*

Kwamen gezellig terug naar België na hun snoepreis.

Eind vorige maand waren er 117 teruggekeerde Syriëstrijders in België. Dat blijkt uit de cijfers van Kamerlid Koen Metsu, die hij van de Belgische minister van Binnenlandse Zaken kreeg.

Dat schrijft De Morgen. Op 28 januari waren er 269 Belgische strijders in Syrië en waren er zes onderweg naar het strijdtoneel. Ook hadden 59 Belgen geprobeerd naar de zandbak te gaan, maar mislukten die pogingen.

De meeste strijders komen uit het Brusselse gewest, met 197 jihadi's in totaal. Van hen zouden 112 zich op dit moment in het Midden-Oosten bevinden, 59 van hen keerden terug naar onze zuiderburen.

Vorige maand maakte minister Ard van der Steur (Justitie) nog de Nederlandse cijfers bekend. Volgens hem waren er 230 mensen vertrokken naar Syrië of Irak. Veertig van hen keerden terug.

Reaguursels

Sterkte met deze geradicaliseerde kansenparels.

Dat zijn dan hopelijk 117 ingenomen paspoorten annex verblijfsstatussen

Berechten zoals ze zouden berecht worden in Syrië.

Gezellig!

Ongelovelijk, gaan ff potje koppen snellen en kunnen zo ongestraft weer terug.

Ook probeerden 59 Belgen naar de zandbak te gaan, maar die pogingen mislukten.

Als je al te dom bent om naar het front te gaan wat moet er dan van je terecht komen.

-weggejorist-

Waarom komen die mietjes eigenlijk terug? Die moeten daar toch deaud gaan voor Allah? Dan kom je toch in het paradijs? Nu moet je terug naar Belgie, vreselijk. Sterkte jongens...

eind deze maand dus 234.
En al die andere maanden dan ?

"Had" neem ik aan toch?

Missen natuurlijk uitkering, huursubsidie, kinderbijslag, studiefinanciering ,zorgtoeslag ,en d'r buurt psychiater ,omdat ze er geestelijk even doorheen zitten . Nederland zorgt goed voor zijn visite .

Ard kent mensen die mensen die overleden zijn na hun vertrek naar Syr......Oh wacht!

Preventief opruimen voordat ze een vlaag van verstandsverbijstering krijgen. Al hadden ze die natuurlijk al toen ze zich bij het doodseskader aanmeldden.

Nu moet je terug naar Belgie, vreselijk. Sterkte jongens...
jan de patatboer | 22-02-16 | 20:05 | niet ok!

Ja natuurlijk, ze komen terug om voor allah deaud te gaan in Belgie.

Iedere journalist die het woord "Syriëstrijder" gebruikt is medeplichtig aan het verheerlijken van geweld.

Preventief opsluiten of te wel in quarantaine plaatsen om besmetting tegen te gaan.

Waarom krijgen al die mensen hier een 'warm onthaal', met huisvesting, uitkering en gezondheidscheck?
De Oostfrontstrijders in WOII hadden heel wat nobeler motieven voor hun bijdragen, waar zij werden met de nek aangekeken.

Wie mobiliseert de WelkomWelkom zang laven? En waar is het ontvangstfeestje voor deze strijders van de vrede?

Nonkel Frituur | 22-02-16 | 20:13 | niet ok!

Dat ben ik met je eens nonkel. 'strijder' impliceert dat betreffende persoon een nobel doel nastreeft.

Europa is simpelweg een kweekvijver voor terreur. Jongens met voldoende kansen hier zullen dat niet in hun kop halen. Vooral jonge moslims die er op school niets van maken zullen worden geronseld en dit gaat alleen maar toenemen. Uiteindelijk krijgt europa hier wisselgeld voor!
---
Ons sociale systeem raakt verzadigd en steeds minder jongeren komen ooit nog aan de bak.
Dit is voor de werkende mensen straks niet meer op te brengen en het system stort in.
---
Het politieapparaat en leger is inmiddels zover onttakeld dat de wet niet meer kan worden gehandhaafd. Het recht van de sterkste zal gaan gelden. Complete chaos en anarchie zijn het gevolg!
---
De perfecte voedingsbodem voor de islam!

Eigenlijk zijn het mislukkelingen. Ze hadden morsdeaud moeten gaan. Voor die 72 maagden (trosje druiven).
Maar geen nood. Ze gaan het opnieuw proberen in België.

Valt wel op dat ze tegenwoordig sneller terugkeren dan sneuvelen. Is IS niet meer aan de winnende hand?

-weggejorist-

Acar_ketimun | 22-02-16 | 20:18 | niet ok!

Belangrijker, waar zijn ze allemaal gebleven ? Vorige jaar zomer, werd isis nog geschat op 150 - 200k gezelligheidsleden. Dat aantal blijkt behoorlijk geslonken te zijn. indsdien hebben de Russen een paar K van die gasten naar hun schepper gestuurd, de koerden ook ongeveer zo veel, de Coalitie onder aanvoering van de usa per ongeluk 2 en 3k hebben zich verzameld in Sirte als isis-europatours.
Dus we missen er een paar, minstens 50k.

Misschien moest de doodstraf eens overwogen worden.

117!! Onvoorstelbaar veel. Kan je nagaan hoeveel van deze PvdA stemmers er in ons land rondlopen.

Kijk hier het bericht welke ik aan de Telegraaf schreef. Staat niets raars in lees maar. Toch afgewezen hoezo manipuleren van het referendum.

Beste lezer,

U heeft gereageerd op een artikel op telegraaf.nl. Ons moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en afgekeurd voor publicatie.

Klik hier om naar het artikel te gaan waarop u heeft gereageerd:

www.telegraaf.nl...

Indien het u niet duidelijk is waarom uw reactie is afgewezen kunt u hier de huisregels nalezen: www.telegraaf.nl... .

Met vriendelijke groeten,

Het moderatingteam van De Telegraaf.

en de vrouwen zijn die ook meegeteld?

Harrie7949 | 22-02-16 | 20:22 | niet ok!

moslims die wel kansen hebben zijn natuurlijk nog veel interessanter voor groepen als isis ( lees moslimbroeders), die kunnen namelijk doordringen tot strategische posities ( aboutaleb, marcouch, de voorzitter, hachchi en haar opvolgster, etc etc...)
Toch zijn de gevaarlijkste mensen, sujetten uit onze eigen gelederen, zij die het laten gebeuren terwijl ze de macht hebben om er iets aan te doen.
Ik noem maar wat namen: Rutte, Merkel, Jeanzuip en zijn holmaatje timmerfranske....

Gezien de hetze tegen 1 iemand welke niet aan de is vocht zal het de aankomende tijd dan wel druk worden in het nieuws met die 40 rovers, niet?

niet aan de zijde. Ik kan niet tiepen, maar dat wisten jullie al.

Bezorgd en ontevrede | 22-02-16 | 20:40 | niet ok!

stomme burgert, wat denkt u wel ? Een beetje kritiek leveren op mijn verheven persoon. Ik weet niet of u het beseft maar ik ben bezig met een zeer ingewikkeld proces om Nl beter te maken, vooral democratischer. En u, ja u, belemmert het democratische proces. U moet zich schamen.
Wilt u in het vervolg uw bek houden en gewoon netjes uw afdrachten doen ? Laat het moeilijke werk even aan mij ( vzmm ) over want dat is allemaal veel te moeilijk voor u.

Met vriendelijke groet,
uw aller beminde minpres,
Mark R.
bcc j.dijssel ( Jeroen, kleed die kerel even helemaal uit)
( vzmm = vrede zij met mij)

Niets wat je niet met een paar folders weer kunt rechttrekken!

mr Fawlty | 22-02-16 | 20:12 | niet ok! Oh wacht....

Ho ho mensen. Kun je wel verontwaardigd gaan lopen doen maar:

"Inmiddels zijn er berichten dat landen als de VS overwegen de PKK te schrappen van de lijst met terroristische organisaties, juist omdat de PKK de vijand van het Westen bestrijdt. Koerdenkenner Michiel Leezenberg: „Het bizarre is dat de Amerikanen nu PKK-guerrilla’s met luchtdekking steunen. Dat is ongekend.”

Zulke politieke ontwikkelingen bewijzen hoe hachelijk wetgeving tegen „terroristen” kan zijn, meent Hans Ulrich Jessurun d’Oliveira, emeritus hoogleraar migratierecht aan de Universiteit van Amsterdam. „Wie vriend of vijand is, kan van dag tot dag verschillen”, zegt hij. Hij stelt vast dat het OM gretig gebruikt maakt van het „opportuniteitsbeginsel”. „Het OM heeft een vervolgingsrecht en geen vervolgingsplicht. Dat is te merken. Het is vrij winkelen in het strafrecht. Je ziet steeds vaker dat de politiek het OM aanstuurt.” Ook het afpakken van de Nederlandse nationaliteit bij jihadstrijders kan op zijn kritiek rekenen. Dat is strijders tegen Franco in Spanje ooit overkomen. En zij zijn gerehabiliteerd.

Jesserun d’Oliveira schreef vorig jaar een kritisch artikel over het ontnemen van de nationaliteit bij jihadstrijders. „Hier is dubbelzinnigheid troef. Is het werkelijk on-Nederlands om zich in te zetten voor een wereld die men voor een betere houdt? Wat heeft dit met Nederlanderschap te maken?”

Laten we hopen dat de Russen er zoveel mogelijk naar de eeuwige jachtvelden sturen.

Oh wacht....
jan de patatboer | 22-02-16 | 21:01 | niet ok!

Knuffel.

liggend_streepje | 22-02-16 | 21:01 | niet ok!

Een paar jaar terug hebben europese rechters zich al uitgesproken dat pkk helemaal niet in aanmerking komt voor het predikaat 'terroristische organisatie'. Waarschijnlijk is dat gewoon afgedwongen door turkije.
Maar ja, als je die naam eenmaal hebt, kom je er niet zo makkelijk meer vanaf. Vooral niet als je erdo tegen hebt en het ep graag in de reedt van erdo kruipt.

-weggejorist-

liggend_streepje | 22-02-16 | 21:01 | niet ok!
Als je linkjes wil voor die theorie, moet je dat even aan Nehemia vragen, ik denk dat hij die wel heeft.

Misschien iets voor Transavia. Korte reistrips waarbij je je aansluit bij een radicale groeperingen naar keuze. Na een korte training de eerste week, word je voorzien van wapens en munitie om eens flink los te gaan op de ongewapende lokale bevolking. Misbruik van vrouwen, kinderen en homo's is geen probleem. Na afloop vlieg je weer lekker terug naar Europa om weer even bij te tanken. Met een beetje geluk is je uitkering in de tussentijd weer gestort...

-weggejorist-

The End of Putin | 22-02-16 | 21:13 | niet ok!

Ik dacht eerst dat je het sarcastisch bedoelde maar toen ik je nick zag, begreep ik dat het jou ernst is.
Hoe ziek kun je zijn ?

@miko
Nee, want schieten, moorden, roven en verkrachten in naam van Allah is wel tof, tot dat je een koekje van eigen deeg krijgt. Als je regie niet meer zelf hebt, verliest dat martelaarschap ook veel van zijn glans.

salsaparilla | 22-02-16 | 21:17 | niet ok!

Vooral misbruik van homo's, daar lopen de islamietjes wel warm voor.
Islam zegt ook: een man in de kont neuken maakt je geen homo, je in de kont laten neuken wel.

Heiner | 22-02-16 | 21:22 | niet ok!

heb jij soms ook dat gevoel ? Zo van : waarom probeer ik het ze nog uit te leggen terwijl ze zelf al duidelijk stelling hebben genomen aan de andere kant ?

Die gaan hun oude hobby's weer oppakken. Oude mensen beroven, juweliers overvallen en ripdeals plegen.

Je verwacht her niet....

preventief achter tralies. mag niet, jammer dan...toch maar doen.

-weggejorist-

Oneven getal, das lastig kwartetten met de buurlanden.
Mag ik van jou Mo Mosterdgas dan krijg je van mij Ali Banali. Oh die is nog niet binnen? Ook niet in Griekenland nog? Ok, dan wachten we nog een weekje, loopt hij vanzelf binnen.

Je wil er meer heen dan terug, maarja, dan wil je die terug ook niet.
Ik zou zeggen: ga er weer heen.

Maar?? We zijn in oorlog met isis en de landverraders die daar in dienst zijn geweest lopen gewoon vrij weer rond? Krijgen een beloning in de vorm van een uitkering, want voor werk komen ze niet meer in aanmerking en willen dat ook niet, en houden daarmee voldoende tijd over om eventuele vijandige acties tegen het land waarin ze wonen en profiteren te gaan plegen in naam van de duivel die allah heet?
Vroeger werd een landverrader gewoon tegen de muur gezet.

Je maakt mij niet wijs dat België ook niet meer dan 117 kogels heeft, dus ik zie het probleem niet.

@Mr. Fawlty
Nee, het gaat mij alleen maar om het duiden. Om nog eens effe te vertellen waarom een wereld zonder dat soort volk een veel betere wereld is.
Dat is ook de reden waarom ik niet begrijp waarom er hier mensen zijn die Islamitische Staat of de moslims die hun misdaden voor plegen Daesh noemen "omdat de Arabieren dat ook zeggen." In Arabië worden ook koppen afgehakt, dat betekent niet dar we dat hier ook maar moeten doen. Alleen klinkt Daesh voor Europeanen niet zo Islamitisch, terwijl het gewoon leven naar de idealen van Mohammed de struikro eh profeet is.
We zijn hier niet in Arabië, spreken geen Arabisch, zijn het Arabieren en Turken die ISIS en Islamitische Staat armen en benen hebben gegeven en is er een flink aantal Arabieren, Turken, Noord Afrikanen en andere Moslims die eigenlijk helemaal niet weten of ze wel zo tegen Islamitische Staat (en het bijbehorende geweld) zijn

Islam en anti-sociaal moordlustig gedrag:
robertlindsay.wordpress.com...

Mooi stuk 4j.
---
Zouden onze politici dit ook weten?

De meeste "strijders" komen uit het Brusselse gewest. Zeker en vast uit de wijk Molenbeek. De Belgen hebben die terroristen niet in bedwang, daarom konden ze zich zo manifesteren als moordenaars.

Die strijders wacht natuurlijk nog op de aanvoer uit de Oostblok landen op wapens,

En dan gaat het knallen denk ik , want er gaat vast iets gebeuren ...op termijn.!

En,...lopen die nog vrij rond?
-
Tuurlijk.

Doodschieten dan maar, voordat ze "ons" doodschieten .... ow wacht, dat mag niet, hč ?

Administratieve detentie....voor een jaarje of 20...

117 waarvan ze niet anders kunnen doen dan toegeven dat het inderdaad jihadisten zijn. Het aller aller aller laagste cijfer dat ze -moeten- toegeven. Maar wat is het werkelijke aantal? Zal wel schrikbarend zijn, het gegoochel met andere getallen gezien.

Strot doorsnijden hebben ze zelf
bij andere ook gedaan

Reacties op dit artikel zijn gesloten