*

Stalker roept via walkietalkie aanstootgevende teksten naar kleine kids.

Nieuw-Vennep wordt geterroriseerd door een onbekende mannenstem die via babyfoons en walkietalkies probeert om met kleine kinderen in contact te komen.

De stalker maakt gebruik van dezelfde frequentie als de babyfoons en walkietalkies waar de kinderen mee spelen. Volgens RTV-NH roept de man vervolgens teksten als 'billenkoekenprinses' naar de kinderen en probeert hij uit te vogelen waar ze wonen.

Een inwoner die last had van de stalker plaatste een oproep op Facebook, waarna een dorpsgenoot antwoordde dat ze last had van dezelfde stalker. De politie is inmiddels op de hoogte gebracht.

Reaguursels

Aliens!

Toch +1 voor inventiviteit

En van welk strafbaar feit wordt deze man dan exact verdacht?

Jhaaa!!.. hierrrrr is Radio Martijn!!! en uw host voor vanavond isss....

Ziek.


In de tijd van
Koos Postema (NPO) werd pedoseks kritiekloos bejubeld, lijkt nu onvoorstelbaar, hoewel..Rutte (JOVD) heeft veel minder lang geleden dierenseks nog verdedigd.

Dan zal ik hem maar maken: WalkieStalkie

wel 2 meldingen dus idd dik terreur daar...pfrt!

Bereik van een gemiddelde babyfoon is een paar honderd meter. Dus deze sippe ziel leeft in de directe omgeving en zit waarschijnlijk in zijn eigenhuis.

Als je hier last van heb, FF je babyfoon meenemen in de auto en een opnamen van kinder geluiden afspelen. Als deze sippe ziel begint met zenden, Stipje op de kaart + een waardering hoe goed je hem ontvangt. Daarna 500 meter verder op gaan staan en daar doe je precies het zelfde. Als je hier een beetje gevoel voor hebt, dan moet vrij nauwkeurig kunnen bepalen waar hij zit.

Heb je een zendamateur in je kenniskring, dan kan hij met een gerichte antenen een pijlmeting doen en heb je na 2x een nauwkeuige locatie.

Nu maar hopen dat het geen flat is

Zelfs op die goedkope gamma portofoons kun je kanalen coderen cq sub kanaal instellen.. Dan heb je nergens meer last van..

Juist De_echte_man, koud kunstje voor een zendamateur, dan hem vereren
met een huisbezoek.

Benno L.??

VikiDeViking | 08-03-16 | 17:58 | niet ok!

Onzin.....dat kan die meneer ook doen!

Aan de andere kant is het vragen om problemen met een goedkope simpele babyfoon die niet is dichtgetimmerd.

@basweetutwel | 08-03-16 | 18:27;
Die mag je uitleggen.
Stel DAT ik een koter zou krijgen, wil ik gewoon een goedkope babyfoon.
En mij niet helemaal verdiepen in veiligheid protocols en noem de hele boel maar op, omdat er af en toe een malloot rondloopt.
Dus in hoe verre vraag je dan om problemen?

@De_echte_man | 08-03-16 | 17:54 | niet ok!

Volgens mij zitten veel portofoons tegenwoordig op de 446mhz. Dat zijn de pmr frequenties (oftewel die 8 kanaals apparaten die overal te krijgen zijn) en zijn vrij te gebruiken. Het bereik gaat in de praktijk tot een paar km, al kom je met een (semi)professionele uitvoering duidelijk een stuk verder. Hoewel dit toch een uiterst bedenkelijke manier van tijdverdrijf is, overtreed deze man geen regels mbt tot het zenden an sich. Men moet echter denken dat een babyfoon het alleenrecht op de frequentie heeft. cctss zou nog een oplossing kunnen bieden, maar ook dit is niet waterdicht. Het voorkomt in ieder geval niet dat anderen mee kunnen luisteren. Je zou je af kunnen vragen waarom men tegenwoordig, nu zowat overal een app voor is, men nog zo'n "omveilige" manier gebruikt om het eigen kind in de gaten te houden.

Zal wel een boze zendamateur zijn die nu ineens babygeluiden op zijn band heeft. Die ga je dan wegpesten. Ze hebben al last van draadloze thermometers en draadloze bedieningen van garagedeuren.

Die walkie talkies lenen zich tot goede grappen, jammer dat er ook zieke geesten zijn die er minder fraaie bedoelingen mee hebben.
Zelf heb ik eens ingebroken op een lijn in de buurt waarop schooljongens hun huiswerken aan het uitwisselen waren. Toen deed ik me voor als de schooldirecteur die hen betrapt had. Op de achtergrond hoorde ik een moeder brullen van het lachen.
Verder vind ik het wel redelijk onverantwoord dat die babyfoons zoveel straling uitzenden. Het vermogen gaat steeds omhoog. En zo'n dingen hangen ze dan in of vlak naast een wieg.

@zweberstein
Lol!

voor 35 euro koop je een dual band portofoon. en een lol wat je er mee hebt... niet alleen babyfoons maar ook deurbellen, autosloten, mobiele verkeerslicht installaties. en als je zelf een zender kunt bouwen ook OV poortjes, toegangsdeuren of drones! Zendpiraat zijn is tegenwoordig leuker dan vroegah....

voor 35 euro koop je een dual band portofoon. en een lol wat je er mee hebt... niet alleen babyfoons maar ook deurbellen, autosloten, mobiele verkeerslicht installaties. en als je zelf een zender kunt bouwen ook OV poortjes, toegangsdeuren of drones! Zendpiraat zijn is tegenwoordig leuker dan vroegah....

Is het niet radiokies-meneer?

@Nonkel Frituur | 08-03-16 | 19:12 | niet ok!
Het zendvermogen is wettelijk vastgelegd op maximaal 0,5watt en de antennes zijn vaak niet optimaal.

Volgens mij volledig legaal...

Dick Amenaat | 08-03-16 | 19:19: kweet niet of het nog steeds zo is maar vroeger kon je ook bij de mc donalds door de praatpaal praten. Maareuhm, ik dacht dat een beetje babyfoon tegenwoordig digitaal en versleuteld was eigenlijk? En zo niet, waarom niet? Ik bedoel, tis misschien vervelend maar als je je voordeur open laat staan zegt de politie ook dat het je eigen schuld is als d'r opeens iemand binnen staat, dat moeten ze hier ook maar doen. Niet dat het netjes is en ik vind 't zelfs niet grappig maar goed en daarbij krijgen zendamateurs (alweer) een slechte naam. Alsof dat niet al erg genoeg is/was.

@sufkut | 08-03-16 | 19:49 | niet ok!
Waarschijnlijk onversleuteld want goedkoop. Er zijn beveiligde opties gebasseerd op dect of voip, maar dat is natuurlijk weer duurder.

Zou het weer die John van H zijn? Die pedo woonde in Nieuw Vennep.
Zie Afl, Peter R de Vries (tijdscode 31:40)
www.youtube.com...

GOEM | 08-03-16 | 20:21: het valt tegen qua opties als zo snel even zoek (wij doen hier niet aan babyfoons) maar een dect model of niet scheelt 25,- zo te zien. Maar goed alhoewel dat ook wel vrij eenvoudig af te luisteren is kost dat wel ietsje meer moeite dan niet en daarbij denk ik dat de politie in dat geval wel wat kan doen. Want dan ben je 'in principe' aan het inbreken. Denk ik. Beetje handige pappa zet d'r gewoon een webcam op en tunnelt wat ben je af van heel het gezeik en daar heb je na de babytijd ook nog wat aan.

tja, dat kan vanuit de fabrikant al goed te regelen zijn met een nfc chip in de ontvanger en de verzender, die een uniek nummer geeft waarmee de ontvanger de verzender kan ontsleutelen.

encryptie dus, (als dat nog mag)

Reacties op dit artikel zijn gesloten