*

Abdermane Ameroud zou betrokken zijn bij de moord op een Afghaanse commandant.

De man die gisteren door Belgische politieagenten neergeschoten werd bij een tramhalte in het Brusselse Schaarbeek, is volgens het federaal parket geÔdentificeerd. Het gaat om Abdermane Ameroud, een veteraan binnen de Afghaanse Taliban.

Ameroud was onder andere betrokken bij de moord op de Afghaanse commandant Massoud, een fervent tegenstander van de Taliban. Volgens Het Nieuwsblad droegen de moordenaars van Massoud valse Belgische paspoorten bij.

De neergeschoten man is eerder door een Franse rechtbank veroordeeld tot zeven jaar cel voor zijn betrokkenheid bij die moord.

De aanhouding vond gisteren plaats. Ameroud werd in zijn been geschoten, waarna een robot van de Belgische explosievenopruimingsdienst DOVO een rugzak onderzocht.

Reaguursels

Genoeg nu! Effe een fijn christelijk paasfeest zonder islam terreur!
Fijne pasen allemaal!

Ik dacht dat Taliban hun terreur beperkt was tot Afghanistan. Krijgen we naast IS en Al-Quaida (ja, die bestaan ook nog) nu ook Taliban op ons dak?

Harrie7949 | 26-03-16 | 20:24 |
Jammer voor je, maar dit gaat gewoon door. En door. En door. En door. En door. Tot we helemaal strontzat zijn van de islam en andere maatregelen gaan treffen. Tot die tijd, door. En door. En door. En door. We zijn het namelijk nog steeds niet zat en blijven pappen en nathouden. Maar het gaat gewoon door. En door. En door. Maar gelukkig wil jij even veilig je paaseitjes eten.

Eindelijk een keer raak. helaas niet genoeg. En begin niet over "volgens", het is weer een ordinaire moslim.

Een echte Talibanees, zo blijkt:
www.hln.be...
Hoe laf wil je het hebben?

Taliban? Dat zijn koorknaapjes vergeleken met IS.

Het wordt nog druk in Brussel. Straks komt er nog een chapter van de Rode Khmer het plein op tuffen.

Ritzen; het zou u sieren als u, als zjoernalist bennende, de kop van het artikel nog even onder de loep neemt..

Vrolijk Pasen allemaal! Riep deze verstokte atheÔst gemeend!.

Nu ja, allemaal?, behalve dan de terroristen van welk pluimage dan ook. Mogen jullie tijdens de paasdagen allemaal spontaan een hersenbloeding, hartverknettering krijgen.

arme robot. Ik moet dan steeds aan johnny 5 denken.
www.youtube.com...
Ja tegenwoordig zal het wel meer Chappie zijn maar goed, ik ben een beetje ouderwets. Daarbij zijn films uit die tijd gewoon beter.

Engelstaligen spellen zijn naam als Ameuroud.
en.wikipedia.org...

Pedronegro | 26-03-16 | 21:18 |

Aub niet zeg. Straks word Europa nog een concurrentiestrijd tussen verschillende idote groeperingen. Wie pleegt de meest vreselijke aanslagen, wie wint de grootste idioten... En waar een markt is, proberen anderen een graantje mee te pikken.

Interessante vraag, waarvan ik bang ben dat die nooit beantwoord gaat worden. Hoe komt die vent in BelgiŽ en waarom controleert niemand zijn antecedenten?

die Belgen doen het maar goed met je jacht op de islam...

Goed idee

Kom net uit de nachtmis. Ook een prettig Paasfeest voor degenen die daar geen problemen mee hebben.

@nounounou
Sukkel

Wat voor club je ook noemt van die sekte maakt niet uit.
Er is maar ťťn doel en dat zijn wij.

Waarom staat een Taliban man bij een Belgische tramhalte? Waarom is hij BelgiŽ en wie heeft dat goedgevonden?

Tjee, met een 5 jarig dochtertje die hij probeerde te gebruiken als schild. Arm kind. Hopelijk komt ze ooit tot het besef dat de wereld beter af is zonder zo'n papa.

Ik lees niks anders dan terroristen die tot een aantal jaren cel veroordeeld zijn, en die hondvarkens doen niks anders dan vrij rondlopen. Wat een ongelofelijke farce toch, die rechtspraak in Europa.

Taliban? Hier? Da's een nieuwe.

@ Het Vijfde Wiel
Het is niet zo verwonderlijk dat er talibanstrijders in Europa zijn. Dit zijn "rondreizende" jihadisten die overal ter wereld voor hun zaak strijden, JoegoslaviŽ, TsjetsjeniŽ, Jemen, SyriŽ, Afghanistan... Net zoals Rambo in Rambo 3 toen hij (en de Amerikanen) nog maatjes waren met de Taliban. ;-)

Reacties op dit artikel zijn gesloten