*

Er is hier sprake van "een geïsoleerd en tragisch incident".

Bij een middelbare school in de Amerikaanse stad Phoenix zijn vandaag de lijken van twee vijftienjarige meisjes gevonden. De vondst leidde tot grote paniek, omdat een schutter op de school gevreesd werd.

De twee meisjes zijn door een vuurwapen gedood en er is tussen hen in een wapen gevonden, aldus de plaatselijke politie. De twee lagen naast elkaar en zijn elk door één schot om het leven gekomen. Alles wijst erop dat de politie aanneemt dat er geen andere personen betrokken zijn bij hun dood.

Er is hier sprake van "een geïsoleerd en tragisch incident", zei een politiewoordvoerder. Wat de verhouding tussen de twee meisjes was is niet bekendgemaakt. De dood van de twee leidde op en rond de middelbare school tot grote paniek onder scholieren en ouders en andere familie. De politie weersprak snel dat er een grote schietpartij gaande was maar de onrust bleef mede omdat de politie de wijde omtrek had afgezet en niemand de school in of uit mocht. (ANP)

Reaguursels

Handig die geweren.

Wat dachten ze? 'We're fifteen, that's fucking ANCIENT, man.'

Waarschijnlijk dubbele zelfmoord en dat op 15-jarige leeftijd, erg triest..

Beide door één kogel. Moet toch een fors kaliber zijn geweest, of was het een schot hagel?

Eerst de kruitsporen checken. Dan weten we meer.

@in berrege zegge ze: Of waren het 2 kogels?

-weggejorist-

Hoe klonk de mantra ook alweer?
Guns don' t kill people, people kill people, blablablabla...
Helder voorbeeld wederom in dit trieste relaas.
But don' t fuck with our guns, blablablabla...
Suckers!

Putin Huiylo | 12-02-16 | 22:15 | Gemeld!
Gezien de paniek wel, dacht u niet?

@dedeurs daar moet je geen geintje van maken. Ik heb met een stagiair gewerkt (18jaar) die ervan overtuigd was dat je zo na je vijfentwintigste geen seks meer had... We hebben hem toen in die waan gelaten.

Wat in Nederland plegen meisjes dankzij ons absurde wapenwetten geen zelfmoord nietwaar?

Van de andere kant. Als de vuurwapen haters dan een punt willen maken dan is dit misschien een goed moment. Australië heeft namelijk bewezen dat het enige duidelijk effect van het verbieden van vuurwapen, een verlaging van het aantal zelfmoorden is. Je kunt je afvragen of dat nou zo'n sterk argument is, maar het klopt tenminste.


Vaak hoor je de haters ook zeggen dat het aantal doden door vuurwapens is afgenomen, en dat klopt wel, echter het aantal moorden niet. Mensen werden gewoon met een ander wapen vermoord. Dus mits je tevens de stelling hebt dat vermoord worden met een mes veel fijner is dan vermoord worden met een vuurwapen heb je dus geen ander punt.


Tijd dat we hier ook vuurwapens legaliseren.. en zonder registratie.


Maja, in dit vrijheid hatende land verbieden ze gratis plastic tasjes, gloeilampen, pepperspray en nepwapens nog. Dus we hebben nog een lange weg te gaan voordat we ons een vrij land kunnen noemen. Al zijn er nog wat lolbroeken of dwazen die roepen dat we in een vrij land wonen.

@overdedijkgespoeldkw | 12-02-16 | 22:48 | niet ok!
When guns are outlawed, only Outlaws will have guns!
Da's dan denk ook wel weer zo. Niet dat ik het niet met je eens ben en een Amerikaans beleid wil. Maar 'ons' politiebeleid en wapenbeleid, daar zet ik met de dag ook meer vraagtekens bij in deze 'veranderende' maatschappij *kuch*.

@overdedijkgespoeldkw | 12-02-16 | 22:48 | niet ok!
When guns are outlawed, only Outlaws will have guns!
Da's dan denk ook wel weer zo. Niet dat ik het niet met je eens ben en een Amerikaans beleid wil. Maar 'ons' politiebeleid en wapenbeleid, daar zet ik met de dag ook meer vraagtekens bij in deze 'veranderende' maatschappij *kuch*.

Claudia M. | 12-02-16 | 23:03 | niet ok!
Niemand is zo dom, zo wel dan is het een keuze.

Al zijn er nog wat lolbroeken of dwazen die roepen dat we in een vrij land wonen.
DerUnterMensch | 13-02-16
Iedereen die het niet met je eens is een dwaas noemen, vind ik een zwaktebod. Een vrij land wil niet zeggen dat alles moet kunnen wat iedereen wil, want wat jij wil wringt waarschijnlijk heel erg met wat iemand anders wil. Er mag veel in Nederland, niet alles. En dat is wel zo prettig.

@overdedijkgespoeldkw | 12-02-16 | 22:48;
Totale onzin.
Guns don' t kill people, maar people kill people ook niet.
Het is allemaal de schuld van de rappers.

www.youtube.com...

"...Zijn elk door 1 schot om het leven gekomen".
Klinkt mij in de oren als een murder-suïcide-pact.
Niet ongewoon in geval van een onmogelijke liefde.
Treurig.

Sinds jaar en dag ben ik groot voorstander van een ruimer wapen bezit in de VS zelf. Want zolang ze denken de ze de opper-brahmannen van de wereld zijn, zie ik ze liever gaan dan komen.

Reacties op dit artikel zijn gesloten