*

Ontmoetingen met IS-chef om mensensmokkel over Syrisch-Turkse grens te coördineren.

Afgeluisterde telefoongesprekken duiden op verregaande coöperatie tussen Islamitische Staat en de strijdkrachten van Turkije. Turkse legerofficieren zouden diverse malen een hoge IS-commandant hebben ontmoet om mensensmokkel over de Syrisch-Turkse grens te coördineren.

Dat schrijft nieuwssite Today's Zaman op basis van een bericht in het Turkse dagblad Cumhuriyet. De jihadist om wie het gaat, Mustafa Demir, is onderknuppel van het deel van het kalifaat dat aan Turkije grenst.

Volgens documenten die nu in handen zijn van Justitie in Ankara was er sprake van "vriendschappelijke communicatie" tussen de Osmaanse officieren en Demir. Deze laatste zou voor zijn bemiddelende rol ook zijn betaald door de smokkelaars. Informatie van familieleden van Turken die zich bij IS hadden gevoegd, vormde aanleiding tot het onderzoek waar de opmerkelijke contacten aan het licht kwamen.

Een andere verdachte in deze zaak heet Ilhami Balı. Hij zou opdracht hebben gegeven tot de terreuraanval in Ankara op 10 oktober vorig jaar. Bij een vreedzame demonstratie van vooral Koerdische groepen overleden 102 personen als gevolg van een dubbele zelfmoordaanslag. Betrokkenheid van IS bij dit bloedbad wordt vermoed.

Reaguursels

IS=Erdogan.

En wij zijn verbaasd, hoezo?

Waarom kijk ik hier niet van op?

Haha en dat land wil bij de EU.

En daar zitten we dan mee in de Navo. En die geven we onze miljarden. Wat een farce.

Ik weet nu waar onze miljarden terecht gaan komen.

Komt niet echt als een verrassing ofzo.

Today's Zaman is een krant van de Gulen beweging (rivaal van Erdogan).

Turkije is een schurkenstaat en Oekraïne is dat ook hoezeer Peppie images.search.yahoo.com... en Kokkie en hun vuige vriendjes ons anders willen doen geloven.

Dit is toch geen verassing he? Heel realistisch denkend Nederland wist dit toch al? En hier is toch ook al voor gewaarschuwd?
Wegkijken en leven in een land van confetti en eenhoorns....

Ik ben bang dat Cumhuriyet weer een bezoekje van Erdo's minions kan verwachten...

-weggejorist-

Recep voor ellende

Niet te geloven..... Moslims die met moslims samenwerken.... LOL!
-
Misschien komt dit voor naïef wegkijkend Links als een volslagen verrassing maar de realisten in NL hadden weinig anders verwacht.
-
Zou Links ook nog steeds geloven dat de moslims in NL niets liever doen dan fijn samenleven met christenen en joden en dat hun volkomen gebrek aan enige integratie natuurlijk volkomen te wijten is aan ons.

-weggejorist-

"Cumhuriyet"
Cum, hurry je 't?
- Jahaa, ik doe m'n best hoor. Zeikerd. *fap fap fap*

-weggejorist-

En de EU maar Turkijke de hand boven het hoofd houden. Ik zou gauw toenadering tot Rusland zoeken.

Men neemt een kookpot, vul hem voor 70% met islam en voor 30% met nazisme. Even roeren en tada, het 'recep(t)' (see what I did there?) voor Erdogan.

@peterdh | 23-02-16 | 00:07 | niet ok!
Ieder normaal denkend mens wist dit al. Behalve Rutte. Die vindt dat Turkije goed bezig is...

Maar Turkije is op de goede weg (Rutte) en moet zo snel mogelijk bij de EU (Merkel). En wie daar anders over denkt is een euroscepticus, fascist, racist en populist!

Dat zijn nou niet de twee meest betrouwbare bronnen op dit moment..

Oud nieuws en de EU weet ervan en daarom is het des te schofteriger dat ze doen of hun neus bloed.

Surprise surprise

Nou nou, van zo'n bericht sla ik achterover. NOT.

Tijd voor een ouderwetse staatsgreep in Turkije.

De deur staat open
Je bent welkom

Wij zijn toch in oorlog met IS, en als Turkije aan de kant staat van IS, betekend dat dan ook dat we in oorlog zijn met Turkije? En als we in oorlog zijn met Turkije, wat betekend dat dan voor alle mensen met een Turkse achtergrond of nationaliteit in Nederland? Of voor uitkeringen naar mensen in Turkije?

Tijd voor een ouderwetse staatsgreep in Turkije.
Ik roep maar wat | 23-02-16 | 00:32

Maar ja, door wie? Fatsoenlijke Turken zijn zeer schaars, en zullen nooit op een democratisch mandaat kunnen rekenen.

In plaats van bruinhemden heeft erdogan dadelijk zwarthemden, confesqueert hij straks een flink stuk Syrie met de bijhorende shariapolitie.

Ik roep maar wat | 23-02-16 | 00:32 | niet ok!
De generaals en het kader dat daartoe staat zou zijn, zit gevangen of erger.

Putin heeft dit al lang geleden gezegd www.youtube.com... oud nieuws

Inderdaad oud nieuws.
Gaap.

Ik snap de Nederlandse en Europese politici echt niet al jaren niet, maar nu wordt het ze misschien duidelijk. Verbreek al de banden met Turkije zo snel mogelijk. Ze maken misbruik van de huidige situatie ze chanteren Europa met de vluchtelingen, ze misbruiken de oorlog in Syrië door de Koerden aan te vallen in plaats van IS. Ze zetten de NATO in een spagaat want de Koerden fungeren als grondtroepen voor de luchtaanvallen door het Westen op IS.

Dit bericht is zo fucked up dat (als groot denker) mijn advies is:
Stop diplomatie.
Sluit de grenzen.
Sim-pel!

Ene keer wordt gemeld dat Turkije tegen IS vecht, en de andere keer wordt gemeld dat ze vrienden zijn, allemaal tegenstrijdige berichten

Ene keer wordt gemeld dat Turkije tegen IS vecht, en de andere keer wordt gemeld dat ze vrienden zijn, allemaal tegenstrijdige berichten
GambitX | 23-02-16 | 02:06 | niet ok!
-----

Nee, dat is de realiteit die langzaam binnensijpelt na jarenlang door de confetti-, en eenhoorndenkers te zijn doodgeniveleerd in de utopische maakbaarheidsillusie. Zoals realistisch Nederland al *lang* voorspeld had. Welkom in de wereld. Mooi he :) Misschien kan het toch nog wat leuks worden.

Wat Gaat de 2e Kamer met deze informatie doen ? Waarom besteden de NOS en nu.nl geen aandacht hieraan ?

Een NAVO land dat heult met de vijand is hoog verraad. Turkije moet deze personen direct arresteren plus alle betrokkenen, dit is een schande van buitengewone proporties.

Gelukkig zal Poetin die Erdogan op zijn plaats wijzen wat Syrie betreft.Het grote voordeel is dat moslims elkaar niet vertrouwen en elkaar afslachten .Die nep vluchtelingen worden uitgemolken door hun eigen soort.De zoveelste blunder van Brussel is dat de miljarden bij IS terecht komen.Wat een ezels.Het is wel U belasting geld en U financiert dus ook al wilt U niet.Hup Europa richt zichzelf ten gronde,kwestie van tijd.

Gôh...die heb ik niet aan zien komen. Echt niet!
Maar volgens mij roepen we dat hier al tig maanden.

Ene keer wordt gemeld dat Turkije tegen IS vecht, en de andere keer wordt gemeld dat ze vrienden zijn, allemaal tegenstrijdige berichten
GambitX | 23-02-16 | 02:06 | niet ok!

Turkije is denk ik een beetje zoals Pakistan w.b.t. de Taliban. Pakistan bevecht ook de Taliban, maar tegelijkertijd hebben ze er banden mee. Officieel is Turkije natuurlijk 100% tegen IS, en zo nu en dan pakken ze ook op ons verzoek Syrie gangers aan die Syrie nog niet bereikt hebben.

Het begin van de val van Turkije als coalitiegenot met de NATO, Amerika en Europa.
De lijnen worden vanaf nu dat als Rusland 'n escalerende botsing krijgt met Turkije (wéér 'n vliegtuig neergeschoten of zo), of dat Turkije mét Saoedi Arabië 'n inval uitvoert om de Koerden te bestrijden, dan dán Turkije niét gesteund wordt.
Dn 'mag' Rusland me Syrië strijden tegen Turkije en Saoedi Arabië. (bijkomend voordeel voor de Russen; de olieprijs gaat weer omhoog)
De uitkomst zal aan 't eind 'n nieuwe koloniale tijd worden; met protectoraten 2.0; Rusland 'hun' gebied; Amerika 'hun' gebidsdeel; en 'n nieuwe staat Koerdistan, ten koste van Turkije.

Let je op Merkel en die andere naïeve Eurofielen:
-
Erdogan zei ooit:
-
De democratie is de trein die ons naar onze eindbestemming brengt.
De minaretten zijn onze zwaarden, de koepels onze helmen en de gelovigen onze soldaten.
-
Jullie domme, wegkijkende Eurofielen kunnen niet meer ontkennen gewaarschuwd te zijn!

Kan iemand dit ook vragen aan Rutte as vrijdag, eens kijken hoe hij dit nou weer weg lacht.

Asjemenou

Met erdogan als vriend, heb je geen vijanden nodig. Deze totale gek is het lont in het midden-oosten kruitvat. Het is zo jammer dat de westerse wereld dat nog steeds niet ziet.

@ mezelf
het lont ..... jaja, 't is nog vroeg
....de lont....

Is een incident mensen... Doorlopen alstublieft

Europa is te naïef, en Merkel laat zich continue belazeren door die Erdoğan. Er is een levendige handel in vluchtelingen die de Turken veel geld oplevert. Dat hebben ze wel nodig nu het toerisme in elkaar dondert.

Het plannetje van Erdogan om een groter ottomaans rijk te stichten gaan helaas niet door. Wat een flapdrol is dat zeg. De nieuwe Hitler. En dat binnen de Navo.

Woww..Ow jeetje..Wat een schok..

Tjonge, dat had ik echt niet zien aankomen .... Deuhhhh ...

Het ICC kan weer aan de slag.

Het is publiek geheim dat Erdogan, S. Arabie en de Golfstaten, Soennietische terreurgroepen zoals ISIS, Al-Qaeda, Al-Nusra financieel, militair en logistiek ondersteunen. Dit met het oog om via deze kanalen Erdogan's natte droom van een Westers kalifaat te verwezenlijken.

Deze oorlogsmisdadiger financiert en faciliteert de genocide in Syrie en Irak en is gevaarlijker dan Assad en Putin tezamen... want hij wilt namelijk het Westen meezuigen i.e. oorlog in het M.Oosten. Hij wilt een oorlog uitlokken tussen het Westen en NATO enerzijds en Putin anderzijds, zodat hij tussen de radioactieve puinhopen zijn opmars kan maken voor een kalifaat in Europa.

En toch wilt de EU hem steunen met 3 miljard euro om de grenzen dicht te houden. Hoe dom en naief moet je wel niet zijn om dit soort onzin te geloven!?!?! Wie gelooft nou die idioot en warmonger Erdogan...???
Turkije verdient al flink aan de oorlog door gestolen olie door ISIS uit Syrie en Irak door te verkopen aan landen zoals China, etc. Dus al ons geld gaat naar Erdogan's priverekening voor zijn paleisje, harem en voor het verder sponsoren van terreur en ISIS. Maar Griekenland krijgt de schuld voor de enorme toestroom. Turkije stuurt de vluchtelingen de zee op richting Griekenland. En Griekenland moet wel gedwongen opnemen omdat je die mensen niet terug kan sturen de zee op in hun gammele bootjes. Terwijl Turkije de boosdoener is, wordt Griekenland gestraft!

Beste mensen, in Brussel zitten echt de duurbetaalde imbecielen! Incapabel... niet alleen in Brussel, maar ook in Den Haag! Rutte blijft Erdogan steunen... en dat is ook omdat NL gechanteerd wordt door Turkije ivm affaire Demmink en Baybasin.

en dat alles dankzij westerse techniek

Al wat langer gaan gegevens rond over geregisseerde Turkse betrokkenheid bij bbevoorrading van IS en afname van olie.
www.youtube.com...

Today's Zaman is een Fetullah Gulen krant. Vertrouw niemand in het Midden Oosten. Persoonlijk wacht ik nog op doorslaggevend bewijs voor samenwerking en dit is dat vooralsnog niet. ISIS en Erdo zijn geen vrienden - ze azan beide op de functie van Kalifaat om maar eens wat te zeggen, en daar zit meer geschiedenis aan dan je denkt - maar je ziet ook dat in Pakistan delen van de geheime dienst ISI de Taliban steunt, terwijl een Pakistaanse dependance van diezelfde Taliban het Pakistaanse leger aanvalt.

Meer bewijs: www.youtube.com...

-weggejorist-

O, en het artikel wat ze aanhalen staat in Cumhuriyet, een krant van de oude oppositie. Ik verkies ze in menig opzicht boven Erdo, maar het waren nou ook geen rasdemocratisch met een zuiver gevoel voor de waarheid. Die bestaan namelijk niet in het Midden-Oosten.

ISnogoedh...maar dan in 't echt.
nl.m.wikipedia.org...

Ze kennen reeds een lange samenwerking. Bij Kobani keken ze toe hoe de IS-ers massamoorden begingen, eerder ruimden ze samen bij Deir ez Zor in Syrie al 200.000 Armenen op.
De Turken onder Erdogan zijn Islam genocidisten en gaan tegenwoordig weer helemaal 1915! Nu zijn o.a. de Koerden aan de beurt.

Dat vermoeden was al aanwezig, maar werd als aluhoedje's para afgedaan. Kom Rutte geef IS nog 3 miljard.

Krijgt IS wapentuig van de NAVO en 3 miljard voor de Turken.
Dus vechten we met en tegen onze eigen wapens.

Dus Merkel werkt indirect samen met IS.

Erdogan's AK partij is voor de officiële oprichting meerdere malen ontbonden. In die tijd is door de partij besloten om te infiltreren bij alle mogelijke concurrenten en tegenstanders (soort eigen geheime dienst).
Deze stromannen heeft men bij iedere groepering, bij de APK, bij IS, vul aan... Deze stromannen worden met geld, goederen en illegale contacten gesteund om snel carrière te kunnen maken, bijvoorbeeld wapenleveranties regelen voor IS.
De stromannen kunnen zodoende zorgen voor bomaanslagen op plaatsen en tijdstippen, die gunstig zijn voor Erdogan's partij en gebeuren door officiële tegenstanders.

Let op hoe snel het Turkse rechtssysteem altijd de daders weet te identificeren en op te pakken.

omanders | 23-02-16 | 08:59
Er is inmiddels zat bewijs geleverd omtrent de Turkse wapensmokkel richting IS en allerlei militante haatbaard groeperingen.
www.youtube.com...
www.youtube.com...
Putin kaartte afgelopen november al tijdens de G20 top dat IS zowel direct als indirect vanuit 40 landen gesteund worden, voornamelijk via organisaties in Turkije, SA en de golfstaten.
www.ibtimes.com...
Het Russische ministerie van Defensie heeft publiekelijk een uitgebreide persconferentie gegeven omtrent het Turkse IS olie schandaal.
www.youtube.com...
Erdosnor en zijn zoon Bilal zitten vuistdiep in de IS olie, via zijn rederij BMZ Group. Zoonlief is ook meerdere malen met lugubere IS/haatbaard figuren gespot, gezellig dineren etc.
geopolitics.co...
Men blijft maar wegkijken, negeren, struisvogelpolitiek....want Navo bondgenoot en politiek gevoelig, je weet wel.
Blijft u lekker gerust de kop in het zand steken, in afwachting van ''bewijs''......de rest weet inmiddels hoe laat het is.

Goh moslims die een islamstaat helpen!

Dit wist ieder weldenkend mens al. Ook hier op het forum. Alleen een paar Turken en Poetin haters kwamen er niet klaar mee.

@ mezelf
het lont ..... jaja, 't is nog vroeg
....de lont....
--
Anjin Mohammed | 23-02-16 | 06:57 | niet ok!
---
Kniesoor die daar op let. Als jij zou roepen "rennen! dat gek heb de wapen!", zou ik gaan rennen hoor ipv jou taalkundig te corrigeren!

Nee MOITAMBIEN, echt links veroordeelt alle doctrines die er vanuit gaan dat een idioot idee als een god boven de wet staat en wij geloven nooit dat verschillende godsdiensten vreedzaam kunnen samenleven vermits iedere godsdienst, Kristen, Islam, Jodendom enzovoort van hun eigen denken dat ze boven de ander staan zoals de fascisten dat ook deden; ubermenschen weet je wel.

En daar zijn echte, realistisch denkende linkse mensen tegen.

Ik vind het dan ook spijtig dat een beweging zoals pegida gekaapt werd door extreem rechts terwijl ze begonnen als rechtschapen bezorgde beweging voor een seculiere samenleving.

Wat moeten we nu?

Ons blijven verzetten tegen iedereen die onze vrijheden wil afnemen met de drogreden als zou hun manier van doen, vrouw onterende hoofddoek is goed voorbeeld, als kultureel te beschouwen en dan maar aanvaarden. Nee en nogmaals nee.

Erdogan is een vuil mannetje die deze achterlijke cultuur wil opdringen aan de rest van Europa en wij moeten hem erbuiten houden.
Net zoals Oekraïne trouwens waar er openlijk nazisme wordt gepropageerd.

@hotlegs
Er zit inderdaad nog al een verschil tussen klassiek links, degenen die zich tegenwoordig links noemen, maar feitelijk liberaal zijn en degenen die zich links noemen, maar tegelijkertijd al dan niet bewust clubs steunen die diametraal tegenover alle klassieke linkse waarden staan. Ik zelf noem het altijd "links" en "links-naïef". Die links-naïeven en die liberalen hebben nogal de overhand, momenteel.

@MRF2739, je kon wel eens gelijk hebben.
Lees "The War After Armageddon" van Ralph Peters.

Zijn voorspelling lijkt uit te komen.


Erdogan als religek is uit op the clash of civilisations om zo zijn super kalifaat te kunnen oprichten.


Zijn eigen dood schrikt hem niet af want de ultime beloning wacht hem bij zijn allah.

Thank's Heiner, tenminste iemand die nuanceert.

Zijn eigen dood schrikt hem niet af
hotlegs | 23-02-16 | 10:09.
-
Net als bij de meeste islamistische(geestelijke)leiders zal dat ook bij Erdogan zo'n vaart niet lopen. Zo gek zijn ze nu ook weer niet.

Rutte en zijn vazallen, de EU en Merkel zijn ziende blind!
Ze hebben allen 1 ding gemeen: naiviteit en zwakzinnig. Ze hebben geen idee wie die Erdogan in werkelijkheid is.

Lees dit artikel: "Erdogan over Hitler – het is een patroon."

www.nrc.nl...

@WizzAd
Dat soort volk stuurt liever andermans kinderen naar de oorlog om te sterven. Zelf rijdt het in auto's met ramen van 5 centimeter dik.

Heiner | 23-02-16 | 10:23.
-
Dat bedoel ik, zelf zorgen ze er wel voor dat hun kop niet boven het maaiveld uitsteekt.

Erdogan gebruikt de terreurgroepen ISIS, Al-Qaeda, Al Nusra om de weg te banen voor zijn kalifaat. Hij ziet zichzelf als de opvolger van Mohammed en wilt de opperbaas van alle moslimbazen zijn...

Get ready for Erdogan's caliphate:

www.jpost.com...

@WizzAd
Smerig vullis is het. Hetzelfde als de boeven van Hamas. Ze hitsen andermans kinderen op om de martelaarsdood op te zoeken, terwijl hun eigen kinderen via allerlei omwegen op veilige kostscholen zitten en de dames de bloemetje buitenzetten in shopping malls.

@MRF2739 | 23-02-16 | 10:21
Zijn methodes zijn ook precies hetzelfde. Werkelijk precies hetzelfde. De economie gaat ogenschijnlijk beter. Er worden groepen in de hoek gezet. Het leger is gezuiverd. De pers wordt geknecht. Er worden acties a la het Gleiwitz-incident opgezet. Weinig origineel, maar veel Turken lopen met een stijve rond vanwege deze Islamo-fascist. Ook hier in NL>

de westerse overheden dienen te worden berecht voor het collaboreren met de vijand. het is tijd voor een staatsgreep. de overheid liegt, bedriegt en ja, moord in naam van de islam. mensen word wakker en zie de plot!! Orwell was een visionair.

@Heiner | 23-02-16 | 10:56 | niet ok!

Ondertussen blijft historicus (!) en premier Rutte moslimbroeder Erdogan omhelzen als trouwste bondgenoot!!! Hij weet niet wie hij in huis haalt.
Van historicus Rutte had ik op zijn minst verwacht dat hij zich meer ging verdiepen id geschiedenis van Turkije en Erdogan....

Erdogan is een zeer gevaarlijke man, een wolf in schaapskleren, die eerst grootmachten tegen elkaar uitspeelt: een clash tussen het Westen (EU en NATO) en Rusland provoceren, door het Westen i.e. oorlog mee te slepen. Vervolgens zodra alle kruitdampen zijn neergedaald en Europa i.e. radio-actieve woestijn is veranderd, marcheert hij met zijn moslimtroepen Europa en de rest vd wereld in.... Toetreding tot de EU zal dit proces alleen maar versnellen.

We hebben in NL en de EU incapabele, debiele leiders die dit niet in willen zien. Ze snappen geopolitieke- en spelletjes van reli-gekkies niet.


“If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.”
― Sun Tzu, The Art of War

Planeet Aarde heeft een afspraak bij Dr.Universo om de uitslag van de onderzoeken te vernemen.
Dr: Neemt u plaats Aarde want ik heb slecht nieuws voor u. U heeft kanker en we hebben vastgesteld dat uw hemelse lichaam vol zit met uitzaaingen.
U had eerder met uw klachten bij mij moeten komen dan was er nog behandeling mogelijk geweest.
Aarde: Ik voelde jaren geleden eigenlijk al dat er wat mis was maar ik was bang om er mee naar buiten te komen omdat ik voor zeurpiet werd uitgemaakt!
Dr: Had dat toch maar gedaan. De waarheid is soms hard maar immer rechtvaardig! De kankervorm is erg agressief maar wellicht nog af te remmen.
Er zijn enkele Doktoren, o.a. Dr. Blond en Dr. Pen die een effectieve behandelmethode hebben maar vele doktoren, o.a. Dr. N. aïef en Dr. Slinks, de zachte heelmeesters zal ik maar zeggen willen daar niets van weten. Ze slepen je zelfs voor de tuchtrechter als je dit voorstelt!
Aarde: En daarom moet ik dan maar dood? Dr: Ja. helaas, ik kan niets meer voor u betekenen.
Het positieve wat ik er nog uit kan halen is dat het erg snel voorbij is. Bij deze vorm van kanker, ook wel Aslim genoemd delen de kankercellen zich zo snel dat
de nog gezonde cellen in no time worden vernietigd.
Aarde: Helaas, niets aan te doen dus! Dan ga ik maar! Tot ziens Dokter!
Dr: Dat betwijfel ik!!

@MRF2739
De liberalen die de regeringen in het westen domineren denken dat religie of religieuze en etnische ambities overal op de wereld hetzelfde beleefd worden. Het is een jas die je aantrekt voordat je naar de kerk of je tempel gaat en weer uittrekt als je thuis bent. Dat Moslims daar dan nog wat uiterlijk vertoon bij hebben, zoals een ramadan, geen varkens eten en geen alcohol drinken, lijkt heel erg dogmatisch, maar het is niets meer dan uiterlijk vertoon. Het gaat om de filosofie en de doctrine die er achter zit. Heel erg dwangmatig. "Aan de koran mag niets vertaald of gesleuteld worden."
Dus je zit met een boek, eigenlijk een doorlopende donderpreek, dat toegespitst is op de 7e eeuw.
"Afvalligen dienen bestraft te worden."
"De wetten van Allah en Mohammed prevaleren boven wereldlijke wetten."
Heel erg dogmatisch en dwingend allemaal. En we zitten hier met een stelletje nitwits, die in hun vakgebied misschien goed zijn, maar zich totaal niet kunnen verplaatsen in anderen. Laat staan zich verdiepen in andere religieuze opvattingen. Dat vragen ze na bij "De Moslimbroederschap is niet extremistisch of echt geïnteresseerd in politieke macht" Bertus Hendriks van Clingendael.
Om Rutte historicus te noemen is echt teveel eer
Hij heeft aan de universiteit geschiedenis gestudeerd en had daarmee de mogelijkheid om leraar te worden. Zijn historisch besef gaat niet dieper dan wat ie gisteravond gegeten heeft.

Goh echt?

Heel internet schreeuwt al circa 2 jaar lang
IS = SAUD/TURK met een vleugje US en ISRL

Gut komen ze daar nu pas achter? IS altijdens de oprichting van IS met het zoontje bilal erdogan met uiteraard de grote zegen van zijn vader geld stinkt niet. En dient een groter plan om de jihad naar Europa te brengen. Uiteindelijk doel is uitroeien van het kristendom.

Ergens vind ik het WEL vreemd: het was juist de militaire top die "in de goede oude tijd" het seculiere aspect van Turkije verdedigde (Ataturk enzo). Was volgens links natuurlijk heel anti-democratisch vies-rechts-bah want leger. Nu hoor ik bitter weinig protesten uit die hoek, terwijl Turkije bepaald niet erop vooruit is gegaan.
Islam en democratie gaan gewoon NIET samen. 1x "democratisch verkozen islam" = einde democratie en begin van de middeleeuwen. Of wacht.... zelfs dát is een vooruitgang ten opzichte van de islam.

@klimgek
Omdat dat een discrepantie is. Het leger moet de grondwet verdedigen omdat je het aan de zogenaamde democraten niet kan toevertrouwen. Dat "links" waar u het over heeft, begrijpt nog steeds niet dat er buiten militaire dictatuur en democratie, nog meer smaken zijn, of zich uit democratie kunnen ontwikkelen, hoewel de geschiedenis, bijvoorbeeld Duitsland, Italië, Libië en Egypte bewijzen dat er wel degelijk meer mogelijkheden zijn die stuk voor stuk minder aantrekkelijk zijn dan een dictatuur.

@klimgek
En verder is een democratisch Islam of een Islamitische democratie net zo iets als een vierkant rondje.

Het lijkt wel of de EU er patent op heeft om precies het tegenovergestelde te doen wat goed is. Zelfs een blinde kon dit zien..

Ik wil toch wat zeggen van het klakkeloos overnemen van termen als "Het Kalifaat", "Islamitische Staat" en "De Profeet (Gezegend zij Zijn naam.)"
Respectievelijk:
- Er is geen "Kalifaat", er is een burgeroorlog in een aantal natiestaten die op zich WEL legit zijn.
- Er is geen sprake van een "Islamitische Staat", er is een boevenclubje van gedrogeerde narcistische, antisociale sadisten die afschuwelijk huishoudt en terreur uitoefent in het midden-oosten.
Bovendien, ze noemden zichzelf ISIS. Toen zeiden ze ineens "Ja, we zijn nu Islamitische Staat, dus iedereen gelieve ons vanaf nu IS te noemen. Braaf volgen alle media en zeggen IS. Onbegrijpelijk. Jullie wilden toch ISIS heten? Nou, dan zeggen we ISIS. En jullie killer clown clubje heeft het recht geforfaiteerd om je eigen naam te mogen veranderen. Dat had de correcte respons geweest.
- Mohammed is helemaal geen profeet. Wat is een profeet? Een gezondene, iemand die het woord van God spreekt. Mohammed was een oorlogszuchtige tiran, pedofiel, en beroepsbedrieger, die een erfenis heeft nagelaten waar we nu eeuwen later nog de wrange vruchten van mogen plukken. Dus laat dat "profeet" maar zitten.
Al te makkelijk nemen alle media (zelfs geenstijl!) dit soort termen over die ons worden opgedrongen.
Iemand die niet in Jezus gelooft, schrijft als het daarover gaat, toch ook niet "de Messias"? Dat zeggen alleen gelovigen.

moitambien | 23-02-16 | 00:16
Samenleven met Christenen en andersgelovigen? Bekijk dit dan maar eens (negeer het woord funny). Wat een beesten!
www.funnyjunk.com...

Lefgozer | 23-02-16 | 14:30 | niet ok!

Praktisch gezien heeft IS gewoon een land. Ja dat land wordt niet erkend door de VN en er vinden ernstige mensenrechtenschendingen plaats maar desalniettemin is het een land. De NAZI's hadden een heel groot land, daar deden al hun misdaden niks vanaf.

De Turken verdienen dus geld aan het doorlaten van vluchtelingen en nog een keer aan het "tegenhouden" van diezelfde vluchtelingen en verzwakken zo ook nog eens het gehate Europa. Petje af voor de strategische keuzes van Erdogan.

Water is nat...

Hoe kan je als Turkse krant zulke leugens verspreiden. Als je dit soort artikelen (leugens) schrijft moet je niet gaan zeuren om persvrijheid. Dit heeft niks met persvrijheid te maken. Ik begin dhr Erdogan te begrijpen, er zijn zoveel doden gevallen door Isis in Turkije. Hoe kan je in je hoofd halen om ze te beschuldigen met samenwerken met Isis.

Erdogan, de grote ISIS leider en vluchtelingen importeur.
En ISIS olie importeur.

DC10 | 23-02-16 | 16:59
U bent zelf van Anatolische persuasie?

Geschafft: 100!

@ klimrek

Als een land als Turkije kiest voor een partij zoals de AK partij, dan is ineens geen democratie meer? Wat is dat nu voor een rare gedachtengang. Feit is, dat de meeste mensen op het platteland in Turkije kiezen voor de AK partij. De meeste mensen die meer seculier zijn in de grote steden stemmen op andere partijen, waaronder de CHP die banden heeft met de grijze wolven (utra rechts).


Stel nu dat de PVV in Nederland aan de macht komt, is dat dan ook niet democratisch?
Hoe oneens ik het ook ben met d PVV, als zij aan de macht komen, dan is dit het gevolg van de democratie op zijn best. De mensen kiezen namelijk op een partij waarvan men denkt dat die partij het beste is voor dat land.


In Turkije heeft de AK partij nu eenmaal een hele grote machtsbasis.hierbij wordt nationalisme en godsdienst gecombineerd en een hoop Turken voelen zich daar tot aangetrokken.

@Religieiskolder
De verkiezingen zijn dan misschien democratisch verlopen, maar dat Erdogan en de AKP niets moeten hebben van democratische waarden als vrijheid van vereniging, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van pers, staat als een paal boven water. En dat zijn net zo goed elementen van een democratie als vrije verkiezingen.

soennieten : alles volgens de leer van mohammed

sjiieten : alles volgens de leer van Ali

joden : mohammed is geen profeet

haat naar alles dat afwijkt van Mohammed icm dollars en het pact is duidelijk

turken marokkanen saudi's palestijnen algerijnen pakistanen afghanen en zo nog een paar: voornamelijk soennieten. de leer van mohammed is de leer van de duivel

Moslims haten alles en iedereen; zelfs elkaar, maar vooral zichzelf..!

@telelezer
Daar hebben ze ook alle reden voor, want als het er op aankomt zijn het bijna allemaal klootzakken.

Dat land speelt een heel vies dubbeltriplekwartet spel. Nooit maar dan ook nooit het paard van troye cough turkije binnenlaten want dan begint de ellende pas echt.

Juncker, Verhofstad, Pechtold, Obama, Rutte, Merkel en ander gespuis, lezen jullie mee?

Oh wacht...

Jullie steunen dit!

Reacties op dit artikel zijn gesloten