*

Onevenwichtigheden gaat het kabinet "meestal wel repareren".

Het kabinet zal ouderen tegemoet komen als zij er volgend jaar in koopkracht op achteruit gaan omdat de pensioenfondsen moeten korten. Dat maakt het ANP op uit de woorden van minister Jeroen Dijsselbloem van Financin vandaag in het tv-programma Buitenhof.

De pensioenfondsen zitten in de problemen door de lage rentestand en moeten mogelijk de pensioenen gaan verlagen. De Europese Centrale Bank verlaagde de rente onlangs opnieuw.

Dijsselbloem zei dat het kabinet in augustus naar de koopkracht kijkt. Als er uitschieters of onevenwichtigheden in de koopkrachtplaatsjes zitten "gaan we meestal wel repareren", zei de bewindsman. "Bijna elk jaar wordt er wel aan de knoppen gedraaid om te zorgen dat het gelijkmatiger wordt."

Vorig jaar heeft het kabinet in augustus zo'n miljard euro uitgetrokken om de koopkracht van de ouderen te ondersteunen.

Reaguursels

"De pensioenfondsen zitten in de problemen.." Gek genoeg verdienen de directeuren nog wl kapitalen en huizen de pensioenfondsen in hele leuke panden - kwestie van prioriteiten?

Ik kijk ook wel eens ergens naar.

Heel wat pensioenfondsen zouden failliet zijn gegaan, als men zijn eigen pensioenfonds mocht kiezen.
Het blijkt dat de directeuren gigantisch verdienen, terwijl hun resultaten ver beneden peil blijven. Kom, stelletje klungels, doe eens even uitleggen ?

Oh wacht, volgend jaar verkiezingen .....
(Anjin is weer terug bij de realiteit)
Eerst van alles stelen en daarna slechts een klein beetje teruggeven, in de hoop op wat stemmen. Gatverdamme !

Daar doen ze niets aan,deze groep hebben ze de afgelopen paar jaar onder leiding van de heer pechtold beroofd en nu zouden ze dan toe moeten geven dat ze iets verkeerd gedaan hebben.

Ze regelen hetvooral goed voor zichzelf en de rest kan dood vallen.

Kijken ja, dat is niet zo moeilijk.
tsjajaja- 13.45- Zelf hebben ze een mega salaris, met evt. vorstelijke wachtgeldregeling,opgehoest door hun volk die weinig tot geen inbreng hebben. Die intussen amper recht op WW hebben, en in de bijstand red je het gewoon niet. Helaas zijn die oudjes als eerste altijd de lul, als er dan nog niet genoeg is gestolen, dan maar de gehandicapten.

Pensioenfondsen zijn gelegaliseerde oplichters die ook nog eens gesteund worden door de overheid. Allereerst de verplichte deelname en dan ook nog de aftrek. Een beetje pensioenfonfs houdt gemiddeld 30% van de inleg achter voor "kosten" dus als je het met een modaal salaris mag aftrekken hou je nog maar 11% voordeel over. Als ze dan uitkeren dan betaal je 16% belasting (weet percentage niet zeker en te lui om te googelen). Hoe dan ook verlies je er dus gewoon op. Dan nog het risico dat staat of eu de pot gaat afromen. (is al een keer gebeurd onder lubbers).
Trap dus niet in een lijfrentepolis oid omdat het aftrekbaar is want het levert alleen maar nadeel op. Gewoon zelf sparen. Mocht je voortijdig gaan dan heeft je nageslacht er tenminste nog wat aan.
Pensioenen is oplichting.

-weggejorist-

Ja ja,volgend jaar moet die 2 miljoen ouderen die ze belazerd hebben zeker weer naar de stembus.

Ik denk dat het beter is als de pensioenfondsen geen staatsobligaties meet opkopen.

"Dijsselbloem zei dat het kabinet in augustus naar de koopkracht kijkt."
Kan hij makkelijk zeggen, maar wat als het kabinet in de tussentijd valt?

Als er n generatie ouderen is die het goed heeft en optimaal geprofiteerd heeft van welvaart en linkse geldsmijterij, is het de huidige wel! Laat ze het geld dat men naar deze groep wil schuiven liever gebruiken voor de huidige generatie veertigers die het over een jaar of 30 een stuk minder zal hebben dan de hedendaagse ouderen.

Gezwel | 27-03-16 | 14:49 | niet ok!
helemaal mee eens. we hebben het over de generatie van na de oorlog die er alles aan hebben gedaan onze gasvoorraad er zo snel mogelijk doorheen te jagen door zichzelf allerlei cadeautjes te geven. Als in de komende jaren steeds minder gas omhoog gepompt wordt zal er steeds verder bezuinigd moeten worden en als we elke keer die oudjes beschermen gaat dat ten koste van de huidige generaties.

hetbaasje | 27-03-16 | 14:59 | niet ok!
ik vergat nog: dit held ook voor de huidige 40ers (ben er zelf een) die gratis een opleiding kregen. Als je als huidige 40 nog aan de onderkant van de samenleving staat heb je je kansen niet gepakt en ben je een profiteur die verwacht dat de overheid je geld blijft toeschuiven

Ik ben een beetje klaar met het continue ontzien van ouderen. De rijkste generatie van het land die tijdens hun leven na de Tweede Wereld Oorlog alleen maar economische voorspoed heeft gekend. Die lui zitten er allemaal warmpjes bij met hun afbetaalde huizen die nu 6x meer waard zijn, eindloonregelingen en groene tabellen met gunstige belastingtarieven. Premies hebben ze niet of nauwelijks ingelegd tijdens hun werkzame leven, want de beurzen gingen toch alleen maar de lucht in. Ondanks nauwelijks inleg gewoon 100% eindloon regelingen en stoppen op je 60ste met royale vut regelingen. Vergelijk dat eens met de 30ers en 40ers van nu. 20% pensioenpremies, werken tot je 70ste voor een karig middelloon van 70%. Rentes van rond de 0 - 1% waardoor je nauwelijks iets kunt opbouwen. Om het over de 20ers maar niet eens te hebben die nauwelijks nog arbeidscontracten krijgen en wat hobbelen van flexwerk naar flexwerk, waardoor ze niet eens een huis kunnen kopen of enig pensioen opbouwen. Gaan we ook iets doen aan de mensen die nog werken? Die worden immers ook geraakt door pensioenkortingen ook al merken ze dat nu niet direct. Die ouderen hebben echt geen recht op klagen imo.

Godsamme kraken, dat werd tijd. Hebben ze me m'n zorgtoeslag afgeschaft. Ik en me vrouw kregen anders 135 per maand aan zorgtoeslag. Was wel nodig want de ziekenfondspremie die we eerst betaalden was maar de helft. Als het dan opeens dubbel zo hoog wordt moeten we toeslag krijgen natuurlik. Maar nu schaffen ze die toeslag af bij ons want iets met box 3. Als ik en me vrouw nog twintig jaar leven zijn we 85. Wat ik nu kwijt ben is 135 per maand = 1620 per jaar = 32400 in 20 jaar. Daar had ik niet op gerekend toen ik nog 64 jaar was.
.
Ik heb me heule leven betaald voor die AOW en AWBZ van de generatie die de oorlog heeft meegemaakt. Maar die mensen hebben zelf bij lange na niet zoveel premie opgehoest als wij. Wij hebben hun moeten onderhouden. En nu we willen vangen krijgen we minder want er moet zoveel geld naar Turkije en Griekenland. Ja daag, daar heb ik niet op gerekend hoor. EN ik heb ook studiebeurs gehad, maar dat was nog het oude systeem, ik heb tot m'n 44e elke maand zitten terugbetalen, ik heb nog geen 5% cadeau gehad voor m'n studie.

@Gezwel | 27-03-16 | 14:49 | niet ok!


Eens, maar als je 1 ding van de huidige ouderen (= babyboomers) kunt leren, dan is het hoe je voor je eigen belangen moet opkomen. De huidige dertigers en veertigers zal ws. pas ruim na hun 70e een pensioen krijgen, ls er dan nog pensioen bestaat ipv een gezamenlijke Europese pot die wordt gevuld door Noord-Europa en leeggevreten door het zuiden.


Die ouderen vormen een belangrijke electorale doelgroep en moeten nu even te vriend gehouden worden.

Eh... hallo? Eerst jarenlang veel te weinig premie betalen, en nu mag de volgende generatie dubbel gaan lappen??

DitjaarkrijgikAOW | 27-03-16 | 15:24 | niet ok!
klagen terwijl je een vermogen hebt van meer dan 120000 en/of meer belastbaarinkomen hebt dan 30000. Er zijn vele jongere die dat met hard werken nog niet eens hebben.

Dat zou dan na 4 jaar afnijpen zijn .
Tjonge dat is nog eens getimed lijkt mij........
Worden die oudjes dan daarna ingent om er niet zo lang van te profiteren ??

Ageless | 27-03-16 | 14:43 | niet ok!
"Kan hij makkelijk zeggen, maar wat als het kabinet in de tussentijd valt?"

Dan hebben we in maart 2017 nieuwe verkiezingen.

In de jaren '70 & '80 kon het geld niet op, er was genoeg om meer dan 600000 mensen "die langs de kant stonden" van genoeg geld te voorzien.
En nu is het geld op.
Was denhaag maar wat conservatiever met "geld uitgeven" in het verleden, dan hadden we het ng beter en de pensioenfondsen ook en de oudjes ook.
Bedankt pvda,d666,cda en vvd, de visie-lozen ! En bedankt toemalig stom kut-stemvee.

Mijn buurman kreeg net de rekening voor verblijf in een verzorgingshuis van zijn moeder. Moet 485 euro per maand meer betalen als haar maandelijkse AOW plus pensioentje! Alleen omdat ze geld op de bank heeft staan van het eigen huis wat ze heeft verkocht! 50 jaar belasting betaald, zuinig geleefd en nu mag je het afgeven! Om razend van te worden. Je kunt beter niks hebben dan betaal je ook zo goed als niks !!!
Alle nog gezond zijnde ouderen raad ik aan om hun geld tijdeg van de bank te halen.

Verkiezingen in aantocht en dat wordt benauwd bij de Partij Van De A(fbraak, lochtonen, armoede) en dus moeten de ouwetjes wier stem niet meer bij de PvdA terecht komt even genoemd worden. Niet volgend jaar worden we armer, NU! En niet alleen door de rare rekenmethode die dankzij dit kabinet gehanteerd wordt, maar door hogere belastingen, hogere huren, hoge ziekenpremies en hoger eigen risico. DAT is pure diefstal door DIT kabinet met Dijsselbloem als medepleger van deze feiten. Wij zijn er zwaar op
achteruit gegaan, maar kregen niets!

Aan al die jongeren die de ouderen verwijten dat ze al die tijd geprofiteerd hebben.
--------------------------------------------------
De gepensioneerden hebben vanaf hun 65ste nog gemiddeld 10 tot 15 jaren te leven, Jarenlang zijn hun pensioenen niet geindexeerd, zelfs bij sommige pensioenfondsen gekort en zij kunnen hun achteruitgang in inkomen niet meer bijverdienen.

De jongeren hebben nog een heel leven voor de boeg waarbij ze de mogelijkheid hebben om via sparen en/of een verzekering hun toekomstig pensioen kunnen aanvullen.

In de jaren 80' heeft het CDA onder leiding van een billenknijper HFL. 30 miljard uit nze pensioenpot gegraaid, dat zou terugkomen mt rente, wanneer gaat dat nu eindelijk eens gebeuren????

Rooth Leo | 27-03-16 | 16:34 | niet ok!
als je op die leeftijd geld op de bank hebt staan heb je het niet goed gedaan of kinderen die niet te vertrouwen zijn. anders heb je het geld tegen een gunstig belasting tarief al aan je kinderen geschonken waarbij je er dan vanuit moet gaan dat je kinderen je onderhouden en anders had je moeten zorgen dat je geld op is want je vermogen laten erven door je kinderen levert de staat flink wat op.

Als je de commentaren leest, is dat HET bewijs dat generaties tegen elkaar worden uitgespeeld.
(en dat Nederland accepteert dat Europa indirect ingrijpt in iets dat in principe gezond was)

kijken naar de koopkracht.. dus als je onder minimum zakt krijg je er wat bij. Dat weer opgehoest dient te worden door wie? Maar wat als je altijd keurig een 40 jaar modaal hebt verdiend en modaal nodig hebt na je pensioenering om de boel overeind te houden..symptoon bestrijding dus. wat is er overgebleven van een politiek woordje gaan praten met die boef uit zuid Europa die aan de NL pensioenen knabbelt via deze weg.

Rooth Leo@
Die kinderen gaan er meteen 3 keer per jaar van op vakantie , wat die oudjes nooit gedaan hebben.
En kinderen (als het echte kinderen zijn) betalen tot een hoog bedrag nauwelijks belasting.
Pas vanaf tonnen wordt het iets , maar ook al zeer weinig.

na ze eerst vier jaar te hebben bestolen ..muahahahaha.

Bejaarde graaiers????? Wie durft dat te zeggen? Samen 85 jaar gewerkt voor een waardevast pensioen, lelijke snotneuzen!

Helaas zijn de meeste huidige AOW'rs, diegene aangeduid als babyboomers, veelal inderdaad redelijk ''beloond'' met een goed pensioen, een AOW en een schuldenvrij huis. Maar vergeet niet, dat dit om een klein gedeelte gaat van de huidge AOW'rs.

Niet iedereen heeft kunnen meesmikkelen van deze ruif. Vooral diegene die binnen een ambtelijk apparaat werkten en met 55, 60 of 62.5 jaar vervroegd mochten uittreden hebben veel aan deze pot gehad.

De 1e generatie ouderen na de zogenaamde babyboomers, zeg maar die tussen de 50 en 60'iger jaren zijn geboren, komen nu tussen wal en schip. We mogen al 2, 3 of meer jaar doorwerken terwijl wij al veelal over de 35 tot over de 40 jaar ook onze verplichtingen hebben betaald d.m.v. de belastingen etcetera. En als iemand schrijft dat zijn zorgtoeslag vervalt, heeft die persoon niet zo'n hoog inkomen genoten.

Let wel dat ons pensioenstelsel een van de beste van de wereld is. Wat ik nergens terugzie in deze discussie is de inkomsten die de pensioenfondsen hebben gehad over de decennia van werkelijk hoge rentes. Er is op dit moment gemiddeld volgens diverse bronnen 1.700 miljard in de pendioenkassen.

Ik maak mij echt zorgen over deze discussie en wel om 2 punten; A. de jongeren krijgen niet eens de kans om onderaan in de maatschappelijke stroom in te springen en zo hun toekomst te kunnen verzorgen, B. De al ouderen worden door verzoepeld onstlag recht, het zogenaamd Flexibele werken, bij bosjes afgedankt.

Hebben we allemaal aan onze fijne volksvertegenwoordigers te danken. Deze veelal jongere academisch gevormde dames en heren hebben geen enkel idee hoer een maatschappij in elkaar steekt. Men is alleen maar doende om bepaalde financile en economische modellen met elkaar af te stemmen.

Laat je horen in 2017 !!!

Laat je horen in 2017 !!!
Gehannis | 28-03-16 | 00:00 | niet ok!
-
Regeren is vooruitzien. Onze kabinet regeert re-actief.
Bergen met pleisters gaan er doorheen!

Degenen met de meeste koopkracht komen nog een paar euro te kort elke maand.
Uitzuigers.

Kijken kost natuurlijk niets.

Allemaal korte termijn gelul.
Je denkt toch zeker niet dat die rente altijd zo laag gaat blijven?
Dit is een paar jaar en dat klaagt men weer dat de hypotheek zo duur wordt. Maar je zou natuurlijk als pensioenfonds wat actiever in beleggen kunnen zijn. Waarom kunnen vermogensbeheerders wel winst maken? En waarom staat deze idioot die dit schrijft en die alleen maar wat aandelen heeft zonder er echt actief mee te zijn anders dan dat het gespreid is gewoon 10% in de plus na 10 jaar exclusief de dividenden.
Dan is er toch wat loos met de beleggingskunde bij die fondsen.
Waarom zitten ze niet in de hypotheekmarkt als concurrent van de banken, of mag dat niet?
Het komt heus wel weer goed , denk op wat langere termijn en mochten we het overleven na de invasie.
Wat wel een probleem gaat worden is dat al die immigranten later een staatspensioen krijgen waar ze niet of nauwelijks voor hebben bijgedragen.
En wat jongeren betreft zou ik me meer zorgen maken over de opkomst van de robot die je werk gaat afnemen.

Reacties op dit artikel zijn gesloten