*

Amerika staat op tegen Gordon Heuckeroth.

Gordon Heuckeroth is doorgebroken in Amerika als racist.

Amerikanen hebben massaal gereageerd op Reddit naar aanleiding van een filmpje waarin Gordon een Chinees belachelijk maakt. Het gebeurde allemaal in een uitzending van Holland's Got Talent. Het draadje trok het probleem breder en stelde de vraag: hoe tolerant zijn Nederlanders?

"Wat ga je voor ons zingen? Nummer 39 met rijst?" zei Gordon onder andere tegen kandidaat Xiao Wang. Na afloop zei hij: "Dit is de beste Chinees die ik in tijden heb gehad."

Reaguursels

Gordon is geen racist, gewoon erg platvloers.

Lacist!

Een racist niet. Een onbehouwen arrogante incompetente asociale lul dan weer wel.

Ik denk niet dat hij een racist is, maar die opmerkingen waren zeker wel racistisch. Fucking kansloos om zo met iemand om te gaan.

Ja, Gordon is geen waardevol lid van onze samenleving.

Gorden is een lul die probeert grappig te doen.

Heeft niks met racisme te maken, het is racisme als Gordon zei: "ga van het podium af dit programma is niet voor Aziaten" en het ook echt meende.

Boeiend, dit was gewoon grappig.

Ik irriteer me met name aan het feit dat hij zelf het hardste lacht om z'n eigen trieste grappen...

Sinds de pietendiscussie zijn alle blanke Nederlanders toch racisten?

gordon is een coke snuiverT

Gordon poll maar geen coke snuif optie??????

Wat is dat toch allemaal tegen Nederland de laatste tijd? Dit soort zaken hebben helemaal niets met racisme te maken. Toen hier de eerste Turken, Italianen, Spanjaarden, Grieken en Portugezen als gastarbeider aankwamen, bonden ze in de USofA nog negers vast aan de achterbumper van hun pick-up.

Zolang het duidelijk om een grap gaat moet het kunnen.

Speciaal voor psoriasis-Gordon:

www.youtube.com...

Ja want bij de lokale Chinees hier lopen alleen maar hardwerkende Marokkanen en Antillianen in de bediening rond. Stop dus met al dat racisme en geef de zingende Chinezen eens een eerlijke kans.

Gordon is hartstikke racistisch, maar lacht alles weg. In feite is het zuiver racisme wat hij doet. En niet alleen met deze Chinees. Dat is het leuke. Homo's mogen dit. Als we dit over homo's doen, ook als het een gebbetje is zoals van Gijp, is het land inclusief Gordon te klein. Gordon is echter een racist pur sang.

opmerkingen hadden wellicht wel een racistische ondertoon maar ik denk niet dat hij opzettelijk racistische dignen zegt, tis gewoon een lul. Nederlanders pikken de racistische dingen niet snel op omdat racisme over de jaren heen niet echt een groot topic in NL is geweest vergeleken met UK, VS, Zuid-Afrika, etc.

Ik kies voor opties 1, 2, 4, en 5

Iemand een idee hoe deze heumo van zijn achternaam heet?...

Natuurlijk is Gordon racistisch, hij is een blanke Nederlander.

Als ze weten dat hij homo is zijn de rapen helemaal gaar.

Zoals ik mij reeds eerder afvroeg: tijd voor een Gordon Sanitair?

Japanners horen sowieso niet mee te doen aan HOLLANDS Got Talent!

Humor! Mag niet!
youtu.be...

@jan de patatboer | 20-11-13 | 13:21 |

Leren schrijven en leren lezen Jan. Het is heaumeau en zijn achternaam staat er.

Als hij een dergelijke opmerking niet tegen een chinees, maar tegen een marrokaan of neger had gedaan, dan was het land te klein geweest.

Chinezen zijn nog niet beschermd denk ik... net als Eskimo's.

Gordon een racist?Geen idee eigenlijk,,maar howard komproe weet t waarschijnlijk ook niet helemaal.

twitter.com...

Gorden maakte moslims tijdens een radio program ook uit voor achterlijken. (Waarschijnlijk werd hij daarop ontslagen, maar toch).
De grootste grap is natuurlijk Gorden zelf. Bij elke meeting de laatste worden en dan als expert natuurlijk anderen vertellen wat er mis is.

zag exact dezelfde grap in family guy gister. Ze moeten eerst maar eens naar zichzelf kijken.

Gordon is een onbehouwen, platvloerse lul die onder het mom van "HAHAHAHAHAHAHAHAAHAAAAHAAA GEINTJE!!!" iedereen met de simpelste domme opmerkingen voor lul wil zetten, maar zelf de kortste teentjes heeft.

En zijn opmerkingen tegen deze meneer, die godbetere het promotie-onderzoek in Groningen aan het doen is terwijl ik mag lijen dat Gordon de moedermavo heeft afgemaakt, zijn van een jaren 60 oubolligheid, beledigend, niet grappig, en natuurlijk racistisch.

En echt racisme was het geweest als de chinees niet door was omdat het een chinees was en niet omdat er grappen over worden gemaakt.

Kaan78 | 20-11-13 | 13:26 | niet ok!

Echt ? daarvoor zou die een lintje moeten krijgen.

^ het promotie-onderzoek = een promotie-onderzoek

Gordon is een cokesnuivende, racistische homo

Bestaat/leeft er nog iets op deze wereld waar Gordon nog geen foute grappen over heeft gemaakt?

Galgo77 : Een zekere blonde politicus heeft op het moment een hele grote kans om minister president worden bij de volgende verkiezing.

Die blonde die ook nog plannen heeft om de EU te verlaten , als nou straks de NL bevolking inderdaad die politicus kiest , is het allemaal logisch , want die Nederlanders dat zijn racisten.

Ik denk dat je het in die hoek moet zoeken.

roze_bril | 20-11-13 | 13:21 | niet ok!
Dus?

Hoevaak wordt Gordon of die Joling niet belachelijk gemaakt om hun geaardheid in programma's zoals Dit was het nieuws, of radio programma's zoals Somertijd.
-
De laatste tijd wordt echt gestoord gereageerd op Zwarte Piet of andere uitspraken waar een paar maanden geleden gewoon om werd gelachen. En nu is het allemaal racisme, dit land is rijp voor een massaopname in een psychische inrichting.

Godver is die kudt weer in het nieuws?

Ik gun Gordon eeuwige anusjeuk met te korte armen.

Nederland? Tolerant? Bestaat die pretentie nog?

Racist is hij niet maar wel een Raspoot.

Zijn uitspraken zijn zeker wel racistisch, maar hij probeert het over te brengen als iets 'grappigs', terwijl het totaal niet grappig is maar eerder denigrerend tegenover die persoon.

Heb niets met gordon maar zoals hierboven al gezegd is dit gewoon zijn platvloerse humor, misplaatst maybe maar racistisch nee... Die Amerikanen zijn zelf trouwens een krankzinnig, hoogmoedig volkje dus wat zij zeggen nemen ik net zo niet serieus als wat gordon zegt

@jaey spastic | 20-11-13 | 13:15 | niet ok!
Exact. Ik denk dat dat een goed iets is. Zoals Morgan Freeman al zei: Zo lang men blijft praten over racisme, houdt men het in stand (vrij vertaald).
In Nederland kun je overal grappen over maken, hoe gelijk wil je het hebben. Volgende week wordt er een grap gemaakt over iemand met grote voeten, de week daarna over een dwerg. Iedereen is anders, en als dat niet gezegd mag worden houd je een heleboel verborgen racisme over.

Ik heb zo'n grafhekel aan mensen die dan zeggen "Sorry, ik schaam mij ervoor Nederlander te zijn".
.
FUCK JULLIE, dit heeft niets met ONS Nederlanderschap te maken, zielige, ruggengraatloze theeleut! Hoogstens met respect in zijn algemeen.
.
Trotse Nederlander.

@Mark Smit
Wow, da's hard man!

Gewoon mislukte humor.

Zulke grapjes horen op de kleuterschool thuis.

Verder niks met racisme te maken.

@Stokkie01 | 20-11-13 | 13:24 | niet ok!
Dat komt doordat Chinezen in Nederland niet constant de slachtofferrol op zich nemen. Dat in combinatie met de tolerante Nederlandse volksaard maakt dat ze gewoon als gelijken worden behandelt. Daar mag je dan ook gewoon grappen over maken.

@velen hierboven
Het feit dat hij zelf niet door heeft dat hij een racist is maakt het des te erger. Het is blijkbaar zo ingebakken dat hij het normaal is gaan vinden. Triest!

Amerika; nuff said..
-
www.powned.tv...

Iedereen schijnt zich druk om die opmerking van Gordon te maken, behalve de Chinezen. Die hebben niet van die lange tenen, halen hun schouders op en gaan over tot de orde van de dag. Zouden meer mensen moeten doen.

@Kim Philby | 20-11-13 | 13:32 |

Gesloten vraag graag.

Ik zie een typefout. Gordon is namelijk een narcist.
En daaruit vloeit alle andere ellende voort.

De opmerking was gewoon racistisch....misschien niet zo bedoeld...maarja tis nou eenmaal zo gezegd!
.
Eigenlijk vind ik dit voor een publiek figuur niet kunnen...iets met voorbeeldfunctie ofzo.....
.
er zouden consequenties aan verbonden moeten worden....een schorsing vanuit de producent ofzo....om aan te tonen dat dit niet getolereerd wordt!

@Remy Martin
Ik weet uit eerste hand dat Xiao alleen niets zei omdat het publiek zo positief over hem was. Hij was er echter wel door gekwetst.

Aldous | 20-11-13 | 13:46 |


Leg ons domoren eens haarfijn uit wat er racistisch is aan de opmerking "nr 39 met rijst"? Wij onwetende racisten begrijpen het namelijk niet helemaal. Kun je dan ook gelijk uitleggen waarom deze opmerking wél racistisch is en de opmerking die een Brit onlangs tegen mij maakte: "wow, a Dutchman paying for the drinks?" niet.


Alvast bedankt.


Vriendelijke groet,


R. Martin, racist

@laserbrains, hahaha en jij denkt echt dat Geert premier gaat worden??? maybe when pigs fly! ;-)

@Rémy Martin, omdat stereotypering naar aanleiding van vooroordelen (dat elke chinees iets heeft met een restaurant)simpelweg een racistische gedachte is....en als je het dus hardop zegt een racistische opmerking is!

(net als alle mocro's zijn dieven, alle Mexicanen lui, alle Jamaicanen blowers etc....)

En ik kan best begrijpen dat je dit niet begrijpt, dit onbegrip is ook de reden dat men in het zuiden van de VS de KKK nog steeds heeft!

bArAbAts | 20-11-13 | 13:57 |


Dank je. Ik zal nooit meer de racistische opmerking maken dat Duitsers altijd in de laatste minuut scoren.


Prettig leven verder.

Wat een complete onzin.
.
Ik ben geen Gordon fan maar er word hysterisch gereageerd op Gordon met racisme opmerkingen.
.
Gordon maakte een paar zeer flauwe grappen en meteen word er weer met de racisme kaart gespeeld.
.
Het lijkt Oprah Winfrey wel. Die ziet ook overal racisten terwijl ze door die "racisten" wel miljonair is geworden.
.
De grootste racisten zijn nog altijd degene die altijd de racisme kaart trekken als het niet volgens hun wens gaat.

@Remy
Ik heb niemand domoor genoemd en heb ook niet gezegd dat die Brit die je laatst vroeg de portemonnee te trekken niet ook gesnoept heeft uit de pot met raciale stereotypen.

Wat de opmerkingen van Gordon racistisch maken is dat hij nooit naar de persoon heeft gekeken maar alleen de een na de andere op ras gebaseerde stereotype eruit mepte. Deze waren enkel erop uit om de man te kleineren vanwege zijn ras.

Gordon is een totale lamlul en boegbeeld van de door mij gehate BN-ers. En behalve dat is hij ook nog een racist en niet grappig. 5 chinezengrapjes wanneer je een minuut aan het woord bent is te veel.

Niks Racisme, gewoon Lomp. Is niks fout mee bedoeld! Geloof niet dat Nr.39 erg is ontdaan.

Een topic wijden aan Reddit, die iets loopt te mekkeren over Gordon?

Als Reddit iets is, dan is het wel policor gejank van een verzameling toetsenbordhelden. Beetje zoals wij met zijn allen, maar dan Rood ipv Roze :P

Haat u Gordon ook?
Welke van de volgende uitspraken klopt niet:

C. Nee, Gordon is een waardevol lid van onze samenleving

Het gedrag tegen deze keurige Chinese man die ook nog een fantastisch kan zingen in ronduit SCHANDALIG. Hoe durf je, als er één bevolkingsgroep is die zich respectvol gedraagt in Nederland dan is het de Chinese gemeenschap.

Behalve dat het niet kan, waren de grappen ook nog tenenkrommend slecht. Wat een zielige ventje is die Gorden, echt zielig.

Hij durft dit soort grappen zeker niet te maken als er een Turkse of Marokkaanse Moslim komt optreden en dan hun beledigen over hun geloof of de profeet, maar wel tegen een Chinees die heel netjes, beleefd en keurig bleef (chapeau meneer Wang!).

Gordon moet echt VAN de buis en IN een dwangbuis verpleegd gaan worden in een psychiatrische inrichting met orthodontisten als verplegers, die dan gelijk de hele dag in die open bek van hem kunnen kijken als hij weer zo gemaakt aan het lachen is terwijl hij eigenlijk doorlopend huilt van verdriet over zijn zielige bestaan, over wat hij zichzelf heeft aangedaan.

Nederland staat door een paar van die idioten als Gordon, Joling en Paul de Leeuw nu te boek als een pedofiel, homofiel en nu ook nog racistisch land !!

Dat kunnen we echt gebruiken in een tijd van economisch neergang.
stelletje idioten.

Je hoeft geen racist te zijn om een smakeloze uitspraak te doen.

Bah Goor-den echt een overijverige manneke ook.
Dat mensen überhaupt naar die programma kijkt zegt meer iets over hun zelf dan over hem.

bArAbAts : wij spreken elkaar nog wel eens , en dan kijken we wel of pigs can fly.

Gadverdamme, op reddit van die verschrikkelijke Nederlanders die hun excuses aanbieden voor Wilders, en hem "A poor excuse for a human being" noemen. Dit terwijl Wilders er geen f*ck mee te maken heeft! Sowieso, wie noemt iemand een slecht excuus voor een mens? Alsof je iemand het mens zijn kan ontnemen, de facto noem je dan iemand een untermensch. Gevaarlijk hoor, dat gutmensch D66, VVD, PvdA volk.

Er zou nog een optie aan deze poll toegevoegd moeten worden, nl:

Ja, want Gordon is een horkerige relnicht aan wie vanaf heden absoluut geen aandacht meer moet worden besteed en de wereld mag van geluk spreken dat hij zich, gezien zijn geaardheid, naar alle waarschijnlijkheid niet wenst voort te planten.

@parlevinker | 20-11-13 | 14:17 | niet ok!

"Nederland staat door een paar van die idioten als Gordon, Joling en Paul de Leeuw nu te boek als een pedofiel, homofiel en nu ook nog racistisch land !!"
-
Lees je zin eens, je faalt verschikkelijk.

In Amerika zijn ze finaal doorgeschoten in politieke correctheid, net zoals in Scandinavië. Gelukkig hebben ze niets anders om zich druk over te maken, zoals een begrotingstekort, de gezondheidszorg etc.

Iedere week lachen bij "Ik hou van holland" om een slecht Nederlands sprekende chinees die in een brabbeltaaltje iets "zingt" vindt heel Nederland geweldig maar een paar flauwe grappen zijn ineens racistisch...

Gordon is geen racist maar een lafaard.

parlevinker | 20-11-13 | 14:17 | niet ok!

"Nederland staat door een paar van die idioten als Gordon, Joling en Paul de Leeuw nu te boek als een pedofiel, homofiel en nu ook nog racistisch land !!"

Als mensen hun kennis over NL alleen baseren op wat ze van die 3 hebben gehoord of gezien, kan het me weinig interesseren wat die mensen vinden.

Misschien is Gordon geen racist, maar die uitspraken zijn wel degelijk racistisch. Of het nu gericht racistisch is of per ongeluk doet er niet toe.
 
Het vreemde is dat het gros hier het nog gaat ontkennen ook... Kop in het zand en zo.

Een goeie gozerT met te grote smoel. En hij kan niet zingen. Da's alles.

En alweer wordt een nationaliteit verwisseld met ras.

Gordon is een onzeker typetje.

Libertanimal | 20-11-13 | 14:59.
-
Klets toch niet! Als dat al onder het kopje rassisme valt kan je als 'witmans', 'bleekscheet', 'kaaskop', om over de andere, nog meer denigrerende benamingen, nog maar te zwijgen, bij het meldpunt discriminatie met een gerust hart een abonnement nemen.

Onzinnige kutopmerking. Meneer Wang kan een prima staaltje zingen, beter dan Gordon.

Een onbeholpen lul als stereotype neerzetten voor de Nederland en dat zijn WIJ intollerant en racistisch? Typisch Amerika...

WizzAd | 20-11-13 | 15:13 | niet ok!
Dat is óók racistisch. Echter doet het mij niets. Ik weet ook niet of het dat figuur dat door Gordon afgezeken wordt iets doet, echter dat doet er niet toe. De opmerking an sich was racistisch. Net zoals 'kaaskop' dat is.
 
Maar vooral blijven ontkennen joh.

Het is een foute uitspraak van Gordon en ook totaal niet grappig, maar meneer is gewend dat alles wat hij zegt onbedaarlijk leuk is, niet dus.

Achterlycke yanks should grow a pair
Ik heb niets met dat hele Gordon maar zo rollen wij 0031 bewonerts nu eenmaal
Flauwe opmerking van Heuckeroth maar zo gaan die dingen
Get over it

Kaan78 | 20-11-13 | 13:26
Dat wist ik niet, dat Gordon moslims voor achterlijk had uitgemaakt. Is-ie meteen flink in m'n achting gestegen!

Libertanimal | 20-11-13 | 15:32.
-
U mag dat ontkennen noemen, ik noem het spijkers op laag water zoeken.
Zeker als er vanuit Amerika op gereageerd wordt.

Amerika, waar grappige stereotypes verworden tot zondig racisme.

Ik ben 'racist' moe... alstublieft zeg, wat een geneuzel.

Wie is Gordon Heukeroth? als ik de familienaam lees zeg ik een gevluchte Nazi?

Als we hem nou uitleveren, dan nemen we Heleen Mees weer terug.
(Of Ayaan, of beiden…)
Deal?

@Kaan78: Dus als alle moslims zeggen dat homos zo snel mogelijk dood noemen, moetGordon zeggen dat het van die aardige,vriendelijke gezellige mensen zijn? Rot op....iedereen die welk geloof dan ook aanhangt is achterlijk,moslims al helemaal.

Misschien helpt dit wel de 5 jaren van Gordon te verminderen.

BArAbATs

Neem nu van mij aan dat een steriotype alleen dan discriminerend is als de zender het echt meent.
Meniging denkt dan eerder de zender is dom en heeft niet door dat iedereen niet hetzelfde is.
In dit geval de ontvanger is dom(jij dus). Ga terug naar school en leer alles dat je maar kunt leren over communiceren. Het onderdeel steriotype zit daar ook in. Rascisme is het echter nooit. En hierover is geen discussie mogenlijk.

En als hij had gezegd tjonge, je bent zo blank als vla, dan had je niemand gehoord. NEXT

Jezus Christus wat een domme lul is het toch ook.

Wat een hoop onzinreacties. Ooit gehoord van een context? Bij vrienden onderling is het 'gepast' om zulke dingen te zeggen. Grapjes over je afkomst worden dan niet als beledigend gezien.


Maar een jurylid kan zoiets gewoon niet zeggen. Je ziet duidelijk dat het publiek geschokt is en dat die Chinees wat verlegen zit te lachen, omdat hij ook niet weet hoe hij erop moet reageren.

Zaagmanss | 20-11-13 | 19:36 |


Je zegt het zelf al: het is (hooguit) beledigend.


Dat is echter nog een wereld van verschil met 'racistisch'. Programma's als TVOH, HGT, Idols en noem maar op drijven op het afkraken en beledigen van kandidaten. Het is dankzij de lange tenen en policore zeikstralen in dit land dat de term 'racisme' aan een gigantische inflatie onderheving is. Te pas en te onpas wordt de racismekaart getrokken. In het gevalletje Gordon is er slechts sprake van scoren ten koste van een ander. Dat mag je leuk of smakeloos vinden, maar hou eens op om alles meteen racisme te noemen. Daar help je niemand mee.

Het was niet echt aardig naar de Chinese meneer toe, die me best sympathiek leek.

Maar ja, het is gewoon lomp en genant, niet racistisch. Als het racistisch was geweest, had hij hem afgewezen vanwege zijn Chinese afkomst. Dat gebeurde ook weer niet.

haha zeggen de Amerikanen..

Even om het helder te krijgen het woordenboek pakken alleen dan kan je het op het woord beoordelen

racist: iemand die discrimineert

discrimineren: Het beledigen van een persoon op grond van het uiterlijk wat aangeboren is. Hierbij kunnen we denken aan een andere huidskleur of ras

Lijkt mij duidelijk

Ik vond die opmerking van Chantal Janzen trouwens ook stom. Toen Xiao Wang zijn naam vertelde zei Chantal denegrerend: "Oh, thats ok"

Plf.

Een racist is iemand die iemand anders beoordeeld op zijn ras. We hebben er maar enkele,want eigenlijk behoren we allemaal tot het menselijk ras. Verder kunnen we iemand discrimineren, dat kan op uiterlijk, grootte, knapheid, plek waar iemand geboren is enz. En dan kunnen we iedereen nog beledigen. En dat beledigen kan op alle gronden. Dus het zou verstandig zijn als je je een goed woordenboek aanschaft.


In Texas heb je geen racisten die mensen zijn geboren met een witte puntmuts op. www.dumpert.nl...

plf | 20-11-13 | 21:52
Gek woordenboek heb jij. Volgens die definities zou 'he dikke', of 'he flapoor' ook racisme zijn.

"Amerika: Gordon is een racist"

Amerika neemt Gordon serieus.

Wat moet het toch leuk zijn om de toespraak te mogen schrijven voor de begrafenis van Gordon. Als openingszin dacht ik aan "Nu ben je op je allerleukst" en tussendoor "je hebt je zeker wel doodgelachen om je eigen grappen" en "maar vroeger liet je je niet kisten" Ben nog niet uit de eindzin.. "Gelukkig komt alles in kannen en kruiken" zou kunnen.. of "zand er over"... maar dat moet beter kunnen.

Wat is het dat mensen niet snappen wat racisme daadwerkelijk betekent?

Amerika moet zijn politiek correcte bek houden. Mensen zitten daar jaren in de bak als ze in het bezit zijn van softdrugs. Dan heb je nogal wat lef, als je andere landen de les gaat lezen over tolerantie.

Ik vind dit meer een type in de categorie 'Belgenmop' in plaats van bewust iemand proberen te kwetsen op basis van zijn etniciteit. Als zelf binnen Nederland al hysterisch wordt gedaan over zwarte piet, vind ik het niet verrassend dat ze in het buitenland deze (poging tot) Nederlandse humor niet begrijpen.

Die amerikanen zijn toch wel weer er licht geraakt.

Toen ze er na 10 jaar achter kwamen dat Paul de Leeuw een innig duet met een wat jonge jongen op schoot had gedaan was het commentaar ook niet van de lucht.

Was dan wel een liedje van Goor, misschien verklaart dat het.

plf | 20-11-13 | 21:52 |


Woordenboek van Euroshopper?

Jullie begrijpen het niet. In wezen is Gordon een diep gelovig mens die zich voorbereid op opname in de hemel, want in Mattheüs 5:3 : "Zalig de armen van geest, want hunner is het Koninkrijk der hemelen.
Vandaar al die armzalige uitspraken!
Salut! Evocatus

"Misselijk makende miezerige streek om vanuit je machtspositie aan die tafel een zenuwachtig joch wat op moet treden zo te behandelen."
Tja, dat was wat ik dacht toen ik het zag en hoorde gebeuren.
Deze kwijlebal heeft voor mij afgedaan; hoop dat ook de omroep dit vindt en die goorlap ontslaat.

-weggejorist-

Geen racist, wel een narcist.
Ook strontvervelend

In het land van NRA worden dagelijks mensen voor minder van extra gaatjes voorzien. Ik wil hiermede, met het oog op eventuele strafrechtelijke misstappen, niets suggereren, maar toch...

Mja, ik weet niet, het gaat misschien een beetje ver, maar dit soort grapjes hoor je wel vaker in Nederland toch? We konden er altijd tegen maar sinds de zwarte pieten-discussie is alles blijkbaar al snel racisme.
Overigens hebben buitenlanders ook vaak een oordeel klaar over Nederlanders, we lopen op klompen, gebruiken allemaal drugs, eten alleen kaas, wonen in molens, we laten iedereen euthanaseren en dergelijken.. Vooral in Amerika hebben velen dit beeld. Dus dat is dan ook racisme?
Zo ver ik altijd heb begrepen is iets racisme als je iemand uitsluit vanwege zijn kleur/achtergrond, of als je zegt: jij bent slecht want je bent dit of dat... Dus officieel lijkt me dit geen racisme, maar of het grappig is dat is voor iedereen anders natuurlijk.
Maar wat betreft de auditie... niet alleen Gorden maakt stoute grapjes, ze maken alle drie eigenlijk rare opmerkingen, als de zanger zijn naam zegt, zegt Chantal ''oh that's ok''... Nadat hij gezongen heeft zegt Dan: had niet verwacht dat zo iemand als jij zo'n stem kon hebben... Als we dan toch gaan zeuren, dan vind ik de opmerkingen van Chantal en Dan erger.

Gordon moet wel beter nadenken voordat ie iets zegt, maar Amerika moet nodig wat zeggen, die rijden nog steeds met witte lakens om op hun paard!

Die grap was gewoon te geforceerd. Ook jammer dat hij, ondanks het feit dat er niet echt om gelachen werd, het nodig vond nog maar wat meer grappen te maken.

femke20 | 21-11-13 | 01:37
De opmerking van Dan vind ik niet anders dan de reactie van Simon op Susan Boyle. Beeld hem in als roomblanke Nederlander, dan heb je nog steeds een beetje een beeld van een nerderig type, een type waar je een dergelijke zangstem niet van verwacht. De opmerking van Chantal vond ik inderdaad ook niet grappig, maar die wist in ieder geval van ophouden, Gordon blijft maar doorgaan, zelfs terwijl duidelijk niemand het grappig vindt. De lachers die je hoort zijn ongemakkelijk en kort.

Grapjes, die je leuk kan vinden of niet leuk kan vinden. Maar racisme...schei nou toch 's uit.

Kots misselijk word ik hier van. Als er een Marokkaanse stand up comedian op het podium staat en een grap maakt over de chinezen dat ze geen 148 kunnen zeggen, ligt heel Nederland in een deuk. Maar als een Homo een grap over een Chinees maakt is het ineens discriminerend. Nederland discrimineert niet, veel Nederlanders zijn hypocriet! En Amerika, laat me niet lachen. Als ze daar met twee partijen niet uit het schulden plafond komen, dan worden er honderden mensen zonder salaris naar huis gestuurd in een economisch toch al niet zo'n beste tijd. Maar zelf met de luie reet in een veel te dure auto met chauffeur weer naar hun grote huis rijden. Dat is pas discriminerend! Rijk tegen Arm. Wees eerlijk, we weten allemaal hoe Gordon in elkaar steekt en de één vind het leuk en de ander niet, maar wees niet zielig om te beginnen over homo en strontvreter, want dan snap je volgens mij niet wat discrimineren betekend.

Zal vast geen rascistische opmerking zijn geweest,wel erg dom.

@femke20 | 21-11-13 | 01:37

Racistische grappen komen overal voor... Maar een racistische grap is niet noodzakelijkerwijs een teken van racisme. Immers wordt daarmee ook het achterliggende stereotype mee aan de kaak gesteld. Een voorbeeld van racistische grappen waar je niemand over hoort klagen (in nl dan) zijn Belgen moppen. In België hebben ze de zelfde moppen over limburgers, en weer een hele verzameling gierige Nederlander grappen. Maar het zijn vooral grappen gebaseerd op stereotypen. En heel veel grappen zijn gebaseerd op stereotypen. Waarom is een grap gebaseerd op een buitenlands stereotype erger dan op bijvoorbeeld een vrouwelijk stereotype?

Op Reddit beginnen ze te zeiken dat men chinees als een taal ziet en geen onderscheid maakt tussen mandarijns en cantonees. Ik spreek het allebei niet, dus voor mij is het allemaal chinees.

Het is een bot soort Hollandse humor dat ik niet kan waarderen maar dat hij net zo goed over zichzelf zou kunnen maken of bijvoorbeeld Joling.

@femke20 | 21-11-13 | 01:37
Maakte dan zijn opmerking op basis van ras, of formaat ?
Immers ik had ook niet verwacht dat zo'n mager mannetje een opera zou zingen...

Mokum Kosher | 20-11-13 | 22:51 | niet ok!
Dit is racisme... Racisme tegen Oost-Aziaten...

TheLuggs

Een stereotype kan nooit vergeleken worden met racisme. Het belgische ras bestaat niet. Stereotypen is een taalinstrument dat ons in staat stelt om grappen te maken en die zijn dan weer goed om het geheel te relativeren. Nogmaals racisme is iemand uitsluiten of beledigen op basis van ras. We kennen, maar enkele rassen het kaukasische ras( blanke ras, waartoe ook marokanen en turken enz behoren), het mongoolide ras( gele ras azie, eskimo's enz) en het negroide ras. Je kunt je dus dicriminerend uit laten over iemand. Dat kan zijn op uiterlijkheden, dik-dun-blond enz.,afkomst -arm -rijk-buurt enz.
En je kunt iedereen beledigen.
Het zou fijn zijn als niet steeds het steriotype gekoppeld werd aan racisme.

Ik vind het wel sterk eigenlijk. Ik had wel gelachen als ik het had gezien. Die Amerikanen zijn wel enorme aanstellers.

Iedeleen maakt glapjes ovel Chinezen, negels, dikkelds,aglaliels, moslims, glistenen, Thai people (Love you long-time, sakkiefakkie one dollah!)

Als je dat echel live op Ltl-televisie gaat doen en, nog elgel, lechtstleeks tegen Chinees, dan ben je gewoon een smakeloze paupel. Wisten we toch al?

Volgens Amerika is Gordon is een racist?
Laten wij nu eens verhaal halen bij die Amerikanen die dit beweren en daarbij een stuk of tien Indianen ( de oorspronkelijke bewoners van Amerika) mee nemen om te kijken wie nu de werkelijke racisten zijn !!

Amerikanen zijn een stel hypocriete zakken die harde plassers krijgen van Europeanen racistisch noemen, om de aandacht maar af te leiden van het gigantische probleem dat ze zelf met segregatie hebben.

Niet racistisch, maar die Gordon is wel ontzettend irritant met zijn domme grappen... wat het merendeel van het publiek ook denkt aan het 'gelach' te horen...

Wat ik vooral niet snap is wat deze grapjes/opmerkingen te maken hebben met hoe tolerant Nederland is. Wat is dat eigenlijk voor een extreem domme vergelijking in het artikel?
Ik vind Gordon misschien iets te ver gaan, en dan vooral de hoeveelheid grapjes over deze vriendelijke man, maar Gordon en die andere 2 zeggen toch niet: 'je bent slecht want je bent een Chinees' of 'je bent goed, maar je bent Chinees, dus je mag niet door naar de volgende ronde'?! Dat zou pas racisme zijn. Volgens mij is iedereen een beetje vergeten wat de werkelijke betekenis van het woord racisme is.
Toen ik zelf in het buitenland woonde kreeg ik ook vaak (vage) opmerkingen of vragen over drugs, maar heb me dat nooit aangetrokken of gezien als racisme, ik vond het eerder gewoon grappig.
En ja wat Amerika betreft, het is een hele hoop hypocrisie. Als je er bent zie en hoor je in de media continu geneuzel over blank en zwart en andere rassen, het is daar blijkbaar zo ontzettend belangrijk wat je afkomst is, bijna misselijkmakend en achterlijk gewoonweg.

Mbt racisme.. Als je continue iemand belachelijk maakt en uitlacht om zijn afkomst is het racistisch.

Wat nu als er een Joods deelnemer met een keppeltje tegenover hem sta en hij gaat alleen maar Jodengrappen tappen? Of een donkere jongen, en hij praat vervolgens continue met een nep Surinaams accent? Vind je dit kunnen... ik namelijk niet....


Gordon voelde zich bedreigd, dmv zijn grappen voelde hij zich verheven boven zn rivaal. Helaas waren de grappen wel racistisch: de afkomst van de deelnemer werd belachelijk gemaakt, de deelnemer zelf werd ook belachelijk gemaakt, door hem, voor Gordon's begrippen, onderaan de maatschappelijk ladder te zetten "hij ziet eruit als een ober". Gordon ziet zichzelf als superieur, ja, hij maakte racistische opmerkingen. Ook maakte hij gebruik van het feit dat de man zich niet goed kon/wilde verweren.

Gordon is mogelijk een narcist, heeft met iedereen ruzie, houdt geen relatie tot stand, bij ieder kritiek/weerwoord loopt hij meteen weg. Heeft altijd het hoogste woord, hij is helemaal fantastisch! Een narcist heeft nooit genoeg van zichzelf, dat bleek wel met zijn oneindige opmerkingen.

Hij heeft nu wat ie wil, alle aandacht op hem gevestigd, zelfs global.

Het is een groot schandaal dat die Gordon denkt zich alles te kunnen permiteren, zelf is het een narcist die heel snel op zijn tenen is getrapt terwijl wij al die gore uitlatingen van Gordon dagelijks moeten laten wel gevallen. Hij loopt te scheiten, te boeren bij tv opnamen en dat moet dan leuk zijn, ik hoop dat hij snel eens naar China gaat dan zullen hun GOORDAN wel eens een lesje leren in respectvol omgaan met mensen. En dat Gordon dan nog eens hoorbaar tegen Chantal zegt we schieten hem af voor dat hij klaar is, is helemaal te grof voor woorden. Ik denk dat er geen tijd meer is voor excuses aan Mr Xiao Wang en dat het tijd wordt dat Gordon H zelf wordt afgeschoten zoals Gordon met Mr. Wang wilde doen. Ik zal er alles aandoen dat Dhr. Xiao Wang een aanklacht tegen Gordon H indient vanwege belediging in het openbaar, onpartijdig jurylid, discriminatie, rascisme en het beledigen van het Chinese Volk. Tevens adviseer ik Mr Wang een kortgeding aan te spannen om Gordon H uit de Jury te wippen vanwege al bewezen partijdigheid.


[email protected]

sterf aan aids gordon, of stik in een bamibal, racistische klootzak.
hoop als die ooit in Azie komt even goed in elkaar geslagen wordt een paar jaartje in chineese gevangenis cell lijkt me uitstekende plek voor dit stuk vuil.

Gordon is een racistische kuthomo en hoe kan iemand nou een kandidaat beoordelen als je zelf niet kan zingen.

Zucht.... ik word erg verdrietig van dit soort berichten. Is het te ver gaande socialisme of is het communisme... misschien de gekke koeienziekte. Vrijheid van meningsuiting staat in de grondwet maar eigenlijk is het verboden. Maar als iemand zijn gevoel voor humor nu ook nog verboden gaat worden. Deze maatschappij wordt eng.

Dan de Amerikanen. Ze kunnen niet fatsoenlijk met vork en mes eten, maar ze willen zich wel bemoeien met wat er in Nederland op tv wordt gezegd. Daarnaast en laten we dat vooral niet vergeten is de ku klux klan is legale organisatie is in Amerika. Over racisme gesproken?

Als we dan echt overal over gaan vallen wil ik graag dat iedereen die een grap maakt over domme blondjes bij deze wordt aangeklaagd. Het gaat gewoon nergens meer over. Laten we niets meer zeggen, niets meer doen, want als je er goed over na gaat denken is alles racisme of beledigend of degenererend of op welke grond dan ook discriminerend.

En nog even voor Dragon 50: kuthomo? Rassenhaat?

Owh en Cosmo86 wat jij uitkraamt...???? Dat je durft te reageren met zulke uitspraken! Jij beschuldigd iemand met teksten die 1000 maal erger zijn. En ik baal van je naam. Mijn hond heet Cosmo maar hij heeft een hoger IQ en meer normen en waarden.

Ik heb eens naast Gordon gezeten tijdens een examen.Daar zat een meelijwekkende man die de examenvragen volstrekt niet begreep.Hij bakte er totaal niets van. Een wetenschappelijke omgeving is echt niets voor hem. Op de gang voor- en na het examen was hij vriendelijk en zijn houding was timide te noemen.In zo'n omgeving hangt hij niet de lolbroek uit. Ik heb zelf een getinte huid maar heb Gordon nooit racistisch gevonden, misschien heb ik niet goed geluisterd. Flirtte hij niet met een zwarte man tijdens de uitzending? Dat maakt hem weer géén racist!
De Chinezen zullen geen last hebben van zijn opmerkingen. Halen daarover hun schouders op. Wel correct dat ze er iets over zeggen.Ik heb in Amerika op dezelfde universiteit gezeten als de donkere president Obama. Gedrag zoals vertoond door Gordon noemden we daar: being up by putting other people down.
Mijns inziens lijdt Gordon enigszins aan een laag intelligentie quotiënt. Dat kun je hem niet kwalijk nemen.

n wat heeft dit alles met IQ te maken? Het gemiddelde IQ van NL is laag. ligt tussen de 100 en 106! Einstein was ook slecht school en had een IQ van 160. Ik denk dat de gemiddelde Nl die hier reageert een IQ heeft die te laag is om normaal te kunnen denken en dan praten we onder de 100

Het leuke hier is dat het IQ zo laag is dat niemand enige kennis heeft van de wereld. Weet u bijvoorbeeld dat je in china wordt opgepakt op bloedgroepen. Als je een bepaalde bloedgroep hebt die van belang is voor een rijke familie voor overdracht van organen dan ben je dood. En worden bv je longen verkocht. Iemand met geld zou die maar nodig kunnen hebben.... denkt u nou werkelijk dat deze mensen zich druk maken om: nummer 58 met rijst? My god hoe dom kan je zijn.... maak herrie om niks en denk je intelligent over te komen? Helaas.....

Gordon blijf jezelf, blijf anders, want de rest ..... geen woord waardig.

De enige die echt worden gediscrimineerd zijn de mensen die: een iets hoger IQ hebben, die iets slimmer zijn dan de rest, die een stapje harder lopen: Belasting: betaal maar meer, subsidie: nee die krijg je niet, Hulp: nee die krijg je niet. Het enige wat je krijgt is een hoop commentaar en de rekening gepresenteerd! En owh wee als je dan nog iets durft te melden....

Reacties op dit artikel zijn gesloten