*

'Het PowNews is geen nieuwsprogramma, maar amusement van een minderwaardig soort.'

Het PowNews is geen nieuwsprogramma, maar amusement van een minderwaardig soort. De journalisten van PowNed zijn het 'onbetwiste dieptepunt' van de 'onfatsoenlijke journalistiek die steeds verder oprukt', stelt hoogleraar rechtfilosofie Andreas Kinneging in een vandaag verschenen column.

"De journalisten van PowNed zijn er steevast op uit de mensen die ze voor hun immer draaiende camera krijgen belachelijk te maken. Waar ze dus bij de kijker op inspelen is de neiging om te lachen om andermans leed. Dit is een neiging die de meesten van ons in meerdere of mindere mate hebben. Het maakt om de een of andere reden deel uit van onze emotionele architectuur, maar is niet iets om trots op te zijn. Integendeel, leedvermaak behoort tot de minst eerbare aandriften in de menselijke ziel. Het is iets wat zo veel mogelijk de kop moet worden ingedrukt. Je moet het als maatschappij zeker niet stimuleren en subsidiëren", schrijft Kinneging vandaag.

Slecht geïnformeerd

Hij gebruikt daarbij het voorbeeld dat Rutger van PowNews premier Mark Rutte in de Tweede Kamer gevraagd zou hebben of hij 'nog geneukt' heeft. Destijds was Rutger echter nog verslaggever voor GeenStijl.tv en was Rutte nog geen premier van Nederland. Bovendien had het hele voorval niet plaats in de Tweede Kamer.

Richtlijnen

"Intussen is PowNed op het Binnenhof een gevreesde presentie. Politici krijgen speciaal mediatraining met het oog op de brutale en onvoorspelbare vragen die hun door de journalisten van deze omroep worden gesteld. Zij willen niet graag het lot van Ella Vogelaar en Job Cohen delen, die voor het oog van de Pow-camera – of liever gezegd door het oog van die camera – werden gevloerd en het veld moesten ruimen." Volgens Kinneging moeten de richtlijnen voor het maken van opnames in de Tweede Kamer worden afgestoft. "Toestemming voor een opname kan dan gewoon worden geweigerd. Plotseling machteloos geworden zou PowNed binnen een week van het Binnenhof zijn verdwenen."

Kinneging is zelf altijd buitengewoon fatsoenlijk.

Reaguursels

Laf een column te publiceren waar niet op gereaguurd kan worden....

Wat een zwart-wit kijkerd.

ach, da's de achterkant van het gelijk bijna ook zo'n nou nou nou programma uit de jaren 80.

Verder is het een oetlul of is het öetlul?

En op welk punt heeft hij geen gelijk?

Jaaaaaaa, we snappen het. En nu kappen met zeuren over die kerelt!

Aldus iemand die zelf aso gedrag vertoont. Tjsa.

Zeg gewichthefmeneer; wat u en die muts van u doen is oproepen tot het aan banden leggen van de journalistieke vrijheid en persvrijheid in dit land. U bent een misselijkmakend sujet!

Lul de behanger. Die Man is volgens mij een SM Meester. Zijn vrouw bij P&W deed érg onderdanig! Hij zal zijn middeleeuwse idëeen nooit slagen bij dit jaar 2012

Het ergste is nog dat er onherroepelijke bewijs is, dat deze griezel
ook nog nageslacht op de wereld gaat zetten. Je zou er bijna buro jeugdzorg voor bellen.

Dat die Kinneging het nog over fatsoen durft te hebben :S
Hoop wel dat Powned nog n keer bij m langsgaat. Maar dan Danny ipv Rutger.

Flip66 | 27-03-12 | 15:36 |

op dit punt bv:
"De journalisten van PowNed zijn er steevast op uit de mensen die ze voor hun immer draaiende camera krijgen belachelijk te maken.

tsja, het blijft een eng dom rechts-conservatief mannetje, maar hij heb wel een punt. Het enige wat Rutger doet is zijn eigen uitwerpselen opeten en uitkotsen over zijn slachtoffers en als zijn slachtoffers daar boos om worden dan dreigt Rutger met het publiceren van NAW-gegevens opdat de Geenstijl/Powned-achterban lekker kan bedreigen. Ach, het zal wel een generatiekloofje zijn dat ik de lol of het vernieuwende daar niet van inzie.

En men mag van deze meneeer geen onverwachte vragen stellen.

Raar dat is toch de mede basis van journalistiek?

De man heeft een mening en denkt dmv zijn titel die mening te kunnen opdringen aan "de maatschappij". Helaas heeft hij te lang buiten de maatschappij gestaan om te beseffen dat diezelfde maatschappij is veranderd tov 30jaar geleden.

Houdt het lekker bij je eigen gezin Andreas en eventueel wat van je studentjes. Maar laat ons zelf beslissen wat we wel en wat we niet vermakelijk vinden.

Ben nooit zo'n voorstander geweest van het uitvechten van persoonlijke rancuneuze vetes via de media, vind het altijd een beetje zielig gedoe.

Rechtselul Kinneging heeft over één ding gelijk. Powned is amusement van een minderwaardig soort. Nog lager dan al die talentshows.

Ik vind het vooral triest dat nota bene een rechtsgeleerde dit soort onzin weet te spuien.
Pownews is gewoon nieuwsgaring, alleen hun praktijken verschillen van de reguliere kanalen.
Joop van Tellingen was er ook zo eentje bij de begrafenis van Gerard Fagel, of John de Rooy (die Claus fotografeerde in de tuin van Drakensteyn, zodat de verloving vervroegd moest worden afgekondigd).
Het zou inderdaad makkelijk zijn voor politici en BN-ers als iedereen zich aan mediacodes en fatsoensregels zou houden, maar zo werkt het nu eenmaal niet.
Politici en BN-ers doen dat zelf namelijk ook niet en zullen daar nooit voor uitkomen als het niet door "onfatsoenlijke" reporters naar voren wordt gebracht.
Vooral die eerste groep moet daar zoveel mogelijk mee te maken krijgen.
Ella Vogelaar moest niet ophoepelen vanwege Rutger, maar vanwege haar eigen falend beleid, dat ze niet meer kon verdedigen.
Rutger was de spreekwoordelijke druppel in een emmer vol falen.
Duivendak was een terrorist, die ermee weg dacht te komen omdat het toch al verjaard zou zijn.
Als premier Rutten stiekem een pedo zou zijn, zou een zeer onfatsoenlijke reporter er als eerste achter komen.
Daarvoor hebben we nu eenmaal de pers.
Vind je het niet leuk dat iemand aan je deur komt?
Doe dan niet open, of zeg ze op te hoepelen en doe de deur weer dicht.
En als je je dan toch zo laat gaan voor de camera, ga dat dan niet achteraf proberen goed te praten, maar geef eens toe dat je fout zat en tot hun niveau bent afgedaald.
Laat eens zien dat je een voorbeeldfunctie hebt..

Ik vond Hans Teeuwen dan wel weer leuk tegen Powjanneke.
"Zie je die plomp daar?"

brrr.... enge mensen. Types die niet kunnen omgaan met moeilijke vragen hebben niets te zoeken op het binnenhof. Typisch gevalletje oorzaak en gevolg enzo.


Een journalist die een graag geziene gast is op het binnenhof, doet iets heeeeel erg fout!

"Het PowNews is geen nieuwsprogramma, maar amusement van een minderwaardig soort."
Dat is natuurlijk ook zo. Maar het is best leuk af en toe.

Raar woord eigenlijk, "plomp". Moet je eens tien keer achter elkaar zeggen. Plomp, plomp, plomp ...

"Je moet het als maatschappij zeker niet stimuleren en subsidiëren" Nou zo ken ik anders een aantal omroepen die van mij ook mogen worden ontbonden... Gewoon omdat ik ze niet mag. Maar kindinges heeft een punt als het gaat om de omgang van politici met powNed, geen mediatrainingen maar gewoon de ballen hebben om ze keihard te negeren.

rode papa's weten het beter...altijd

XelaGBS | 27-03-12 | 15:45 |

Talentenshows zijn voor mensen met een IQ lager dan 10. Ik weet zeker dat de redactie van powend/powniews daar ruim boven zit. Dus da's een non argument

mediacodes, persvoorlichters, spindocters, mediatrainingen etc. zijn de dood voor de vrije nieuwsgaring.

hollandsevluchteling | 27-03-12 | 15:50 | niet ok!
Kinneging is geen rooie, hij is oprichter van de Edmund Burke stichting.

na de klysma van patti brard en barby in oh oh cherso, vraag ik me af of het ueberhaupt nog platter kan. en de heer kinneging moet wel onderscheid maken tussen onwelvallige vragen stellen en platte denigrerende humor. dat regenten voor de gek worden gehouden is van alle tijden. maar er daadwerkelijk aanleiding toe geven is toch hun eigen schuld. steek dus eerst maar eens de hand in de eigen boezem.

NIET ..door het fysieke overwicht van Kinneging ...maar door de gevaarlijke bedreigingen en het aanraken van hun dure camera's en aparatuur gingen de verslaggever en zijn cameraman weg .
Maar Powned & Rudiger, klaagden deze man die getrouwd ,niet gescheiden ,maar wel samenwoont,met zijn maitresse Naema Tahir die hoogzwanger is ,en steeds van het onfatsoen van andere spreekt,wel aan...
Wat eruit gekomen is,weet ik niet daar hoor je niets meer vanover...

Is pesten ok? Is afzeiken ok? Is kleinburgerlijkheid aan de kaak stellen ok? Is elke moraalridder afzeiken, of een andersdenkende de grond intrappen ok? Is virtueel afzeiken wel ok? En zo ja, moet dat dan een publiek figuur zijn?

Zijn types als Bert en Annie ok? Natuurlijk stellen ze onophoudend misstanden aan de haak. Maar wie bepaalt eigenlijk wat wel en wat niet meer kan? Zij? Wij? De elite? De overheid en justitie?

De dubbele moraal aan de kaak stellen vind ik een goede. Want de elite doet wel of ze zo netjes zijn, maar graaien intussen leker door over de rug van alles en iedereen. De godshuizen incluis.

Fatsoen, bestaat dat nog ? Publiek dan he, want thuis ben ik veel milder en hou ik de deur open voor mijn vrouw. In het openbaar wil ik hem ook nog wel eens openhouden, maar wanneer ik een blaaskaak zie met air of een attitude, dan plemp ik hem recht voor de neus dicht. Onfatsoen? Geen probleem mee heur in dat geval. En zegt ie er wat van, dan kan ie daarna naar lucht happen. Zo verander ik van een hoffelijke huispapa in een hork, omdat ik het zat ben. Ik moet hun gedrag maar tolerereren en als ik dan wat doe, dan krijg ik een bek?! 1 keer ja.....

Een ruktor die mij belachelijk zou maken, daarvan kan ik het hebben. Niet van de omhooggevallen elite, waar ik Ruktor even niet onder schaar. Die moraalfockers met dubbele bodem mogen van mij aan het gas.

@Lul de behanger
TAEHMA is zijn vrouw niet ....die heeft ie achtergelaten in Zeeland met zijn kleine kinderen

"...de kop moet worden ingedrukt"
Ja, of de camera.

nl.wikipedia.org...

Kinneging heeft de 1e ronde van het imagogevecht met PowNews verloren, kan niet tegen z'n verlies en probeert - al is 't vrij lang na dato - alsnog een gelijkmakende slagbeurt te doen. Aandoenlijk.

Dat neemt overigens niet weg, dat-ie gelijk heeft als-ie PowNews als een amusementsprogramma neerzet. Want dat is 't, het inhoudelijke is daar fors ondergeschikt aan. Wat-ie daarbij echter vergeet is, dat de tot nog toe erg dorre en elitaire polletiek voor een heel breed publiek toegankelijk gemaakt wordt door het te brenegen op de manier, die Pow hanteert. 't Is niet het soort toegankelijkheid waar zichzelf moreel verheven wanenden zich in zullen kunnen vinden (en nog minder zullen endosseren), maar het heeft desondanks een functie. Vrijblijvende suggestie aan Kinneging : tot aan het moment waarop al dan niet verlenging van de zendmachtiging van PowNed aan de orde komt kijken of het PowNews een bruikbare ontwikkeling doormaakt. Mocht dat niet het geval zijn, dan is het nog vroeg genoeg om "weg ermee" te roepen.

Cora Boxma burgerraadslid Gouda, in een twitter":
Cora Boxma ‏ @CoraBoxma

Wat ik vind van #Kinneging? Mijn kind krijgt les van deze man, en ik mag er niets over twitteren. Zegt dat genoeg? #pownews

ik vind het wel redelijk dat iemand alvorens je te filmen,dat even vraagt zonder camera.
Of ben ik nu heel ouderwets,ik denk dat als iemand die ik niet ken mij met draaiende camera vraagt"heb je nog geneukt?".
dat ik dan zeg tief ff lekker op met je rare vragen.
Maar als Rutger het doet mag het wel blijkbaar.
Als iedereen bij elke bn er ,op zijn thuisadres verhaal gaat halen wordt het een zooitje.

-weggejorist-

Mening! Dat is prima maar ik Ben het er niet mee eens.

"Amusement van een minderwaardig soort". Of "Integendeel, leedvermaak behoort tot de minst eerbare aandriften in de menselijke ziel. Het is iets wat zo veel mogelijk de kop moet worden ingedrukt".

Beetje eng mannetje.

Maar een journalist aanvallen is wel fatsoenlijk. Wat een sukkel.

Als je vrouw/vriendin vaak op tv verschijnt en min of meer als voorbeeld van vrijdenkende, geintegreerde moslima wordt neergezet, dan is het zeer belangrijk nieuws als deze dame ineens gaat pleiten voor inperking van journalistieke vrijheid. Moslims en vrijheid, het blijft klaarblijkelijk moeilijk.

Als die politici er genoeg van krijgen, regelen ze het wel anders. Hebben ze tot nu toe niet gedaan. Blijkbaar denken ze dat ze er baat bij hebben.

Wat walgelijk om leedvermaak tot de minst eerbare aandriften te scharen, daar valt m.i. pedosex onder en verkrachting en dat soort zaken.
@Flip66 | 27-03-12 | 15:36 | niet ok!
Dat is dus een, en voor de rest neem ik geen moeite om op deze met valse argumenten doorspekte dictatoriaal stuk propaganda te reageren.

All | 27-03-12 | 15:32 |
Je weet toch zijn adres, kun je nog altijd gewoon een brief sturen met reactie

met de allergrootste verbazing zie ik nu dat op 27-2-2012 Kinneging nu de man is van Tahir!! De opperconservatief is dus weggegaan van zijn vrouw en kinderen .

Meneer Kinneging, van harte gefeliciteerd met de Gouden Eikel Award van de week. Hij is u gegund.

Wat een zure collum van minneging.Zelf met geweld afdwingen dat het respectvoller moet.Hij heeft blijkbaar meer anabolen dan hersens.

Wie ben jij om te bepalen wat we niet of wel willen zien.Ik denk dat jij een heel zuur mannetje ben.In elk geval wereld vreemd zoals we hebben gezien in de uitzending van p&w.

de enige manier om een dialoog te krijgen volgens deze meneer is gewoon niet in gesprek gaan, rechten claimen en als de camera weg is toeslaan. ook monologen propaganda bevorderd "met elkaar praten" en "naar elkaar luisteren". alleen op deze manier ben je er zeker van dat die gedachtegoed niet dictatoriale trekjes vertoond.

ergens wel eng dat het een hoogleraar is.

Ook al was Rutte nog geen MP. Ook een fractieleider vragen of ie "nog geneuqt" heeft is onfatsoenlijk. Maar die enge Kinneging heeft onlangs ieder recht tot spreken verloren door z'n idiote gedrag. En out of context: Die suède puntschoenen, overdacht overlapt door denim, van boven geflankeerd door een ennulekkereennespressootje-vest...... Ik weet het, niet fair, maar: gadverredamme.

Heb zo het vermoeden dat Kinniging niet zo best meer slaapt de laatste tijd.

Hee Kinneging ... wanneer heb JIJ voor het laatst geneukt?
Beetje gefrustreerd geraakt? Steek 'm dan even tussen een draaideur met van die rubber flappen.

En zo'n azijnpisser die bovendien de naam van het programma "PowNews" niet correct kan spellen is hoogleraar aan de Leidse universiteit. Geen wonder dat het niveau van het onderwijs in NL internationaal geen ene ruk meer voorstelt.

Gedesillusioneerd door de anabolen.

"het PowNews is geen nieuwsprogramma, maar amusement van een minderwaardig soort"
.
Soortgelijks heb ik mensen in mijn bekenden-kring ook wel eens horen zeggen. Ook over andere media die ze niet naar de bek praatte. Dit iemand met een prominente geloofsovertuiging. Hoef het volgens mij niet verder uit te leggen..
.
.."leedvermaak behoort tot de minst eerbare aandriften in de menselijke ziel. Het is iets wat zo veel mogelijk de kop moet worden ingedrukt. Je moet het als maatschappij zeker niet stimuleren en subsidiëren"
.
Maar hiermee ben ik het wel weer met hem eens.

Beetje mosterd na de maaltijd, hij rakelt een mug op en maakt er weer een olifant van!

De vraag of Mark nog geneukt had was zeker politiek relevant Mag hij van de SGP wel de waarheid vertellen?

Het zou gezelliger zijn als hij zijn bek hield.
Laat´m binnen zijn fatsoensbeperking maar gelijk hebben.
Opgesloten in zijn morele lif-lafjes .

Wat een lul haha.

Wat een lul haha.

Jaja, lastige vragen houden ze niet van op het Binnenhof. Kinneging heeft het niet begrepen, laat hij een kruikje maken voor z'n ongetalenteerde schatje en verder z'n verdorde bakkes houden tot hij inziet dat we niet meer in 1965 leven.

KUDTservert..! Nuja het is een dikke lul dus twee keer melden kan op zich geen kwaad.

De 2e kamer leden hebben geen probleem met PowNed. Sterker nog zij vinden het persvrijheid. Maar meneer Kinneging weet het natuurlijk beter. Schrijft een stukje waar niet op gereageerd kan worden, voor mensen die volgens hem niet naar PowNed kijken.

Rutger is natuurlijk een enorme zuigerT.
Maar als je zo nodig een BNer wilt zijn dan moet je ook de minder prettige consequenties daarvan aanvaarden zoals een interview met Rutger.
If can't stay the heat....stay out of the kitchen.

* wenst Rutger nog vele zuigende interviews toe *

Powned is schijt-irritant maar is dat verboden? Meneer Kinneging moet, zeker als rechtsgeleerde, weten dat het portiek publiek domein is en je daar je handen zeker thuis moet houden.Bovendien had meneer Kinneging met zijn kennelijk goede begrip van fatsoen onmiddellijk aan kunnen geven niet in de gelegenheid te zijn iemand te woord te staan, kunnen aangeven dat het maken van een afspraak noodzakelijk is ivm met de omstandigheden en de deur rustig maar resoluut toe moeten doen en klaar. Meneer Kinneging kiest er overduidelijk ZELF voor om zijn huis te verlaten, publiek domein te betreden en zonder enige aanleiding handtastelijk te worden. Powned moet gewoon net als ieder ander aangifte doen van aanranding. En meneer Kinneging doet er verstandig aan om er zijn rechtenboeken weer eens op na te slaan want hij zit juridisch en moreel helemaal fout als u het mij vraagt. Zo een meneer als Kinneging hoeft voor mij echt niet op te komen voor het fatsoen of goede manieren. In tegendeel, meneer Kinneging en zijn vrije pers betuttelende mevrouw zijn m.i. het toonbeeld van intolerantie en onfatsoen.

Hij heeft helemaal gelijk, want alle zaken die meneer Kinnegin niet goed of onfatsoenlijk vind moeten verboden worden.


Anderzijds heb ik ook helemaal gelijk dat de manier van journalistiek van Powned een andere zijde van politici belicht; een zijde die de 'fatsoenlijke' media niet weten te belichten. Zo krijgen draaikontpolitici bij interviews met 'fatsoenlijke' media volledig de ruimte om zich een ander karakter / gedachtegoed aan te meten dan hun werkelijke karakter / gedachtegoed, omdat de 'fatsoenlijke' media nu eenmaal niet de ballen hebben om hier sterk tegenin te gaan. Powned doet dit wel; politici die onzeker zijn van hun zaak of draaikonten vallen door de mand, politici die zeker zijn van hun zaak niet. In die zin is de manier van interviewen van het Pownews een goede keuring van politici en een toevoeging op de manier van interviewen van andere media, en daarmee dus ook daadwerkelijk als journalistiek te bestempelen.

Hij heeft helemaal gelijk, want alle zaken die meneer Kinnegin niet goed of onfatsoenlijk vind moeten verboden worden.


Anderzijds heb ik ook helemaal gelijk dat de manier van journalistiek van Powned een andere zijde van politici belicht; een zijde die de 'fatsoenlijke' media niet weten te belichten. Zo krijgen draaikontpolitici bij interviews met 'fatsoenlijke' media volledig de ruimte om zich een ander karakter / gedachtegoed aan te meten dan hun werkelijke karakter / gedachtegoed, omdat de 'fatsoenlijke' media nu eenmaal niet de ballen hebben om hier sterk tegenin te gaan. Powned doet dit wel; politici die onzeker zijn van hun zaak of draaikonten vallen door de mand, politici die zeker zijn van hun zaak niet. In die zin is de manier van interviewen van het Pownews een goede keuring van politici en een toevoeging op de manier van interviewen van andere media, en daarmee dus ook daadwerkelijk als journalistiek te bestempelen.

Ach, die gast moest eigenlijk de naam hebben: Geit Wollensock............

Zag zijn vrouwtje zondag weer bij Buitenhof (laatste keer wegens zwangerschapsverlof). Een doodsbang trillend vogeltje na de confrontatie met de realiteit. Way to go Andreas!

Er is geen beter vermaak dan leedvermaak, en elke idioot weet dat je eerst goed moet kijken wie er voor je voordeur staat voordat je die deur opent.

De man heeft volgens mij gewoon gelijk. Het enige wat een keer een beetje nieuws was, maar toch een hoog Alberto Stegeman overdijven gehalte had, was het item met de krakers en het koper. Voor de rest...alleen maar bullshit.

Kinderachtig hoor Powned, de structuur van dit artikel.
Beiden zijn in dit geval nu opgefokte haantjes met zwart-wit beeld.

Een beetje relativeren en leren lachen kan geen kwaad meneer Kinneging.

Kinnegin geeft aan moeite te hebben met de verandering in de maatschappij en de tijden waar we in leven. Helaas voor Kinnegin is er een (internet) generatie ontstaan die zich niets meer gelegen laat liggen aan ingedutte ons-kent-ons clubjes van de '68er generatie die geheel tot het establishment is komen te behoren waar zij destijds juist tegen gestreden hadden, waarbij deze bestuurders voorgekauwde "waarheden" via een slaafs volgende en onkritische pers hun burgers telkens in het brein probeert te rammen.

Hij is een soort veldslag begonnen tegen pownews.

Ben benieuwd hoe het komende kindje van de fatsoensrakkers Andreas en Naema ter wereld komt, misschien wel met een klein zwart snorretje en een spuuglok.

PPrima | 27-03-12 | 20:48 |
weet je wat het is, de heer Kinneging en zijn vrouw zijn al lang een soort van heksenjacht begonnen tegen pownews. er is ook totaal geen mogelijkheid voor een dialoog. sterker nog, de heer Kinneging acht geen tegenspraak. dat is op zich niet erg, maar moet hij ook niet blijven hameren dat pownews op alle rechtelijke manieren geweerd moet worden tot zo ver dat pownews geen bestaansrecht meer mag hebben. om heer eerlijk te zijn mag de vraag "nog geneukt" die aan onze president gesteld werd wel onfatsoenlijk zijn, maar het laat wel zien dat onze president ook van een mens vlees en bloed is. wat de heer Kinneging zou willen is strikte regels, een soort van standaard procedure om de president te benaderen. dat gaat meer de kant op naar onaantastbaarheid in plaats van representatief naar iedereen. zodra het binnenhof de standaard procedure gaat uitvoeren dat zwijgen en minimale informatie geven de manier van doen is, ontstaan er schimmige praktijken waar je snel het gevoel krijgt dat alleen het belang van een klein duister groepje behartigt word. dat moeten we niet willen. we willen niet altijd dat 10 saaie journalisten de zelfde vragen stellen met de zelfde antwoorden. variatie en menselijk vind ik belangrijk.
als er geen dialoog mogelijk is dan krijg je deze zwart-witte resultaat.
P.S. wie financiert eigenlijk de salaris van een hoogleraar? outch.

"Heb je nog geneukt" lijkt me een leuke openingsvraag van menig journalist voor een leuk interview.
Jammer dat het Balkenende nooit gevraagd is.
Gelukkig blinkt Andreas uit in onfatsoenlijkheid met zijn voorgestelde afstofwerk.
Ach ja, Andreas is ook maar gewoon een mens.

Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk ..

Hoewel ik vaak in een deuk lig om de grappen en brutale vragen van Rutger, gaat het soms natuurlijk te ver. Het is een wonder dat hij nog niet eerder door iemand goed te grazen is genomen.

afijn, ik vindt Rutger soms erg goed, maar vaker erg slecht.

Slecht geinformeerd;
Kinneging schrijft dat een reporter met draaiende camera Mark Rutte aansprak met de vraag "Wanneer heb je voor t laatst geneukt".
Nergens staat er dat Rutte toen premier was, dat het in de Tweede Kamer was of dat het wel of niet Powned of GS was. Het is uitgezonden via Pownieuws (geen idee of dat relevant is).
Dus O.Oost, u citeert bewust verkeerd, alsof Kinnegin een loopje met de waarheid neemt, en doet feitelijk exact waar hij zich tegen verweer stelt.
U doet aan entertainment en niet aan nieuwsvoorziening.
Het is prettig het originele artikel bij te linken, omdat waarschijnlijk niemand het anders gelezen had. Kinneging blijft natuurlijk een in-en-in vervelende neo-con is die het liefst terug wil naar de tijd dat de nieuwsvoorziening per postduif ging.

Ik zou de professor en co. aanraden om eens een paar afleveringen van Barbie's Bruiloft te kijken, waarschijnlijk maakt hij dan weer contact met wat eigenlijk het electoraat is. En dat bedoel ik niet op een aapjes kijken en hard lachen manier, maar serieus... Het probleem met Kinneging en de zijne is eigenlijk dat ze als intellectuelen te veel op een eiland zitten.

Kinneging en co. vergeet dat dit een groot deel van de stemmers zijn, aan hen zijn intellectuele beschouwingen niet besteed. Zij willen gewoon weten wie er voor hun problemen probeert op te lossen in Den Haag voor zo ver ze daar nog in geloven. Daar in een democratie het volk stemt, is een 'volkse' stem in de binnenhof journalistiek dus helemaal zo gek nog niet.

Dan de vraag van Rutger in dit licht aan de MP. Ja, da's een botte vraag, maar wel een vraag die eerder al de ronde deed in de gewone journalistiek, alleen dan met de gebruikelijke voorzichtigheden, zou de premier homo zijn? Heeft de premier geen vriendin? Rutger vraagt het op een manier die begrepen wordt door Barbie en haar anabolen-vriend. Is deze man die schijnbaar niet ligt te neuken wel iemand die onze MP kan zijn of is het daarmee een rare knakker, want wie neukt er nu niet? Is er niet iets mis met die man? Op zich nog helemaal niet zo'n gekke vraag...

Kinnegin leeft zo zeer op zijn Amsterdam-Zuid-eiland en is zo ver vertrokken van de 'echte' wereld dat hij niet door heeft hoe het er daar aan toe gaat. Dat is op zich nog tot daar aan toe, maar hij wil het grondrecht van elke burger om (op zijn of haar niveau) geïnformeerd te worden over politiek afnemen. Het is een hele eenzijdige blik, die wat mij betreft een professor niet waardig is. Het is eigenlijk net zo iets als dat Barbie gaat betogen dat het NRC maar verboden moet worden omdat dat intellectuele gekrakeel nergens voor nodig is en dat ze een hekel heeft aan mensen met een aardappel in hun keel. Uiteraard zal ze daar de handen voor op elkaar krijgen in eigen kring, maar is naar een ander deel van Nederland een beetje raar, precies dit gebeurt bij Kinneging en is eigenlijk een vorm van de door hem en co. o zo vervloekte onverdraagzaamheid!

Geef die man een dag. Kinnegingedag

Ga terug naar 1980 lul met vingers...

Waar is Kinnegin bang voor? Wat heeft hij te verbergen?
Tijd om Tom Staal er op af te sturen !

Ik denk dat Kinniging zijn eigen partij op moet gaan richten. Hij komt op zeker in de Tweede Kamer. En dan gaan we pas echt lachen!

Laatste zinnetje.... Zielepietjes. Kinneging heeft gewoon gelijk, de manier waarop geïnterviewd wordt door Rutger en de wannabe's is het ding geworden. Inhoud heeft Pownews never gehad.

@All | 27-03-12 | 15:32
Je kan op die site wel reaguren.

Flibbage | 28-03-12 | 13:24 | niet ok!

en dat laatste is nou net niet waar. Door die vervelende en zuigende manier van interviewen en door onderwerpen niet zo makkelijk los te laten hebben ze de laatste jaren meer dingen op de agenda c.q. boven water gekregen dan alle andere omroepen die in Den Haag rondlopen bij elkaar.
En dat de toon irriteert snapt zelfs m'n hond.
Gezegd moet ook worden dat andere journalisten en programma's hieraan hebben meegeholpen door het heel vaak over Powned te hebben en het belangrijker hebben gemaakt dan de kijkcijfers rechtvaardigen. Ze hebben dankbaar gebruikt gemaakt van de methode Castricum.

Die man heeft gewoon een punt, alleen de conclusie die hij trekt en de maatregelingen die hij er aan vast plakt zijn dom.

M.a.w. dat vrouwmensch van hem heeft in Buitenhof gewoon zijn mening lopen verkondigen.

@artbrut | 28-03-12 | 14:42 | niet ok!

ja. Dat is nu wel duidelijk. Dat is dan ook het soort journalistiek waar de man dan wel weer van houdt.

Reacties op dit artikel zijn gesloten