*

Meneer de dader vindt dat dat moet kunnen.

De in 2010 veroordeelde Peter M. werkte na zijn celstraf weer als verpleger. Hij werd veroordeeld vanwege het met hiv besmette bloed inspuiten bij mannen tijdens seksfeesten in Groningen. Het Regionaal Tuchtcollege in Amsterdam vindt nu dat hij zijn beroep onteerd en geschaad heeft en dat hij zijn baan moet neerleggen.

Peter M. kwam volgens het AD in 2012 vervroegd vrij en liet zich omscholen tot wijkverpleegkundige. Hij hoefde geen Verklaring Omtrent Gedag te overleggen en zweeg bij sollicitaties over zijn verleden. Hij kon zo werken voor twee werkgevers.

Volgens M. zelf is het onzin dat hij niet mag werken als verpleegkundige. Hij vindt namelijk dat het inspuiten met hiv-bloed gebeurde in de privesfeer en niets te maken heeft met zijn werk.

Stukje geschiedenisles

Peter M. was samen met Hans J. een hoofdverdachte in de hiv-zaak. Beide zijn ze veroordeeld, respectievelijk kregen ze 12 en 9 jaar gevangenisstraf. In de periode 2005-2007 hielden ze namelijk seksfeesten waarbij ze expres mannen besmet hebben met het hiv-virus. Vier mannen raakten daadwerkelijk besmet met het hiv-virus.

Reaguursels

Dan ben je toch gewoon niet helemaal bij je aardappel als je dit doet..

Open inrichting Nederland.

Gasten horen niet meer op vrije voeten maar aangezien we hier helemaal gek zijn geworden met die softe linkse kerk. Wat een ellende.

Lijkt me toch gevaarlijk, zo'n man als verpleger.

Justevo | 09-03-16 | 23:49 |
In de privésfeer. Wat is daar mis mee aldus Peter M.

-weggejorist-

Nederland is gek. Is er dan niemand die hem vóór het omscholen gezegd heeft dat ie met zo'n verleden niet meer aan de bak komt als verpleger?
En wie laat dit soort figuren zo wie zo ongecontroleerd met de injectiespuit op de patienten los.
Het is toch duidelijk dat deze jongen een injectiespuit fetisj heeft?

Nou, ik schoot wat mensen deaud maar dat was allemaal in de prive-sfeer.
Wat een eikel is die vent en ook veel te vroeg vrijgekomen, hij heeft er niets van geleerd.

inspuiten die gek

*kuch* Er staat: *Verklaring Omtrent Gedag*.
*letter r opgooit*

-weggejorist-

gelukkig is hiv redelijk goed te bestrijden. Maar toch.
Iemand opzettelijk infecteren met een potentieel dodelijk virus en dan zeggen: Mwha, was allemaal in de privesfeer he ? Hadden die mannen daar van te voren toestemming voor gegeven dan ?

Daarom moet je dus de namen van verdachten en veroordeelden publiceren. Met foto erbij. Om dit soort waanzin te voorkomen. Hoe heet Peter M.?

Pedronegro | 10-03-16 | 00:01 | niet ok!

Ach, laten we de medicatie van Petertje gewoon stopzetten.

Even publiekelijk aan de schandpaal deze idioot zodat hij kan worden herkend. Ik zou niet door dit soort tuig geholpen willen worden.

-weggejorist-

gelukkig kom ik eigenlijk niet op feestjes van valse homo's die hun lot willen delen met de rest van de wereld, ik ben niet eens homo, dus waarom zou ik.
Ik heb 3 vrienden die homo zijn en die relatie is soms best moeilijk.

Je krijgt in 2010 12 jaar cel maar staat 2012 al weer buiten....even rekenen...inderdaad, klopt. Hoe goed heeft die knakker zich wel niet gedragen? Driemaal daags de hele EBI gepepen?

In 2010 veroordeeld tot 12 jaar. En hij kwam vervroegd (understatement)vrij in 2012. Dus hij heeft 10 jaar 'korting' gekregen. 'Mijnheer was zeker zielig of zo...

Hoe kan dit, GVD?

Lekker genuanceerd weer. Ik ken een gozer die iedere gayorgie afliep in het weekend om maar besmet te raken. Is uiteindelijk ook gebeurt. Er blijken idioten genoeg die eerst de Gift willen, en daarna gaan klagen. En waarom moeilijk doen, er zijn toch medicijnen? Zo gaat het. Dat meneer vrij is gekomen met goed gedrag en weer aan het werk wil, des te beter. Dat ie zonder problemen een opleiding tot verpleegkundige kan doen, tja zo gaat dat in Nederland. Hij was wel ontzettend goed met naalden hebben ze daar gedacht. Fout van de werkgever om geen VOG te verlangen. Maar is er wat sinds ie werkt voorgevallen? Blijkbaar niet.

@nieuwsflits | 10-03-16 | 00:36
Dus recidive bestaat niet? De kat op het spek binden is een onzinnig spreekwoord? Eens een dief altijd een dief idem?

12 jaar krijgen en slechts 2 jaar hoeven te zitten !?!

@lewis.
De kat en de dief. Zou kunnen. Maar ga er vanuit dat die gast wel psychologisch is onderzocht. Willens en wetens mensen besmetten met hiv in privé omgeving is wat anders dan dat ook tijdens je werk dat doen. Ik weet de scheidslijn is wel heel erg dun. Het risico wil je niet lopen. Zou ik ook niet willen lopen.
Maar de privé feestjes die hij en zijn vriend gaven, je gaat mij niet vertellen dat de bezoekers daar alleen voor de sex kwamen. 10 Jaar terug speelde het idee van The Gift heel erg. Later roepen dat je besmet bent geraakt gaat wel erg makkelijk. Onder invloed van drugs is de grens heel snel overschreden.
De bezoekers van dat feestje zijn even schuldig aan hun hiv status.

20 jaar terug vond ik een gaysauna of een orgie ook heel erg spannend. Maar schijtert die ik ben om wat op te lopen heb ik die stap nooit gezet. Een onvoorzichtige date heeft mij een zeer onrustige en slapeloze week ooit opgeleverd. Schaamrood op de kaken naar je vrouwelijke dokter om te vragen naar alle soa tests die er maar zijn. Toen al voor genomen dat nooit meer te ondergaan. Hypochondrisch aangelegd.

Gezond verstand gebruiken.

nieuwsflits | 10-03-16 | 00:36 | niet ok!
Mogelijk een cursus begrijpend lezen volgen ? Er staat dat hij ten tijde van het vergrijp verpleegkundige was en nu weer. Een verpleegkundige die in de privé sfeer besmet bloed injecteert is nu niet bepaald een sieraad voor het beroep. Dan pakt hij zijn beroep na zijn straf gewoon weer op. (Waarom wordt ben niet automatisch uit BiG register geschrapt, omdat justitie bij de zitting daar waarschijnlijk niet om gevraagd heeft)
Hij vindt alle commotie maar raar " omdat het delict in de privé sfeer plaats vond"
Met die mentaliteit aan iemands ziekbed , de horror. Werkgever moet zich schamen VOG dient standaard te worden overlegd. QL helemaal in de wijk waar men solo werkt als pleeg.

nieuwsflits | 10-03-16 | 00:36 |
De nuance in jouw bericht ontbreekt. Je gaat er gemakshalve vanuit dat iedereen die naar een homo orgie gaat besmet wil worden met HIV. Maar deze mensen werden gedrogeerd, en hebben later verklaard dat ze helemaal niet wisten dat dat ging gebeuren. Dat zou dus ook voor zijn toekomstige patienten kunnen gelden, en wie weet is dat al gebeurd.

Als hij zijn straf uit had gezeten, zou ie een punt kunnen hebben. Maar dat heeft ie helemaal niet. Onvoorstelbaar hoe er in dit land met celstraftermijnen gemarchandeerd wordt.

Arts ; " ik heb goed nieuws voor u en ik heb slecht nieuws voor u "
Patiënt : " eerst het slechte nieuws dan maar "
Arts : " u bent hiv positief "
Patiënt : " €&@ verdomme (en meer ) , en het goede nieuws ?"
Arts : " u hebt de milde variant , het hiv-in-de-privésfeer-virus "
Patiënt : eau gelukkig maar , u maakte me al aan het schrikken , dokter ".

Btw . Dit was niet als slechte grap bedoeld maar als uiting van verbijstering over de redenering van Peter

in 2010 veroordeeld voor het inspuiten van aids bloed.. in 2012 vrijgelaten.
Pure minachting van slachtoffers en maatschappij

enorme sukkelzak | 10-03-16 | 06:03 | niet ok! LOL.....

Ik zou eigenlijk geschokt moeten zijn dat dit in een land als Nederland mogelijk is, maar gek genoeg kijk ik er totaal niet meer van op..

@ tragic1911 | 09-03-16 | 23:53
"Met die linkse kerk"? Met al die VVD-ers op Justitie die lege cellen willen verhuren aan het buitenland, bedoel je.

Wat hebben we toch een achterlijk land... Dat iemand amper z'n straf uitzit en gewoon weer met z'n oude werk verder kan. Te bezopen voor woorden.

Een leuke opleiding als wijkverpleegkundige gesponsord door de Roverheid. Wie wil dat niet?
Hoe verkrijgt men die? Lees bovenstaande!

Verklaring omtrent gedrag zou sowieso verplicht moeten zijn in de zorg. Ik hoef geen verzorgers bij mijn moeder die ooit gestolen hebben laat staan gemoord! Er wordt al jaren om die verplichting gevraagd en waarom is die nog niet ingevoerd?

Waarom is die Dutroux zo hard aangepakt, dat gebeurde toch ook allemaal in de privésfeer?

Ook bemoedigend nieuws voor al die honderdduizenden werkwillige werklozen.
Iemand met dat op zijn kerfstok komt lachend weer aan het werk nota bene in een sector waar het leven van anderen in zijn handen wordt gelegd, maar u kunt ongezien de tyfus krijgen.
Nederland kansenland.

HIV HiV Hoera!

Kortom, Van verpleger naar veelpleger?

Het moet niet gekker worden...in dit land.

Jeetje,10 jaar van je straf kwijtgescholden. Dat kan alleen maar in Nederland. Hij moest waarschijnlijk voor zijn zieke moeder zorgen. Je gaat toch bijna hopen dat er de volgende keer een rechter slachtoffer word.Kijken of hij dan ook na 2 jaar vrijkomt.

@Tishetnie
Hij had wel voorarrest gehad, maar hier is wel een rekenfoutje gemaakt. Of hij of zijn advocaat hebben een jankverhaal opgehangen.

nl.wikipedia.org...

lekker buitenspelen, ik ben weer 21% belasting betalen.

Tja,als je maar niet te hard rijdt,dan mag alles.Opsluiten sleutel weggooien.

-weggejorist-

Dus Robert Mickelson werkt sinds 2014 ook weer in een kinderdagverblijf? En Imam Bouyeri zit al jaren gewoon met een ww uitkering thuis aanslagen te ontwerpen?
Daar is men nog laat mee. De ontmanteling van Justitie is immers al jaren bezig. Da's begonnen met Hirsch Ballin, om precies te zijn.

Welke godvergeten hufter heeft deze figuur eigenlijk vervroegd vrijgelaten? En waarom?

Reacties op dit artikel zijn gesloten