*

Bureaucratische asielprocedures verlopen stroef.

Jonge vluchtelingen in Duitsland weten niet hoe ze hun tijd moeten vertoeven in de kampen, en dus slaat de verveling toe!

Dat meldt de Duitse Local. De 24-jarige Yaza uit Kabul is Afghanistan ontvlucht vanwege de Taliban. Zo zegt hij in de Local dat hij er alles aan doet 'om geen gekke dingen te doen uit verveling'. In zijn lange dagen in het kamp helpt hij met het verspreiden van maaltijden en het opbouwen van stapelbedden. In de tussentijd rolt hij een sigaretje met zijn mede-kampgenoten, en wisselt hij verhalen uit van zijn reis richting het Westen.

Tienduizenden vluchtelingen uit Syrië, Irak en Afghanistan wachten hun asielprocedure af in Duitsland. Hiervan verlangen velen ernaar om terug te keren naar werk of de collegebanken, maar dit proces duurt vrij lang.

"In Kabul heb ik economie gestudeerd, maar helaas kan ik geen werk vinden voordat ik een verblijfsvergunning krijg", aldus Yaza die nu al drie maanden woonachtig is in Duitsland.

Aan de achterzijde van een sportcomplex zit een groepje jonge Irakezen en Syriërs onder een basketbalnet. Ze luisteren naar Arabische popmuziek op hun telefoons. Volgens de tieners verlopen de dagen in de kampen heel monotoon. Elke maandag en woensdag krijgen kinderen en tieners Duitse les van vrijwilligers uit de buurt. De ouderen daarentegen leven haast in een parallelle omgeving, met weinig tot geen contact met de Duitse samenleving.

'Integratie'

Het proces van integratie en taallessen moet eigenlijk zo vroeg mogelijk beginnen. Zo kun je gelijk ook toetsen of integratie succesvol is geweest op de lange termijn", aldus Thomas Liebig, econoom gespecialiseerd inzake migratiekwesties.

Hij gelooft dat diploma's en beroepskwalificaties snel moeten worden getoetst op het moment dat het asielverzoek is ingediend, zodat een passende cursus kan worden aangeboden.

Reaguursels

Roken is dodelijk.

-weggejorist-

[De ouderen daarentegen leven haast in een parallelle omgeving, met weinig tot geen contact met de Duitse samenleving.]


Dat is dan ook niet de bedoeling. Vluchteling = tijdelijke noodopvang zolang het in je thuisland te gevaarlijk is, om daarna weer terug te keren. Of wilden ze allemaal hier definitief blijven?

Nou, als dat zou kunnen.

Zo lang ze maar op tijd de hand aan zichzelf slaan en niet gaan zwemmen.

-weggejorist-

-weggejorist-

Kunnen ze mooi duitse marsen leren en naar Italië marcheren. Als ze daar aankomen krijgen ze als beloning een dooie kip op hun hoofd.

En dan worden tot overmaat van ramp ook de homo's en transgendervestieten nog weg gehaald ook....waar is de lol?

Integreren? Ze gaan toch terug?

Als ze het in West Europa niet leuk vinden, moeten ze misschien overwegen om maar zo snel mogelijk weer terug te gaan. Straks hebben die landen weer te kort universitair gevormden, omdat ze hier de hele dag liggen te r*kken.

-weggejorist-

--Vluchtelingen vervelen zich dood--
Naar welk gironummer kan ik geld overmaken? Ik wil graag een bijdrage leveren aan bodybags.

-weggejorist-

Sssss.....tis wat.
Boehoehoe.

Alsof het niveau van opleidingen ook maar iets voorstelt in dat soort ongeciviliseerde, barbaarse landen. De meesten kunnen niet eens fatsoenlijk hun heilige boek lezen, laat staan academische verhandelingen in het Engels.

Ondertussen zet Erdogan, de nieuwe betrouwbare vriend van Rutte, ons nog meer onder druk door extra veel asielzoekers naar Europa te sturen.
www.nu.nl...

-weggejorist-

Als je nou al eens niet onder dat basketbal net gaat zitten, maar een vriendelijke competitie opstart, heb je al weer wat te doen! Irakezen tegen de Syriërs!

Ach gut, mijn 'Give a fuck-o-meter' blijft strak op de nul staan.

Ik zou zeggen, neem de tijd en ga eens lekker een boek lezen, vluchtelings!
Er is net weer een nieuwe editie van Mein Kampf verschenen, met allemaal kekke handige toelichtingen en voetnoten ... dat moet er toch in gaan als koek bij de meesten, als de koran begint te vervelen?

Vrijwilligers werk voor bed ,bad en brood.
Dat is de beste methode tegen misdaad.
En zijn nuttig voor de maatschappij.
Wie niet wil terug sturen.

waarom gaan ze geen plannen maken voor straks, als ze terugkeren om hun vaderland op te gaan bouwen, dan heb je toch niks aan Duits ? metselaars en loodgieters zijn er nodig

Hoe het went of keert , alle criminaliteit en terreur dat simultaan met ademen gaat, is de schuld van de autochtoon en overheid...de verveling, de geestelijke schade, de stigmatisering, de onmenselijke kampen , geen WiFi, slechts 3 maaltijden per dag en de keuze van maar 5 menu's is natuurlijk iets waar je als moreel verheven blanke mens je kapot voor moet schamen. Maar idd de blanke gutmensen voelen zich verheven, voelen zich meer mens, denken te kunnen bepalen wat de levensstandaard van een minderheid moet zijn, en wij als samenleving dit maar even moeten ondergaan toch? Dat er duizenden en duiZenden slachtoffers vallen door criminele moslims gepleegd met een religieus motief, ach dat zijn incidenten....maar blanke critische mensen die een vreedzame demonstratie houden en een varkensmutsje opzetten, kijk dat is het probleem, die moet je keihard aanpakken....de moreel verheven politiek correcte mens zal dit varkentje wel even wassen.

-weggejorist-

Kan hij niet de straten gaan vegen, als ze dan toch niks doen.

ik begrijp niet waarom deze mensen hun vaderland verlaten. je moet je land opbouwen, je eigen familie daar niet laten verrekken. hoe aso kan je naar je eigen volk zijn. daarnaast, waarom zouden wij het afvoerputje van de wereld moeten zijn. het ontnemen van de europese identiteit, lang leve het 4e rijk. tsjongejonge, de elite leert het nooit. dr gaan weer n hoop doden vallen in europa en we hadden het tot 1970 verdomd goed voorelkaar. maar nee, het moet weer kaput.

Snap ik geen reedt van, die verveling. Je mag in Duitsland toch zonder enige tegenmaatregel jonge blonde meisjes aanranden,want ies koeltoer?

de procedures duren heel lang.
waarom ze niet korter maken.
bang dat ze onzorgvuldig worden?
binnen 1 maand moet toch duidelijk zijn wie of wat.
de Denen pakken hun mobieltjes af om ze te controleren,de Duitsers mogen dat niet.
DUS..........

-weggejorist-

Het is ook erg vervelend, al die Duitse vrouwen die je op een armlengte afstand houden terwijl de sexuele nood alsmaar hoger wordt.

-weggejorist-

Dak boven je hoofd, veiligheid, basketbal, telefoon, muziek, bedjes in elkaar zetten. Nou inderdaad zeg, saai. WTF
Wat bedoelt hij met "gekke dingen doen"?
Elke keer wordt het bewijs geleverd dat deze mensen hierheen komen om te blijven, niet alleen om de veiligheid.

raskol | 20-02-16 | 22:55 | niet ok!

Wat had jij in gedachte dan?

Dat ze ooit nog terug gaan?

Eens ff kijken.. uitkering in dui ned 900 -1100 euro?. uitkering in den swe aanzienlijk hoger.

Inkomsten/baan in syrie afghanistan ,irak pakistan is ehhh 150-200 euro in hun eigen valuta per maand misschien?

Dan komen we op in totaal: juist.. die gaan nooit terug terug natuurlijk.

Dat kan je zelfs bedenken als je rekenblind bent.

de kop van het artikel was veelbelovend.
wat een deceptie na het hele artikel te hebben gelezen.

-weggejorist-

Der Thomas wird dieses absolut nicht lesen, er träumt weiter vom Untergang Deutschland, er kann besser Arabisch lernen, machts gut du Klotzkopf

de neven en nichten zijn onderweg !

' De laatste dagen is er weer een sterke toestroom van vluchtelingen naar Griekenland. Op de Griekse eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee kwamen van dinsdag tot en met vrijdag vanuit Turkije ruim 11.000 migranten aan.

Griekse media speculeren dat de plotselinge sterke stijging goedkeuring van de Turkse autoriteiten had, om zo de Europese onderhandelaars onder druk te zetten. '

Even denken; wat deed ik als ik was gearriveerd op dat doodsaaie tentenkamp (was vakantie) zat. Nou ehhh, we gingen voetballen, spanden een net en dan was het volleybal of als er een kantine was met een pingpongtafel, ging het er bij het dubbelen heftig aan toe....
Geef die lui een schop onder hun kont zeg! Vervelen, mijn overleden ma had daar een mooi antwoord op, maar dat komt niet door de censuur.

Ik snap die gasten niet. Ze zijn nog te beroerd om hun eigen onder gescheten toiletpotten en toilethokjes schoon te houden. Dat is wat de gemiddelde arabier ook ontbeert: eigen initiatief. Als ze wat doen dan is het omdat hun oom of neef er om vraagt. Verder blijven ze hurken.

mijn overleden ma had daar een mooi antwoord op, maar dat komt niet door de censuur.

toetssteen | 21-02-16 | 00:50 |

Ach toe. Joris ligt nu toch te pitten.
Kom op vertel..

Misschien kunnen zij zich aansluiten bei Sunweb .zielige mede "vluchtelingen " helpen met goede tips, hoe gratis geld . En meteen daar blijven natuurlijk.

@ Graaf van Egmont | 21-02-16 | 00:55 | 

In een cultuur waar je vader tevens je oudste broer is kan het ook niet anders dan dat het ergens mis gaat.

Afghaanse economie, is dat I = S?

Waarom train je deze mensen niet in een op te richten divisie voor de bevrijding van hun land. Niets doen geeft alleen maar problemen en wanneer je die mensen een doel geeft dan zal het heel veel toevoegen aan hun leven. Europees aan pakken en trainen zou dat dan moeten zijn , maar omdat Europa daar eerste jaren lang over moet zeiken dan hoeft het niet meer want dan spreken we Arabisch
Maar dat zal de policor wel weer niet goed vinden, want mensen die daar niets te maken uit landen zonder islam hebben moeten dat gaan doen.
En er wordt teveel verdiend aan de hele asielindustrie door vooral de linkse hoek en zoals je weet gaat het dan om de portemonnee van de ander zoals dat zo duidelijk is verwoord in de term p v d a. Portemonnee Van De Ander.

-weggejorist-

-weggejorist-

Nou, genoeg te doen in je eigen land hoor. Opbouwen of zo.

De 24-jarige Yaza uit Kabul:

"Hij gelooft dat diploma's en beroepskwalificaties snel moeten worden getoetst op het moment dat het asielverzoek is ingediend, zodat een passende cursus kan worden aangeboden"

Mischien heeft deze vluchteling gelijk dat laat ik in het midden...

Maar zolang autochtone langdurig Nederlandse werkelozen waarvan velen op leeftijd en die al jaren naast de pot pissen alleen maar in aanmerking komen voor een simpele sollicitatie-training en verder alleen maar verplicht naar werkervaringsplaatsen worden gestuurd zonder dat ze echt een omscholingstraject of zinvolle bijscholingscursus kunnen volgen vindt ik het bijscholen van niet-Nederlanders op kosten van de staat ongepast !

Laag geschoolde en ook oudere Nederlandse werkelozen komen bijna nergens voor in aanmerking als het op bijscholing of omscholing aankomt en dan niet Nederlanders oftewel vluchtelingen die pas na 5 jaar in aanmerking komen voor een permanente verblijfsstatus gaan opleiden is naar mijn mening discriminatie jegens de eigen bevolking...

Geen kogels en bommen die om je hoofd vliegen, boring!! Het zal we een fikse economische studie geweest zijn. Zeker in zo'n vooraanstaand land als Syrië. Dom-links. Wereldvreemd.

Nee is niet hun schuld, ik woon namelijk in duitsland en verveel mij ook helemaal 3x in de rondte, is cultuur !

uit een land komen waar alles maar dan ook alles in het teken staat van één god en het dan bij 'ons' monotoon noemen ! naaaaah

Als je economie gestudeerd hebt kun je ook les geven. Ik ben 2 jaar geleden veel in Duitsland geweest om een horeca zaak op te bouwen, hiervoor ben ik in veel 2e hands horeca apparatuur winkels geweest.
Er zijn veel van dit soort winkels die helemaal vol staan met apparatuur als ovens en noem maar op. Waarom koopt de overheid dit niet op. En kunnen de mensen in de azc's zelf hun brood en eten klaarmaken..? Naast dat het goedkoper is, Is het ook goed tegen de verveling. Ook als de azc's niet schoon genoeg zijn kan de overheid gewoon schoonmaakspullen afleveren en kunnen de bewoners zelf aan de slag ipv schoonmaakbedrijven. Ik vindt het geen probleem als de overheid basis producten levert aan azc's om te kunnen koken, maar belachelijk om dit door bedrijven te laten verzorgen. (dit natuurlijk ook in Nederland)

Laat ze dan wat doen, afval opruimen, papier prikken in de buurt of weet ik veel wat. Maar laat ze wat werk doen in ruil voor de opvang. Tjeemig.

in kabul economie gestudeerd... ja ja
op een islamitische imam school zeker

Armlengte graag!

De invasietroepen gaan steeds meer eisen stellen.

Powned kan zichzelf beter opheffen en opgaan in de traditionele media, zolang er nog het woord vluchteling gebruikt wordt, terwijl Powned zou kunnen weten (lees: weet) dat er maar een zeer gering aantal vluchtelingen tussen alle migranten voorbij komt.
.
vluchteling: Zij die uit hun woonplaats en land van herkomst zijn vertrokken uit angst voor vervolging, a.g.v. het behoren tot een bepaalde groep of het hebben van een politieke opinie. Juridisch is dit begrip vastgelegd (Conventie betreffende de status van vluchtelingen:`51-`67).Hiertoe worden in het algemeen niet gerekend: zij die het slachtoffer zijn van sociaal-culturele systemen en waarden (bv. vrouwen),noch ' displaced persons' (ontheemden) in eigen land

wim72 | 21-02-16 | 05:00 | niet ok!
Precies, blijkbaar worden er wel bakken met geld uitgegeven om deze 'vluchtelingen' te helpen met omscholingen en cursussen en wordt er gekeken naar voormalige 'diploma's en dit alles op kosten van de staat.
De gewone burger kan in de stront zakken wanneer hij werkloos wordt,omscholing wordt al helemaal niet betaald door de staat etc.

sabitog | 21-02-16 | 08:48 | niet ok!
Precies, creativiteit kent men blijkbaar niet! De overheden mogen blijkbaar gewoon wel hun eigen regels overtreden maar wanneer men de buit lees de economische migrant binnen heeft gehaald moet er blijkbaar wel weer aan de regeltjes worden gedacht. Wees eens creatief! Zet moestuinen op, creeer een soort Markthal a la Rotterdam.. waarin kleine tentjes zijn met eten... er zal vast wel tussen de economische migranten een bakker en een kok zitten.... dump schoonmaakartikelen en laat deze mannen zelf hun eigen wc schoonmaken(al is men daar te beroerd voor want dat is vrouwenwerk) en als ze het niet schoonmaken dan pech gehad dan zitten ze maar in hun eigen viezigheid.... probeer ze enigszins een of andere lichte vorm van eigen verantwoordelijkheid te leren... al is dat natuurlijk wel erg moeilijk bij moslims maargoed.

Geef ze een hobby, Of laat ze klussen in de buurt ofzo.

First world problem #44: "Ik ben ontsnapt aan de oorlog & dood, maar nu verveel ik mij"

Uiteindelijk zal Europa niet zozeer ten onder gaan aan overbevolking maar meer aan de seksuele nood onder de overbevolkers.

dedeurs | 21-02-16 | 12:10 | niet ok
Dat lijkt me sterk... er zal gewoon tegen de autochtone europese vrouw worden gezegd dat ze haar kleding moet gaan aanpassen...dat ze niet zomaar alleen over straat moet gaan.... dat ze een hoofddoek moet gaan dragen anders is ze niet meer veilig etc... en dat als er iets gebeurd de vrouw het toch echt zelf heeft uitgelokt want de nieuwe binnekomers kunnen het zelf niet helpen en zijn erg zielig.
Terug naar je hok en aanrecht vrouw!!!!
En dat te bedenken dat feministen hier gewillig aan mee willen werken.....facepalm....

""Uiteindelijk zal Europa niet zozeer ten onder gaan aan overbevolking maar meer aan de seksuele nood onder de overbevolkers.""
@ dedeurs | 21-02-16 | 12:10
pbs.twimg.com...

""(..)Terug naar je hok en aanrecht vrouw!!!!(..)""
@ Julia | 21-02-16 | 12:14 | niet ok!
pbs.twimg.com...

""(..)En dat te bedenken dat feministen hier gewillig aan mee willen werken.....facepalm....""
@ Julia | 21-02-16 | 12:14 | niet ok!
www.youtube.com...

Vooral lekker veel roken. Dan lost het probleem zichzelf (op den duur) op en betalen ze nog wat belasting.

Beste advies zou zijn; verman jezelf en ga terug om te vechten voor je land en eer. Je zou kunnen sneuvelen in het strijdgeweld, maar dat is altijd nog beter dan hier in het Westen de rest van je verdere leven gezien te worden als ongewild en als eerloze meisjes verkrachtende lafaard die de naam 'man' niet waardig is.
,

Waarom worden die lui toch steeds opnieuw "vluchtelingen" genoemd? Als je eerst reist door 8 veilige(..!) landen (als Turkije, Griekenland, Bulgarije, Servie, Croatie, Bosnie, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk, e.d.) om sluw het land te kiezen met de domste burgers(“welkom in mijn land”), de beste sociale voorzieningen, de blondste wijven, de meeste gratis zaken als huizen, Miele’s, zorg, onderwijs enz, ten koste van steeds zwaarder drukkende kosten op de locale bewoners, dan ben je geen floegtelieng maar doodgewoon een achterbakse gelukszoeker en uitvreter..!

Terug naar hun goede banen in het thuisland, dan maar.

Hierop is één antwoord: wie het in Europa niks vindt gaat toch gewoon terug.
Niemand heeft hen gevraagd om hier te komen.
Omdat ze in Afrika en Azië mekaar de tent uitvechten moet Europa voor de ellende opdraaien.
Het is erg als iemand voor oorlog moet vluchten en díé mensen moeten dan ook (TIJDELIJK) goed opgevangen worden, de rest zou meteen terug moeten.

-weggejorist-

Is over na gedacht. Als ze zeggen dat ze zich vervelen, lijkt het alsof ze wat willen doen, echter bedoelen ze dat ze meer geld willen voor vertier ende vermaek.

Het begint al met het feit dat hij denkt dat het de overheid haar verantwoordelijkheid is dat hij een aangepaste cursus aangeboden krijgt. Hoe goed spreekt hij al Duits vraag ik me dan hardop af.

Ze hebben toch een smartfeun?

Leer van het verleden,werkverschaffijng jaren dertig vorige eeuw
Kanalen zijn er gegraven,bossen aangelegd,veen gestoken,enz,enz.
Kan nu ook makkelijk verwezenlijkt worden.
Kan het invasieleger mooi steentje bijdragen aan bv Nederland.
Denk dat ze gillend ons grondgebied verlaten.

Kunnen ze niet ingezet worden om een groot hek te bouwen?

Reacties op dit artikel zijn gesloten