*

Slaat de boel in woning kort en klein en loopt halfnaakt rond.

Een verwarde man heeft gistermiddag in een woning van een vreemde aan de Eerste Lei in Rijen vernielingen aangericht. Hij wist binnen te komen in het huis en sloeg de boel kort en klein.

De man, vermoedelijk onder invloed van drugs, bleek een bekende van de politie te zijn. Na verschillende paniektelefoontjes stuurde de politie direct een surveillance-eenheid naar de wijk. Maar de man was de woning al binnengedrongen en de bewoner was roepend om hulp de straat op gerend. Zo meldt het Brabants Dagblad.

De politie probeerde hem na het incident onder controle te krijgen maar de man verzette zich hevig. Pas na gebruik van pepperspray lukte het om de verdachte te handboeien en mee te nemen. Op het bureau bleek de man weer vrij rustig te zijn en is hij na verhoor vrijgelaten. De politie concludeerde dat de verwarde man op dat moment geen gevaar voor zichzelf of zijn omgeving was en daarom konden ze hem niet opnemen.

Vannacht kwamen er weer telefoontjes binnen vanuit de omgeving van de Eerste Lei. Dezelfde man zou halfnaakt door de straten hebben lopen schreeuwen. Voordat de agenten in de straat waren bleek de man alweer binnen te zijn. Omdat er geen strafbare feiten gepleegd waren is de politie, na de melders gesproken te hebben, weer vertrokken.

Reaguursels

vrij gelaten??????? WTF

Ja, je moet het in Nederland wel heel bont maken wil je aangehouden worden.
Een varkensmutsje opzetten bijvoorbeeld.

Vrijgelaten? Mooi dat ik dit weet. Dan kan ik ernaar handelen op het moment dat zo'n dwaas dit bij mij tracht te doen!

Ik trek eerst de kleren uit om de inboedel van mijn vriendin te slopen.

(Drugs-)psychose is a bitch.

"Na verschillende paniektelefoontjes stuurde de politie direct een surveillance-eenheid naar de wijk." Stuurde ze nou direct een auto of na het zoveelste telefoontje?

Ik sloop normaal mijn kleren en trek dan de inboedel uit maar ja dat ben ik.

Antiwantie | 26-02-16 | 17:05 |
Met die 9,5 cm van je raak jij echt haar 'inboedel' niet ;-).

Gelukkig heeft in Rijen de politie de boel wel onder controle.

Als hij dat mij mij geflikt had was het bericht geŽindigd met: "...een verwarde man met een klauwhamer in zijn voorhoofd..."

Leg mij uit waarom iemand het zo bont kan maken en onze politie is niet in staat om de orde te handhaven ? Slaat interieur klein en wordt vrijgelaten omdat hij vrij rustig is ???

@ Boris die Sauertopf | 26-02-16 | 17:18 |
Maar hij is zo dik als een jampot.

"Omdat er geen strafbare feiten gepleegd waren is de politie, na de melders gesproken te hebben, weer vertrokken"...
Indringen woning onbekende en daar vernielingen aanrichten?? Weten we dat ook weer....ik ga maar eens ergens binnendringen en mijn frustraties botvieren, want niet strafbaar blijkbaar...

Laten we meer gaan bezuinigen op GGZ, dan heeft straks elke wijk wel dit soort geinige voorvallen!

@Lord_Gringo | 26-02-16 | 17:29 - slecht voor burger, is meh. Had deze man aantoonbaar belastinggeld achtergehouden, zat hij nu nog vast. Je weet toch!

Ik lees graag afsluitende zinnen van een alinea.
Eerste gebeurtenis:
"De politie concludeerde dat de verwarde man op dat moment geen gevaar voor zichzelf of zijn omgeving was en daarom konden ze hem niet opnemen."
Afloop tweede gebeurtenis:
"Omdat er geen strafbare feiten gepleegd waren is de politie, na de melders gesproken te hebben, weer vertrokken."

De maatschappij dat ben jij. Wij Nederlanders noemen dit tolerantie, maar eigenlijk kan het ons allemaal geen fuck schelen en willen we op tijd naar huis voor de piepers. De hel dat is de ander.

@ atheÔstisch stemvee | 26-02-16 | 19:17 | niet ok!

Dit geldt voor mij ook, mits die afsluitende zin correct is. Iemand die inbreekt en bij een ander de boel kort en klein slaat, moet niet opgenomen worden maar dusdanig in een cel gedonderd worden dat zijn boventanden in de achterste muur blijven steken.

Gezien de handelswijze van de politie waart de gedachte dat het hier om een asielzoeker gaat direct door mijn hoofd. Kan ik niets aan doen, komt door recente gebeurtenissen buiten mij om. Vervelend dat ik hier last van heb, ben vast niet de enige en er mag best eens bij stil gestaan worden. 6 maanden geleden waren dergelijke gedachten nooit bij mij opgekomen. De staat heeft mij mogelijk verracistisch en bovendien mogelijk ook in de ogen van anderen. Ook dat is vervelend voor mij en niet best voor mijn sociale positie en ook hierin ben ik vast niet de enige. Weet iemand de voorgedrukte aangifteformulieren ?

@Johan C. | 26-02-16 | 19:29
Uh de man heeft ingebroken en is niet in een cel gedonderd, want geen gevaar meer voor zichzelf of een ander. Kennelijk is dit tolerabel gedrag in dit land.

Ik zou ook met mijn kleren aan mijn inboedel slopen, dus zo verward is hij niet.

Reacties op dit artikel zijn gesloten