*

'Mijn laatste electorale strohalm, snif'

Want de levenskosten zijn daar lang niet zo hoog als in Nederland.

De export van uitkeringen naar Marokko wordt geleidelijk minder. Nederland wil eenzijdig een einde maken aan het verdrag over Nederlandse uitkeringen richting Marokko. Een duidelijke meerderheid in de Eerste Kamer ging vandaag akkoord.

De Tweede Kamer had onlangs al ingestemd met het voorstel van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). De PvdA-bewindsman streefde aanvankelijk naar een aangepast verdrag met Marokko over de sociale zekerheid. De bedoeling was de uitkeringen te verlagen omdat de levenskosten in Marokko lang niet zo hoog zijn als in Nederland.

Vorig jaar lag er na jarenlang overleg een akkoord op tafel. Maar Marokko kwam met nieuwe eisen die voor de minister onacceptabel waren.

Volgens Asscher staat de deur nog steeds open voor Marokko om opnieuw te onderhandelen. Het CDA ziet de opzegging van het verdrag dan ook als een paardenmiddel dat Marokko weer tot overleg moet bewegen.

NL blijft voorlopig pinautomaat van Noord-Afrika

Als het verdrag voor 1 juli wordt opgezegd, geldt het niet meer vanaf 1 januari 2017. Het is niet zo dat alle uitkeringen richting Marokko dan meteen worden beëindigd. Lopende uitkeringen kunnen niet worden stopgezet. Jaarlijks vloeien enkele tientallen miljoenen euro's aan uitkeringen naar Marokko.

Socialisten vrezen voor band met Marokko

De PvdA stemde zowel in de Tweede als Eerste Kamer tegen het voorstel van de eigen minister. De sociaaldemocraten vrezen dat de samenwerking met Marokko er onder gaat lijden. Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd. (ANP)

Reaguursels

Hoe kun je hier nou met je gezonde verstand tegen stemmen!?

Partij van de afbraak maakt de naam weer waar.

"De PvdA stemde zowel in de Tweede als Eerste Kamer tegen het voorstel van de eigen minister. De sociaaldemocraten vrezen dat de samenwerking met Marokko er onder gaat lijden. Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd." Je moet toch wat als je stemvee uit onrendabele Marokkanen bestaat. HET IS TE TRIEST VOOR WOORDEN!

Marokkanen die nederland mee hebben opgebouwd? whahaha wat een grap

de sociaaldemocraten stemden tegen (wat een farce).. Marokkanen die Nederland hebben opgebouwd? En daarvoor moeten wij dus voor eeuwig en onbeperkt uitkeringen overmaken? Tel die paar Marokkanen uit de jaren 60 en begin 70. Die hebben wellicht nog wat aan de opbouw gedaan, voor het overige geldt deze drogredenering sowieso niet.

Ik lees net dat de eerste kamer ook tegen gestemd voor de uitkeringen naar Marokko.
Het enige wat mij niet beviel is dit, "De PvdA stemde zowel in de Tweede als Eerste Kamer tegen het voorstel van de eigen minister. De sociaaldemocraten vrezen dat de samenwerking met Marokko er onder gaat lijden. Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd."
Vooropgesteld ik ben absoluut geen pvda-er, maar wat durven ze hier mee te beweren???? Dat er Marokkanen zijn die Nederland hebben opgebouwd? Wie,waar en hoe? Lachertje. zeker.

Hoezo onderhandelen laat ze ongezien de typhus krijgen, en Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd die zijn zeer zeldzaam.

-weggejorist-

"Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd."

Ik wil ook gratis geld godverdomme!

Ook de SP stemde tegen in de senaat. Die zijn hun realiteitszin ook kwijt en dus ook mijn stem.

"De sociaaldemocraten vrezen dat de samenwerking met Marokko er onder gaat lijden." Waar bestaat de samenwerking uit?

PvdA kent de dunne scheidingslijn ( diepe kloof) tussen afbreken en opbouwen niet.

Fuck die band met Marokko, en fuck de Pvda.

"Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd."
Vespucci | 16-02-16 | 20:41 | niet ok!
Die 2 Marokkanen komen er wel overheen, hoor.

Lopende uitkeringen kunnen dan misschien niet worden stop gezet, maar ze kunnen nog altijd wel degelijk worden aangepast aan het inkomensniveau van
Marokko.
-
Er is meer één enkel dingetje dat Nederland in de weg staat om unilateraal de uitkeringen aan te passen: de in Nederland wonende familie van die in Marokko wonende uitkeringsgerechtigden.
-
Die zijn namelijk de laatste strohalm van de PvdA, jeweettoch.

God |Bestaat Niet +1.

PvdA, SP en GroenLinks blijven het land verraden.

De Marokkanen die het land hebben opgebouwd houden volgens mij gewoon recht op hun AOW en eventueel hun bedrijfspensioen.

Als ze bij de PvdA Marokkanen al niet van Turken kunnen onderscheiden dan is het echt mis.

Zo n moslim vrouwtje op NPO vandaag ; dan ga ik in NL wonen, krijg ik me centen wel, slim die luitjes, links of rechtsom geld zullen ze kosten.

Samsom en Spekman willen wel uit eigen beurs bijleggen aan Marokkanen

@Uw Verzekeringsadvis | 16-02-16 | 20:54 | niet ok!
Dan moet men alleen immigranten toelaten die binnen een half jaar werk hebben en anders terug.

Asscher! Dat had dus jaren eerder gekund jij ontzettende prutser. Ze hebben gewoon schijt gehad aan jou en je halfzachte dialoog.

Even voor die sulletjes van de PvdA: de marokkanen die Nederland hebben helpen opbouwen houden gewoon hun uitkering. De verlaging geldt alleen voor nieuwe gevallen. Of denken jullie dat Nederland nog niet opgebouwd is??

@Heiner | 16-02-16 | 20:52
-
Vespucci | 16-02-16 | 20:41
-
Toen de eerste Marokkanen naar Nederland kwamen, was de wederopbouw al lang en breed voltooid...

Welke "grappenmaker" heeft dit ooit eigenlijk zo verzonnen en vooral welke "grappenmakers" hebben dit zo lang kunnen laten duren. Dat verdrag was onder heel andere omstandigheden, de wereld is veranderd. Iedereen moet inleveren; wij als eerst, maar daar hoor je niemand over..., de poet is op; helaas.

De PvdA heeft alle kijk op de realiteit verloren. De Marokkanen die hebben geholpen Nederland op te bouwen vallen in het niet tegen de Marokkanen die Nederland aan het afbreken zijn.

@@Uw Verzekeringsadvis | 16-02-16 | 20:54 | niet ok!
Dan moet men alleen immigranten toelaten die binnen een half jaar werk hebben en anders terug.

Maria.1 | 16-02-16 | 20:55 | niet ok!

Ben bang dat er in de kleine lettertjes iets anders staat, ze kunnen geen woord NL praten maar kennen de wetjes beter dan een drs. in de NL taal.

"Socialisten vrezen voor band met Marokko"
Ja, want stel je voor zeg; Straks wil Marokko al d'r marokkanen nog terug!

De PvdA heeft Nederland afgebroken en daar hebben de Marokkanen bij geholpen.

@bisbisbis
Dat weet ik, want de Nederlanders, Italianen, Grieken en Joegoslaven waren er al eerder.
Volgens mij valt de AOW niet onder de uitkeringen die aangepakt worden, aangezien er voor de AOW een bepaalde relatie is tussen de duur van het verblijf in NL (2% opbouw per jaar in NL tussen je 15e en 65e) en de hoogte van de uitkering: Jaren in NL X 2.
Waarbij er mogelijkheden tot aanvulling zijn.

Legt Marokko de uitkeringen naar Nederland ook aan banden?
Of zijn die er soms niet ?

De keerzijde is, dat Nederlandse criminelen met een Marokkaanse achtergrond daarginds geen strobreed meer in de weg wordt gelegd.

-weggejorist-

-weggejorist-

Lopende uitkeringen kunnen niet worden stopgezet. (!)

-weggejorist-

Marokkanen die nederland mee hebben opgebouwd? Ik zie wekelijks de beelden bij Opsprong Verzocht, wat een verrijking deze opbouwers.

Oh sorry, Joris... 1 teveel.

Partij van de allochtonen. Wat een idioten werkelijk waar.

Bill Cosby | 16-02-16 | 20:39 | niet ok!
Nederland opgebouwd? Nederland is vooral weer opgebouwd in de jaren 50. Marokkanen hebben veel gewerkt in afstervende sectoren, voor een prikkie waarvan een normaal Nederlands gezin zichzelf niet had kunnen onderhouden. Natuurlijk gingen ze allemaal bij elkaar opgeklit zitten in huisjes en stuurden ze het geld naar het moederland.
De fabrieken stopten ermee of gingen naar het buitenland en al die mannen zijn de wao in gedouwd. Hun kinderen en kleinkinderen zorgen nu voor veel overlast in diverse sectoren van onze samenleving, zij het financieel ofwel sociaal etc.
Dus neej, men heeft niet Nederland 'opgebouwd' men is enkel alleen gekomen voor financieel gewin, men heeft een ongezonde voorliefde voor het oude vaderland gehouden en ga zo maar door...
De samenleving heeft van de komst van de Marokkanen nul geprofiteerd.... alleen de bedrijven. De lusten heeft men gepakt (de nederlandse bedrijfjes)... en de lasten heeft men afgewenteld op de samenleving (sociaal,financieel(uitkeringen etc).

Staat er nu in dat verdrag nou ook iets van een wederdienst aan Marokkaanse kant of niet? Zo niet, begrijp ik niet waarom er onderhandeld moet worden, zeg dat ding gewoon op.
En kom niet met dat gelul dat je internationale verdragen niet zo maar kan schenden of opzeggen, want als het om een veel belangrijker verdrag gaat zoals de NAVO afspraak hoeveel we minimaal aan defensie moeten uitgeven is onze reet ermee afvegen ineens wel een optie.

-weggejorist-

Aangezien de regering in Marokko al net zo vervelend is als veel ettertjes op straat, zullen ze zeer waarschijnlijk besluiten om als 'straf' geen uitgeprocedeerde en of afgewezen Marokkanen meer toe te laten. Dat hebben ze immers eerder gedaan. Wat een rotland is het ook.

De Marokkanen die dankzij de pvda al in eind jaren 70 en begin jaren 80 de WAO in geholpen zijn, en wiens kinderen en kleinkinderen aan het radicaliseren en/of stelen zijn geslagen. Bedoelen ze die?

-weggejorist en opgerot-

ik hoor dit geleuter nu al meer dan 2 jaar
wanneer komen er daden in plaats van woorden.
partij van de achterlijken weer tegengestemd, moeten we goed onthouden.
kunnen we gebruiken bij de verkiezingen ter herinnering.
marokkanen hebben het land mee helpen opbouwen ??????
zijn dit de laatste pvda stemmers voordat het licht daar echt uitgaat

Dit land hebben opgebouwd? Misschien hebben ze max tien jaar gewerkt en toen waren ze overbodig vooe het bedrijfsleven wegens overheveling naar lage-lonen landen of sectoren die al op hun achterste benen liepen en bleven ze de rest van hun leven uit de staatsruif eten, want nooit de taal geleerd etc. Alleen dat is voor links vloeken in de kerk natuurlijk.

Ongelezen: Aan wiens banden?

"Volgens Asscher staat de deu.." dammit skeeter, shut the hell up.
"Lopende uitkeringen kunnen niet worden stopgezet." JKKM! magniet van Brussel hè?
"De PvdA stemd.." Heeft NUL relatie met Nederland of Nederlanders
Volkerenmoordenaars krijgen klappen in het gezicht vanzelf geretribueerd.
LZVE.

en dan nogwatte, een "wit stipje" in een "stemvak" kleuren is nogal een opgave:
een stip is een punt met een x en een y coördinaat, als je een beetje precies meet is dat een punt dat je niet eens kan zien. en dát moet je dan geheel of gedeeltelijk inkleuren.
En het volk steeds maar weer met een bot potlood dat hele rondje volkalken.
Een stemvak is bijvoorbeeld pianostemmert. Waarom zegt de kieswet niet dat je een rondje mot inkleuren? omdat het niet uitmaakt wat je inkleurt.
als je het maar in de bus pleurt.

Gelezen: 'an m'n hoela's banden

Dit is ongeveer de 1200e keer dat ik dit bericht lees.
Zal nu dus ook wel niet gebeuren.

Buto Terong | 16-02-16 | 21:23
Ho, ho! U gaat voorbij aan de succesvolle Marokkaan..
Zoals Achmed, 17 jaar en heeft een eigen zaak opgebouwd.
Deze zaak komt volgende week vrijdag voor bij de rechtbank...

Ik wil ook gratis geld godverdomme!
Nacho_Vidal | 16-02-16 | 20:42 | niet ok! Dan moet je vluchteling worden en asiel aanvragen...

Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd.
---
Onze bejaardenhuizen zitten vol met mensen die Nederland hebben opgebouwd. Worden al jarenlang gekort!!!!

Een zwarte dag voor Portemonnee van de Ander stemmers.

Citaatje:


"De sociaaldemocraten vrezen dat de samenwerking met Marokko er onder gaat lijden. Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd."


Toen het gros van de Marokkanen hier naartoe kwam, wàs Nederland allang opgebouwd. Door Nederlanders.


Wat momenteel aan Marokkanen rondhangt hier, is vooral bezig met afbraak.

Buto Terong | 16-02-16 | 21:23
Ho, ho! U gaat voorbij aan de succesvolle Marokkaan..
Zoals Achmed, 17 jaar en heeft een eigen zaak opgebouwd.
Deze zaak komt volgende week vrijdag voor bij de rechtbank...
Ommezwaai | 16-02-16 | 21:28 | niet ok!

HAHAHAHAHAHAHAHA, +veul

Hé hé hé Joris...ik had door het lezen van dit artikel een zenuwtik in mijn wijsvinger omdat de stijlloos app zo traag reageert. Maar dan hoef je niet alles weg te vagen. Foei.

"...voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd."
Dit is toch wel te belachelijk voor woorden.
-
PvdA, laten we het dan zo afspreken dat we alleen nog betalen voor Marokkanen die ook actueel langer dan een jaar hier gewerkt hebben.
De rest krijgt niets....
-
Hier zal de PvdA het wel mee eens zijn.
Want volgens hen hebben Marokkanen immers Nederland "mee geholpen op te bouwen".
Maar ik kan je garanderen dat we dan vrijwel geen geld meer hoeven over te maken.

Ik vind het terecht dat je gewoon je AOW en pensioen houdt als je in Nederland hebt geleefd en je centen hebt afgedragen. Gaat deze korting nu ook gelden voor politici die Nederland hebben verlaten en in een minder welvarend land hun levensdagen (in rijkdom) slijten?

De PvdA laat weer eens zien waar de A voor staat. Op naar de nul zetels.

De Pvda vergeet ook nog de Marokanen die NL bevrijd hebben.

Wordt er ook geld ingehouden voor alles wat de Marokkanen nu aan het afbreken zijn? Dat wat ze hebben opgebouwd in Nederland staat in schril contract met waarvan ze hebben geprofiteerd en wat ze afbreken. We zijn ze echt niets meer verschuldigd....

-weggejorist-

-weggejorist-

-weggejorist-

Tjeesus, we praten er al 10 jaar over. Eindelijk

PVDA en hun geschiedenisvervalsing. Marokkanen die het land hebben opgebouwd, seriously wtf. Die hooguit 5 jaar dat ze in de mijnen hebben gewerkt om daarna uitkeringen te ontvangen t/m hun AOW. Flikker toch op man. Net zulke onzin als dat Marokkanen in Nederland zwaar hebben meegevochten tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog, waarvoor ze tegenwoordig Marokkaanse vlaggen halfstok gaan hangen in PVDA gemeentes. Ik wil best geloven dat er een verdwaalde soldaat is geweest die heeft meegevochten, maar ook niet meer dan dat. Om daar zware significantie aan toe te kennen gaat mij veel te ver, net zoals dit soort bullshit verhalen over de opbouw van Nederland. Die PVDA idioten staan echt mijlenver van de realiteit af.

MéditeraNEE zo blauw zo blauw.
MéditeraNEE nee nee, nee nee.
Wat jij naam?
Hoeveel jij Kiend?
Hoevaak hij poliesie?
Nee nee, nee nee Zo blauw.@Alquin woonlandbeginsel geld alleen op Aow en niet op je pensioen.
Helaas geld dat voor iedereen.

En zo worden afspraken eenzijdig opgezegd. Nu zijn het de Marokkanen die naar hun land zijn teruggekeerd die in mogen leveren. Recentelijk waren het de gepensioneerden en kort daarvoor de hulpbehoevenden. Allen hadden zij een duidelijke afspraak over hetgeen zij aan financiële tegemoetkomingen zouden krijgen. Zonder pardon worden die afspraken eenzijdig opgezegd. Nu kijken we even naar een groep: de vrienden van onze heren en dames politici. Velen daarvan vervullen functies in de (semi-)publieke sector en velen daarvan ontvangen naar huidige maatstaven een te hoog salaris. In hun geval klinkt er echter altijd een ander geluid vanuit de politiek als het om eenzijdige opzegging zou gaan; namelijk dat afspraak afspraak is er niet kan worden getornd aan de financiële tegemoetkomingen van hun gabbers.

@Alquin (me) ... kijken we even naar een ANDERE groep ...

Onze eigen ouders drijven urenlang in propvol incontinentie-ondergoed rond, omdat er geen geld (meer) zou zijn...


Oei de samenwerking met Marokko word bemoeilijkt. Samenwerking met? Sturen van tuig? Importeren van zand of kamelen ofzo? Wtf hebben we dat land zogenaamd voor nodig?

Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd zijn net zoals de Nederlanders die dat deden, al jaren overleden. Wat een kudt argument is dat zeg...

Julia | 16-02-16 | 21:15 | niet ok!
ik was in een gulle bui vandaag. verder klopt je redenering wel... edoch ik dan toch nog enigszins een uitzondering wil maken.

De PvdA ziet de 9 zetels die ze nu virtueel nog hebben ook in rook opgaan.

Ik ga hier niets over zeggen, Ik krijg het niet over mijn lippen )-;

Even een lesje consequent redeneren.
Als de UIKERINGEN worden aangepast aan de levenskosten ..... worden dan ook de betaalde PREMIES aangepast ? Met terugwerkende kracht ?

Marokka schijnt een speciaal plekje te hebben in het hart van de reaguurders.

Hoe kun je hier nou met je gezonde verstand tegen stemmen!?
Partij van de afbraak maakt de naam weer waar.
Zuurmannetje | 16-02-16 | 20:37 | niet ok!
Partij van de Allochtonen moet de achterban toch tevreden houden...

Jammer voor toekomstige pensionado's. Vluchten uit Nederland kan niet meer want dan wordt je pensioen gekort naar het niveau waar je naar toe gaat.

beniknouzoslim | 16-02-16 | 22:21 | niet ok!
Nee. Alle huidige uitkeringen blijven hetzelfde.

beniknouzoslim | 16-02-16 | 22:21 | niet ok!
Of laat ik het zo zeggen: Ja, als de betaalde premies aangepast worden met terugwerkende kracht dan is dat zo.
En zo niet dan niet, maar je krijgt een als in een als en dan ga je in een andere wereld leven.

HOEZO kunnen lopende uitkeringen niet worden gekort?
In welk graniet staat dat gebeiteld?

Marokkaanse Nederlanders in Marokko verliezen hun AOW niet, maar ontvangen dan nog maar 50 procent van het wettelijk minimumloon. Zonder verdrag is immers niet meer te controleren of AOW-gerechtigden samenwonen. Nederland past deze strikte regel toe op alle landen waarmee geen verdrag is gesloten.

Getroffen zijn wel de uitkeringen van de Algemene Nabestaandenwet, de arbeidsongeschiktheidsregelingen WAO en WIA, de Ziektewet, de kinderbijslag en het kindgebonden budget, een toeslag die afhangt van het inkomen. In totaal vloeien er jaarlijks enkele tientallen miljoenen euro's naar Marokko.
---
Kinderbijslag oké.
Maar als je man toch 40 jaar voor Nederland heeft gewerkt, dan heb je toch recht op een uitkering. Kan mij het schelen wat ze met het geld doet...

PvdA, SP en GroenLinks stemden alle drie tegen.
Wat een *****.
.
De andere partijen hadden dit al veel eerder moeten doorduwen.

Omdat de eerste kamer ook tegen is, snel afdwingen in het verdrag dat iedere burger ook een marokaans paspoort krijgt binnen Nederland.

da wizard | 16-02-16 | 22:42 | niet ok!
"Maar als je man toch 40 jaar voor Nederland heeft gewerkt, dan heb je toch recht op een uitkering. Kan mij het schelen wat ze met het geld doet..."

Het probleem daarmee is dat dat veel te weinig voorkomt, daarom is de gunfactor nogal afgenomen. NL is/was ooit heel royaal; zelfs echtgenoten die nooit een voet in NL hebben gezet krijgen 2% AOW voor ieder jaar dat haar man in NL heeft gewerkt. Maar het is nu een feit dat heel, heel veel Marokkanen die in de jaren 70/80 naar NL zijn gekomen voor werk, zijn midden jaren 80 met een WAO-uitkering weer teruggegaan, houden die uitkering tot ze pensioengerechtigd zijn, en krijgen voor ieder jaar dat ze en WAO-uitkering hebben gekregen, 2% AOW-uitkering. Van dat geld is jarenlang door hele families royaal geleefd. Fijn voor hen, maar dat valt m.i. niet meer aan de Nederlandse belastingbetaler te verkopen.

beniknouzoslim | 16-02-16 | 22:21 | niet ok!

Welke premies heb je het over man. Deze mensen hebben zelden tot nooit een cent premie betaald, zie verhaal hierboven.

Nogmaals. Marokko gaat muiten want zo rollen ze immers. Ze laten straks geen een uitgeprocedeerde of afgewezen 'asielzoeker' meer terugkeren naar hun eigen land. Pure chantage natuurlijk, maar dat gaat ze immers goed af.

De Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd?
Ik probeer de grap te vatten...

wapster | 16-02-16 | 23:25

Waarschijnlijk een Freudiaanse verspreking.
.
Moet natuurlijk zijn (de goede nagelaten) - Het land hebben afgebroken.

Lopende uitkeringen kunnen niet worden stopgezet?
Het failliet van NL in 1 zin.

@da wizard | 16-02-16 | 22:42 | niet ok!
"Maar als je man toch 40 jaar voor Nederland heeft gewerkt, dan heb je toch recht op een uitkering."
Dat wel. Maar het is toch vreemd dat Nederlanders geen eigen vermogen mogen hebben bij een aanvullende uitkering, terwijl Marokkanen dat wel "mogen" omdat men weigert inzage te geven.

Yay!

Vanzelfsprekend was de PvdA tegen. Dit kost te veel stemmen.

Mijn leven is letterlijk verpest door die PVDA, helaas schrijf ik de naam met hoofdletters. Ben ook maar een blanke allochtoon ex ambtenaar der Nederlanden , dus oud vuil.

Voor de pvda, zijn anderen uit verdere oorden belangrijker. Zouden we toch niet willen met zijn allen? Ach hoeveel rozen hebben jullie alweer ingeslagen voor de volgende verkiezingen? Met die vrolijke lachende blanke gezichten met verkiezings propaganda op de Vismarkt in Groningen?

En ja, die stad Groningers stemmen massaal weer pvda, want dat dat is toch.. zo een toffe progressieve partij. Of misschien toch maar D66 , nou of Groen Links (even een wiet draaien) is ook wel wat. Ow wat een gezellige stad is het toch? TOCH! TOCH!! Er gaat niets boven Groningen? Behalve Satan die er over heerst.

"Zij (PvdA) vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd"

LolWUT?!?! Opgebouwd? Áls ze dat al hebben gedaan, hebben minimaal 2 generaties van hun gebroed dat inmiddels dubbel en dwars naar de kloten geholpen. Onderaan de streep blijft dan een nogal negatief saldo over, beste mensjes.

Bij ons in de straat woont ook zo'n Berber,die zijn ongeschoold en analfabeet.
Enfin, toen hij jaren geledenhierkwam heeft hij één jaar in een machinefavriek gewerkt als corveer.
Spanen wegvegen bij draaibanken etc.
Daarna snel ziek geworden en zit al jaren in de WAO.
In zijn tuintje zit ie nu oude fietsen te verven en die probeert ie dan met winst te verkopen. Hij mankeert dus helemaal niets.
De uitkerende instantie weet dat niet.
O.k. een jaar of 15 geleden heeft hij zijn zoon laten overkomen i.v.m. geznshereniging. Die kerel liet weer een vrouw overkomen uit marokko om te trouwen en dat gezin heeft inmiddels 3 kinderen. Die zoon heeft nog nooit gewerkt en is beroepsuitkeringstrekker.
Dat heeft ie geleerd van zijn papa, de fietsenverver.

Godgloeiende tyfus, SpekUitventer en Samstom!

Nederland is opgebouwd door de naoorlogse generatie,
mensen zoals mijn vader en moeder, mensen van 90+.
Die hebben zich de kolere gewerkt voor een paar
zielige grijpstuivers.

Daarvoor hebben ze heel vroeger altijd PvdA gestemd.
Godgloeiende... SpekBederver en StamVerrader.
Salut! Evocatus

"Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd." Ja dat is het altijd. De wereld veranderd beste PvdA. Net zoals het hard achterna hollen van de VS want "Marshall hulp". Het is een drogredenatie!

Het enige wat de marokkanen hebben opgebouwd hier zijn de gevangenissen XD

Evocatus | 17-02-16 | 00:30
Yep en mijn pa werd ook op jonge leeftijd ziek. (mogelijk dat hij nu nog plus twintig jaar extra zou hebben gekregen, maar toen was het: jammer maar helaas). Deede alles voor de bond, mja, het eerste dat ze voor hem deden was zijn bureau weghalen. Serieus, zo laag ging het.
Zus en ik moesten 's morgens vroeg opstaan en 's avonds wat bijbeunen (kinderarbeid anybody?).
Ach, pa stierf heel jong, mam was net bevallen en zoek 't maar uit! Nou dat heeft me als Fries nog koppiger gemaakt, en de rest ook! Ben ik zeer trots op. Gewoon door roeien en ruiten en leren met je luie reet! De kansen zijn er, dus stop met dat gejank!

20.39: Die Marokkaanse gastarbeiders hadden helemaal geen NL opgebouwd maar hun eigen familie.

00.09: Bij een dagtochtje naar de stad Groningen bleek een gedeelte van het centrum en het Groninger Museum door een Italiaan ontworpen te zijn, en de VenD was het grootste en mooiste warenhuis van ons land, compleet met 2 restaurants en dakterras en 4 verdiepingen met roltrappen. de Herestraat was 2 keer zo breed dan de Kalverstraat en hellend, omdat de stad op de Hondsrug ligt. Veel Duitsers gezien.Wel was de taal er bijna niet te verstaan, maar ze konden je ook nog in gewoon Nederlands antwoorden met een Gronings accent.

Gastarbeiders kon je vroeger na de jaren 60 het meest zien in onze Randstad. Daarbuiten zag je bijna of geen gastarbeiders. Als wij toen alleen Chinezen in Europa als gastarbeiders hadden zag het nu niet zo uit, en hadden wij ook geen terroristen uit Marokko enz.

Wat is er in godsnaam aan de hand dat alles wat we in honderden jaren hebben opgebouwd nu plotseling voor de grabbel wordt gegooid door een stel fanatici die vooral moeten laten zien hoe "goed" ze wel niet zijn. En dat "goed" geld alleen voor vreemde volken waar we helemaal niks meet te maken hebben.

De PvdA>>>>Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd. (ANP)>>>>
Vanaf het moment dat ze hier kwamen werken,vanaf dat zelfde moment gingen Marokkanen op ongekende schaal parasiteren op onze samenleving.
Er is dus HELEMAAL NIKS opgebouwd door Marokkaanse Gastarbeiders,alleen gevangenissen voor hun lieve zoons.
Last van Roeg,sorrie mneer.Hele WAO naar ze moer geholpen.
Door de Schade en Schande van dit Gastarbeider Volk steelt onze Overheid van Nederlands Bejaarden,en niet van Marokkaanse Gastarbeider Bejaarden.


-weggejorist-

Ik ben LINKS TOT IN DE KIST en ik ben 100% tegen de dubbele paspoorten van vooral Turken en Marokkanen.
Ofwel ben je Nederlander ofwel Turk of Marokkaan en niet beiden.
Als je hier tot aan je pensioen gewerkt hebt kan je dat geld waar ook ter wereld spenderen, dat is voor Hollanders net hetzelfde.
Maar werkloosheid, ziekte en andere uitkeringen krijg je enkel hier en niet in het buitenland.
Door de zwakke regeringen die we hebben kan dergelijk profitariaat blijven bestaan.

klap in het gezicht van marokkanen die Nl hebben opgebouwd.. wtf.. die 1e generatie kwam in de jaren 60/70 als gastarbeider naar Nl om vervolgens hun kroost en nazaten daarna Nl te laten afbreken!
Kunnen we de rekening daarvan dan ook in Marokko neer gaan leggen.
Overigens betreft het sociale uitkeringen; als kinderbijslag 4e generatie, nabestaandenuitkeringen en WAO/WIA/Wajong (terwijl de Nl arbeidsgehandicapten zich aan keuringen mag onderwerpen)en AOW. Ik kan mij voorstellen dat de AOW in stand blijft en niet aangevuld wordt met een participatiewet uitkering..Voor de rest stoppen ermee en hopenlijk is dit voor 1 juli aangezegd maar ik vrees dat ook hierin weer een uitstel zal komen.

Hahaha, weer gelachen, bij de PvdA zijn ze echt van de pot gerukt.

Nehemia | 16-02-16 | 21:20
daar schertsen en dreigen ze ook mee en dat wordt ook verstaan onder de 'samenwerking. Ik snap werkelijk niet dat dit door 1 wet meteen kan worden getackeld. Ben je crimineel in Nl en in het bezit van 2 paspoorten. Raak je gewoon je Nl paspoort kwijt.. En zie zelf maar waar je vervolgens je B.B.B. en uitkeringen gaat vinden. Er zit aan dit verdrag echter heel iets anders..Marokko kan de Nl Staat aanklagen voor het eenzijdig opzeggen en vervolgens een mega schadevergoeding eisen.En idd, de Partij Van De Allochtonen heeft al zijn hoop gevestigd op die groep als stem.

fikkieblijf! | 17-02-16 | 09:29 | niet ok!
Wordt moeilijk hoor, want er was overeenstemming, totdat na die overeenstemming opeens weer een aanvullende eis kwam, daar gaat geen rechter in mee.

"Socialisten vrezen voor band met Marokko" what the f* boeit die band met Marokko? Wat heeft dat land te bieden behalve zand en kansenparels? Niets zover ik weet, misschien wat eten, maar that's it.

Lopende uitkeringen kunnen niet worden stopgezet..

Nou in Nl hebben we toch de afgelopen jaren heel wat hervormingen gehad die uiteindelijk lopende uitkeringen wel degelijk konden ombuigen. Wat te denken van een sociale dienst uitkering, naar WWB en nu de participatiewet. Zijn ook lopende uitkering die door wetswijziging gewoon om worden gezet.Maar ja, de Nl burger of zijn vertegenwoordiger kent geen sancties om de 'samenwerking' met zijn regenten op scherp te zetten.

Hé Hé eindelijk word de export van Nederlands belastinggeld naar Marokko aan banden gelegd.

Hiep hiep hoera hoera hoera

Beter laat dan nooit.

Laten die nabestaanden van iemand die ooit in nederland heeft gewerkt zelf maar eens de handen uit de mouwen steken in plaats van rijkelijk te leven op ons zuur betaalde belastinggeld.

"Socialisten vrezen voor band met Marokko"
En wat bied dat land ons eigenlijk behalve een hoop gehuil en verwijten? Breek gewoon met landen die duidelijk schijt hebben aan ons.

De opbouw van het naoorlogse Nederland hebben Marokkanen geen enkele inbreng in gehad, daar het grootste deel van de Marokkaanse gastarbeiders pas in de 70-er jaren naar Nederland kwamen en het land al grotendeels was opgebouwd, dus net zo een fabel als dat Marokkanen zouden hebben meegevochten om Nederland te bevrijden.
Laat dat voor eens en altijd duidelijk zijn!
Dat Marokkanen, althans een erg grote groep van deze bevolkingsgroep, zorgt voor veel criminaliteit, agressie en debet is aan intolerantie en verrechtsing onder de inheemse bevolking door hun gedrag is géén fabeltje!
Een bevolkingsgroep waar je als land zoveel last van hebt, moet je heel erg strak houden en geen 'privileges' gunnen totdat de tijd daar gekomen is dat ze het tij eigenhandig ten positieve hebben gekeerd.

-@-grmblll | 16-02-16 | 22:59 | niet ok!
grmbill heeft gelijk. Bijna niemand weet dat Marokkaanse staatsburgers dankzij het verdrag met Marokko MEERR AOW opbouwen dan Nederlanders. Voor nederlanders geldt dat zij twee procent recht per jaar opbouwen voor de AOW, voor de jaren dat zij IN Nederland wonen.
Echter, de Marokkaanse echtgenoten van Marokkanene die in Nederland wonen of hebben gewoond bouwen OOK een recht op AOW op, zelfs als zij NOOIT in Nederland hebben gewoond. Laat staan ooit aow-premie hebben betaald.
Voor wie dit niet gelooft; de SVB (=Sociale Verzekeringsbank) in Leiden kan u dit allemaal precies uitleggen. De SVB te Leiden is de specialist voor uitkeringen naar Marokko en Turkije. Niet een journalist of tweede kamerlid is hiervan op de hoogte.

Voorlopig gaat er niets veranderen en zeker niet voor al die Maroc's die al jaren lang een uit de NL ruif eten, die blijven netjes de centjes ontvangen.

hmm titel verkeerd gelezen. Ik dacht dat we Marokkaanse bandenmakers geld sturen. Continentallah, Oorlogstein, yokohallah, ayatoyo etc.

Het is te gek voor woorden dat Marokko iets te zeggen heeft over uitkeringen die NL betaalt. Gewoon eenzijdig opzeggen die uitvoer van uitkeringen. Wat wil Marokko daaraan doen dan? Stoppen met de uitvoer van hasj? Nederlandse producten weren? Het zal mij niets verbazen als het bedrag aan uitkeringen hoger is dan het bedrag wat NL verdient aan export richting Marokko.

'Socialisten vrezen voor band met Marokko

De PvdA stemde zowel in de Tweede als Eerste Kamer tegen het voorstel van de eigen minister. De sociaaldemocraten vrezen dat de samenwerking met Marokko er onder gaat lijden. Zij vinden het ook een klap in het gezicht voor de Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd. (ANP) '

Oh dus als Saoedi Arabië wil dat ze meer islamitische invloeden in NL willen hebben gebeurd dat ook onder het nom van 'de betrekkingen'? Donder toch op.

Fuck Marokko. Tuig volk met een tuig regering. Alle banden mee verbreken en alle uitkeringen per direct met 50% korten. Fuckem.

"Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd"???
En islam is vrede.

Marokkanen die Nederland mee hebben opgebouwd?
Nou, die verhuizen dan weer terug naar Marokko en krijgen iedere maand van Nederland graties geld dat ze niet in Nederland zullen uitgeven. Dat is dus weer afbraak!
Al het geld dat gratis naar het buitenland vloeit is niet hier besteedt en levert dus niets op behalve kosten. Vergeet ook even niet het geblunder met de huursubsidies in de Oostblok landen waar ze elkaar vertellen hoe je dit moet doen om graties geld te krijgen. Destijds in de doofpot belandt omdat ze het toch niet terug kunnen vorderen. Dag geld!

@grmblll
Het viel eigenlijk al nooit te verkopen. Hoe je het ook wendt of keert, ook dit soort positieve discriminatie is uiteindelijk een vorm van negatieve discriminatie.

Believe it upon seeing it.

De hele regeling is een klap in het gezicht voor de Nederlanders die dit land hebben opgebouwd en het nu afgebroken zien worden door de marokkanen.

De eerste golf gastarbeiders waren Grieken, Italianan en Spanjaarden en dat was in de tijd van opbouw. Die mensen zijn weer vertrokken zodra het beter ging in hun eiegen land en ik kan ze geen ongelijk geven. Daarna zijn pas die Turken en Marokkanen ingehuurd en die mochten dan ook blijven van den Uyl, waarvan we nu de problemen nog hebben. Wordt de uitkering voor Turken dan ook aangepast?

@Dondiego espana; Turken hebben veelal toch echt een heel andere mentaliteit dan Marokkanen, die twee kan en mag je niet met elkaar vergelijken.
Daarnaast hebben we tientallen soorten van afkomst in ons land, het gaat erom dat de grootste groep die een probleem vormt wordt aangepakt en dat zijn nu eenmaal de Marokkanen, dat geldt overigens ook voor opsporing verzocht! (zie je zelden een Turkse crimineel voorbij komen, merendeels Marokkanen en/of Antillianen)

Bizarre argumentatie. Als ik naar het buitenland verhuis, dan verwacht ik geen geld van de Nederlandse regering. Hoe totaal gestoord kun je zijn dat je dat verwacht?

waarom kan je een bestaande regeling niet aanpassen. De overheid doet dat volgens mij regelmatig wanneer het hun goed uitkomt. Wel goed van Asscher dat hij dit zo aanpakt.

-weggejorist-

we kunnen die uitgeprocedeerden prima lozen. De marine heeft van die mooie schepen waarmee we gewoon een hele bak van die ettertjes op hun kust kunnen dumpen, andersom kan toch ook? Neeee daar zijn we weer veel te liev voor....

PvdA krijgt een naamsverandering na de aankomende verkiezingen. het wordt dan de Partij voor de Marokkanen.

Wat opa Mohammed hier heeft opgebouwd, heeft kleinzoon Ali inmiddels al dubbel en dwars afgebroken.

De oudere en zieke nederlanders wordt wel met een pennestreek geplunderd,daar hoeven ze geen kwartier over te praten,over noordafrika praten ze al 30 jaar en nog niks opgeschoten.Maarja de nederlanders zijn helemaal klaar met de Partij Van De Arabier.

waarom kan je een bestaande regeling niet aanpassen. De overheid doet dat volgens mij regelmatig wanneer het hun goed uitkomt. Wel goed van Asscher dat hij dit zo aanpakt.

dolffie | 17-02-16 | 13:55 | niet ok!
Eerst zien dan geloven, nooit te vroeg juichen he?!

-weggejorist-

"Socialisten vrezen voor band met Marokko"
Welke band? één waar ze gratis geld van de nederlandse belasting betalers voor hun eigen burgers krijgen dat wordt uitgegeven in de Marokkaanse economie waardoor wij in Nederland dit geld waarschijnlijk nooit meer terug zien of... wat precies?

Wat doet Marokko voor Nederland? (serieuze vraag ik zou 't niet weten)

Naar mijn kennis geen ene fuck waarme je die meerdere tientallen miljoenen per jaar kan rechtvaardigen, dit is geen band, dit is chantage.

Of heeft Demmink soms een paar keer ook Marokko bezocht?

opbouwend bijgedrage?

.....
en wat is de sociale en criminele schade van die groep?

Dondiego españa | 17-02-16 | 13:23
Niet alle Spanjaarden,Grieken en Italianen zijn teruggegaan.
Degene die hier zijn gebleven zorgen alleen nooit voor overlast, werken en hebben hun kinderen normen en waarden geleerd. Iets wat de Marokkaanse ouderen NIET doen.
-
(zie je zelden een Turkse crimineel voorbij komen, merendeels Marokkanen en/of Antillianen)
pino2 | 17-02-16 | 13:32
Komt omdat Turken de Marokkanen voor hun karretje spannen.
Ergo: Turken zijn slimmer dan Marokkanen.

Noord-Afrika was en is het Barbarije. Nog steeds heel zichtbaar met een geveinsde glimlach terwijl ze een dolk achter hun rug houden om toe te slaan. Wat een nare landen.

Het "woonlandbeginsel" was ook niet langer houdbaar. In strijd met internationaal recht, bla bla...In mijn ogen kan je als land gewoon zeggen dat je iets opschort, dat gebeurt wel vaker. Of dat iets verdwijnt. Geen internationaal recht dat je daarvan weerhoudt of dat zegt dat je moet blijven betalen.......Toch betalen we braaf. In eigen land heeft men minder moeite om iets weigeren. Wellicht die zaken dan ook even tegen het internationaal recht houden.

En onze eigen "ouderen" dan, die het land VOORAL hebben opgebouwd. Die vergeten soms? Fockerz !

Marokkanen die hebben geholpen Nederland op te bouwen. Het moet niet gekker worden. Ze hebben het land afgebroken. Dat is een feit. Ok, een overdaad aan shoarmatenten, schotelantennes, moskeeën en vunzige theehuizen hebben we wel aan hen te danken.

Marokkanen die helpen nederland opbouwen ?
Laat me niet lachen. Hoeveel marokkanen zitten in "de bak" en daarmee bedoel ik iedereen die ook tweede marokkaans paspoort heeft ?
(Helaas telt het cbs 2de, 3de enz generatie mocros niet meer mee)

Onder dwang gaat deze minister de export van uitkeringen beperken. Uit zichzelf komt helemaal niets. Als het de uitkeringen van de eigen burgers betreft weten ze niet hoe snel ze moeten korten.

Handel stelt toch niets voor tussen Nederland en Marokko.
Anders gaat Marokko toch lekker Nederland boycotten hoe slechter de relatie tussen deze twee landen hoe beter.

nieuws.marokko.nl...

Kost Nederland alleen maar geld al die uitkeringen.

Wat krijg je dan misschien: dat mensen niet teruggaan naar Marokko omdat ze minder geld in de schoot geworpen krijgen.
Als ze niet weggaan houden ze een huurwoning bezet, maken gebruik van de gezondheidszorg en eventuele toeslagen, bijzondere bijstand en kwijtschelding van heffingen.
Het is denk ik voordeliger om hen die uitkering te laten houden als ze vertrekken.
Scheelt weer een moskee ook.

de jeugd tussen 8 en 21 uit Marokko met ook een NL nationaliteit, hebben nog niks opgebouwd hoogstens afgebroken. en ergens logisch dat Marokko niet meewerkt, wie slacht nu de kip met gouden eieren nadeel is nu wel dat diezelfde kip nu geplukt wordt als die terug komt en dus minimaal zal bijdragen aan de voorspoed van Marokko

De P.v.d.A heeft eerst de pensioenen en alle sociale voorzieningen voor de hardwerkende Nederlander om zeep geholpen en steunen nu de Marokkanen die terug keren voor het behoudt van voor Marokko gigantisch inkomen. normaal dat de uitkering wordt aangepast naar het land van inwoning.

-weggejorist-

Doe met Marokko en de Marokkaantjes wat je wilt. Ze zijn toch al boos. Altijd al geweest. Chargeren zijn het. We zullen dus geen enkel verschil merken met onze 'band' met Marokko of met de Marokkaantjes. Boos zijn ze toch al. Trouwens dat geld voor bij alle islamieten. Altijd boos. Boos kijken. Boos praten. En maar klagen en huilen dat ze gediscrimineerd worden. Het is logisch dat niemand bij die chagrijnen in de buurt wil zijn.

@Tonny39 | 17-02-16 | 17:13 | niet ok!
Wordt eens wakker, er vertrekt helemaal NIEMAND jonguh.

Reacties op dit artikel zijn gesloten