*

Eerder werd haar nog 200 euro smartengeld geboden.

De Duitse spoorwegen hoeven geen vergoeding te betalen aan een vrouw die het naar eigen zeggen in de trein in haar broek had gedaan omdat het toilet kapot was.

Dat bepaalde een rechter uit Trier vandaag in hoger beroep, weet het ANP. Eerder kreeg de vrouw van een andere rechter een tegemoetkoming van tweehonderd euro.

Volgens de vrouw zijn de spoorwegen verplicht een functionerend toilet in de trein beschikbaar te stellen. Toen ze in oktober 2014 in de trein van Koblenz naar Trier zat, ontbrak die voorziening echter.

Ten einde raad besloot ze haar behoefte na twee uur in haar broek te doen. Volgens de rechter had de vrouw dit ongelukje door verantwoordelijk handelen makkelijk kunnen voorkomen. Daarnaast rust op de Deutsche Bahn geen verplichting om in alle regionale treinen een functionerend toilet te hebben.

Reaguursels

Wat een zeikert zeg, om daarvoor schadevergoeding te eisen.

Een gevalletje: Niet opgewonden maar toch nat

Ben wel benieuwd hoe de vrouw dit had kunnen voorkomen volgens de rechter..

Apart. Normaal duurt die treinreis anderhalf uur.
www.thetrainline-europe.com...
Als je toch zo nodig moet, ga dan vooraf naar de plee.

@WimCock | 19-02-16 | 12:07
Te eenvoudig:
Door haar broek uit te doen.
Had ze niet in haar broek geplast.

Kameraansteker | 19-02-16 | 12:14
In dat linkje dat je plaatst staat toch echt een aansluiting van 2:02 uur. En voor sommige mensen is dat lang, ook al pissen ze voor vertrek.

Wat een zeikwijf ze had toch uit kunnen stappen en een trein later kunnen nemen.

Naar het schijnt is mevrouw nu weer pissig, of ze het toilet van de rechtbank op tijd heeft weten te halen is voorlopig nog onbekend.

Vind het nogal kort door de bocht om deze vrouw een zeikwijf te noemen.Voor veel mensen is 2 uur niet naar een toilet gaan een onbegonnen zaak.In je broek moeten doen terwijl iedereen het kan zien is zeer beschamend en de een zal daar meer moeite mee hebben dan de ander.En schadeclaim indienen zou ik nooit doen , maar dat dit een flinke impact van schaamte met zich mee brengt kan ik mij heel goed voorstellen.

Lekker handig om even uit te stappen als je in de laatste trein zit......

tjeemig | 19-02-16 | 12:26 | niet ok!
Dat weten we niet. Misschien had ze een afspraak ergens en moest ze deze trein hebben om op tijd te zijn.

Nog een geluk dat ze niet moest schijten.

Stukje aanvulling. De Bahn stelde in haar verweer dat de vrouw op een van de 30 tussengelegen stops had kunnen uitstappen om een toilet op te zoeken en dat er voor dit type trein geen verplichting kan zijn om een werkend toilet aan boord te hebben of bij vertrek passagiers erop te wijzen dat het enige beschikbare toilet niet werkt.

Het invullen van de planner op de site van Deutsche Bahn leert dat de Regionalbahn een ander, simpeler type trein is dan de Regional-Expressbahn. Die laatste heeft wl een verplichting aangaande toiletten; 2 stuks waarvan eentje toegankelijk voor minder (in)validen.

Reacties op dit artikel zijn gesloten