*

Meer agressie dit jaar tegen moslims en moskeeŽn.

Geweld tegen moskeeŽn komt vaker voor dan men denkt op basis van berichten, zegt onderzoeker Ineke van der Valk in Trouw vandaag. Wel is de molotovcocktail die in Enschede zaterdag naar een volle moskee gegooid is ťťn van de ernstigste gevallen.

"Veel moskeebesturen kiezen ervoor om het geweld aan hun adres niet in de openbaarheid te brengen", aldus Van der Valk in de krant. De onderzoekster doet voor de Universiteit van Amsterdam al jaren onderzoek naar agressie tegen moslims en moskeeŽn.

Vorig jaar stond de teller op 28 gevallen van agressie. "De meesten daarvan hebben ook het nieuws gehaald: varkenskoppen op de stoep van een moskee, leuzen in graffiti, poging tot brandstichting. En dan zijn er nog de dreigmails en -brieven." Volgens haar loopt de agressie de laatste maanden heel erg op. Alleen al het aantal dreigbrieven met hakenkruisen loopt voorbij de twintig. Daarnaast zijn er nog acht andere gevallen van agressie, waaronder de brandstichting in Enschede.

Ontkenning

De spreekbuis van veel moskeeŽn, het Contactorgaan Moslims en Overheid, is er niet van overtuigd dat het geweld tegen moslims toeneemt. "In onze gemeenschap leeft het gevoel dat het zomaar kan gebeuren, dat het ieder moment mis kan gaan", zegt voorzitter Rasit Bal. Maar volgens hem wijst niets op een stijging van agressie tegen moslims en moskeeŽn.

De politie komt, naast het aantal dreigbrieven, pas deze zomer met cijfers over agressie tegen moslims. Over die cijfers was de afgelopen jaren in islamitische kringen veel te doen, want tot begin vorig jaar schreef de politie 'islamofobie' niet apart weg onder agressie. Bij antisemitisme gebeurde dat wel, wat volgens veel moslims oneerlijk is.

Reaguursels

Moskeelotov dus?

Daar zullen ze vast overtuigd door gaan integreren😣

In Duitsland waren er al meer dan 1000, en ze kunnen het schaffen. In Nederland kunnen wij het niet en komt het nog meer voor.

Ik keur het niet goed maar ik vind het niet raar als ik kijk hie extreem en hoeveel van die moskee jongeren naar syrie en iraq gaan om daar de vuilste dingen die een mens zich kan voorstellen uitvoeren. Gezwaai met koran en iedereen die geen muslim is de les proberen te lezen en de verpaupering van de taal, de vele arabische criminelen. Dan kan je toch tegengas verwachten hoor. Ik schat ook in dat dit helemaal mis gaat lopen. Het zij zo.

"Veel moskeebesturen kiezen ervoor om het geweld aan hun adres niet in de openbaarheid te brengen"

Ja hoor..... Alsof moslims een kans laten liggen om slachtoffer te spelen. Gelooft u het zelf?

"Veel moskeebesturen kiezen ervoor om het geweld aan hun adres niet in de openbaarheid te brengen"

Ja hoor..... Alsof moslims een kans laten liggen om slachtoffer te spelen. Gelooft u het zelf?

Veelal blijkt later dat onderlinge ruzies tussen clans binnen diezelfde moslimgemeenschap de oorzaak is.

Ik heb een tijd lang in een kerkbestuur gezeten, en bij ons werden ook regelmatig ruiten in gegooid. Bovengemiddeld door jongeren met een islamitische achtergrond.
Op een of andere manier wordt dat veel minder erg gevonden.

Resultante van het oorlogsbeleid van Merkel & Rutte.

Spijtig, maar het is zo. Ons tegen zij, en knallen maar.

Jarenlang werd het overmatige vertegenwoordigde aanwezigheid van allochtonen ook gecamoufleerd in de statistieken. Nu jij weer.....

O ja en het wordt nog erger, had dit al veel eerder verwacht.

Ik zou hier nu een heel epistel kunnen tikken met allerlei overwegingen en nuanceringen. Feit is dat er een molotovcocktail is gegooid naar een gebouw met mensen er in. Dat is gewoon misdadig. Punt.

Wat te denken van al die wilde ganzen en duiven die op de moskeeŽn wat laten vallen.

-weggejorist-

Dat kreng heet geen moskee maar is gewoon een kazerne. Net zo als een vluchteling gewoon een soldaat is. Maar wat doe eraan, zij fokken en wij niet.

Hoe staat het met het geweld tegen andere religieuze instellingen? Of wordt daar nooit onderzoek naar gedaan?

@toerbaas
"werd"
Wordt nog steeds. Wat er in de statistieken voorkomt is ook het topje van de ijsberg. Want die statistische gegevens zijn namelijk verkregen op basis van opgeloste zaken. Gezien de effectiviteit van de politie in dit land..

Ik wou laatst ook een ei tegen een moskee gooien en moest tien minuten wachten in een rij want had er nog twintig voor me: het was een gezellige drukte van belang...er stond zelfs een patatkraam!
Als ik vrijdagmiddag thuis kom en de kids vraag wat ze zullen doen dit weekend: "Efteling of Moskee"? "Moskee, pappa"!! De jongste verzamelt dan de spuitbussen, de middelste regelt het pyrotechnische deel en de oudste begint een varken te slachten om een kop te scoren: het is een geoliede machine.....
Waarom geloof ik die Ineke toch niet? Misschien omdat ze wetenschapper is, tig aannames doet en haar geld verdiend met dit soort onderzoeken.

Als we vaststellen dat omwonenden steevast te hoop lopen tegen een moskee in de buurt (die er dan ook nog uit moet zien alsof de kalief zelf er woont) en er geen ambtenaar of burgemeester zich daar iets van aantrekken, dan kun je uitingen van afkeuring verwachten! Het verzet zal alleen maar heftiger worden, tot uiteindelijk zich niemand nog ets aantrekt van die 'schriftgeleerden' in Den Haag. Dan zijn terugkeerregelingen opeens overbodig, en zijn al die Alibaba's met hun roversvolk halsoverkop naar hun Mekka.En hun olie hebben we tegen die tijd ook niet meer nodig.

O Moslim, dienaar van Allah, er zit een Jood achter mij, kom hier en doodt hem.
.
Het is onbegrijpelijk hoe een godsdienst met zulke mooie en diepe gedachten agressie bij anderen kan oproepen. Ik ben hogelijk verbluft.

-weggejorist-

Dan zijn terugkeerregelingen opeens overbodig, en zijn al die Alibaba's met hun roversvolk halsoverkop naar hun Mekka.En hun olie hebben we tegen die tijd ook niet meer nodig.
josef kuijpers | 01-03-16 | 10:31 | niet ok!
Misschien heb je gelijk maar dan heeft er ongelofelijk veel bloed gevloeid. Hoop dat schuldige als eerste aan de beurt komen. Maar dat zal wel niet. Die zijn allang uitgeweken naar Zuid-Amerika

Islam: Oog om oog, tand om tand.

Keulen, Enschede.

We worden bestreden met onze eigen wapens!

De meeste aanvallen op moskees gebeuren door andere moslims.

Zij zijn begonnen.

geloof er geen hol van. uit recent historische documentatie blijkt dat de moslim zich profileert als iemand die schijt heeft aan iedereen maar moord en brand schreeuwt wanneer deze in de veronderstelling is dat hem iets aangedaan wordt.

Ineke van der Valk, hť... een oude bekende: www.geenstijl.nl...

Ik geloof er geen bal van dat "Veel moskeebesturen ervoor kiezen om het geweld aan hun adres niet in de openbaarheid te brengen"
Het meldpunt voor discriminatie loopt over van de aangiftes door moslims. Ik denk dat dit weer een typisch staaltje van zielig doen is. Zo van: wij zijn eigenlijk nog vťťťťťťťťťťťťl zieliger dan jullie weten, dus geef ons nu maar gauw die soepsidie zodat we onze moskee/haattempel kunnen verbeteren.

langzullenweleven | 01-03-16 | 10:10 |

Nee Mo(hammed)lotov.

En die duizenden gevallen van andersom-geweld (moslims versus zelfstandig- of andersdenkenden) worden voor het gemak maar even over het hoofd gezien, onder het tapijt geschoven, gebagatelliseerd?!
.
Waarom moeten we nu ineens medelijden hebben met moskeeŽn? Terwijl bij mijn weten ook kerken regelmatig worden bekogeld of beklad. maar dat is dan weer van mindere nieuwswaarde?

Als een molotovcocktail tegen een muur wordt gegooid, is dat dan gevaarlijk? Of moet zo,n ding naar binnen?
2 jaar geleden waren in IndonesiŽ al 400+ kerken afgebrand. Daar hebben ze er verstand van brandstichting.
Was het een Soennitische moskee, een Sjiitische of een Alevitische, of? Was het wel een moskee, geen synagoge van de 1000 overgebleven joden die nog niet zijn gevlucht?
Vragen, vragen, vragen.

Gezien wat Allah zijn volgelingen opdraagt om ons aan te doen kan ik niet zitten met deze "aanslagen"
www.thereligionofpeace.com...
-
Nergens staat dat ik als mak schaap naar de slachtbank geleid moet worden.
Ook niet als onze laffe absurd multiculti geÔndoctrineerde welvaartsstaat politici dat wel doen.

En synagogen worden overal door het land beveiligd met permanente politie-posten, rabbijnen moeten onherkenbaar via de achterdeur naar binnen om geweld te voorkomen. Maar hoe vaak lees je daarover?
Ondertussen is het hele land in de ban van een haatbrief die overduidelijk door moslims zelf is opgesteld..

Als een molotovcocktail tegen een muur wordt gegooid, is dat dan gevaarlijk?
@Mantisomantis | 01-03-16 | 11:09
Gooi er een tegen een muur van je eigen huis en ga dan met je gezin binnen afwachten of het ook gevaarlijk is. ;)

De onderzoekster doet voor de Universiteit van Amsterdam al jaren onderzoek naar agressie tegen moslims en moskeeŽn

De UvA, nuff said, links schooltje.

Deze linkse propagandamevrouw Ineke Van der Valk?

'Islamofascistisch liegen met Ineke van der Valk'
www.geenstijl.nl...

www.geenstijl.nl...

politiek.tpo.nl...

Die mevrouw draait zaken om. In NL leven islamieten die een hekel hebben aan alles en iedereen die niet-islamitisch is of kritiek heeft op de islam of zijn profeet.

Eigenlijk heeft de moslimgemeenschap zo'n molotovcocktail gooiende EnschedeŽr of een varkenskop voor de deur aan zichzelf te danken. Ze zijn zelf veroorzaker van het anti-islamklimaat. Omdat er moslims in NL leven die niet-islamieten uitsluiten, haten, mishandelen, uitschelden, bedreigen, beroven, kopschoppen of doodschoppen (weet u nog? die grensrechter?) die geen islamiet is of kritisch is over de islam of iets zegt over hun gedrag.

Er bestaat dus een islamklimaat dat anti is tegen iedereen die islamkritisch is, tegen joden en verder alle niet-islamieten.
In reactie daarop ontstond een anti-islamklimaat. Maar de veroorzaker daarvan is niet Wilders of 'rechts'... nee, de veroorzaker daarvan zijn - zo wil de ironie - de moslims zelf.

Geweld tegen moslims? Daar zie ik nooit iets van bij Opsporing verzocht!

En gaffelbaard je hebt gelijk. De hele wereld heeft moeite met moslims, moslims hebben zelfs moeite met moslims (sjiiten en soenieten, extreme en gematigde....). Zij hebben geen niet-moslims nodig om haat te zaaien tegen hun eigen religie. Wilders hoeft alleen maar achterover te leunen (wel jammer dat het geen Fortuyn is).

Dus volgens Van Der Valk is intimidatie nu per definitie ook geweld?

In dat geval zou er onderzoek gedaan moeten worden hoeveel gevallen van "geweld" door moslims jegens anderen onderbelicht blijven of uberhaupt niet behandeld worden door de politie.

Ik durf dan wel te voorspellen dat de uitkomst in dat geval "iets" hoger zal liggen dan 28 gevallen van agressie.

Heeft deze onderzoekster ook het geweld tegen kerken en synagogen onderzocht. Denk het niet.

Ga nou maar kijken naar geweld van moslims naar niet moslims. Ben zo klaar met moslims die zich als slachtoffer presenteren, natuurlijk is dit slecht en ben ik ertegen maar come on dit is wel het minste wat je kan verwachten. O ja het is sowieso geen probleem, is gewoon een enkele gek die dit doet en het is zelf een moslim, saudie arabisch complot om moslims als slachtoffers neer te zetten.

Na het woord "Trouw" gestopt met lezen. Dit kan alleen maar ongeloofwaardig zijn.

De dag nadat blijkt dat 75 Marokkanen in Nederlandse moskeeŽn zijn opgeleid tot IS terrorist komt er weer een propaganda bericht uit. Doorzichtig. moslims zijn geen slachtoffers hoe graag ze dat ook willen zijn.

Agressie? Ik zie voornamelijk voorbeelden van vandalisme en millieudelicten.

-weggejorist-

Mooi geframed maar zo doorzichtig dat ik het slachtofferschap in dit geval toch niet geloofwaardig acht.

Het lijkt me het beste om al die moskeeŽn maar te sluiten en te slopen. Het aantal geweldsmisdrijven en bedreigingen zal dan sterk afnemen.

Eagle99 | 01-03-16 | 11:48
Juist. Iemand moet de schuld hebben en wat nu gebeurt is dat iedereen naar elkaar loopt te vingerwijzen. Oorzaak en gevolg word vaak omgedraaid. Er zitten altijd twee kanten aan een verhaal. Negatieve gevolgen van een klimaat kan je niet onderzoeken zonder ook naar de onderliggende problemen te kijken. Vingerwijzen is natuurlijk wel veel makkelijker. Dan hoef je ook niks serieus te onderzoeken.

-weggejorist-

Jesus I love You!

"In onze gemeenschap leeft het gevoel dat het zo maar kan gebeuren, dat het ieder moment mis kan gaan".

Ja dat gevoel ken ik.

Ik geloof helemaal geen fuck meer van cijfertjes en de weg met ons mensen die met cijfertjes wapperen. Zeker niet als ze klakkeloos grote hoax pamfletten meetellen. Het is in ieder geval duidelijk dat er in NL heel veel enge mensen zijn die meer op hebben op hebben met allochtoniŽ en de baarden en jurkdragers dan met de eigen cultuur en het eigen volk en dat deze mensen verdomd veel op plaatsen zitten waar ze de boel kunnen manipuleren om hun eigen 'weg met ons' wereldbeeld kunnen uitdragen.

Zielige varkenskoppen.

In plaats van 72 maagdelijke zeugen ligt de beer nu op de moskeevloer; een stelletje moslims in de kont te kijken.

Wat niet wordt verteld door de UvA dame is dat in sommige van die gevallen die genoemd worden, moslims zelf achter die aanvallen bleken te zitten

Nog zo'n blinde landverrader..die Ineke v/d Valk...
.
Verder..wat "arbanafal | 01-03-16 | 15:37 |"zegt.. dus!...

Om erger te voorkomen is het nodig om in eerste instantie het islamonderwijs te stoppen, dat werkt anti integratie en het is vergiftigen van de prille kinderhoofdjes door deze foute ideologie.
Je zou het opdringen van godsdiensten in het algemeen aan kinderen onder de 18 moeten verbieden. Dat bijgeloof is iets wat je zelf moet kunnen bepalen of je daar wel lid van wil worden.
Het gooien van molotovcocktails is een beetje erg laag bij de grond, waarmee je je eigen groep meer schade toe brengt dan nodig.
Beter is het wanneer de overheid het bouwen van nog meer van die haatbunkers gewoon verbied. Er is wel godsdienstvrijheid, maar de islam is geen godsdienst maar een ideologie vergelijkbaar met nationaal socialisme en in zijn uitwerking zeer discriminerend en haatdragend tegenover niet leden van die vrouwonvriendelijke organisatie en gezien in de wereld als de ware vertegenwoordiger van het ultieme duivelse kwaad, dat overal heerst waar die sekte aan de macht is.

Wat is het hier toch verschrikkelijk! Snel terug naar huis!

-weggejorist-

Eagle99 | 01-03-16 | 11:48 |
Helemaal waar.!

ze moeten ook niet zoveel finnen binnenlaten dat geeft alleen maar heibel vraag maar aan de eerste de beste uitsmijter in de rampstad.

foutje, bedoelde randstad

@Jezus van Nazareth | 01-03-16 | 13:37
Hahaha, weggejorist? Serieus Joris? Dan moet je dit topic ook gewoon wegjorissen.

We lezen vandaag in de krant dat homo's en christenen een aparte opvang moeten krijgen. Dit omdat de nieuwkomers niet zo verdraagzaam zijn. En als mensen tegen de komst van dit soort onverdraagzamen is, zijn die mensen onverdraagzaam. Misschien eens de wortel aanpakken? Brandstichten is altijd fout; ben benieuwd of we nog te weten komen uit welke hoek dit kwam. Varkens neerleggen valt bij mij niet onder agressie.

In onze gemeenschap leeft het gevoel dat het zomaar kan gebeuren, dat het ieder moment mis kan gaan"


Goh dat wilde ik nu net zeggen over de gevoelens van de Nederlandse samenleving en de islam.

Niet dat ik het goedpraat, maar zomaar even een vraag die in me opkomt: 15 miljoen autochtonen die 28 incidenten pleegden tegen moslims. Hoeveel incidenten hebben 1 miljoen moslims gepleegd tegen de autochtonen?

Graag ook een aparte meldingscategorie voor moslims die niet-moslims wat aan doen. Ik durf te wedden dat je dan met duizenden zo niet tienduizenden meldingen eindigt. Ik zie geen autochtone jongens die zo buitenproportioneel buurten terroriseren, vrouwen aanranden en in de gewelddadige criminaliteit zitten.

Hopelijk gaat de islamitische gemeenschap snel inzien dat het tijd is dat ze een periode van verlichting gaan doormaken willen ze ooit een plek vinden in de westerse samenleving.

Twin Towers; toen zegden de meeste moslims "dit had Amerika verdiend."
Theo Van Gogh, toen zegden de meeste moslims; "dit had hij verdiend."
En wat gaan de moslims nu zeggen?
Hebben ze er niet zelf een beetje om gevraagd?
-
Joris mij maar weg maar het lijkt mij toch wel een op feiten gebaseerde vraag.

Maria.1, die varkens zullen daar wel anders over denken.

ik lig er niet wakker van, broeinesten van haat en terreur.

-weggejorist-

Reacties op dit artikel zijn gesloten