*

Een ongecontroleerd faillissement van Griekenland zal voor meer dan 1 biljoen euro schade veroorzaken.

Een ongecontroleerd faillissement van Griekenland zal voor meer dan 1 biljoen euro (1300 miljard dollar) schade veroorzaken aan de eurozone. Dit stelt de internationale bankenorganisatie Institute of International Finance (IIF) in een document dat in handen is van persbureau Reuters.

"Er zijn enkele zeer belangrijke en schadelijke gevolgen die zouden voortvloeien uit een ongeordend faillissement van de Griekse overheidsschuld", aldus de IIF. "Het is lastig om al deze verplichtingen met enige mate van precisie te berekenen, maar het is moeilijk te zien hoe ze niet de 1000 miljard euro overschrijden."

Het IIF bereikte onlangs een akkoord met Griekenland over een schuldsanering, maar de banken moeten er ook nog afzonderlijk mee akkoord gaan. Door de vrijwillige schuldenruil moet de staatsschuld van Griekenland met 107 miljard euro worden verlaagd, zodat het land in een stabielere positie komt.

Reaguursels

Wat een gelul. Griekenland is een non-land en draagt bijna onmeetbaar weinig bij aan de unie.

En wat kost een gecontroleerd faillisement dan?

Nou, dat zal dan wel gaan gebeuren denk ik. Op de een of andere manier zitten we momenteel in een situatie dat alles wat slecht(er) uit kan pakken, dit ook doet :-).

-weggejorist-

ooh, dus dat is wel te berekenen, maar als iemand uitrekent wat herinvoering van de gulden kost is het onzin?
Volgens mij is het allemaal onzin.
Dit kan je niet vooraf allemaal overzien en dan de kosten becijferen.

Gaat Geert toch gelijk krijgen!

Wát gebeurt er dan? Men roept de hele tijd dat er vanalles gaat gebeuren en dat het heel duur gaat worden, maar niemand noemt concrete voorbeelden.

draadomroep | 06-03-12 | 16:18
Ja dat klopt, maar er is enorm geinvesteerd in allerlei zaken door banken die verachtten dat een land niet falliet. Dus wij mogen op de blaren van de banken zitten en niet op die van de Grieken.

Ha ha als het zo doorgaat is Nederland ook straks failiet, als ik naar de beurs kijk man man!

Doen!!!!!!
Nu weten we helemaal niet waar we aan toe zijn, en wat het nog allemaal gaat kosten.

Laat me raden: die bankenorganisatie zit heeel toevallig met veel centjes in Gyrosland en wil dat niet kwijtraken. Dan maar een paniekzaaien.

We zijn als belastingbetaler een klein volkje idioten aan het voorzien van NOG MEER pensioen. Knettergek zijn we.
1300 miljard op tien miljoen mensen? Dat is 130000 euro per persoon..

Een flinke blinde muur rondom Griekenland bouwen kost minder, en dan zijn we gewoon van die luie honden af

In Elsevier las ik hierover dat we bij een ongecontroleerd faillissement ook Spanje en misschien nog andere landen moeten gaan redden. Alsof die er op eigen kracht uit gaan komen als we Griekenland overeind houden. Nee, linksom of rechtsom gaan de PIIGS gewoon 1.000 miljard kosten en Nederland tussen de 5,7 en 10% van dit bedrag.

Leve europa!

Misschien is emigreren naar Griekenland niet eens zo gek..

Uitgaande van 300 miljoen Europeanen is dat zo'n 3300 Euro per persoon. Klinkt verleidelijk, al is het maar om van het hele gezeik af te zijn.

wat zou er gebeuren als alle eurolanden failliet gaan? kunnen we dan gewoon opnieuw beginnen zonder staatsschuld?

Ik stel hem hier ook nog even, copy paste van het rutte topic:
Even een vraagje: Duitsland en Frankrijk zitten met hun staatsschuld al boven 80% van het BNP (2010), Nederland zit nog 20% lager, de garantstelling voor het ESM vindt plaats naar verhouding van het BNP. Hoe kunnen Duitsland en Frankrijk die garantstelling ooit waarmaken zonder zelf failliet te gaan? Volgens mij zitten de bewoners van die landen nog veel meer te slapen dan de Nederlanders.

Ik zeg doen. Als wij dan nooit, maar dan noooooit meer iets van Griekenland horen daarna.

Sla dat even om over het aantal inwoners van Tzasikistan en je schrikt je rot. Wel vreemd dat dit nu komt. En J 'sausje' KdJ maar geld in die bodemloze put blijven pompen. Dit toont wel aan dat de euro een compleet mislukt avontuur is. Eruit. Nu het nog kan.

Ha ha ha dit gaat steeds meer op een tekenfilm te lijken dikke politieke elite met aan zijn benen hongerende burgertjes.
Ik zie al weer bonnetje saus aankomen.


Als ze nou gewoon met z'n allen toegeven dat de politieke leiders van Europa ooit aan een prestige project zijn begonnen dat moest leiden tot 1 Europa in grenzen en in munt en dat ze nu kosten wat het kosten willen voorkomen dat ze gezichtsverlies gaan leiden naar de burger toe en daarom maar geld blijven pompen in bodemloze putten als Griekenland dan kunnen dit soort onderzoekjes verder achterwege blijven.... Niemand zal vergaan als Europa uit elkaar valt, niemand zal vergaan als we bij elkaar blijven... Het is gewoon een niet goed overdacht project waar nu voor betaald moet worden om het te laten slagen en als we dat niet doen mislukt het... Ik zeg de burger heeft dit project nooit gewild en er nooit om gevraagd dus neem je verlies en "get on with it" dat gezeik over geld kosten/ baten etc. ben ik echt meer dan zat, het is gewoon niet te zeggen wat als, en dan.....

Dus Europa gaat 1 biljoen aan Griekenland geven om te voorkomen dat we een biljoen schade lijden?
Is dat biljoen op jaar- of weekbasis?

witwas | 06-03-12 | 16:25 |
Zij hebben dan ook geen Wilders met een eurosceptische PVV!

Als we nu iedere Griek gewoon multimiljonair maken, zijn we goedkoper uit. Win-win.

Een biljoen is 1000 miljard. Nooit geweten dat een knoflookland zo veel waard is / zoveel kan kosten.
Gek dat ze dat WEL precies kunnen uitrekenen, maar niet hoeveel het zou kosten om weer terug te gaan naar de gulden.
O nee, dat is al weer vooruitlopen op de zaken>> het hele plan daarover deugt sowieso al niet.

onzin, gewoon bangmakerij. Dat zou inhouden dat zo'n beetje alle rijkdom van de hele unie in een relatief klein land zou verdwijnen.

Maar...... De euro heeft ons alleen maar voordeel gebracht.

Waar het hier omgaat is dat de verliezen bij de banken zouden komen en dat willen ze niet, daarom mag de burger het betalen, en betalen en betalen

Ze bedoelen dat het de banken met al die staatsobligaties geld kost? Je moet wel gek zijn om je nu niet te dekken tegen verlies als je die dingen hebt. Onze leiders weten al precies hoe het zal gaan, nu gaat het er slechts om dat er met leugens nog wat zetels worden binnen geschraapt en er niet al te veel onrust op de markt ontstaat.

Welke idioot heeft dit (en de consequenties over het hoofd gezien?! Ik verbaas me er met de dag meer over dat dit soort risico's met onmeetbare gevolgen maar voor lief werden genomen. Als dat de fundering van de Euro is, dan wil morgen nog de gulden terug!

witwas | 06-03-12 | 16:25
Dat maakt toch helemaal niets uit? Het ESM is immers bedacht om, op zijn minst, de financiele soevereiniteit van de lidstaten om zeep te helpen. ESM claimt, zonder overleg en zonder aan te hoeven tonen dat het nodig is, straks AL het geld in Eruopa en gooit t op een grote hoop. Daar gaan de werknemers van het ESM dan mooie feesstjes van geven en lidstaten kunnen krom liggen om e.e.a. te betalen.


Vroeger hadden we de Dominee die ons bang hield en de bankier die ons arm hield. Tegenwoordig hebben we de Islam die ons bang houdt en het ESM die ons arm maakt. Oude wijn in nieuwe zakken.

@billenbijter | 06-03-12 | 16:24 Ik denk dat alleen de EU-bewoners die Chinees spreken dan nog werk hebben en dat de rest werkeloos thuiszit met een inkomen ter hoogte van de Chinese bijstand, (lees: nada, niente). Vanaf dat punt kunnen we dan inderdaad opnieuw beginnen, maar wel als een soort Chinese provincie, Tibet II zeg maar.

Daarvan kun je heel veel sauzen kopen. Maar goed, als ik het goed lees zaaien de banken dus paniek omdat ze een oplossing willen die slecht is voor iedereen behalve voor hun?

Toch maar beter om uit de Eu te stappen en uit de Euro.
Was dat gedoe toch al jaren zat

Propaganda van de vereniging bankiers maffia: de banksters willen het liefste de hele mensheid aan de rente slavernij. openeuropeblog.blogspot.com...

Alles beter dan die gyrosvreters binnen de eurozone te houden.

Waarom horen we nooit meer iets van deze rijkaard? Heeft hij hier wellicht iets mee te maken?
www.animaatjes.nl...

Hopelijk lijden de subsidies in Nederland er niet onder? Er zijn buiten Limburg nog heel wat Fanfareverenigingen die miljoenen nodig hebben.

@Capt. Iglo | 06-03-12 | 16:27 Helaas, het gaat sowieso niet slagen, hoeveel we ook betalen. Alleen zitten we met een zooitje cynische eurofiele politici die weigeren dat toe te geven. Daar gaan we nog heel erg voor boeten.

Dat onderzoeksbureau wat de PVV had ingeschakeld heeft overigens voorspeld dat de euro zou gaan vallen, beginnend met Griekenland in 2011... Zijn geen prutsertjes daar heur!

Voor de mensen die nog steeds in de waan verkeren dat (het redden van) Griekenland het einde van de problemen betekent: het is slechts het begin, de zuidelijke landen zullen één voor één als domino stenen vallen, en daarna zijn de noordelijke landen aan de beurt, met als eerste kandidaat Groot-Brittanië

@MMunchie | 06-03-12 | 16:30 Nee, de banken worden gered door de ECB, de ECB wordt gered door de belastingbetaler (niet vrijwillig, maar daar wordt niet naar gevraagd)

dat is knap:
€ 1 000 000 000 000 / 10.737.428 inwoners = € 93 132 per inwoner
Ofwel in echte authentieke ouderwetse Nederlandsche Florijnen :
fl 205 237
---
Met andere woorden, Sinds deez prachtige Euro-munt introductie
Heeft men in Griekenland het voor elkaar gekregen om (PER INWONER) een kapitaal er doorheen te jagen / lees: VERDAMPEN
waar je een leuk Appartementje voor koopt
---
Ra ra ra, waar zal (ons) geld verdwenen zijn ...

MvanBuuren | 06-03-12 | 16:34
Mooi doemscenario, zal niet ver bezijdens de waarheid zijn.

@MvanBuuren | 06-03-12 | 16:34
SSSST!! laat ze in die waan de beurs zakt al zo hard vandaag.

ECB balans nu boven de 3000 Miljard Euro O.O fd.nl...

Ze wisten allang dat het hele Griekenland debacle meer dan een biljoen ging kosten. Dat konden ze alleen niet verkopen richting de hardwerkende burgers in (noord) europa, dus moest het gefaseerd gebracht worden. Zo drukken ze alles door je strot heen of je er nou beter van wordt of niet.
Het is inderdaad zoals capt. Iglo stelt, ze laten de burger liever opdraaien voor dit faal project dan dat ze zelf durven toe te geven dat ze niets geleerd hebben van de geschiedenis en dachten dat 1 europa nu wel haalbaar was.
Politiek maakt meer kapot dan je lief is!

Zelden zo'n ionzin verhaal gehoord. Het kleine Griekenland, qua inwoners, en een dienovereenkomnstige economie,zou de EU 1 biljoen eur. kosten, nog onzinniger dan het rapport in opdracht van de PVV om terugkeer naar de gulden!!!

De Jager praat heel erg veel maar zegt eigenlijk "Ja, eigenlijk hadden we in het begin gelijk die Grieken de euro uit moeten flikkeren maar dat heb ik toen niet geroepen. Dus ik kan nu niet gaan zeggen dat ik dat had moeten zeggen toen want dan ga ik af en kost het mijn partij straks kiezers. En gelukkig heb ik dat probleem niet alleen maar hebben alle ministers van financien in europa dat en dus roepen we allemaal dat de euro gered moet worden. Griekenland mag niet uit de Euro vallen. En dat de Gulden terugbrengen op langere termijn alleen maar goed is voor Nederland heeft Geert geroepen dus ja, dat is dus automatisch uitgesloten. Had hij dat nou niet geroepen, of zelfs geroepen dat de Grieken gered moeten worden had alles wel anders geweest. Niks aan te doen nu. De euro, de grieken en de hele crisis gaan we dus niet oplossen maar wel tegen elke (door u betaalde) prijs proberen te redden. Kijk, dat lost niks op, de Grieken gaan toch wel failliet, maar dan kunnen we tegen de kiezer zeggen dat we gedaan hebben wat we kunnen. Ja, kost ons en de generatie na ons wel tientallen jaren langer en diepere ellende maar dat is niet belangrijk."

Banks got bailout we got sold out!

Uiit voorzorg is er dan ook een biljoen bijgedrukt.

MarcS | 06-03-12 | 16:18 |
Dat heet nou politiek, mooi weer spelen als het eigenlijk pijpenstelen giet!

Moet ik die zogenaamde deskundigen en economen nog serieus nemen? Hoe vaak hebben die inclusief de EU en alle bijbehorende dokussen van de politiek al ernaast gezeten bij deze crisis.

Dat ze uberhaupt nog durven te spreke en niet uit schaamte met hun kop in een zandbak gestoken zitten. Totale lawine aan leugens en leugenaars over me heen gehad mbt debeuroen Griekenland. Je gaat denken dat het normaal is, dat legen en bedriegen, maar er moeten natuurlijk flink koppen rollen. De media valt echt tegen hierin, die analysren nauwelijks, met hun kortetermijn geheugen, en leven met de waan vd dag.

Financial terrorism galore.
*raises BS-flag*

FredFlinstone | 06-03-12 | 16:38 |
Het geld verbranden doen ze niet dus waar is het?

Het zal weer schelen als het Huis van Oranje wat kronen, tiara's en juwelen op marktplaats zet. En verder moet Erik Brenninkmeijer maar bijspringen. Goed voor 22 miljard, maar met eentje minder moet hij de eindjes toch nog redelijk bij elkaar kunnen blijven knopen. Moet ik ook.

Met permissie maar ik geloof er geen ene rotmoer van.

1300:17 is ongeveer 58 miljard.
Zoveel gaat het Nederland dus kosten bij een faillessement van Griekenland.
Voor minder moeten de geldautomaten toch wel omgebouwd kunnen worden?

En wat zeggen onze hooggeleerde politici hiervan???

Allemaal gelul, Argentinie ging falliet en alles ging gewoon door. Griekenland stelt in de wereld helemaal niks voor dus geen euro er meer naar toe. Ze, de EU dictators, beginnen al te roepen dat in 2015 minimaal 50 mljard euros extra nodig is om Souflakistan overeind te houden. Reken maar op 100 miljard want liegen als de beste.

Griekenland met al zijn staatschuld wel tussen 20 andere landen op www.usdebtclock.org...
Echter: Nederland (toch 16e-economie wereldwijd!) wordt niet vermeld
en.wikipedia.org...

behangtafel | 06-03-12 | 16:48 |
Ik geloof en vertrouw werkelijk niemand die bij de overheid werkt. Die mensen manipuleren, liegen en bedriegen de hele boel bij elkaar, omdat ze weten dat ze toch nooit vervolgd zullen worden voor hun oplichterij!

Met TARGET2 staat de ECB inmiddels meer dan 170 miljard in het krijt bij de DNB. Da's 10,000 euro de man, en die zijn we kwijt.
discussions.ft.com...
Gaat goed zo.

Wacht eens even ..... was er laatst geen nieuws bericht dat stelde dat Apple met 500 miljard meer waard was dan Griekenland?

Yep: www.onemorething.nl... en wel op 20 januari 2012.


Conclusie die Griekjes hebben in 1,5 maanden hun schuld weten te verdubbelen?

1000 miljard!?! Da's bijna een euroton per Griek!!! Dus een half miljoen per beetje uitgedijde Souflaki familie!! Dat gelooft toch niemand?

@ Vaudt Varken | 16:52 |: moet je een account(en ingelogged) zijn bij die FT {Mischien dat betr. artikel even copy-paste ? }

Gelukkig zijn er ook lieden die goed verdienen aan dit Griekse drama. De een zijn dood is de ander zijn brood:

Goldman’s Secret Greece Loan Reveals Sinners
-
Greece’s secret loan from Goldman Sachs Group Inc. (GS) was a costly mistake from the start.

On the day the 2001 deal was struck, the government owed the bank about 600 million euros ($793 million) more than the 2.8 billion euros it borrowed, said Spyros Papanicolaou, who took over the country’s debt-management agency in 2005. By then, the price of the transaction, a derivative that disguised the loan and that Goldman Sachs persuaded Greece not to test with competitors, had almost doubled to 5.1 billion euros, he said.
~~
“It looks like an extremely profitable transaction for Goldman,”
~www.bloomberg.com...

Mensen één biljoen kost het heel de EUSSR, dit is niet de schuld van Griekenland.

Lees ook eens het Financiele Dagblad van vandaag:
"Geldinjectie stuwt ECB-balans tot boven €3000 mrd".
fd.nl...

En verderop: "De maatregelen van Frankfurt zijn volledig te rechtvaardigen, maar de centrale bankiers dienen bewust te zijn voor de risico’s op de balans en moeten denken over een exit-strategie." aldus econoom Klaus Bader van Société Générale.

Welnu, een exit strategie voor Nederland is nou juist die Euro te verlaten...

@ Conclusie die Griekjes hebben in 1,5 maanden hun schuld weten te verdubbelen?
MarcS | 16:54 |
--
Een Schuld of wat iets waard is zijn volgens mij nog steeds 2 verschillende waarden (in het economische verkeer)

Volgens World Development Index was het GDP van GR in 2011 312.000 miljard dollar. Volgens de US debt clock, is op dit moment de verhouding externe schuld (totale overheid + private schuld) naar GDP ratio 215%. Oftwel, de totale schuld is 312.000 * 215% = 670.800 miljard dollar = 507.413 miljard Euro. Dat is dus geen 1.300 miljard Euro. Angstzaaierij.

Ik zie door de bomen het bos niet meer. Al die bedragen, speculaties...is voor een gewoon mens niet te doorzien. De één zegt dit, de ander zegt dat.
Dan is het failliet van Griekenland geen probleem, dan is het weer een grote ramp. Zeg het maar. Ach, als eenvoudige boerelul heb je ten eerste geen inzicht in de zaak (trouwens, wie heeft dat wel?) en ten tweede heb je geen moer te vertellen. Zo gaat het al eeuwen, en zo zal het nog eeuwen verder gaan.

wat een ontzettend dagober duck bedrag. 1 biljoen. Ik kan me 150miljard al niet voorstellen. Hoeveel pakhuizen zijn daar mee te vullen eigenlijk? Stel idioten bij elkaar daar. Misschien moesten ze juist eens wat vaker de donald duck lezen. Donald weet wel hoe je van een dubbeltje een kwartje kunt maken.

Al voordat Griekenland werd toegelaten tot de Euro-zone wist men al dat het goed fout zat, wat betreft Begrotings-tekort, Haar Staatschuld etc.
Derhalve hebben ze er zeer gehaaide (bank)Experts bijgehaald, die een en ander aan cijfertjes / percentages etc wisten op te poetsen op haar
Nationale Balans
Zeer oude Griekse-Politici hadden trouwens totaal geen verstand van zaken, terwijl er zeer snelle-Consulenten etc werden aangetrokken / ingehuurd die hun werk deden; Men had TOEN al dat oud-zeer aan de weg moeten zetten, en gewoon een bezem door dat hele rapaille moeten slaan
---
Nu dat die beerput is opengetrokken en cijfertjes / percentage etc zo uit het verband zijn gerukt
Moet men niet gaan piepen: het Land OF failliet verklaren of gewoon Oplappen en verder gaan met de Nieuwe eu-MORES
---
De Bank-sector heeft trouwens geen(of minimaal) blaam; Het Leeuwendeel van de Schuld ligt gewoon bij de hele foute EU-constructie waarin deze (knoflook)economie kon door-etteren

=De één zegt dit, de ander zegt dat.=
Van Duyvenbode | 06-03-12 | 17:12
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ze in de bovenlagen zeggen 'En zo willen we het ook.'

Vanbleautenbil | 06-03-12 | 17:18

En zo gaat het ook. Sinds mensenheugenis.

Mensen die het niet snappen, je hoeft maar 1 ding te begrijpen, namelijk: de bankiers stelen alles wat maar los en vast zit zolang niemand ze stopt.

Hadden we Balkenende nog maar...
Hij kon altijd zo goed uitleggen waarom Europa onze strot door geduwd moest worden.
Hij zou nu vast ook wel kunnen uitleggen dat we nu in een moeilijke periode zitten, maar dat het zoet aanstaande is.

Tobi | 06-03-12 | 16:21 | niet ok!
Ik ben geen griek!

het reddingsfonds begint ook forse vormen aan te nemen.
wat is nou erger vraag je je dan af.....

waarom toch elke keer die rotkop van de jager...

@ Kets22 | 17:21 |
Klopt:
Het gemiddelde loon in de financiele-sector is de 1-na-hoogste volgens het CBS: €28,14.
Alleen in de Delfstoffen-winning kan je nog meer verdienen (€ 35,21)
---
statline.cbs.nl...

'Er zijn enkele zeer belangrijke en schadelijke gevolgen die zouden voortvloeien uit een ongeordend faillissement van de Griekse overheidsschuld'.
Noem er eens eentje dan. Mensen zijn dat abstracte gelul zat en willen tenminste in begrijpbare taal weten waarom ze zichzelf laten uitkleden.

Ahhh ik verlang zo naar de tijd van de houten gulden

maar die in de Delfstoffen-winning zitten ZELF immers bovenop hun te delfen Materialen

=Hij zou nu vast ook wel kunnen uitleggen dat we nu in een moeilijke periode zitten, maar dat het zoet aanstaande is=
domheid regeert | 06-03-12 | 17:26
Balkenende legt niets meer uit. Balkenende's hemelvaart komt zoetjesaan naderbij, en dan- de Beloning! Dus om aardse beslommeringen kan hij alleen maar lachen.
Mark Rutte ook, maar hij is nog iets te jong om zich te verheugen op hemelse pensionering. Dus Rutte lacht ergens anders om. Ach, wisten we het maar.

Dus Rutte lacht ergens anders om.
Vanbleautenbil | 06-03-12 | 17:38
Ik denk om z'n vriendin. Oh, wacht...

We gaan weer iets doen wat we eigenlijk liever helemaal niet doen: nog eens schrijven over Griekenland.
Als je het durft te lezen kom je wellicht tot de zelfde conclusie als wij.
.
Waar de Griekse redding werkelijk om draait:
www.zonnewind.be...

Al die economen en politici, met hun topsalarissen, moeten ze de zee in flikkeren. Die opgeblazen ego's zijn het nooit met elkaar eens en ik vraag me dus af waarop ze hun conclusies dan baseren - op lucht? Hebben ze dan geen concrete cijfers of is het allemaal natte vingerwerk?
Politici gaan af op de econoom die het beste in hun straatje past en dat wordt als waarheid verkondigd. Zo worden wij als bevolking constant verneukt want wij zijn diegenen die altijd voor de kosten opdraaien.Ik ben anders best bereid om geld te geven aan armlastige mensen, maar niet aan regeringen die corrupt zijn en hun eigen bevolking voor de rotzooi laten opdraaien.
Voor mijn part doen we afstand van de euro, dat wil niet zeggen dat we niet meer aangesloten hoeven te zijn bij de Europese Unie, maar dat we ons niet meer de regels laten opleggen door Brussel.
Brussel kost ons veel geld en niet zoals onze brave politici ons doen willen geloven dat het ons meer geld oplevert dan ons kost. Waar komt dat geld dan vandaan, vraag ik me af? Komt dit door de export of betalen de rijkere landen daarvoor? Ik wil dat onze regering dit kan aantonen, want nu vertrouw ik nergens meer op. De regering kon ons destijds niet eens goed uitleggen waarom we voor één Europa moesten gaan, dus hoge verwachtingen heb ik al niet van onze politici.

Lijkt me een WC eend onderzoekje van bank types die hun bonussen dreigen mis te lopen...

donjon | 06-03-12 | 17:40 | niet ok!
Bedankt voor de link.
Ik wil daar even wat meer over opzoeken - de ISDA - om een beter beeld te krijgen van hun machtspositie.
Onze regering wil ons in sprookjes laten geloven, maar het begint steeds meer op een nachtmerrie te lijken!

Flut onderzoek met dito uitkomst
Ik zeg: de exit-strategie
oh nee, die is er nie

en de eurocity dendert voort

Als alle landen in de EU elkaar nu 80% van de schuld kwijt schelden zijn we allemaal weer gezond. Schuld bestaat toch alleen maar op papier! (naief?)

En weer blijkt hoe "goed" alles van te voren doordacht is door lieden met hele dure studies achter de rug. Geweldig! De kenniseconomie in optima forma!

En maar volhouden dat terugkeren naar de gulden dom is :S

En maar volhouden dat terugkeren naar de gulden dom is :S
Dr. Pown3rt | 06-03-12 | 18:49 | niet ok!
Komt allemaal goed, nog even en we hebben allemaal Drachmes.

"Het is lastig om al deze verplichtingen met enige mate van precisie te berekenen, maar het is moeilijk te zien hoe ze niet de 1000 miljard euro overschrijden."

"Hoewel het niet te kwantificeren valt, is er weinig fantasie voor nodig om aan te tonen dat het lidmaatschap van de EMU tot op heden tot een aanzienlijk welvaartsverlies voor Nederlandse burgers heeft geleid."

Zoek de verschillen...

Ach, wat maakt het uit joh. Bezuinigen we de volgende keer toch gewoon 10%. Dat hebben we toch wel over voor ons Europa en onze Helleense vrinden?

Ik begin me af te vragen over welk bedrag de banken 70 % moeten afschrijven.
70% over de uitstaande principale schuld, 70% over de schuld, de (nog) te ontvangen rente?
Of 70% van de huidige waarde van de obligaties?
Hebben ze wellicht aankoopkosten, beheerskosten en fondskosten alsmede reclamemateriaal ook meegenomen (de zgn woekerpoliskosten;)

www.youtube.com...

En wie schreeuwen en lobbyen het hardst om lekker met de Euro door te gaan? De multinationals; want zij zijn de enige die wel jar na jaar lekker meer winst hebben gemaakt sinds de Euro. Is echt geen links plan hoor de Euro. Gewoon hardstikke lekker ondernemen toch! Fijne lage lonen landen om de hoek en vrachtwagen volgeladen met goedkoop geproduceerde producten in 1 ruk zonder papieren rompslomp hoppa in NL op de markt. Nog meer marge! En nu met zijn allen: "en de MULTINATINALE zal morgen heersen op aard!'. Ik bedoel, heerst al.

Met zun allu in koor!
Banks Got Bailed Out, We Got Sold Out

En wie schreeuwen en lobbyen het hardst om lekker met de Euro door te gaan?
Wessel Meijer | 06-03-12 | 19:10 | niet ok!
Lijstje maken:
Hans Wijers (D66, voormalig minister van economische zaken, thans directeur Unilever. Och jongens wat is ondernemen toch moeilijk! Kuch.... Beetje lekker goedkoop ergens laten produceren en hatsa, snel naar land brengen met nog beetje welvaart en PATS wat een marges! Sjee zeg, DAT is moeilijk! Tjonge jonge jonge, ja, daar moet je nou economie voor gestudeerd hebben he, dan snap jij dat ook Wessel. Echt waar? Ja heus waar. En nu snaveltjes toe en oogjes dicht kleine kijkbuis kinderen, want als meneer Wijers en koorballen maat Wientjes zeggen dat de Euro fantastisch is dan is dat zo!

Wessel Meijer | 06-03-12 | 19:23
De Euro wordt omhelst door linkse politici die hun droom van een Europa met een machtige staat dichterbij zien komen, en idd. rechtse grootgrutters die hun producten gefinancieerd zien worden door de relatief rijke Europese belastingbetalers. Probleem is alleen dat die belastingbetalers een beetje beginnen te mokken, en hoewel ze weinig van economie snappen begint het toch bij een groot aantal van hen door te dringen dat ze zo langzamerhand als citroenen worden uitgeknepen. Zie ook, Mr. Scrooge:
www.telegraaf.nl...

En wat dan...wordt Griekenland dan tegen opbod verkocht?

Niet failliet Souflakistan kost 2 biljoen.

Geeft een stuk aan Turkije dat scheelt miljarden aan schuld

1 biljoen?
Nou dat vind ik het wel waard.

En de wereld zal vergaan, dat ook. Retoriek der eurofielen.

Dat gaat lekker, het resultaat van het onderzoek wat de PVV heeft laten doen is nog niet koud of de bevestigingen hiervan rollen al binnen.....maar toch is het een flut onderzoek hoor mensen....althans volgens diegene wiens hoofd zich een half metertje onder het zand bevindt.

Heel de wereld is er al van op de hoogte, de euro is aan het vallen. Nu nog Europa zelf !.

-weggejorist-

Zzzzooooffff | 06-03-12 | 17:11 | niet ok!

Houd geen rekening met investeringen in banken en de kettingsreactie die het veroorzaakt.

kan nederland nie 12 miljard van andere eurolanden cadeau krijgen dan halen we ons percentage ook weer zonder al die bezuinigingen.. damn joh.. slaat nergens op.. maar om zoveel schulden kwijt te schelden.. dat is echt nie normaal.. meer.. mja

nu een raadseltje wie mag dat betalen ????

1300 miljard? Alsof alles wat enigzins Grieks is bij elkaar ook maar de helft van dat bedrag waard is, laat staan dat we er zoveel op kunnen toeleggen.

-weggejorist-

in berrege zegge ze | 06-03-12
Helemaal niet gek: een spoorwegbeambte: 65.000-75.000 per jaar
Nachtwaker: 65.000 p/j, kraandrijver: 90.000 p/j, alleen als chirurg zou ik daar niet aan het werk gaan, want die schijnen belastingtechnisch maar € 25.000 p/j te verdienen, maar wel een huis met zwembad, geen zwembadbelasting betalen, nationale sport: belasting ontduiken, nou gewoon walhalla. En nu nog werk genoeg want iedereen is aan het staken, ik ben aan het inpakken...

Biljoenen weggeven onder de naam schuldsanering!
Daar tegenover moet elk Nederlander aantal jaren voor niets werken en zelfs nooit zijn AOW beproeven want die moet tot 67 werken, later misschien tot de dood.
En nog zeuren dat sommigen paar centjes van de bijstand profitieren omdat zij niet kunnen rond komen.
wat een ironie...
Geef ook inlanders minst kwart,wat je aan de Grieken geeft..

Achteraf hadden we.........

Waar schilden zijn zijn ook investeringen gedaan, waar zijn die 130 miljard aan investeringen dan???????

Wel een beetje LSR aannames, het echte verlies is 73 mllrd.
Dan de aannames of risico bedragen (aannames dat er wellicht schade zou zijn of risico's )
177 mllrd over exposure ECB.
380 mllrd mogelijke steun ivm Ierland en Portugal indien het niet geisoleerd is van Griekenland.
350 mllrd mogelijke steun ivm Spanje en Italie indien het niet geisoleerd is van Griekenland.
219 mllrd mogelijke uitbreiding van het ECB om buitenlandse schuldeisers garantie te verlenen.
160 mllrd mogelijke herfinanciering private banken.
Het IIF vertegenwoordigt 450 financiele instellingen,...

Het zijn de CDO's en CDS-sen die de zaak zo kostbaar maken. Gewoon al die contracten nietig verklaren, griekenland failliet laten gaan, en klaar is kees.

En wie kan dat betalen? Duitsland en Nederland. En wat zou de directe economische impact van een Grieks faillissement op Nederland zijn als we geen euro zouden hebben? Nul komma niks!

Een niet-failliet gaan betekent jaarlijks honderden miljarden steun en dus uiteindelijk veel meer. Zonder eindoplossing.

Wij van WC-eend...

Dat men ondanks de ervaring nu met Griekenland enz besluit om straatarme landen zoals Roemenie/bulgarije enz tot de EU toe te laten treden is me een raadsel.

Wat is er gebeurd met dat eens zo trotse griekse volk, waar de bakermat van de westerse beschaving is ontstaan!
De Trojanen zouden zich en masse omdraaien in hun graf, als ze zouden weten wat er nu allemaal met Griekenland gebeurt!

En wij Nederlanders blijven maar alle stront opvreten wat ze ons voorzetten. Een land die de boel zo heeft lopen flessen ook nog belonen met ons belastingsgeld waar ligt de grens . Griekenland komt nooit in een stabielere positie.
De corruptie is daar een volksaard. Dat verander je niet zomaar. Zeker niet als ze ook nog hun troefkaart uit kunnen spelen met de banken. Jan met de pet in de Noord Europese Euro landen is weer Jan met de korte achternaam want die betaald de rekennig in lengte van jaren.

Ach het EU beest is gewond maar zal zich herstellen. Het is een wolf in schaapskleren, wachtend op het juiste moment om haar ware gezicht te laten zien.

Wie kost het een biljoen?

TokkieXL | 07-03-12 | 15:10
ONS!

Gelul mensen, want Jan-Kees zei laatst nog dat alle geleende centjes met rente terugkomen.
En als er eentje betrouwbaar is...

En wat kost het ons als we Souflakistan eerst uit de EU tievven en daarna pas failliet verklaren?

@Teiltjes Tekort | 07-03-12 | 15:49
-
Ha, ha, zo gek zijn die Grieken ook weer niet: ze DREIGEN nu zelfs met een ongecontroleerd faillisement!
-
Het Griekse agentschap dat de staatsleningen uitgeeft,heeft gisteren een persbericht gepubliceerd met de boodschap dat 'als (buitenlandse-) overheden het Griekse programma niet financieren, dat Griekenland zijn schuld op andere condities zal herfinancieren' en voegt daaraan toe dat beleggers zich moeten inschrijven voor een obligatieruil waarbij een verlies van 75 (!) procent in koop moet worden genomen.
-
De schoften hebben daarmee de banken die geld hebben uitstaan in Griekenland voorgoed in de tang en uiteindelijk mogen wij, de burgers van Europa, via de ECB opdraaien voor de gevolgen.
-
Die ECB heeft overigens al 177 miljard blootstelling tegenover Griekenland, dus de keuze is nu: opdraaien voor de gevolgen op korte termijn, of opdraaien voor de gevolgen uitgesmeerd over een langere termijn.
-
Hoe het ook uitpakt, die Grieken zijn geheid over een paar jaar van het probleem af en Noortdwest Europa zit er nog tientallen jaren mee opgescheept.
-
Daar bestaat een goed Grieks woord voor: 'parasitos' ('hij die van de tafel van een ander eet')

En als ze nou eens wat van die eilanden verpatsen...

Reacties op dit artikel zijn gesloten