*

De gewone man in de Argentijnse straten heeft het niet over prinses Máxima.

Terwijl Nederland in rep en roer is over de promotie van prins Willem-Alexander, heeft men in Argentinië amper aandacht voor 'hun' prinses in den vreemde. De Argentijnse media vinden Máxima niet zo belangrijk.

Het Nederlandse koninklijke geleuter met Argentijnse invloed gaat grotendeels voorbij aan het Zuid-Amerikaanse land. "De mensen op straat hebben het niet over Máxima", vertelt de chef buitenland van de Argentijnse krant La Nacion tegen de NOS. Het gaat veelal over luchtigere onderwerpen als de inflatie, corruptie en grote demonstraties in het land.

Sommige Argentijnen in het buitenland kunnen echter rekenen op voldoende aandacht, zoals de nieuwe paus. "Dat kwam zo onverwachts. Niemand van ons had er rekening mee gehouden dat ze daar op het balkon aankondigden dat kardinaal Bergoglio de opvolger zou worden van de afgetreden Benedictus XVI. We hebben daar dertig pagina's aan gewijd. Dat was denk ik het grootste nieuws uit de geschiedenis van onze krant."

Reaguursels

Ik heb toch sterk de indruk, dat de NPO ons anders wil laten geloven.

Dus het is hier nieuws als iets (of iemand) ergens anders géén nieuws is ....

"Sommige Argentijnen in het buitenland kunnen echter rekenen op voldoende aandacht, zoals de nieuwe paus."

Ik kan mij zo voorstellen dat de gemiddelde Argentijn toch liever leest over zijn wereldberoemde sporthelden in het buitenland dan over sprookjesfiguren als prins(ess)en en kerkbewoners.

"Luchtiger onderwerpen als inflatie, corruptie en grote demonstraties.", Hm.
Zijn meer relevante zaken om het over te hebben dan dat real-life Disney-gedoe hier, dunkt me.

ze hebben daar -hoogstwaarschijnlijk- ervaring opgedaan met belangrijke personen en 'kinderen van ... '
nl.wikipedia.org...


En geef ze eens ongelijk !?:
Elk kranteartikel besteed aan die dictatuur + offspring, is er een teveel

"luchtigere onderwerpen als de inflatie, corruptie en grote demonstraties"
Het is maar wat je luchtig noemt...

Gelijk alle banden verbreken met Argentinië,
Dat zal ze leren!

Papa was fout, dat maakt het ingewikkeld.

Tuurlijk niet, die mensen maken zich al druk genoeg over haar lieve pappie, met RECHT

Als ze zo kijkt dan moet ik denken aan hardcore porno, welke band was dat ook al weer ?

@Broodspelen
Precies wat je zegt. Gister was er een reportage met een Argentijnse journalist op de NPO die vertelde hoe geweldig de Argentijnen dit allemaal vinden omdat er geen monarchie is in Zuid- Amerika. Ze vonden het een sprookje .....en Nederland was geweldig etc. etc. Haha wat een bull dus...

Gister in het NOS-journaal 'veel Argentijnse journalisten in Amsterdam', vanochtend in het RTL-nieuws 'veel Argentijnse touristen in Amsterdam vanwege de kroning'..

Een beetje mens met verstand geeft in Nederland ook niet voor die pampa. Opdonderen.

Nederland in rep en roer? alleen de commercie is er mee bezig, je hoort er niemand over. Kortom: Máxima is ook in Nederland erg onbelangrijk.
Tijd voor de 3e Nederlandse Republiek, wellicht samen met de Benelux en Brussel. Grijpen we wel in één keer de macht in Europa.

Daar snappen ze gewoon wel wat ze is

ROFLWTF bericht in TMG, dus de baas van GS: "De koninklijke gastenlijst voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander, die zondag is vrijgegeven, telt een paar verrassingen. Zo is er toch een staatshoofd aanwezig in De Nieuwe Kerk: prins Albert II van Monaco, maar zonder zijn echtgenote prinses Charlène."
Woehahahahahahaha. 1 focking staatshoofd -en vrouwlief had zoiets van Willem -wie?
Ja beste mensen laten we in hemelsnaam een koninkrijk blijven, want dat betekent veel voor 0031 in het buitenland (proest). Een (1) staatshoofd: Monaco! Focking Monaco. Dat kudt rostje ergens bij Maffia Strand. Hahaha. RVD gooi er nog een volstrekt betrouwbaar wc-eend onderzoekje tegen aan, iets van alweer toegenomen vertrouwen in de kip van amalia, of 97% vindt de kapper van de moeder van maxima een geweldige kerel. Wat een scherts vertoning. Triest dat ik hiervoor betaal.

Je kan Máxima toch niet af rekenen op haar vader het was toen nog een kind. Stel dat hier een dronkelap iemand dood rijd wat vreselijk is kun toch ook niet zijn kinderen op af rekenen.
Die Nederlanders die in de oorlog fout zijn geweest en dat zijn er heel wat kun je de kinderen toch ook niet aan rekenen.

Onze staatsomroeper en diverse dagbladen sturen medewerkers voor veel geld naar dat corrupte land . Uiteraard maken die dan voor hun baas een leuke rapportage met enthousiast hossende Maxima fans.
Van objectieve berichtgeving is in ons land al jaren geen sprake. Nederlanders worden maar willen ook gehersenspoeld worden.
In feite zijn wij net zo ontvankelijk voor verkeerde signalen als Duitsers voor WOII.

Ze doet toch ook niks. Ja drie kinderen baren, maar dat doen wel meer vrouwen. Ik hoef er ook niks over te lezen. Over de paus ook niet trouwens, laat die lekker z'n waanbeelden binnen z'n eigen sekte verkondigen, en geen andere mensen mee lastig vallen.

Fred Janssen | 29-04-13 | 12:14
Maar gelukkig is de grootste crediteur van Nederland wel goed aanwezig met Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso en Martin Schultz...

bernhardes | 29-04-13 | 12:16 | niet ok!


Gaat daar niet om sukkel. Denk je nou werkelijk dat het toeval is dat die pampa willem ontmoette?
Zegt iets over de criminele kringetjes waar die familie mee omgaat. Vader bernhard was goede vrientjes met het criminele regime in argentinië en ook de vader van pampa maxima.

Oranjegeboefte moet optyfen.

bernhardes | 29-04-13 | 12:16 | zolang ze er geen verantwoordelijkheid voor wil nemen gaat het me redelijk goed af om het haar aan te rekenen ja, net zoals ik niet snap waarom die gast hier op onze kosten leeft

De Argentijnen lijken verstandiger dan Nederlanders. Ik denk dat ik daar maar heen ga verhuizen.

vriendjes. tja. Als het over die boeven gaat kookt mijn bloed. Hoe achterlijk Nederland is. Noordkoreaanse praktijken op televisie. Kutlied. Ziek word ik er van.

Een onbeduidend ambitieus juntameisje wat koningin wordt van pedoland Nederland. Elke regel in de krant zou er al 1 teveel zijn.

Nou snap ik hem, de NPO heeft een spaansprekende vrouw opgesnord en die een spandoek laten schilderen met de text Maxima Argentinie houdt van jou en dat in het journaal gebracht. Dus iedereen denkt nu dat heel Argentinie morgen meeleeft, maar de werkelijkheid is dus totaal anders. Daarom kijk ik geen NPO meer maar lees ik GeenStijl!

-weggejorist-

-weggejorist-

bernhardes | 29-04-13 | 12:16
Klopt, je kunt Maxima de daden van haar vader niet aanrekenen.

Maar ik vind het wel heel zorgelijk dat er iemand koningin wordt die is opgevoed door een man met bedenkelijke waarden en normen. Een man die heeft meegewerkt aan een regime waarvan tegenstanders gewoon verdwenen. Je bent uiteindelijk wel het product van je opvoeding.

Dat neerkijken op anderen heeft zij dus van thuis meegekregen. Ik ken een stewardess bij KLM die haar enkele keren aan boord heeft gehad. Zij omschrijft Maxima als "vriendelijk maar niet aardig". Ze doet vriendelijk naar wie ze vriendelijk moet zijn maar ze is absoluut niet sympathiek en ze is zelfs schofterig arrogant en neerbuigend naar de mensen die voor hen werken.

Dus de waarden van papa Jorge zitten er wel degelijk in. Geen prettig idee dat zij straks koningin wordt en de moeder is van het volgende staatshoofd.

Gewoon geen TV meer kijken dan hoef je je ook niet te ergeren aan de debiliteit (deze oranjegeneuzel bijv.) die onvrijwillig op je netvlies geprojecteerd wordt. Kijk zelf al jaren geen TV meer, afgezien van comedy central af en toe; ik heb lekker rust.

In Japan wordt er ook nauwelijks over mij gepraat!!!

Apart, op tv horen we niets anders dan dat men in Argentinie helemaal los gaat.

Je kan Máxima toch niet af rekenen op haar vader het was toen nog een kind. Stel dat hier een dronkelap iemand dood rijd wat vreselijk is kun toch ook niet zijn kinderen op af rekenen.
Die Nederlanders die in de oorlog fout zijn geweest en dat zijn er heel wat kun je de kinderen toch ook niet aan rekenen.

bernhardes | 29-04-13 | 12:16 | niet ok!
Probeer eens bij bijvoorbeeld de politie of de marechaussee te solliciteren, dan word je hele familie tegen het licht gehouden. Bij een boefpaps of crimi-oom kun je het wel vergeten. Overigens ook met een manisch depressieve moeder word je gepasseerd. Je kunt echter wel gewoon koningin worden met een zwaar criminele achtergrond. Dat dan weer wel.

Daarom kijk ik geen NPO meer maar lees ik GeenStijl!Ikbeneenzelfbouwer | 29-04-13 | 12:25

Oh ironie, je zit hier op powned.tv , onderdeel van de NPO. Maar goed, geeft niet hoor.

James Lastig | 29-04-13 | 12:29
U 'hoort van een stewardess' hoe ze is, hoe ze zich gedraagt en gemakshalve baseert u daar een boosaardig oordeel over. Mijn eigen ervaring met Maxima is veel positiever; ik ken haar als een hartelijke vrouw. We zaten dan ook niet in het vliegtuig maar stonden te praten op het schoolplein. En een andere keer bij de lokale super. Het Koninklijk Huis belachelijk maken kan ongetwijfeld op vele gronden maar niet door mensen een karakter aan te smeren waarvan je zelf geen kennis hebt.

Typisch Nederland, altijd bevestiging zoeken bij de buitenlandse media om dan te kunnen roepen "kijk eens, dat zijn wij, ze hebben het over ons!" Altijd na een grote ramp of big event, weer het verplichte item in het nieuws over de buitenlandse media die over ons berichten. Treurig hoor, mijn feest of verdriet zou er echt niet intenser op worden als ik weet dat de buurman ervan op de hoogte is.

Het ligt aan de naam ZORRGUITTA dat Maxima in haar vaderland niet of weinig aandacht krijgt...Haar vader heeft zich slecht gedragen in de Videla tijd en dat vergeeft Argentinië hem nooit meer!OOK al wil de NOS ons dat laten geloven zij hangen aan elkaar van manipulatie....KIJK over een hetzelfde bericht maar eens in drie landen dan kan je de NOS met haar loze veronderstellingen er zo uithalen.

ja en hier is ze me toch belangrijk.

Ik vind het schattig hoe de Nederlandse media Maxima profileert als 'een gewoon burgermeisje' voor wie de droom tot prinses te worden eindelijk waarheid is geworden..

Ik ken niet 'een gewoon burgermeisje' van wie de papa in een militaire junta zat. Maar goed, de NOS en de RVD hebben dus bepaald dat papa als lid van een militaire junta doodnormaal is..

Het is vergelijkbaar met nieuws over Sandra Roelofs. Daar hoor je hier ook niets over, terwijl ze als vrouw van de president van Georgië aanmerkelijk meer invloed heeft dan "koningin" Maxima.

Ik geef ook helemaal niks om deze golddigger bitch. Je gelooft toch niet dat ze met Willem zit om zijn intelligentie of goede looks?
En die kinderen van ze, het lijkt wel of ze uit de film "wrong turn" zijn gekomen!
Dus maxima heeft geen sterke genen, die inteelt heeft ze er niet uit gekregen.
Ik kijk nu al uit naar de maand mei, dan is deze poppenkast voorbij en kan ik weer zonder dit irritante nieuws over deze omhooggevallen graaiers verder leven.

-weggejorist-

Als op bovenstaande pica mag Max mij toch elke avond de slaapkamer
in kijken Grrrrrrr....

contadina | 29-04-13 | 13:29 | ze heten nu zo, maar hun echte naam is Herzog

Als een Nederlandse met de Argentijnse president trouwt, is het hier ook geen nieuws.

vind ik een beetje zielig dit. Ik kan je vertellen dat Maxima wel degelijk bij de roddeldames (en heren maar vaak kappers ed.) gespreksonderwerp is en dat de roddelbladen vol staan met onze Koningin in spé. Waar dit artikel op slaat weet ik niet maar ik vermoed dat de geenstijl/powned navelstreng nog niet doorgeknipt is. Loopt Quid daar op jullie kantoor los rond of zo?

Reacties op dit artikel zijn gesloten