*

"Timmer maar vast een doodskistje, in plaats van een bloembakje."

Ook in Oost-Groningen moeten gemeentebestuurders het ontgelden vanwege de komst van vluchtelingen. Burgemeester Jaap Kuin en wethouder Hennie Hemmes zijn allebei met de dood bedreigd.

De gemeente is voornemens om definitief een asielzoekerscentrum in Pekela te plaatsen. Daar waren sommigen niet over te spreken. Het dreigement kwam binnen via de sociale media, meldt RTV Noord. Volgens Hemmes zijn de uitspraken niet mals: "Het gaat om bedreigingen in de trend van 'timmer maar vast een doodskistje, in plaats van een bloembakje", klinkt het onder andere. "Met mezelf doet het niet zoveel, maar m'n vrouw en kinderen lezen het ook en dan wordt het een ander verhaal", zegt Hemmes.

De burgemeester en wethouder overwegen aangifte te doen. Hemmes heeft al een idee wie er achter het dreigement kan zitten: "Ik denk dat deze meneer even op gesprek moet komen."

Reaguursels

Ja, er is mega veel draagvlak.

Om de lijn van het beleid door te trekken zou ik zeggen: geef vrouw en kinderen een social media verbod.

Elk asielzoekerscentrum moet onder en in de Pekel gezet worden.

Achja, getuige de recente ontwikkelingen met geweldsdelicten in AZC's (en ja onder recent bedoel ik ook tot 12 maanden geleden en verder, want er is nog *niets* veranderd) terroristische aanslagen (ja ook die tot en met 5 jaar geleden, want er is nog *niets* veranderd), de gebeurtenissen in Keulen (ja ook die, want er is sindsdien nog *niets* veranderd), de massale import van vluchtelingen sinds 2000 en verder(ja, want er is sindsdien nog *niets* veranderd, behalve dat het erger is geworden), en de achteruitgang van onze samenleving sinds 2000 en verder terug (ja, want het is er nog *geen hol veranderd* in al die tijd) voelen die mensen die zulke uitlating doen op twitter zich ook gewoon een beetje met de dood bedreigd.

Maar daar hoor je niets van. Dat zijn racisten en xenofoben. Just saying. Dus kom maar op met hoe erg dit allemaal is. Ik zal expres de disclaimer 'ik praat geweld niet goed' niet neerzetten. Eens kijken hoe de mensen daar dan over gaan vallen, zonder *weer* letterlijk om het daadwerkelijke probleem heen te praten, weg te kijken en te bagetaliseren.

Succes!

Alsof in Oude Pekela het leven nog treuriger kan worden dan het nu al is. De ene helft is boven de 85 en de andere helft in de bijstand. Dieper zinken kan niet meer, met of zonder cultuurparels.
In Nieuwe Pekela daarentegen...

@peterdh
++ precies!

Ik keur het niet goed, maar....
B en W zouden in elke gemeente (en het landelijk bestuur ook) eens wat meer naar de burgers moeten luisteren, je weet wel, de mensen die er voor gezorgd hebben dat jullie je riante salaris kunnen krijgen.

peterdh | 26-03-16 | 13:45 | niet ok! eens.

De rode provincie verdient alle asielzoekers die we maar kunnen vinden!

Hennie Hemmes van kauwgum-mixer tot gemeenteraadslid.. tja kan raar uitpakken

-weggejorist-

Kudt servert eerst een error nu dubbel .. Joris fix dat nou eens

Pekela lijkt een een uitstekende locatie. Goed voor de lokale werkgelegenheid en goed tegen het aldaar bekende probleem van de hangouderen.

Reacties op dit artikel zijn gesloten