*

Lege vliegtuigen.

Het doek valt voor de vluchtelingenreizen van Sunweb en Transavia. "Er is nauwelijks belangstelling voor", aldus Gert de Caluwe, baas van Subweb.

Er gaan nog twee hulpvluchten "zonder winstoogmerk" van Schiphol naar het Griekse eiland Lesbos, waar duizenden asielzoekers verblijven. De Caluwe: "Medio maart moeten we deze luchtbrug vroegtijdig stoppen, omdat er grotendeels leeg wordt gevlogen", schrijft de krant van wakker Nederland.

De vluchtelingenreizen zijn een intiatief van goededoelenstichting Movement on the Ground van Johnny de Mol. Transavia stelde een vliegtuig beschikbaar, Sunweb moest de stoelen zien te vullen met vrijwilligers, die zelf 400 tot 500 euro moesten betalen voor de reis. Ook De Mol reageerde vanaf het Griekse eiland op het floppen van zijn initiatief: "De werkvakanties zijn helaas vaak negatief in de publiciteit gekomen, terwijl de vrijwilligers en financiŽle steun van de reiswereld hier keihard nodig zijn."

Benieuwd hoe het er aan toeging op Lesbos? Wij gingen mee op vluchtelingenreis, staken onze handen uit de mouwen op een vluchtelingenkamp en keken mee met een vrijwilliger.

Reaguursels

noh, wat sneu nou..

Waarom moesten de vrijwilligers zoveel betalen aan een "vakantie" zonder winstoogmerk en geen kosten?
En wat is dan de bijdrage van miljardairs zoon De Mol?
Behalve publiciteit (voor zichzelf).

Van Johnny de Mol? Lol. Hou jij het nou maar bij mongooltjes en Woezel en Pip Johnny.

Wie helpt vluchtelingen als je zelf ook moet vluchten?

De paar "hulpjes" hadden natuurlijk wel weer een geweldige vakantie gehad.

Dus de enige gevulde stoelen waren journalisten?

Jammer, ik had nog wel gewild!

De periode komt ook slecht uit. Vlak na de dure decembermaand. Op een houtje bijten in de winter. Pas als wij allemaal weer het vakantiegeld in mei krijgen loopt het zeker los, en krijgen wij zelfs in het vliegtuig ook vluchtelingen mee terug.

400 tot 500 Euro? Da's nogal een ripoff zeg als je voor Eur 220 dezelfde reis hebt. www.skyscanner.nl...

Reizen voor vrijwillige bewapende grensbewakers en marechaussees daarentegen..


DEICIDE | 28-02-16 | 09:35 : ja hť, de reisleiding doet het niet voor niets he? En die busjes moesten ook betaald worden..

Bij dat het een flop is geworden,gaat alleen maar om publiciteit over de ruggen van vluchtelingen, zo medelevend is de familie de Mol niet,
ze zien alleen maar Eurotekens.ik noem de hele actie beschamend.

Het is een groot succes: De naam Sunweb heeft alle kranten, en internetsites gehaald.

@Van den Dulk,
Subweb is dat een joint venture van Sunweb en Subway?

Logisch. De Gutmensch betaalt zijn hobby's alleen met het geld van een ander. Moeten ze het zelf betalen, dan is het ineens iets minder aantrekkelijk.

Je kan als blanke vrouw nog beter 's nachts door een township in Johannesburg lopen

Ben benieuwd of de reguliere verkopen terug zullen lopen na deze actie.

schuld...van Wilders en powened.. negatief in het nieuws gebracht! Ja, zo kunnen we ook reclame maken voor het Mollenbedrijf..maakt niet uit hoe je in het nieuws blijft en staat, als je maar in het nieuws bent.
Mol goedkope reclame stunt!
Vrijwilligers die mogen gaan werken om falend EUbeleid nog enigszins te stutten en er nog voor moeten betalen ook. Mischien dat daar de oorzaak ligt.
Laat meteen goed zien dat er maar weinig linkse (BNNers) zijn die wel geld en vermogen genoeg hebben om een week goodwerk te doen en tevens noodlijdende Transavia en Sunweg willen sponsoren. dat zijn nl de twee maatschappijen die komende maanden miljoenen verlies lijden door diezelfde migranten/vluchtelingen crisis.

zag je van verre aankomen ... schop die paarse emo broek er maar uit, ieder bedrijf dat zich in gaat laten met gelukszoekers (en politiek..zoals die van der Vormpjes of van der Most vb) uit 'idealisme', krijgt vroeg of laat de deksel op de neus.
Islam ellende .. daar wil je als bedrijf niet samen mee gezien worden.

Johnny de Mol, dat verklaart een hoop. Ik dacht al welke mongool heeft dat georganiseerd.

Voor de lol op verkrachtings en berovings reis.......Tja.

Mijn lijstje met te boycotten :
bedrijven , personen , zenders , programma's , wordt met de dag langer.

( eigenlijk negeerde ik voor mijn "boycot " diezelfde bedrijven en mensen ook al , maar dat hoeven ze niet te weten )

Wat een actie is dit weer, Sunweb ziet natuurlijk zijn inkomsten voor dit jaar instorten want welke gladiool wil nu nog naar Turkije of Griekenland....dus maken we er een hulpreisje van waar je ook nog redelijk voor betaald.
gedoemd om te mislukken natuurlijk, althans, zag gisteren op at5 een hoop lui die wel geschikt en waarschijnlijk ook willend zijn om dit soort reisjes te doen allemaal wereldverbeteraars
Zijn ze meteen constructief bezig, en voor de harde kern daaronder...er zijn daar ook wel reporters om te belagen.

Als dat een flop is zal de vakanties van hun ook wel een flop worden.

Ik heb een mooie oplossing voor die lege vluchten....

-weggejorist-

word een beetje misselijk als ik die feelgood porem van johnny zie, hij doet het voorkomen alsof ie de perfecte schoonzoon is maar intussen heeft ie half amsterdam uitgewoond. En moet je helemaal naar Lesbos om mensen uit een bootje te helpen stappen?

ze zien alleen maar Eurotekens.ik noem de hele actie beschamend.
snoek3483 | 28-02-16 | 09:42 | niet ok!
-
Ik moest meteen aan het coa denken!

Ach, ze hebben weer dagen in het nieuws gestaan dus deze veredelde reclamestunt is geslaagd.

links lullen en rechts vullen... lekker man als je de mol heet, geld zat hebt en over 24-7 security beschikt.
alsof er ook maar 1 azc-er bij hem in de tuin komt wonen.

ik flikker nu al m'n willy alberti platen weg. tfffoeh!

bw54354 | 28-02-16 | 10:17 |†niet ok!
Het zal mij niet verbazen als het Sunweb juist boekingen gaat kosten, komend seizoen.

Ik zal wel sarcastisch zijn, maar als ik van die onnozele hipsters dat water zie in plonzen - heftig zwaaiend, om weer zo een boot met gelukszoekers binnen te halen. Denk ik maar ťťn ding. Weer een rubber vaartuig vol met zielen die vrijwel in toto hun hele leven aan het uitkeringsinfuus gaan hangen. Europa's absorptievermogen begint te piepen en te kraken. Vooral de propaganda.
.
Let daar vooral op. Steevast wordt er ingezoomd op kindertjes (het liefst met tranen zo groot als die van dat geschilderde epische zigeunerjongetje) en van die omfloerste manga-ogen zo groot al schoteltjes. Het asielproduct moet natuurlijk zo effectief als mogelijk in de mark gezet worden. Alleen wat mij opvalt, valt ook anderen op en op een gegeven moment is het trucje uitgewerkt en wekt het enkel ergernis op en daarmee het draagvlak onder de bevolking.

Hmm sorry, Ik kan een heel lang betoog houden maar ik zal het kort houden. Mensen die daar naartoe gaan om te "helpen" zie ik als een onderdeel van het probleem.

@OscarWilde | 28-02-16 | 09:31 | niet ok!

De enige gevulde stoel was Ruktor.

Goedvolk helpt anderen alleen met hun gratuite grote waffel en zelfs dat blijft meestal beperkt tot het uitschelden en beledigen van andersdenkenden.

Dus als het "succes" van deze sunweb actie een afspiegeling is, van de wens van het nederlandse bevolking, dan mag men er van uitgaan dat er nauwelijks DRAAGVLAK is om vluchtelingen te helpen. Heee denhaag, eyeopener , of wil dat vervloekte kwartje nu nog niet vallen ?

Ik neem aan dat het enkele reizen waren?

Ja duh- wereldbeteraars laten nou eenmaal liever anderen opdraaien voor de kosten van hun linkse hobby's dan dat ze er zelf voor moeten betalen. Mooi dat dat maar weer eens is aangetoond.

Dit jaar maar eens geen reisje boeken via sunweb, als dank voor hun hulp, aan het slopen van onze sociale voorzieningen.

De Mol zag daar natuurlijk weer een "format " in. Reken er maar op dat zijn camera's klaar stonden, maar weg werden gehouden toen er geen belangstelling was. Ik neem aan dat er enkele tientallen verschoppelingen met kleine kinderen in de lege stoelen terug zijn meegenomen? Not.

Typisch: de meeste van die Gutmensch 'vrijwilligers' wentelen hun "liefdadigheid" liever af op de Nederlandse belastingbetaler i.p.v. zelf altruÔstisch de handen uit de mouwen te steken.

Zelfs geen BNrs?

Genoeg vluchtelingen hier dus waarom 500 euro uitgeven om daar te helpen?

"Ook De Mol reageerde vanaf het Griekse eiland op het floppen van zijn initiatief: "De werkvakanties zijn helaas vaak negatief in de publiciteit gekomen"

Huh??? Misschien is er een meer voor de hand liggende reden, meneer De Mol: het overgrote gedeelte van de Nederlandse bevolking is dat gezanik van/door/over asielzoekers inmiddels spuugzat. En er zitten er hier ook al zat, we hoeven er echt niet meer voor naar Lesbos!

400 tot 500 Euro? Da's nogal een ripoff zeg als je voor Eur 220 dezelfde reis hebt. www.skyscanner.nl...
DEICIDE | 28-02-16 | 09:35 | niet ok!


John De Mol is een lieger en bedrieger die zelfs z'n eigen moeder zou verkopen voor een toverformule. De appel valt niet ver van de boom bij 'hemelbestormer' Johnny.

Als je met Ryan Air destijds voor een appel en een ei dwars door Europa kon vliegen waarom moet je dan onder het mom van goedertierenheid wel de hoofdprijs betalen? Flikker toch op.

Kwoot:
... terwijl de vrijwilligers en financiŽle steun van de reiswereld hier keihard nodig zijn

Als je vrijwillgers zoekt dan moet je deze per se vanuit Nederland invliegen? Zijn er dan geen vrijwilligers in Griekenland? Hoe zou dat toch komen?

En een "financiŽle steun van de reiswereld" kan Sunweb (of wie dan ook) op een andere manier oplossen - bv geld over maken.

Nu boek ik geen reizen bij dit soort clubs maar ik zie een patroon:

V&D - toegeven aan Zwarte Piet hatende beroepsboeroepers -> gevolg V&D faillet
Hema - zelfde verhaal -> bijna dezelfde afloop
Sunweb helpt tegen de wil van de Nederlanders om meer asieltoeristen binnen te halen -> hoop op spoedig verlossing uit hun lijden

Dus kennelijk heeft de meerderheid van de Nederlanders nog steeds genoeg economische macht (of tenminste meer dan de Gutmenschen zelf).

hangtiet met knoop | 28-02-16 | 12:43 |
Uw eindconclusie is enigszins geruststellend!

Naam : J de Mol ,
Beroep : uitbater / pooier in de zieligheidsindustrie
Doelgroep : Gehandicapten , downers , vluchtelingen , zielige dieren , alles wat emoties oproept
Werkwijze / benodigdheden : 1x geld van Pa , 1x doelgroep , 1x camera , " en actie "

Wat is het verschil tussen een mensensmokkelaar en dit type ?

Je verwacht het niet! Je zou toch denken dat zoiets een gat in de markt is. Er zijn namelijk zat andere clubjes (COA, Amnesty International enz.) die bakken met geld over de rug van vluchtelingen verdienen.

Misschien trappen de mensen er gewoon niet meer in! In Zweden had het wellicht wel een succes geweest.

Als ze toch tegen kostprijs willen vliegen, zou ik een repatriŽrings-lijntje naar land van herkomst opzetten.

Vaak negatief in het nieuws?? Waar dat dan?
Probleem is dat het gewoon een dom idee is.
Al die BN-ers met hun grote populistische smoel praten ook meer dan ze echte daden verrichten.
Verwachten ze dan dat de bevolking hun weg volgt?
En dan nog 400 tot 500 euro betalen voor de reis?
Is dat niet een beetje veel, aangezien je nu naar dergelijke landen kunt vliegen voor habbekrats incl verblijf en eten.
Het is altijd uitkijken geblazen met BN-ers!

Uhm, als het vliegtuig leeg is, vlieg je toch gewoon niet?

400 tot 500 Euro? Da's nogal een ripoff zeg als je voor Eur 220 dezelfde reis hebt. www.skyscanner.nl...
DEICIDE | 28-02-16 | 09:35 |
Enkele reis ja, geen retour...
En met tussenstop in Athene.

Dacht die Johnny nu echt dat iedereen 500 euro lapt om een weekje te kunnen kicken op andermans ellende?
We zijn niet allemaal zo narcistisch als GroenLinks of PvdA die hun genoegdoening halen uit het 'helpen' van de minder bedeelde medemens.
Je wordt bij aankomst gelijk aan het werk gesteld en zonder ook maar 1 dag recreatie of vrije tijd wordt je weer op het vliegtuig gezet.
Weet je wie ook mensen beroofden van hun geld en na een reis direct aan het werk zette?
Komt die Godwin .... 3 ... 2 ... 1 ...

Kan Johnny de Mol niet regelen dat de lege retourvluchten gevuld worden met die vluchtelingen op Lesbos?

Reacties op dit artikel zijn gesloten