaar geslagen op treinen die niet rijden. Notoir weinig zwartrijders ook in uitgevallen treinen.

@Kapitein Stijlvol | 19-02-16 | 13:28
.
Knap dat sommigen van ieder nieuwsbericht een islam/vluchtelingendiscussie kunnen maken... man, man, man, wat een niveau.

En hoe vaak kom je in je auto zonder vertraging aan, in de spits?

Laar mij maar lekker 1e klas ICE met m'n krantje van Amsterdam naar Arnhem in minder dan 1 uur rijden. Op kosten van de baas.

Nou jullie weer, verstokte autorijders.

Ik vind helemaal niks van de NS want ik zou nog geen trein pakken al mocht ik het levenslang voor niks.

Kaartjes uit de automaat duur en zonder korting
irrante chippoortjes die je wel eens vergeet
treinen te vol
treinen te laat
omroepers die 'deze trein komt op tijd volgens dienstregeling aan te X' zeggen
vermijding van het woord vertraging - 'extra tijd' heet het nu.

tegengas | 19-02-16 | 13:29
Klopt. Zelfs op zondagochtend moeet ik regelmatig staan... En dat komt alleen maar omdat de NS zelf korte treinen inzet.

@ Bytemaster | 19-02-16 | 13:33 | niet ok!

Dat is een 'vaardigheid' die op deze site inmiddels tot kunstvorm en levenswijze is verheven. Manmanman inderdaad.

Waarom kun je in de treinen van alle andere vervoerders gewoon blijven staan wanneer deze een perron nadert, terwijl je in de treinen van de NS alle kanten uit wordt geslingerd en bijna bij vreemden op schoot belandt of van een trapje af flikkert bij datzelfde perron?

De gemiddelde Nederlander is nergens tevreden over. Dit komt voornamelijk omdat hij nooit over de grens komt en het zeiken als kundst heeft verheven. Hoe meer je naar gezeik luistert hoe erger het wordt.

Duurzamer! Wat een gelul! De uitlaat van een trein zit alleen aan het einde van de pijp van een kolencentrale! En dus LIJKT het alleen maar duurzamer!
OV is een misvatting, een concept dat niet werkt en ook helemaal niet KAN werken. Het sluit namelijk totaal niet op een hedendaagse manier aan bij de vervoersbehoefte van de moderne mens: het gaat van een plek war je niet bent naar een plek waar je helemaaol niet moet zijn en dat ook nog eens op momenten dat het je helemaal niet uitkomt, zonder enige vorm van comfort. De enige treinreizigers die ik ook comfortabel heb zien zitten waren die mensen uit die achterlijke reclamefilmpjes. Dat de reclamecode commissie daar nog nooit tegen heeft opgetreden...

Ik heb helemaal niks te klagen over de NS, maar dat komt waarschijnlijk doordat het al 15 jaar geleden is dat ik voor het laatst in een trein heb gezeten. ;-)

Ga nooit meer met de trein vorig jaar van Enschede naar Schiphol z.g. directe verbinding niet dus overstappen op Amersfoort wegens spoor werkzaam heden.
Terug weg naar 5 weken weer geen directe verbinding overstappen in Utrecht wegens koning dag te Amsterdam.

Het beste is om een concurrent uit te nodigen en die te laten rijden. Dit zelfgenoegzame geouwehoer om hun onkunde te verdoezelen mag niet doorgaan.
Genoeg = genoeg.

NS is prima in staat om je te vervoeren van een plaats waar je niet bent naar een plaats waar je niet moet zijn op een tijdstip dat jou niet uitkomt. Oorzaak: teveel "managers" met drs. titel in een of andere softe wetenschap in plaats van degelijke Delftse of Twentse Ir.'s die nog met hun poten in de modder gestaan hebben en weten hoe een trein werkt en niet allerlei doldwaze regeltjes opstellen zoals: Bij windstoten harder dan 128 km/u mag er niet over de HSL-Moerdijkbrug gereden worden.

Hier in Colombia rijden ook treinen. Soms. Soms wel, soms ook helemaal niet. Dus zo slecht doet die NS het helemaal niet.

Ik ga hooguit eens per jaar met de trein en schrik elke keer weer hoe het steeds maar slechter geworden is.

Als de trein te vol is geweest in het najaar ligt dit toch aan de NS/ProRail?

De NS is voor het associatieverdrag met Oekra´ne. Daarom zuigt de NS sowieso

Ander nieuws: water is nat.

Ontevreden over de NS? Ontevreden over dit land zal je bedoelen.

Over NS gesproken; Beste Mascha van der Heijden
(Hoofd Base Marketing NS), gaat u ooit nog mijn mail beantwoorden? Of vindt u zelf ook dat de communicatie binnen NS richting de klant compleet ruk is en daarmee prima kunt leven? Opdat u het ook geen ene moer -net als Roger van Boxtel (D66)- kan interesseren.

Het openbaar vervoer veroorzaakt voor de Spoorwegovergang kilometerslange file.

OVerigens Stervensduur en nooit op tijd

Reacties op dit artikel zijn gesloten