*

Door ellende in het Midden-Oosten.

Volgens een rapport van Amnesty Nederland moet Europa goed letten op de mensenrechten binnen de grenzen. De opkomst van Islamitische Staat en de daarbij horende aanslagen en vluchtelingenstroom zorgen er voor dat Europese staten de bescherming van de internationale mensenrechten uit het oog verliezen.

"Mensenrechten zijn geen regels voor tijden dat het goed gaat, maar die zijn er juist voor tijden van crises", zegt directeur Eduard Nazarski van Amnesty in een gesprek met NU.nl. Hij maakt zich vooral zorgen om de noodtoestand momenteel in Frankrijk, die er is sinds de aanslagen in Parijs in november. De noodtoestand maakt het mogelijk huizen te doorzoeken en burgers onder huisarrest te zetten, zonder tussenkomst van een rechter. "Deze maatregelen ondergraven juist die rechtsstaat die de terroristen willen aanvallen", aldus de Amnesty-baas.

Ook de vluchtelingencrisis doet de staten hun kernwaarden verliezen, zegt Nazarski. "De normen uit het vluchtelingenverdrag, namelijk dat je mensen die op de vlucht zijn een veilig heenkomen biedt, staan niet langer centraal. Politici diskwalificeren vluchtelingen, goochelen met instroomcijfers en zijn op die manier niet eerlijk tegenover de burger."

Discriminatie

Ook Nederland komt er expliciet niet goed vanaf in het rapport. Amnesty is niet blij met het opsluiten van vreemdelingen in isoleercellen. Elk jaar belanden er duizenden van die vreemdelingen in de cel omdat ze ons land uit moeten. Verder is er kritiek op discriminatie bij de politie. Het kabinet doet volgens Amnesty te weinig om dat probleem aan te pakken. Nazarski: "In een rechtstaat heb je de politie nodig die je beschermt, ook tegen discriminatie."

Vanochtend verschijnt het jaarboek van Amnesty International waarin de mensenrechtensituatie in 160 landen bekeken wordt.

Reaguursels

Laat Amnesty eerst eens naar zichzelf kijken, alvorens anderen de maat te nemen.

Als je geweld gebruikt vervallen wat mij betreft al je rechten!

Drogredenen die de mening van Amnesty aanvallen incoming. De eerste is al gespot.

En hoe staat het met het welzijn van het Europese volk zijn cultuur en toekomstige maatschappij? Mij worden culturen en geloven opgedrongen in een land waar die niet thuis horen, en ik moet daar rekening mee houden en mij aanpassen. Ik word gediscrimineerd in mijn eigen land daar er positieve discriminatie plaatsvind.

Ben het eens met amnesty dat er meer op gelet moet worden dat het geen 1984 wordt maar het probleem is dat de vijand misbruik maakt van 'mensenrechten' die alleen in rijkere landen erkend en gehandhaafd worden

Als je geweld gebruikt vervallen wat mij betreft al je rechten!
Maxx! | 24-02-16 | 08:51 | niet ok!
Dat is niet het idee van mensenrechten. Trouwens, je mag in jouw geval dan dus geweld gebruiken tegen geweldgebruikers, wat ervoor zorgt dat jouw eigen mensenrechten ook vervallen. Het probleem is verder dat wanneer je mensenrechten gaat toewijzen op basis van iets, ieder regime zijn eigen beoordeling zal gebruiken, wat tot zeer slechte situaties leidt. Het idee van mensenrechten is dat deze juist daarom altijd voor iedereen gelden, want de enige maatstaf is dat je een mens moet zijn.

[Elk jaar belanden er duizenden van die vreemdelingen in de cel omdat ze ons land uit moeten.]


Logisch, ze hebben hun eerlijke kans gehad (asielprocedure) en hun verzoek is afgewezen. Dan moet je gewoon opbokken, en als je niet meewerkt aan je uitzetting dan is het logisch dat je opgesloten wordt.

nl.m.wikipedia.org...
En hoe zit staat het met de mensenrechten voor de Europeanen. Stop islamisering, opvang in de regio.

Als naïeve tiener vaak voor ze meegewerkt aan schrijfdagen enzo. Nu wijzer, en gezien dat Amnesty ook erg 'politiek' is in het erkennen van misdaden tegen de menselijkheid.
.
Tegen de apartheid in Afrika kwamen ze in opstand, Maar doorzoek de site maar eens op 'Palestina' en je vind helemaal niets of nada.

Rot een eind op, Amnesty. Die regels voor het opvangen van vluchtelingen zijn nooit bedoeld voor economische migranten die duizenden kilometers willen reizen voordat ze asiel willen aanvragen en daarna nooit meer terug willen.

En wanneer gaan de nieuwkomers zich als gasten gedragen ipv eisers? Dat gaat nooit gebeuren, uitzonderingen daargelaten.

ze hebben wel degelijk een punt. Net zoals hier noodverordeningen niet zomaar afgegeven moeten kunnen worden omdat dat beter uitkomt qua politiek zou dit ook niet zomaar moeten kunnen maar zeker niet zo lang moeten duren. Ook daar zijn afspraken over gemaakt welke in ieder geval door ons niet nagekomen worden. En dan komt men later in de krant met het is een foutje. Zulke foutjes moet je als burger eens maken bij de overheid bv. Ik vind dat meer mensen hier een serieus naar moeten kijken ipv zo naief te zijn, de overheid is niet je vriend. Helaas merk je dat alleen wanneer het niet zo goed met je gaat. Eigenlijk wanneer je ze het hardst nodig hebt. Ook vind ik 't samenhangen met het privacyrecht. Er is hier sprake geweest van een celstraf van zo'n 3 jaar als je je wachtwoord niet afgeeft als men daarom vraagt. Mensen zeggen dan, ja maar ik heb niks te verbergen. Waarom heb je dan uberhaupt een password op je account/mail? Of gordijnen? Of kleren aan? Ja klinkt stom misschien maar ik vind zulke dingen belangrijk. En als dat afgebroken wordt onder het mom van terrorisme dan hebben de terroristen al lang en breed gewonnen.

Ik ben altijd benieuwd hoeveel subsidie dit linkse clubje krijgt!

Wat is dat voor een beschuldigende vinger naar de Nederlandse politie?
Je kan zeggen over het Nederlandse politieapparaat wat je wilt maar de Nederlandse politie discrimineert niet.
Waar doelt Amnesty op? Op de dood van Mitch Henriquez?
Dat was een heel ongelukkige actie maar zeker niet racistisch.
Bah bah ik krijg een zeer naar gevoel van dit bericht.

Wat een clusterfuck dat Amnesty.
Geen woord over de influx van normloze ontheemdiers en de bedreiging die deze ontheemdiers vormen voor de meer ontwikkelde samenlevingen.
Het zijn de ontheemdiers die maken dat anti terrorisme maatregelen nodig zijn.
Geen ontheemdiers, geen problemen.
.
Amnesty zou juist moeten adviseren de grenzen te sluiten en de ontheemdiers te terug te sturen naar eigen land. En dan kijken of je ze in hun land kunt helpen een beter bestaan op te bouwen.

En verder: hou eens op met het: 'ja maar zij houden zich er ook niet aan' argument. Ik zie deze in varianten nu alweer een aantal keer hier voorkomen.

Nog zo'n club. Godver wat vind ik die mensen eng. De complete Europese samenleving wordt langzaam ontwricht. De complete sociale voorzieningen staan op het punt binnen een decennia te verdwijnen en meneer vindt het belangrijk dat wij wel lief zijn en ze allemaal een huis geven. Volgevreten stuk stront; dat vind ik van dit soort mensen.

Als een groep (moslims) zich buiten het kader van onze cultuur (die dus ook mensenrechten behelst) plaatst, dan moet deze groep er niet versteld van staan dat deze rechten ook niet op hun van toepassing zijn. Amnesty is een extreem-linkse club die islamisering wil bevorderen, i.e., Amnesty is gevaarlijk en totaal irrelevant in een tijd als deze. Juist nu moet er doorgepakt worden en moet er niet zachtaardig met de binnenstromende barbaren omgegaan worden. Zij respecteren onze wereld niet, dus gelden onze mensenrechten ook niet voor hen. Punt. uit.

Ook al heb ik een grafhekel aan Amnesty, ze hebben een punt over de noodtoestand in Frankrijk.

General McAuliffe | 24-02-16 | 09:00: dat het hier zo druk word komt omdat de overheid haar eigen regels niet volgt. Er kan en hoort denk ik zo'n 75% van de 'asielzoekers', mits 't niet meer is, per direct het land uitgezet worden. Die hoef je ook niet vast te zetten, die moet je gewoon de grens over kieperen. Dat dat niet kan omdat het niet netjes is in de eu is allemaal leuk en aardig maar als de buurlanden zich aan de afspraken gehouden hadden was dat ook niet nodig geweest. De enige welke eens moet gaan doen wat ze afgesproken hebben te doen zijn de overheden. Asiel is prima maar een korte goede en vooral duidelijke procedure. En dus geen 44 jarigen als kind asiel geven. Als je dat wel doet krijg je allerlei problemen zoals dit. Als je alleen echte asielzoekers toelaat heb je daar geen last van. En als je mensen toelaat hebben ze dezelfde rechten (maar ook plichten) als ons, ook nog. Dus die opvang scheelt er ook aardig wat aan aan alle kanten met hun aparte opvang, zwemuurtjes en weet ik wat allemaal. Mensen zijn ziende blind tegenwoordig vind ik. Of men doet het opzettelijk, dat kan ook.

Gelukkig worden de mensenrechten in de islamitische staat wel gerespecteerd, want daar hoorde ik amnesty niet over.
Verder hebben de kluchtelingen hier geen enkel recht omdat ze al door diverse veilige landen zijn heengekomen. Er staat in alle vluchtelingenverdragen dat ze dan daar moeten worden opgevangen.

@ Maxx! | 24-02-16 | 08:51, Ben het helemaal met je eens
@ MMunchie | 24-02-16 | 08:56 En jij bent een watje zoals er zovelen zijn (politici enzo) onze samenleving kapot maken.
Vergeet niet waarom er ooit wetten (met straffen) in werking zijn getreden, dat was om de burgers die zich netjes aan de regels hielden te beschermen tegen degenen die dat niet deden. Dus niet zoals tegenwoordig daders knuffelen en meer van dat feminine gezeik. Wat mij betreft: Overtreed je de wet (wat misschien iedereen weleens zou kunnen overkomen) dan hebben we daar wetten met bijbehorende straffen voor (voor het beschermen van de burgers dus!). Overtreed je een tweede keer een wet, dan heb je je kansen verspeelt en volgt automatisch doodstraf die binnen enkele dagen wordt voltrokken om kosten te sparen, en dat is de ultieme bescherming van de goedwillende burger.
Moet je eens kijken hoe snel de criminaliteit dan afneemt!

Als Amnesty echt begrijpt waar zij voor staan dan zouden ze de complete wereldgemeenschap moeten oproepen om actie te ondernemen tegen de radicale islam: Islamitische Staat, Boko Haram, Al Nusra etc.
DAT is het grote kwaad en de onmenselijkheid.
Met een overweldigend VN leger welteverstaan.
En als die grote schoonmaak achter de rug is vervolgens radicale stromingen (maar liefst de gehele islam) op dezelfde zwarte lijst als nazisme en fascisme.

Prachtig commentaar weer hier. Mensenrechten zijn nou juist een soort van ondergrens voor de beschaafde wereld. Dat onze hakbarvriendjes daar niks mee hebben betekent niet dat we onze eigen principes maar overboord moeten gooien.

Is goed amnesty...ik zal het doen...tenkoste van bijvoorbeeld vrouwen, homos en joden.

@Zoiets | 24-02-16 | 09:13
Dat zijn duidelijk niet "onze" principes hoor, dat is het resultaat van jarenlange indoctrinatie door linkse politici en sociale wetenschappen, waar jij dus blijkbaar ook voor gevallen bent. Bijna iedereen schijnt te vergeten waar wetten met straffen oorspronkelijk voor bedoeld waren. Ze zijn onder druk van de eerder genoemde schlemielen vervangen door een systeem wat er koste wat het kost voor wil zorgen dat iedereen, hoe slecht ook, weer opnieuw kansen krijgt om verder te gaan met zijn criminele activiteiten. Mijn mening (ik probeer niet te generaliseren itt jij) staat hierboven, daar waren wetten voor bedoeld, daar moeten ze voor bedoeld blijven. Per direct stoppen met het knuffelen van daders en uitroeien van de criminaliteit.

Nazarski wil de islamisering bespoedigen.

@Zoiets | 24-02-16 | 09:13
Alles is geoorloofd om hakbars buiten te houden. Principes moeten overboord gezet worden als ze ons voortbestaan bedreigen.

Figuren zoals Eduard Nazarski die bij Jole in de zak mag schijten helpen mee aan de verdere tweedeling van de Nederlandse samenleving, weg met blank en welkom aan alles wat de Islam-aanhangt.

Huil kerel van huil organisatie doet huilie huilie. Lekker belangrijk.

@GW2f
U pleit derhalve voor een meedogenloze facsistische staat. Eén die haar burgers knecht en zich het recht tot doden van die burgers toe-eigent. In mijn optiek verwart u nu twee dingen met betrekking tot het recht. Enerzijds het strafrecht, dat in de meeste liberale en ontwikkelde samenlevingen straf bij misdrijven ziet als een twee sporenbeleid: straf in de vorm van boetedoening zowel als de mogelijkheid van resocialisatie. Anderzijds de verhouding tussen overheid en burger. We spreken dan van mensenrechten, waarbij willekeur en vooringenomenheid de valkuilen zijn voor een overheid. Amnesty is een wereldwijd gerespecteerde -en even vaak gehate- organisatie die zich focust op de wijze waarop de burger beschermd wordt tegen dergelijke willekeur. Het mogen niet uw persoonlijke principes zijn wellicht, maar wel principes die al geruime tijd breed worden aangehangen door 'de bevolking'. Denk ook aan zaken als privacybescherming, en richt je niet teveel op louter strafrechtelijke wetten.

Wanneer komt er een organisatie die 'de plichten van de mens' centraal stelt? Zoals bv je eigen omgeving/land opbouwen.

Het zal naïef van mij zijn maar het zal wel niet over ons gaan zeker? Het gaat weer over de eisers die onze huis haard vrouwen en geld komen eisen. En links heeft het niet geweten.

Mooi.

Buiten West-Europa luistert er nu eenmaal niemand naar Amnesty international. Ze moeten toch wat.

@MMunchie | 24-02-16 | 09:02 | niet ok!
Met die instelling was Nationaal Socialistisch Duitsland natuurlijk nooit verslagen.

#Butchijo
Vooral een nieuwe club oprichten. Succes met uw werk! Laat uw stem horen. (Zonder ironie)

Hoe ziet eigenljjk de samenstelling van het bestuur eruit bij Amnesty, een beetje afspiegeling van de bevolkingssamenstelling van deze planeet of zijn het gewoon racisten?

#Repetitive Beats
Wellicht even de link in het artikel lezen? Het interview is beduidend breder en handelt onder meer over de gruwelen die door de Saudische overheid worden uitgevoerd. Europa is slechts een onderdeeltje van het verhaal, maar wordt er hier uiteraard even uitgelicht.

www.aivl.be...
Dacht ik al, smerige racistische bende daar.

www.amnesty.nl...
En NL.

Wanneer de VS eens stopt met het organiseren van brandhaarden (o.a. Oekraine, Jemen, Afganistan, Syria, Libie, Irak, Zuid Soedan, etc.) dan was de situatie in Europa wel anders. AI -1.

Wat MMunchie | 24-02-16 | 08:52 | zegt is dat je de mening van Amnesty moet delen, want zij zijn god. Moreel het hoogste.

We hebben het toch zeker wel over de Europeanen wiens mensenrechten finaal om zeep wordt geholpen met deze invasie, door de Amerikanen en de Russen. of niet..

Stuur eens een rapport naar China of zo.

Amnesty geeft wel de oorzaak, het islamisme, aan, maar komt vervolgens met aanbevelingen die het geteisem ruim baan zouden geven als ze ingevoerd zouden worden. Amnesty is daarmee onderdeel van het probleem geworden en moet net zo hard bestreden worden als IS.

@andalucia | 24-02-16 | 09:34 "het recht tot doden van die burgers toe-eigent". Precies, zoals het vroeger ook was en in mijn (!) opinie ook nu zou moeten zijn. Uiteraard niet bij willekeur maar gezien de Trias Politica na schuldig bevinden door de rechterlijke macht.

"en richt je niet teveel op louter strafrechtelijke wetten." Dat is nu eenmaal een stokpaardje van me, ik heb namelijk strafrecht gestudeerd dus weet daar het meeste van. Toen ik studeerde werd ik uiteraard ook geïndoctrineerd door de linkse cultuur die op de meeste universiteiten heerst. Maar het begon te knagen en na veel nadenken heb ik weliswaar mijn studie afgemaakt maar kon ik nmm niet functioneren in een systeem wat niet het mijne was. Daarna ben ik in Delft gaan studeren, dat was toentertijd een verademing, mensen die vrij van politieke voorkeur gezamenlijk op zoek waren naar diepere oorzaken en hopelijk zelfs ontdekkingen. Ik was daar veel meer op mijn plaats dan in Leiden maar dat stukje strafrecht, of eigenlijk het misbruik er van om daders te ontzien en kans op kans op kans te blijven geven is blijven hangen. Ik schaam me er voor maar het is niet anders.

Zucht.

#GW2f
Hoewel we het fundamenteel oneens blijven naar verwachting, moet me wel van het hart dat ik je wchaamte niet helemaal begrijp. Juist het verdiepen in het strafrecht geeft een basis om inhoudelijk mee te praten. Misschien is het zelfs jammer dat je niet de keuze hebt gemaakt om het systeem zoals je dat niet beviel danwel bevalt, van binnenuit trachten te hervormen. Maar goed, dat is een persoonlijke keuze geweest waar ik miet in kan treden. Ook binnen mijn familie zijn enkele Delftenaren, die werden gegrepen door de exacte wetenschap en de pure zoektocht naar feiten. Anyway, dat staat even los van AI. Die organisatie is één van de zeer weinige nonprofit clubs die ik al een generatie lang een warm hart toedraag vanwege hun insteek: wie beschermt de burger tegen de overheid. Vandaar mijn pleidooi en andere invalshoek dan de jouwe. Gegroet verder voor vandaag, ik ga aan de slag om de rekeningen te betalen!

Amnesty... De corrupte bende die Assad, Rusland en de weldenkende Westerling met de grond gelijk maakt. Denken we niet pro-islam, dan begint Amnesty te klagen. Zijn we tegen geweld en sporen we geweld op zonder daarbij rekening te houden met de rechten van de dader, dan zeikt Amnesty International weer. What the hell? Wie schrijft er eens een rapport over Amnesty?

-weggejorist-

helemaal waar.. al die vrouwen en meisjes die de komende jaren steeds meer gevaar lopen om te worden aangerand, verkracht of gestenigd. In Europa!

In een wereld zonder de mensenverachtende Islam zou er nauwelijks werk zijn voor clubs als AI, AZG, de VN of de UNHCR. Dan kan Nazarski wel huilen, maar zolang je de oorzaak niet op alle mogelijke manieren aanpakt, is het dweilen met de kraan open.

Waarom benoemt Amnesty de oorzaak niet? Het is niet dat de West-Europeanen zich zodanig misdragen dat er allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen nodig zijn. We weten allemaal heel goed wat de reden is van die inperkingen.

Muhahahha tientallen jaren hoor je over door europa gefinancierde terreur in Turkije dat Turkije mensenrechten moet respecteren. Gebeurt hier 1 duizendste deel van wat daar gebeurt en hoppa we halen Turkije rechts in. Karma is a bitch. Er bestaat niet zoiets als goed en slecht terreur. Laten we stoppen met alle terreur.

Amnesty is een nuttige idioot van IS.

Nazarski is een COA troll, next.

Amnesty mist nog een factor: Structurele overvraging van vigerende solidariteit door instromende geldzoekers, toenemende onveiligheid en achterstelling van noodruftige bejaarden leidt tot een herwaardering van de landsgrenzen. Ik kan me zo voorstellen dat zulks ook in omringende landen kan worden waargenomen. En er is gelukkig iets aan te doen. Weiger iets in de collectebus van Amnesty te stoppen maar gun die bijdrage aan een dakloze die je niet via de media aan je kop komt zeiken.

Laten ze zich eens met plichten bezig gaan houden.

En wat vindt AI van Saudi Arabie?

sufkut | 24-02-16 | 08:58 |

Inderdaad lijken de maatregelen van Frankrijk, Duitsland, Zweden, Polen en Hongarije me geen goede zaak. De media bedriegen en laten bedriegen is een slechte zaak dat aangepakt moet worden. Net zoals maatregelen om de privacy van burgers te ondermijnen moet ook binnen de perken blijven. Alleen hebben ze het op het gebied van illegalen het totaal verkeerd. Het rapalje van de wereld profiteert en de echte vluchtelingen hebben het nakijken.

Amnesty, ik zou geen subsidiegeld aannemen van landen die zich niet aan de mensenrechten houden. (... maar dan tellen mensenrechten even niet, hè?)

Amnesty heeft gelijk, de politieke onderdrukking in Nederland loopt de spuigaten uit.

Zelfs referenda worden op Cubaanse wijze gefrustreerd.

Het wordt inderdaad tijd dat in Nederland beter wordt gelet op de mensenrechten. Maar dan wel van de mensenrechten van de autochtone bevolking. Zij worden immers uitgeknepen om de rechten van alle gelukzoekers te betalen. Zij worden achtergesteld bij woningtoewijzing, zij krijgen minder kansen op de arbeidsmarkt. Zij moeten tolerantie opbrengen voor de intoleranten. Amnestie heeft slechts een doel: anderen de rechten en wij de plichten.

Als we nou eens stoppen met de import van al die niet westerse rotzooi en beginnen met de export van de rotzooi die hier al zit en zich niet kan gedragen. Dan wordt het handhaven van de mensenrechten ineens een stuk makkelijker en vanzelfsprekender.

Hoort dat ook bij de mensenrechten als je 10 jaren op een woning moet wachten in Amsterdam binnen de ring? En als de vluchtelingen alles gratis krijgen?

Zoals altijd lappen velen op de hele wereld de Rechten van de Mens aan hun laars.

Het lijkt er tegenwoordig meer op dat de Rechten van de Mens een links idee is.

Het is steeds beter te begrijpen waarom Putin al die NGO's met hun vuilspuiterij het land heeft uitgezet.
Krijgt AI soms ook geld van Soros?

Allemaal leuk bedoeld Amnestie, maar sluit je niet een beetje de ogen voor de werkelijkheid?
Goede wil is mooi, maar wanneer dat juist het tegenovergestelde bereikt is het niet goed meer.
Het blijven ontkennen dat een ongecontroleerde run op geld in de rijke landen door de armoe van de wereld, die voornamelijk is ontstaan door de ongebreidelde fok maar raak mentaliteit, aan gespoord door Rome o.a. en de effecten van achterlijke religies.
Nooit over nagedacht dat deze planeet, ons ruimteschip een grens heeft in wat het ons kan bieden?
Mensen die een land hebben opgebouwd en die nu worden verdrongen door gigantische stromen gelukszoekers die maar één ding willen en dat is geld. Wanneer het alleen maar ging om echte in doodsnood verkerende vluchtelingen dan is elke opvang een must, maar dat is minder dan de helft van wat er binnen komt en het uitzetten van niet vluchtelingen wordt door allerlei regeltjes belemmert en dus maak je het alleen maar moeilijker voor de echte nood.
En dan nog als extra probleem een super vijandige godsdienst aanhang die maar één doel voor ogen heeft en dat is chaos en moord om zo wereldoverheersing te krijgen.
Daar hebben we mee te maken Amnestie.

Ik wil kosten wat het kost kernwaarden verdedigen... en dat betekent helaas IN DE PRAKTIJK dat je die kernwaarden dan niet kunt uitspreiden naar hen die ze niet willen. Het enige logische gevolg is dat je die mensen die die kernwaarden weigeren weer aan de grens weigert.
Mensenrechtenabsolutisme is bedacht door naievelingen. Je kunt ze niet altijd en overal 100% toepassen. Om het recht in eigen land te handhaven moet je soms mensen van buiten bepaalde rechten ontzeggen, zoals de toegang tot jouw grondgebied.
Vluchten is geen ècht recht. Het is een privilege en privileges moet je verdienen. Wat mij betreft kun je als vluchteling dat privilege verdienen door de westerse normen en waarden over te nemen. Doe je dit niet dan hoor je hier niet want dan ben jij een vijand van onze kernwaarden!

@GW2f | 24-02-16 | 09:18 | niet ok!
Ja joh... linkse indoctrinatie zoals "Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen." en "Een ieder heeft het recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van zijn persoon." of wat te denken van het extreem linkse "Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden. Slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden." of wellicht "Niemand zal onderworpen worden aan folteringen, noch aan een wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing.". Allemaal linkse propaganda.

Hou op met 'goede doelen'- propaganda en zeker met AI:
wat een deceptie...
Lees en huiver:
Amnesty International (AI)
amnesty-international-afghanistan-natoMede als gevolg van een asociaal personeelsbeleid ontstonden eind 2012 twee stakingen. Vier regiodirecteurs vertrokken eerder uit onvrede. Het beeld van een met hart en ziel inzettende ngo voor de mensenrechten en politieke gevangenen is sinds aan scherven.

Secretaris generaal Irene Khan en haar adjunct Kate Gilmore kregen in dec. 2009 in het grootste geheim een enorme ontslagvergoeding. Khan € 659.000 en Gilmore 350.000 als afscheidsgeschenk. Totaal meer dan 1.000.000. Khan had al een jaarsalaris van 163.764. Dit terwijl zij aan het hoofd kwam om armoede te bestrijden.

Het werd in 2011 bekend toen AI verplicht was haar jaarverslag over 2009 te publiceren. Een interne ‘storm’ van verontwaardiging volgde waarvan de organisatie nog niet is hersteld.

Het gaat om grijpzucht en asociale praktijken met daarbij een politiek beleid dat past binnen de westerse imperialistische oorlogsstrategie. Op billboards was te lezen “NATO Keep the progress going”. Ze was pro-oorlog Afghanistan vanwege de vermeende vrouwenrechten.
moneycrisis.wordpress.com...
Weet je nog wel:
www.gewoon-nieuws.nl...
Gek he? ^^
Maar over mensenrechten in Islamitische Landen hoor je ze niet:
Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam
nl.wikipedia.org...
Dream on!?

Zoiets | 24-02-16 | 13:36 | ok!
Allemaal zaken die spelen in islamitische landen, dus Amnestie ga daar eens wat doen.

Gelukkig ben ik ingeënt tegen oprispingen van dit soort clubs:
het wordt hóóg tijd, dat deze club en vergelijkbare criminelen zoals grienpies etc. de mond wordt gesnoerd!
Laat iedereen zich weer eens realiseren, dat de Mensenrechten binnen de UN tegenwoordig worden 'behartigd' door Saudi-Arabië!

Amnesty is een extremistische club met politieke overtuiging en agenda. Levensgevaarlijk die lui.

Voor de leiders van Amnesty allemaal ver van mijn bed show .Tot ze voor hun deur staan.

Amnesty is een extremistische club met politieke overtuiging en agenda. Levensgevaarlijk die lui.

squadra | 24-02-16 | 15:27 | niet ok!

Voeg daar de UNHCR aan toe. Die hebben een zeer bedenkelijke agenda en een nogal verdacht dubbel moraal. Het lijkt er onderhand op dat de halve wereld erop uit is om Europa om zeep te helpen door middel van deze invasie.

Ik plempte het gisteren al ergens, In Afrika zitten honderdduizenden vluchtelingen in zelfgemaakte hutjes gemaakt van lege meelzakken met het UNHCR logo erop. Daar lopen de kinderen rondt met opgezette buiken wegens structurele ondervoeding en dat is niets noemenswaardig, geen gelul over mensenrechten , niets. Maar die smartphone Syriërs en andersoortige gelukzoekers worden de privacyrechten van geschonden en is het erg dat ze hagelslag moeten eten en geen gratis wifi hebben.

Deze organisaties hebben een politieke agenda die vijandig is tegenover het westen, ze zouden eigenlijk per direct financieel moeten worden geboycot.

En hoe zit het met de mensenrechten van de inheemse bevolking? Moeten we onze vrouwen massaal laten verkrachten uit tolerantie? Onze welvaartsstaat laten afbreken door economische migranten die slechts hun hand op houden? Moeten we moslims langzaam aan genocide laten plegen doordat ze hun geloof steeds gewelddadiger aan ons gaan opleggen? Zelfbehoud is belangrijker dan de zogenaamde 'rechten' van ondankbare goudzoekers die zich hier volledig misdragen. Wij hebben net zo goed rechten, en die zouden nog altijd zwaarder moeten wegen.

Ja hoor, Amnesty International. Altijd vooraan staan om te janken over het grote, boze Westen. Maar alleen als we gemeen zijn tegen moezelmannen, bosjesmannen, en dergelijke. Dat het Westen de meest vrije maatschappij is op Aarde, dat ontgaat deze neuzelaars. En dat die vrijheid in de eerste plaats wordt bedreigd door verbodsdenkers uit de woestijn die gewelddadig worden van plaatjes van hun dode opperhoofd, dat is geen probleem volgens de mensen van Amnesty...


Ga toch lekker de wereld verbeteren in Uganda ofzo. Daar kunnen ze het wel gebruiken.

Amnesty International en de VN het zijn extreem linkse bolwerken die er alles aan doen om fatsoenlijke mensen het leven zuur te maken. Net zoals UNICEF en dat soort clubjes: Ik heb er een schijthekel aan. Je zal zien dat veel van deze organisaties uit Paul Rosenmoller en Marcel van Dam achtige types bestaan, die mensen emotioneel chanteren en vervolgens bakken geld in hun zak steken.

Tja, Amnesty… Ik ben niet blij met de grote aantallen die deze kant opkomen. Wat gaan deze mensen hier doen? We hebben er al zoveel die aan de staatstiet hangen. Er zijn al meer dan 30 jaar huizen tekort voor onze eigen mensen, waar gaan we al deze mensen laten. Dan komen deze mensen ook nog eens uit een compleet andere cultuur waarin een godsdienst, die mij persoonlijk totaal niet aanspreekt, tot het meest ultieme grootgoed is gebombardeerd; letterlijk! “It’s our way or the highway!”

Bovendien moet je in de nodige westerse landen (vooral noord) ontzettend je best doen om überhaupt opgepakt te worden, dus op het moment dat ze je in een isoleercel opsluiten, zal daar wel een gegronde reden voor zijn!

En dit heeft niets met discriminatie te maken; hoelang denkt Amnesty dat ons sociale stelsel in leven gehouden kan worden?

Amnesty is steeds meer een belangengroep voor migranten aan het worden.

Mensenrechten gelden ook voor degenen die niet 'gevlucht' zijn maar wel hun hele have en goed gejat zien worden door een onverantwoordelijke overheid. Mishandeling is niet altijd fysiek.

Het zou leuk zijn als Amnesty een keer naar de mensenrechten van Nederlanders zou kijken.

idd Maria.1, Minder islamisering zou welkom zijn, helaas hebben ze hier veel belasting gelden ingestopt, het resultaat is 0 of nog erger -1. En hebben ze de burger moeten korten betreft eigen welvaart.
Dat kan een blinde nog wel zien en dove nog wel horen (uitdrukking).


Amnesty, is een zieltjes winner, voor angst en leed.

Doe eens wat goed voor nederland voordat het niet meer gepikt wordt.

amnesty ga lekker anders spelen, komen alleen op voor getinte belangen dus opzouten

Amnesty, houd je bek dicht.
We vangen hier bakken met vluchtelingen op.
Moet Europa echt zo nodig het geweten van heel de wereld zijn?
Een clubje als Amnesty is een resultaat van het te lang ontbreken van oorlog op Europese bodem. Die softies hebben een keer een goede natuurramp of oorlog nodig om te leren relativeren. Kutknuffelaars.

Nazarski is zelf vluchteling, is hier eigenlijk geen sprake van belangenverstrengeling?
En is er niet ergens een commissie die daar toezicht op moet houden???

Half mee eens. We moeten waken dat we niet onze eigen vrijheden en rechten opheffen. Anderzijds ben ik van mening dat ze rechten in eerste instantie gelden voor Nederlandse burgers. Als je hier als illegaal bent, gelden deze regels niet ten volle wat mij betreft.


Amnesty; stellety subsidietrekkers die van achter een bureau foei zeggen en... dan houd het wel op. En we betalen er allemaal aan mee.

Reacties op dit artikel zijn gesloten