*

De oude garde (in de Ziggo Dome in 2013)

Dubbel trio volgt Jeremy en co op.

Om de leegte te vullen die Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond achterlieten, wordt een heel blik nieuwe presentatoren opengetrokken voor Top Gear. Met zo'n gemêleerd gezelschap zal zelfs de gemiddelde GroenLinks-aanhanger voortaan graag naar het autoprogramma kijken.

Fans merkten al op dat het nieuwe zestallige presentatorenteam goed past bij policor BCC, gezien het bestaat uit zowaar 'een vrouw, een zwarte man, een oude man en een ginger', meldt The Daily Mail. Dat Chris Evans, de ginger, en Friends-acteur Matt LeBlanc vanaf mei het programma gaan presenteren is al enige tijd bekend.

Zij worden bijgestaan door Formule 1 bobo Eddie Jordan, Duitse courier Sabine Schmitz en YouTube-ster (ze bestaan echt) Chris Harris. Tenslotte maakt de nog onbekende technologiejournalist Rory Reid het team compleet, die zichzelf omschrijft als de 'liefdesbaby van Idris Elba en Jeremy Clarkson'. We gaan het zien vanaf mei.

Het gevarieerde gezelschap volgt Clarkson en zijn collega's op, nadat een uitgedeelde tik aan een producer hem zijn baan kostte. Voor de fans van het originele Top Gear-trio kwam er vorig jaar al goed nieuws: ze zijn bezig met een nieuwe autoshow voor gebruikers van Amazon en Netflix. Eerder werd gezegd dat het programma vorig jaar in de herfst zou starten, maar nu lijkt de startdatum een jaar verschoven.

Reaguursels

Topgear zonder Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond? Nee, laat maar........

Slap aftreksel. De Alpaca's waren dat ook van de Lama's. Ik geef ze 1 seizoen.

De BBC is zo policor dat het zelfs de VARA doet verbleken.

Ze zijn helegaar niet op Netflix te zien met het nieuwe programma....Huiswerk Deems!

bij voorbaat kansloos

Boycot, dit voelt voor mij als two and a half men zonder Charlie Sheen. Werkte ook niet.

Zonder Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond is het geen Topgear.

Top Gear alleen met de aloude drie, anders niet
ik kom de avond wel door

Eigenlijk was Jeremy Clarkson al een tijdje niet zo grappig meer. de geforceerde grappen werden steeds zichtbaarder. Nadat hij ook nog eens blijkt of-stage zich als een diva te gedragen heb ik eigenlijk geen problemen met het nieuwe top gear.

Sowieso, iemand ongegeneerd voor z'n bek slaan lijkt me een goede reden om hem de laan uit te sturen. Het feit dat James en Richard hem daarin volgden zegt genoeg over alle drie denk ik zo.

We zullen zien wat het nieuwe Top Gear. Ik geef het sowieso een kans. Het nieuwe programme van Jeremy&co zal me daarentegen een zorg zijn!

Ik denk dat ik voortaan nog liever met bloedende ogen RTL-autowereld kijk.

Ben wel benieuwd maar verwacht er niet veel van. Denk dat ze Top Gear beter helemaal hadden kunnen schrappen en dan met deze lui een nieuw programma optuigen want Top Gear is helemaal 1 geworden met Clarkson en consorten.

Die neger, heet die toevallig "Zwarte Stig"?

Top klier.

Vooral Matt leBlanc is een leuke toevoeging. Hij is wel eens te gast geweest en was oprecht geïnteresseerd in zijn snelle rondje in een budget auto. Hij is zelfs teruggekomen voor een herkansing omdat het regende op zijn dag.

Er zit een vrouw en een neger bij, nu kan ik zonder schuldgevoel over mijn witte huidskleur en mannelijke geslacht naar dit programma kijken.. bedankt BBC.

Toen Tiff Needell Top Gear verliet zie ook iedereen dat het gedaan was.
Afwachten dus maar en hopen dat er nu ook eens auto's in te pas komen die jan met de pet kan kopen.

-weggejorist-

Top Gear is Clarkson, hammond en May. Hun chemie plus timing die menig cabaretier niet zou misstaan maakt Top Gear.

Top Gear bestond al voor dat die drie erbij kwamen en was toen dodelijk saai. Zonder die drie zal het weer die richting op gaan.

Hier een voorproefje van wat u kan verwachten, een aflevering uit 1987:
www.youtube.com...

Afwachten dus maar en hopen dat er nu ook eens auto's in te pas komen die jan met de pet kan kopen.
hotlegs | 11-02-16 | 15:49 | niet ok!
Je kan ook gewoon naar Koffietijd kijken, dat programma heeft net zoveel met betaalbare auto's te maken als Top Gear. (spoiler: 0,0 dus).

Albasalix | 11-02-16 | 15:29 | niet ok!
Vreemdt, ik zie dat niet.

Boycotten dus. Of girlcotten, negercotten of gingercotten, nu we toch policor bezig zijn.

-weggejorist-

-weggejorist-

-weggejorist-

Nou als het net zo een succes zal worden als Trevor Noah met zijn gemaakte lachje in de Daily show,zijnde opvolger van Joh Stuart,dan
zal ik er al bij voorbaat de stekker er uit trekken.

Sorry

Gaat niet werken. Heb het programma nooit gevolgd maar weet wel dat het succes werd bepaald door de presentatoren.

GateKeeperNL | 11-02-16 | 15:57 |
Wat niet?

He Deems, maak eerst eens je VMBO opleiding af voordat je stukjes publiceert. Voor dit zou je niet eens een voldoende krijgen in de 1e klas.
In ieder geval niet in de tijd toen ik op school zat.

Ik gok dat ik nog niet door de eerste aflevering heen ga komen... ik kijk de amazon versie van top gear wel

Ik had Kate Humble wel terug gewild als presentatrice...

Heel geen slechte lijst, moet ik tot mijn verrassing zeggen. Vooral Chris Harris is gewoon echt goed. Kan serieus rijden, heeft technische interesse & kennis en een pakkende manier van presenteren. Maar begrijp ik nou goed dat hij de 'zwarte man' is? Da's wel behoorlijk vergezocht.
Overigens neemt dit alles niet weg dat het een lastige klus zal zijn om de wonderlijke symbiose tussen het drietal Clarkson, May en Hammond te evenaren of te doen vergeten.

Wordt de kijker ook geacht vijf keer per dag te bidden in de richting van Volkswagen/ BMW/ Mercedes/ General Motors (al naar gelang het merk waarin men rijdt)?

Dit ga ik niet eens meer kijken.

" Never change a winning Horse !"
Britser kan het toch eigenlijk niet.

Geen probleem met onze donkere medemens als presentator maar wel in een een programma als"Homes under the hammer op de BBC"waar Martin en Suzie een achtergrond hebben in het makelaarsgebeuren maar waar die Dion een ex-voetballer is die een presentatie aan het aflezen is van een auto-cue

Nee. Gewoon nee. Wordt weer het duffe nerd programma wat het voor Clarkson c.s. was. Kut.

Ik geef het een kans. Ik hoop (en verwacht) dat ze in deze samenstelling het reviewen van vette auto's weer centraal laten staan. Wees eerlijk, laatste seizoenen van Top Gear waren meer lollige roadtrips waarin de auto's steeds meer op de achtergrond speelden.

Don't care.
Ik wacht wel op Clarkson, May en Hammond bij Amazon.

Wat Stormageddon | 11-02-16 | 16:59 | niet ok! zegt!!...

Zes presentatoren? Het wordt een beetje vol daar op het podium.

Gaap! Vergane glorie, overgoten met een politiek correct sausje om wanhopig te proberen er nieuw leven in te blazen.

Beetje saai allemaal, Chris Evans filmpje over drie supercars in Schotland boeide niet echt, Matt LeBlanc is bij voorbaat al saai.

Sabine = +1 !

Desi Erasmus | 11-02-16 | 17:46 | niet ok!
Maar ook weer -0,5 dat ze in dit zinkende bbc schip stapt..
Als het leuk is sluit ik niet uit dat ik het ga kijken, maar in tegenstelling tot het nieuwe programma van clarkson may en hammond zit ik er niet letterlijk 'op te wachten'.

Laatst met het verscheiden van Sir Terry Wogan even geluisterd naar Chris Evans bij The One Show, wat ontzettend saai kletst die man qua intonatie. Hoe die een succes kan zijn op de radio, is me een groot raadsel. In tegenstelling tot hem schreeuwt die Eddie Jordan zo'n beetje de hele Formule 1 bij elkaar, is voor mij ook geen succes. Zolang ze Sabine niet in een Stigpak hijsen, maakt dat dan mogelijk wel een poging tot kijken waard.

Geef mijn portie maar aan fikkie.

Op Sabine na dan...

Eddie Jordon hoort zichzelf veel te graag praten, narcistisch is nog een understatement.

Sabine Schmitz rijdt zeer geregeld voor één van de leukste raceteams: Frikadelli-racing!

Drie uitzendingen, en dan klapt de boel in elkaar.

Reacties op dit artikel zijn gesloten