*

Landden in zee.

Noord-Korea heeft de nieuwe week goed ingeluid met de lancering van vijf korteafstandsraketten vanaf de oostkust van het land.

De projectielen kwamen zo'n 200 kilometer verderop in zee terecht, meldt CNN.

Kim Jong-un en kompanen hebben in de afgelopen maanden al vijftien raketten de lucht in geschoten. Vrijdag lanceerde het land ook al een aantal projectielen. De strafmaatregelen van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties kunnen het land blijkbaar weinig deren. Noord-Korea geeft onder andere aan de Verenigde Staten te willen slopen.

Reaguursels

Is dit nog nieuws?

Korte afstandsraketten, who cares? Naar mijn weten niet eens gebande actie. Tenminste, dat had VS een keer gemeldt na vergelijkbare actie.

Er is sprake van een plastic soep in de oceaan. Maar in de zee tussen Korea en Japan zullen de vissen ondertussen horendol worden van al die raketten in hun huiskamer.

Een raket de zee injagen. Nauwelijks een prestatie te noemen.

-weggejorist-

*blub* Dat regime is eigenlijk heel simpel kapot te maken, hulpvoedsel stopzetten. Noord-Koreanen denken (oprecht?) dat ze dat van de alleskunnende grote leider krijgen

Het is dat China die dictators de hand boven het hoofd houdt anders was het al 1 grote vuurzee geweest. Hereniging met Zuid-Korea, nee dat willen die Zuid-Koreanen niet meer.

Wil iemand tegen onderKim zeggen dat als je zomaar raketten in zee doet neerkomen, het risico op het raken van zijn eigen onderwatertobbe's toeneemt ?

Ga die 200 kilometer maar eens lopen, dan piep je wel anders over een korte afstand.

@koprot, nee hoor, China zal nooit toestaan dat er iets gebeurd met Noord Korea, behalve sancties die toch niks uithalen! de bevolking verhongert elke winter...maar toch elk jaar weer militaire inspanningen extra....je zou zeggen dat de bevolking er wel een keer genoeg van krijgt en in opstand komt!

Je mag toch aannemen dat de brandstof op een gegeven moment op is in een land met zoveel schaarste.

De hobby van die papzak zonder ook maar één gebaar naar de bevolking die sterft van de honger. Is dat een regime waar ook maar enige menselijkheid in schuilt?
Ja en in opstand komen in een gevangenis waar de militaire macht zo groot is om diezelfde bevolking onder de wrede duim te houden lijkt me ook geen grote kans van slagen te hebben, De communistische heilstaat toont zijn laatste gruwelijkheid van onderdrukking door een dictator. Misschien zijn ze wel beter af door een einde te maken aan deze waanzin en er een nuke op te donderen voor die idioot nog gekkere dingen gaat doen. Dood heb je geen honger meer. Laat die smeerlap gaar sudderen in zijn eigen vet.

bArAbAts | 21-03-16 | 11:09 | niet ok!

Misschien, maar een een aanval op de VS zal een aanval op alle NAVO landen zijn. Dit zal een conflict teweeg brengen waar China niet graag tussenkomt, zeker met het oog op de kwijnende relatie tussen China en Noord-Korea.

Verder dan de zee komen ze niet he?....

Straks gaan ze weer inbinden als ze weer meer hulp krijgen zonder controle waar het aan besteed wordt. Dat wordt dan weer witgewassen voor de Kim familie (en heel belangrijk de vertrouwelingen die ze in het zadel houden) en dan begint het weer van voren af aan. Een erg succesvolle strategie want ze harken veel meer ontwikkelingshulp centen binnen dan vergelijkbare arme landen die ook nog eens meer gecontroleerd worden.

Dit is een vertrouwde herhaling van zetten. Het houd pas op als China dat toelaat en die begint zijn buik er ook wat vol van de hebben maar wil niet dat het land verwesterd. Bovendien wacht het tot ze de lage lonen daar kunnen benutten. Nu is het nog net te veel concurrentie voor eigen industrie.

Och wat zou ik het heerlijk vinden als de raket per ongeluk op Amerikaans of Zuid-Koreaans grondgebied komt. Dan zijn eindelijk de laatste dagen van dit enge mannetje en zijn achterban geteld.
koprot | 21-03-16 | 10:14 | niet ok!

een krater en verbrande weesjes op Chinees grondgebied zou veel effectiever zijn. Die houden de hand boven het hoofd van Kim.

Reacties op dit artikel zijn gesloten