*

Volgens onderzoekers is suiker net zo slecht voor het lichaam als alcohol en sigaretten.

Suiker is net zo giftig als alcohol en sigaretten, claimen wetenschappers. Het gebruik ervan moet daarom worden gereguleerd door middel van wetgeving en belastingen. Suiker veroorzaakt obesitas, hart- en vaatziekten, kanker en leveraandoeningen, waar jaarlijks 35 miljoen mensen wereldwijd aan sterven.

Volgens de schrijvers van het artikel is obesitas tegenwoordig een groter probleem dan ondervoeding. Maar het probleem is moeilijk tegen te gaan, omdat suiker, net als alcohol en sigaretten, overal verkrijgbaar is. Volgens de wetenschappers heeft het geen zin kinderen te leren over de schadelijke effecten van suiker. Ze pleiten voor verhoging van frisdrankprijzen, een minimumleeftijd op de koop van frisdrank en het verbannen van automaten op scholen. Onderzoekster Laura Schmidt benadrukt dat het niet gaat om een verbod op frisdrank. We willen alleen dat mensen andere, gezondere keuzes maken.

In de afgelopen 50 jaar is het suikergebruik van mensen verdriedubbeld. De verantwoordelijkheid ligt volgens de onderzoekers bij de voedingsmiddelenindustrie. Verandering is volgens hen mogelijk als voedselproducenten worden gedwongen om minder suiker te gebruiken.

Reaguursels

Volgens mij kan je je net zo goed gelijk verhangen, niets kan of mag meer .....

Suiker is net zo giftig als bananen. Als je er teveel van eet ga je dood.

Ah daar gaan we weer. Dat stoppen met roken ook... FF n nieuwe inkomstenbron aanboren.

Ja mensen, leven is schadelijk voor de gezondheid.

Stevia zou een goed en gezond alternatief kunnen zijn.

wat kun je nog wel...

Dan draaien je hersenen dus op vergif?

Dit blijkt uit Stapels onderzoeken zeker.

En gezien het feit dat er direct weer aan extra belastingen wordt gedacht heb ik al zo'n idee waar dit vandaan komt. Beste overheden, de peper is al heel lang niet meer spreekwoordelijk peperduur. Smijt er eens een Stapel onderzoekje tegenaan om ook daar een extra heffinkje op te kunnen zetten.

@Zeeland Sjort | 02-02-12 | 13:18

Of iets wel/niet giftig is, hangt van de dosis af. Een klein beetje suiker heb je nodig. Teveel suiker is slecht.

Dus dat na het zuur het beloofde zoet niet gekomen is, blijkt uiteindelijk een zegen....

Klopt, ik leg al mijn vertrouwen in de handen van deze mensen om het kwade suiker uit mijn leven te verbannen en te vervangen door aspartaam en acesulfaam-K. Heidense suiker! Wat voor rommel de natuur allemaal maakt, dat kunnen wij veel beter!

Iets oudere presentatie, van dezelfde onderzoeker: www.youtube.com...

je mag niks meer eten of drinken alleen werken en geld afgeven. we worden niet meer als mens gezien maar als machine die moet produceren

Zuckerberg heeft last van een verhoogde geldspiegel en dat schijnt te komen doordat andere malloten zich volstoppen met aandelen FB.....

@Torsion | 02-02-12 | 13:21

De natuur maakt erg weinig limonade, koekjes en mars repen.

Fruit zit vol suikers, dus weg met fruit.

Dr.Atkins riep dat 30 jaar geleden al, maar werd voor gek versleten.

Nu ook al geen levensverzekering meer mogelijk als je suiker eet. Het is dus aangetoond dat het gevaarlijk is en je er eerder dood aan kunt gaan

Wasdat nu weer voor debiel onderzoek. Domme keiharde cijfers die statistisch onredelijk door de media het publiek in gesodemieterd worden..en da's 1. Deel 2 is dat leven op aarde (ja mensen, ook het genieten van een parfait met muscat of een lekker Bossche Bol) per definitie op termijn dodelijk is..leven is idd schadelijk voor de gezondheid. doorlopen en suiker eten.

Dat wist ik al hl lang!!

Teveel suiker is slecht. Teveel alcohol is slecht. Teveel tabak is slecht. Teveel vet is slecht. Teveel water is slecht. Teveel zuurstof is slecht.
Dit soort onderzoekjes wordt ad nauseam gepubliceerd. We weten het nu wel. *kilo suikerklontjes eten gaat, gewoon omdat het kan*

ongelovigehond | 02-02-12 | 13:22

Ik zie je punt, daar heb je ook wel gelijk in, maar het is onzin om dan maar suiker als het kwaad te bestempelen. In normale hoeveelheden heb je suiker ook gewoon nodig. Het is gewoon uitkijken geblazen dat onder het mom van dit de kunstmatige zoetstoffen niet ineens overal in gestopt worden. Want in normale hoeveelheden denk ik dat je suiker harder nodig hebt dan aspartaam en dergelijke.

Als die kinderen geen Red Bull meer mogen, waar moeten ze dan hun Ritalin mee wegspoelen?

We hebben toch echt doodsoorzaken nodig, anders wordt het we erg druk op de reeds verneukte aardkloot.

"waar jaarlijks 35 miljoen mensen wereldwijd aan sterven"


Helemaal niets tegen doen dus. Er is al genoeg overbevolking.

Ja duh dat is ongeveer het basisprincipe van de toxicologie; wel eens van Paracelsus gehoord?

"All things are poison, and nothing is without poison; only the dose permits something not to be poisonous."

Mee eens. De meeste mensen hebben volgens mij niet eens door dat er steeds meer suiker aan hun potjes kant en klare meuk wordt toegevoegd. Kijk eens voor de lol op een pak muesli. "Gezond" staat er dan groot op terwijl er ongeveer 25% suiker in zit. Of neem potten pasta-saus. Ik maak tegenwoordig niks meer uit pot en voeg zelf geen suiker toe. Als je dan toch weer zo'n pot proeft, dan proef je pas hoe zoet die krengen zijn.

Kom gewoon met gezonde, goedkope alternatieven?

Alles wat gezond is is vreemd genoeg vaak ook veel duurder.

@Ruler

True.

Laat de voedingsindustrie zich maar eens druk maken over alle kleur geur smaakstoffen en versterkers die tezamen en met alle E stoffen in ons voedsel verwerkt zitten.Dat zijn de grotere boosdoeners waar nooit geen onderzoek naar plaats gevonden heeft.

Is er nog frisdrank met suiker te koop, ik ben op zoek liever dan aspartaam is vies.

'Leven' kan uzelf en de mensen om u heen schade aandoen.

De beste garantie om vroeg te sterven is door gezond te leven.

ongelovigehond | 02-02-12 | 13:20

Dat weet ik, dat is ongeveer het eerste wat m'n scheikundeleraar me leerde. Alle stoffen zijn giftig, alleen de dosis bepaald. Water is ook giftig, bij een liter of tien water is het ook gebeurd met de koopman.

@Teiltjes Tekort

Teveel onderzoek is ook slecht.

In de afgelopen 50 jaar is het suikergebruik van mensen verdriedubbeld.
Dat geldt ook voor de mensheid in z'n geheel. Logisch dus.
Verdrievoudigd is het trouwens! Potverdriedubbeltjes.

Mag ik ooit nog wel deaud gaan van onze roverheid?

Altijd op de kleine lettertjes letten dan zul je zien dat het spul echt overal inzit - ook als het niet nodig is. En als er light op staat hebben ze de helft van het vet eruit gehaald maar de suiker laten zitten.

zout op met je suiker

Het is triest om te zien dat diabetes bij kinderen tegenwoordig zo vaak voorkomt.
Ga tussen de middag maar eens kijken in een supermarkt. Allemaal tieners die Energydrink kopen.
Of ouders die kinderen AA-drink laten drinken. Dat grenst echt aan kindermishandeling.

En mensen zijn slecht voor het milieu.

Is er al belasting op lucht? Zuurstof met name. Of gedachtes. Verdient onze overheid wel genoeg aan al dat gedenk van ons. Kom doorpakken nu. Oh. en de zonsopkomst. Die is al veel te lang gratis. Zelfs spreekwoordelijk en die veroorzaakt huidkanker. Doe er iets aan. We laten met z'n allen kansen liggen.

van leven ga je dood (Robert Long)

Wie heeft het onderzoek gefinancierd? Monsanto?

verbiedt de wetenschap maar..

angstzaaiers.

Dat word flashen !
Schepje suiker door de tabak draaien doet.

Zolang geld nog belangrijker is als onze gezondheid, zal er echt niks veranderen.

ja want met belasting heffen los je elk probleem op. dus niet, met belasting heffen creer je geldstromen waar uitvreters in gaan zitten roeren. gelukkig hebben we die 35 miljoen doden, want anders zou het helemaal een overbevolkte planeet zijn. voorlopig gaat in de westerse wereld en grote delen van azi de gemiddelde leeftijd nog omhoog, ondanks al die vreselijke dingen die deze verzuurde linksche gratenkutten zo graag verboten zouden zien. maar als je de hele wereld debiliseert door oh oh cherso 24 uur per dag op de tv te zetten en normaal onderwijs afschaft dan krijg je vanzelf tokkies die niet meer door het deurgat passen.

Water is ook zo giftig als de pest als je er maar genoeg van inneemt, net zoals alles waar je teveel van inneemt.

Goed zo, gooi er maar een flinke belasting op. Of een verboten. Zout is trouwens ook gevaarlijk. En rood vlees. En eten dat gegrild is. En van leven ga je ook al dood. Hoppa, alles belasten voor extra veel belasting naar EU-ambtenaren.

Ach, ik ben een beetje klaar met dit soort "onderzoeken"

Kristalsuiker is inderdaad vergif, natuurlijke suikers zoals rietsuiker en honing zijn stukken gezonder. Dit is echter al decennia lang bekend.

vettax in de maak

Ja, waarom gaat de suikerindustrie niet over op Stevia???

Trouwens, ooit was er iets over een bepaald merk shampoo, kreeg je kanker van.. tenminste als je 10x per dag, ongeveer 80 jaar lang, je haar ermee waste.. Er is altijd wel iets.

Heb ik nu ook recht op een suikervrije werkplek?

Tjees, straks mag ik nergens meer aan sterven. En dan? Ben ik effies de sjaak.

Of iedereen neemt zijn / haar verantwoordelijkheid.

De slogan van de jaren 80 is toch nog altijd van toepassing:

Geniet, maar eet/drink/rook met mate!

Geloof me nou:
Alle geraffineerd voedsel, zoals witte suiker, witte rijst, witte pasta, wit brood, geraffineerde olin, alle margarines etc etc moet je echt links laten liggen.

I.p.v. dat ze de overige producten nu goedkoper maken.....*Lampje* Geen suiker/vettax maar een subsidie op gezonde levensmiddelen!

Dus als je geen suiker eet, ga je niet dood...is dat de conclusie?

Rob van Roos | 02-02-12 | 13:50 |
Witte mensen .

Mede mogelijk gemaakt door de synthetische zoetstof lobby...

nog iemand die vind dat er absoluut niet op "wetenschap" bezuinigd mag worden?

www.youtube.com...

allemaal angst..........

@Rob van Roos | 02-02-12 | 13:50: je vergeet witte kool!

Stop eens even met iedereen in leven te houden. Laat er alsjeblieft evenwicht komen tussen het aantal geboortes en sterfte. De aarde is al vol genoeg.

scheten-wapper | 02-02-12 | 13:31 | niet ok!
blijft toch een hardnekkig fabeltje
www.diabetesfonds.nl...

MvanBuuren | 02-02-12 | 13:41 Kristalsuiker is inderdaad vergif
natuurlijke suikers zoals rietsuiker en honing zijn stukken gezonder. Dit is echter al decennia lang bekend.

Waar komt dan kristalsuiker vandaan??

Psst, zakje suiker kopen?

Hah, pak een willekeurig unilever product, kijk op het label bij ingredienten. AROMA. Zit er altijd in, maar niemand weet wat daar inzit. Meestal is aroma een halffabrikaat waar supergeconcentreerde kleur en smaakstoffen inzitten die de fabrikant liever niet op de lijst wil hebben. Bel ze voor de grap eens op om te vragen wat dat eigenlijk is, aroma. Dan gaan we weer zeuren over suiker...

Pijpen is slecht, zuigen is slecht, likken etc etc..... Wat mag je straks wel?

Sowieso is het leven dodelijk..

Ik en alleen ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen eetgedrag.

Klinkt alsof er een suiker accijns aan zit te komen

Godchristus... zijn die onderzoekers 'ingehuurd' door n of andere in geld-nood zijnde regering?
.
Nog even:
.
'Frisse' buitenlucht is net zo giftig als alcohol en sigaretten, claimen wetenschappers. Het gebruik ervan moet daarom worden gereguleerd door middel van wetgeving en belastingen.'

We willen alleen dat mensen andere, gezondere keuzes maken.
Dat doe je niet door een verbod op te leggen, kut, dat doe je door ze voor te lichten en dan een keuze te laten maken.
Op het moment dat je het gaat reguleren met een verbod, is het dus geen KEUZE meer.
En "moet daarom worden gereguleerd door middel van wetgeving en belastingen"???
Ongetwijfeld staan er bij de overheid alweer wetsdienaars te likkebaarden om eens fijn via belastingen te "gaan sturen". Want al dat geld dat dat oplevert, daarvoor doen ze het natuurlijk niet?

Meer voorlichting kan geen kwaad; ik denk dat veel problematisch gedrag van kinderen te maken heeft met ongezonde voeding.

He pssst, grammetje suiker kopen?

@Torsion | 02-02-12 | 13:24 | niet ok!

De reden dat Aspartaam e.d. overal in gestopt wordt tegenwoordig is omdat wij van kinds af aan zoveel zoetigheid eten dat onze smaak niet meer anders gewend is. Hetzelfde geldt overigens voor zout.
Waar deze onderzoekers dan ook voor pleiten is niet, zoals jij aanneemt, om suiker te vervangen voor kunstmatige zoetstoffen, maar om producten minder zoet te maken. Door constant zoet te eten, proef je zoet steeds minder goed, waardoor er steeds meer suiker nodig is om zoet nog waar te nemen. Ik kan je de statistieken voor diabetes mellitus type 2 en kanker wel geven? De afgelopen 20 jaar bijna een verdrievoudiging is prevalentie, en stijgende.

PVV modus aan: Allemaal leugens van de linkse geitenwollen sokken Vega terroristenkerk.

Dat het zo is, prima. Dat het anders zou moeten zijn NEE! Als ik lekker wil roken, drinken, suiker eten laat me! Die prijsverhoging zou kant nog wal raken. "Want we willen dat mensen.." Ga eens deaud.

Ook fruit en groentes bevatten grote hoeveelheden sucrose en de meeste mensen krijgen op die manier ook het overgrote deel van de sucroses binnen. Vlees en patat bevatten weinig sucrose, die zijn dus zeer gezond?

Al dit soort door apothekers en hun drugsleveranciers gesubsidieerde onderzoeken zijn flauwekul, immers de woeker winst brengende anti-biotica's zijn de werkelijke grote boosdoeners.

Anti-biotica's vernietigen de noodzakelijke darmflora waardoor de darmwand bijna alleen nog maar gemakkelijk te verwerken brandstoffen (suikers) uit de langskomende voedselbrij kan halen.

Van te veel water drinken ga je ook dood....

Je hebt suiker nodig, al is het maar in de vorm van honing of rietsuiker, zonder kan je niet, je hersenen(mn de neuronen) hebben het gewoon nodig. Je hersenen zijn ook in staat om, wanneer de smaak van voeding onherkenbaar gezoet is, te herkennen of er zoetstof of suiker gebruikt is.
Dat werkt direct, op dat moment krijgt het 'beloningsdeel' in je hersenen een puls; gevolg is dat a) harder kunt presteren want je hersenen geeft aan er is zat te verbanden (dit is getest met sporters) en b) de trek/behoefte om te eten zal afnemen.
Met zoetstof werkt dit dus niet; geen beloning en je houdt trek. Ik denk dan ook eerder dan het juist de zoetstoffen zijn in ons voedsel (naast het gebruik van geraffineerde suikers) die ervoor zorgt dat mensen te dik zijn, ze blijven immers trek houden en dooreten.

Darwin gewoon zijn werk laten doen:
Wie zich graag deaud wil vreten / zuipen ?: Who Cares!

Zolang er nog gewoon Fluor (home.planet.nl... met een "Ik kies bewust" logo ook nog (!!!!!!!!!!)in ons spa rood zit maak ik me om die fokking suikers niet druk!

Het gaat om geraffineerde suiker. En we zullen ook eens zelf beslissen wat we willen vreten.... godverdomme.

Moet je maar eens verdiepen waarom de suiker elite de natuurlijke suiker smaakmakende vrucht (Kan niet zo snel op de naam komen) waarbij een lik van je tong zelfs een citroen zoet doet smaken, heeft buiten gehouden, en waarom de Farmaceutische industrie profiteert van alle "health makers"

Suiker is al van af het begin al bekend dat het slecht voor je is maar niemand zegt er wat van.

@Causa Sui | 02-02-12 | 14:48 | niet ok!
Correct. Light producten zorgen wel voor een stijging van insuline in het bloed omdat ons lichaam geconditioneerd is op: waarnemen zoete smaak -> stijging bloedsuiker -> insuline afgifte. Als gevolg van deze conditionering anticipeert ons lichaam nu hierop door: waarnemen zoete smaak -> insuline afgifte. Als gevolg hiervan DAALT ons bloedsuiker bij consumptie light producten. Hierdoor krijgen mensen meer trek en gaan meer consumeren. Deze anticipatie is overigens meermaals bewezen in verschillende modellen (dier/humaan).


Zie hier de ideale situatie voor de voedingsindustrie.

Kortom: van leven ga je dood.

Te veel is nooit goed.
Als je te veel boterhammen eet ga je ook dood.
Als je te veel water drinkt ga je ook dood.
Als je te veel zuurstof binnen krijgt ga je ook dood.
Wat gaan we daar aan doen? Broodtax? extra waterbelastingen? strengere regels voor je duikbrevet?

als je te veel water drinkt ga je ook dood.

Een geraffineerde overheid kan hier geraffineerd zijn voordeel uit halen.

Sepp3980 | 02-02-12 | 14:54
Het gaat dus zelfs verder, dat wist ik niet dat de smaak dat effect heeft. Las van de week nog een onderzoek met de titel 'Weak will comes from tired mental muscles', waaruit bleek dat door een lage suikerspiegel mensen zich slechter kunnen beheersen en beslissingen nemen die anders zijn dan wanneer ze wel een goede suikerspiegel namen. Zelfs rechters schijnen anders te beslissen na de lunch dan ervoor, waarbij ze ervoor meer irrationele beslissingen namen.
Dit had uiteraard ook effect op mensen die een dieet willen volgen en maakt het daardoor zo lastig, met het gevolg dat het vaak mis gaat.

En dan even over zoetstoffen die je zonder dat je het weet vaak door je strot geduwd krijgt. Zonder toegevoegde suikers staat er dan opde verpakking..geen woord over zoetstoffen ...ja heel klein onderaan. Daar krijg je ook van alles van : hersentumoren e.d. De overheid probeert met alle macht de zoetstof stevia tegen te houden ( dat wel gezond is ) Waarom...omdat unilever en co. meer verdiend aan andere zoetstoffen. www.aspartaam.nl...

Leven is ook een terminale ziekte, je gaat er namelijk van dood. Als mijn lichaam al die onderzoekjes serieus nam dan was het al vele jaren aan het ontbinden. Niets is minder waar.

je begint al met doodgaan op het moment dat je geboren wordt, misschien moeten we dat dan ook maar verbieden.

Is er nog frisdrank met suiker te koop, ik ben op zoek liever dan aspartaam is vies.
cenzeur | 02-02-12 | 13:27 |
Ja dat is er! Frisdrank zonder chemische toevoegingen:
www.oggu.com...
De cola variant is erg lekker, vind ik zelf. Smaakt een beetje naar baco...

You are FREE, to do as we tell you!

Van leven ga je dood. Het beste is dus om leven te verbieden, dat levert gewoon de minste schade voor de gezondheid op. Abortus moet worden verplicht.
Niet leven is heus beter voor de volksgezondheid. En het bespaart op jaarbasis gigantisch veel ziektekosten. De hele zorgsector kan rendabel gemaakt worden door gewoon leven te verbieden. Eigenlijk is dat de oplossing voor alles wat slecht is in de samenleving.
We moeten als diersoort gewoon uitsterven. Klaar. Afgelopen.
Ik ben voor.
www.amazon.com...

Die van den Broek is echt niet de snuggerste zeg. Hij of zij moet eens gaan opzoeken wat giftig betekent.

Gereguleerd middels wetgeving en belasting! Tuurlijk van 30 cent accijns op de suiker ga ik echt niet stoppen met suiker gebruik, en dat is ook helemaal niet de bedoeling van onze roverheid.

Zucht..

"wetenschappers", really? Is de global warming hype over ofzo? Heeft men weer een nieuwe manier nodig om geld te verdienen? Ik word zo moe van dit soort bedriegelijke onderzoekjes.

Ik las laatst dat je van 45 x achter elkaar rukken ook dood gaat...
Als je alles laat staan waar je dood van gaat of ziek van wordt dan krijg je allemaal graatmagere mensen die uiteindelijk aan ondervoeding sterven...

Ze kunnen ipv. suiker toch ook gewoon honingsuiker gebruiken? Gezond, natuurlijk, niet dikmakend, goed voor de tanden en 200 keer zoeter dan normale suiker. Snap nog steeds niet waarom fabrieken ongezond suiker en kankerverwekkend aspartaam in hun troep gooien...

-weggejorist-

Honingsuiker = Stevia

Alsof we ruimte zat hebben op deze bal, die 35 miljoen per jaar die ze willen redden zorgen alleen maar voor meer consumpie en meer vernietiging dus die 35 miljoen per jaar, vervelend, maar laat ze lekker hun gang gaan.

Leven is een SOA die onherroepelijk tot de dood leidt.

Geraffineerde suiker is toch dat spul waar helemaal geen enkele voedingsstof in zit? Het heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om door je lichaam verteerd te kunnen worden. Eet je deze niet met de suiker mee, dan onttrekt het stoffen aan je lichaam die nodig zijn voor de vertering ervan. Behalve dat het zoet is, heeft het verder niets toe te voegen. Je zou kunnen zeggen dat het in plaats van gebakken lucht, zoete lucht is.

=waar jaarlijks 35 miljoen mensen wereldwijd aan sterven.=
Tiswaar, maar wat is nou 35 miljoen op 7 miljard?
We kennen maar 2 ziektes: die van te lang leven en teveel fokken.

Jezus fucking Christus. Omdat iets in Nature staat wil niet per definitie zeggen dat het wetenschappelijk onderzoek is. Het heet niet voor niets een 'comment'. Dit is niet veel meer dan de mening van een paar auteurs aan de hand van wat wetenschappelijke informatie.

De mens bestaat een grote deel uit suikers.

Geen suiker (frisdrank) meer in kroegen. Gedoogbeleid voor snoepzaken. Geen snoep meer in openbare gelegenheden en gebouwen. Snoep paal op treinstation.
.
Zo gaan we daar mee om toch Nederland?

Stevia, aanschaffen.. dat plantje is caloriearm.. Dus nu niet meer zeiken.. mja moeten produkten wel nsel vervanvange met deze suikers!!! Maar suikerfabrieken houden dit nog maar al te graag tegen!!!!

Teveel witte suikers. Bruine suiker schijnt wel gezond te zijn.

Leven is een risicovolle bezigheid. Stop er daarom, juist daarom, subiet mee!

Stevia is een natuurlijk zoestof en kan nog het beste als vervanger worden gebruikt. Maar mensen koop alstublieft geen light producten en al helemaal niet als er Aspartaam in zit. Dit is extreem kankerverwekkend en is zo synthetisch en kunstmatig als de neten. Het is tevens de meest omstreden stof ooit die is goedgekeurd. Het is goedgekeurd vanwege de business: geld is belangrijker dan gezondheid. Muizen die Aspartaam krijgen toegediend krijgen overal tumoren. En het erge is: tegenwoordig zitten zoetstoffen ook in producten als kauwgom en frisdranken als Taksi. Dit terwijl de term Light daar niet wordt gebruikt. Maak vooral uw eigen keus, ik wil u niks opleggen, maar ik ken ook mensen die wetenschappelijk onderzoek doen naar dit goedje en het is nog vele malen schadelijker dan suiker..

Van leven ga je deaud, ook maar beperkingen op aanbrengen dan?
Straks zitten we super-gezond en dood-ongelukkig in onze Big Brother gevangenissen.. (oh nee, daar heb je dan weer happy pills voor..)

Heeft iemand al gezegd dat leven ook gevaarlijk is? Ik dacht, ik gooi het er even in.

In Amerika vreten ze pas snoep.

Ja beter toch dat lekker veel mensen eerder dood gaan dankzij een suikervol dieet. 'T zou wa zijn als iedereen 100 werd, dan mogen we straks allemaal tot ons tachtigste werken om de AOW te betalen.

Geef de voeding maar de schuld. Het is de laksheid en domheid van mensen die obesitas veroorzaakt.

Voortaan alleen nog maar droge kool verkopen.

wat een gelul! Moslims houden ieder jaar een suikerfeest waar ze zich ziek vreten aan suikertroep, en ipv dat ze doodgaan, komen er juist steeds meer moslims bij, dus flikker op met dat wceend onderzoek.
En mocht je willen weten waarom je lichaam oud wordt en je uiteindelijk doodgaat, dan is het antwoord de zuurstof die je inademt want dat staat aan de basis van het verouderingsproces, dus stop met ademen want ook daar ga je dood van!

Waarom moet ik meebetalen aan het gebrek aan zelfbeheersing door hebberige veelvraten?

Persoonlijk denk ik dat de kleurstoffen, conserveermiddelen en andere onnodige toevoegingen(E-nummers) schadelijker zijn dan een beetje suiker. Rietsuiker, smaakt exact hetzelfde, is niet gebleekt en dus minder slecht.Aanbevolen lectuur: "Wat zit er in uw eten?" auteur Courinne Gouget.Opdat u weet wat u in de maag wordt gesplitst...
Hoe komt het b.v. dat gewone aardappels geen uitlopers hebben, ook al liggen ze lang in het keukenkastje? En waarom krijgen aardappels uit de natuurvoedingswinkels wl uitlopers? Ik weet het antwoord, u ook?
Wist u dat gewone kaas wordt gemaakt met stremsel van kalvermaag?
Eet smakelijk :(
-
Als de natuur/reformwinkels wl etenswaren kunnen leveren waar geen troep in zit, waarom kunnen de "gewone" supermarkten en winkels dat dan niet? Moet toch niet zo moeilijk zijn?

Mooi voor de ACTA, allemaal schijn gelul, ze willen gewoon meer centjes zien.

Ik gebruik graag suiker, maar wel goede kwaliteit en met mate. Die gore "fris"dranken lust ik niet, en zou ik m'n kinderen ook niet geven. Dat is net stroop.
Overheidsbemoeienis en regeltjes gaat me weer veel te ver. Zieke bemoeizucht.

Klopt, maar suiker zit ook bijna overal in, bijvoorbeeld ook in melk en stokbrood en veel meer etenswaren waar je het niet in verwacht. Laten ze daar eerst eens mee stoppen.

Amerikanen zijn te vet.
Jammer voor hen, maar dat komt omdat ze veel eten. Te veel vreten.
Low carb is daar het toverwoord tegen vervetting: geen koolhydraten zoals suiker en zetmeel eten. Hierdoor wordt de stofwisseling uit balans gebracht, zodat ze inderdaad meer vet kunnen slempen en daardoor dan niet supervet maar enkel moddervet worden.
Triest dat een zogenaamde wetenschapper zoiets niet begrijpt.
Natuurlijk, de gemiddelde frisdrankconsumptie ligt daar op 1.5 liter per dag, dus dat is 150 gram suiker, ofwel 600 kilocalorien. Wordt je vet van, kunt dan beter de light versie drinken.
.
Een lekker light slaatje lusten ze daar ook wel, met gegrilde kip of met spare ribs, maar zonder broodje natuurlijk. 300 g spare ribs met 30 % vet en 1 derde bot is pakweg 650 kcal, nog even 100 g dressing met 30 % vet en snufje suiker is nog eens 300 kcal. Alweer 950 kcal totaal, dan moet je vooral dat broodje van 150 kcal laten staan....
.
smakelijk verder, zoals je ziet moet je alleen niet teveel eten en vet zoveel mogelijk zien te vermijden. Suiker is niets mis mee, maar je moet ook daarvan niet teveel eten: dus geen 150 gram per dag via frisdrank innemen!

Snelle Gerrit | 02-02-12 | 21:19
Ik word een beetje misselijk..alleen al het lezen van zoveel vreten.

Tonny35 | 02-02-12 | 20:07 | niet ok!
.
Rietsuiker gezonder dan witte suiker? Grote onzin!
Rietsuiker is alleen heel beroerd gekristalliseerd, waardoor er heel veel viezigheid aan de kristallen blijft hangen. Lekker fris...
Witte suiker is helemaal niet gebleekt. Met kalk worden eiwitten weggevangen, die later zouden kunnen verkleuren. Verder wordt de suiker heel goed uitgewassen om alle rommel te verwijderen en een zuiver product over te houden.
.
mijn aldi aardappelen lopen gewoon binnen twee weken uit hoor....

er bestaan geen giftige stoffen alleen giftige concentraties...

wie kent ze niet ? Die jongetjes die hele trayen redbull troep bij de supermarkt halen....

Mensen die suiker eten : hogere premie betalen !

lucht net zo dodelijk als wetenschappers...

Mijn ervaring is nou juist dat er steeds minder suiker in producten zit, maar een (goedkopere) bende van smerige zoetstoffen, aspartaan, cyclamaat, er is niet aan te ontkomen. Ik geloof niet dat je er ziek van wordt, ik proef het gewoon altijd en vind het vies. Ik ben niet te dik. Ik heb liever suiker.

Er zit ook in veel producten te veel zout.
Houden we alleen nog bitter over.

Codex alimentarius word steeds verder geimplementeerd. Jullie allemaal nog veel succes met discussieren. Ik vermoed al een hele tijd waar dit naartoe gaat. Wanneer gaan jullie alarmbellen rinkelen?

Gaan we allemaal weer stoppen met teveel suikers consumeren. En daarna weer klagen dat de pensioengerechtigde leeftijd weer wordt verhoogd.

Even voor de goede orde: in een glas sinaasappelsap zit nagenoeg evenveel suiker als in een glas cola. Zie bv:
www.calorielijst.nl... (vitafit, 9 gram suiker/100ml)
www.calorielijst.nl... (appelsap, 11 gram suiker/100ml)
Coca Cola: 10gram/100ml.
.
Waarmee we dus gelijk kunnen ophouden te lullen over frisdranken, dan moet je het uitbreiden naar alle suikerhoudende dranken.

Overigens is er geen bewijs dat aspartaam kankerverwekkend is. Er zijn meerdere onderzoeken naar geweest, zowel onderzoeken die beweren van wel als onderzoeken die beweren van niet, maar er is nog nooit daadwerkelijk bewijs geleverd dat aspartaam kanker veroorzaakt.
.
Wel is aspartaam gewoon ronduit smerig.

@zik | 03-02-12 | 01:32

Inderdaad, fruitsap zit ook vol met suiker, daar moet je ook niet teveel van nemen. Je kunt beter het fruit zelf opeten. Er zit trouwens wel verschil in het soort fruit. Druivensap is rijker aan glucose, en appelsap heeft meer fructose. Het is juist de fructose die het meest schadelijk is volgens deze onderzoeker. Kristalsuiker heeft 50/50, net als honing, dat net zo slecht is als suiker.

"...en belastingen"
Waarom verbaast dat me niet?

Je gaat trouwens ook hartstikke dood als je te veel water drinkt, dan spoelt al het zout uit je lichaam en zo en dan ben je dood. Meer belasting!

Snelle Gerrit (2/2 21.25) Aldi is een Duits concern naar mijn beste weten, Duitsers zijn veel kritischer op wat er met voeding gebeurt. Misschien zijn uw aardappelen wel biologisch geteeld;Aldi heeft aardig wat biologische producten.Afgezien daarvan zijn biologische aardappels n.m.m. vl lekkerder dan "gewone" ("gejaagd", bespoten en met kunstmest geteeld)

Het bleken van suiker om er mooi wit uit te laten zien heb ik lang geleden(tientallen jaren) gehoord, hetzelfde zou met meel voor witbrood gedaan worden. Misschien is er intussen e.e.a. veranderd.
Al met al kies ik er voor om zoveel mogelijk biologisch te eten, dan maar geen popconcerten en bioscoopjes, dan heb je het er z uit.

de aspartaam industrie maakt weer overuren. allemaal aan de zoetjes jongens, want suiker is zeau slecht, knowledge is power.

Ik ben ervoor om een suikerfeest als vrije dag in te voeren, dan schrappen we de 2e pinksterdag gewoon.

Suiker Tax!

verdriedubbeld? dus 6x zoveel?

Er zijn andere planten die betere eigenschappen hebben en ook de zoete smaak geven (vb Stevia), maar die worden angstvallig geweerd door de suikermaffia. En ja, suiker zit ook in tandpasta!

Frisdrank kan je zelf met siroop en bv Spa rood maken/doseren. Heb ik geen fabrikant voor nodig die bepaalt wat ik lekker vind en bij kritiek zich verweerd met omdat de klant dat wil.

Neughen is even slecht, zo niet slechter voor de volksgezondheid als roken, alcohol en suiker. Het veroorzaakt gonorroe, syfilis, herpes, harde en zachte sjanker en het kan kanker aan baarmoederhals bij vrouwen, eikelkanker en prostaatkanker bij mannen veroorzaken met vaak dodelijke afloop.
Blaster vindt dan ook dat er vrijwillige accijns op neughen moet worden geheven en stelt zijn bankrekening beschikbaar om deze vrijwillige accijns op te storten. Tien euro voor een vrijwillige beurt en 25 euro voor een professionele beurt. Redelijke bedragen, als je het gevaar beziet.
Blaster zal de ontvangen bedragen onder aftrek van kosten overmaken aan het Nederlandse Neugh Fonds om bij te dragen in onderzoek naar bescherming tegen deze dodelijke ziektes. Bij onvoldoende deelname gaat Blaster aan de Tweede Kamer vragen een wetsvoorstel in te dienen om deze accijns verplicht te maken. Alles wat in NL al enigszins lijkt op 'plezier hebben' is al met accijns belast, dus waarom neughen dan niet? Pak uw kans en geef een vrijwillige accijns aan Blaster, voordat u straks gedwongen wordt!

Z is het, meesterinch (13.09) en dan ben je gezonder n goedkoper uit ook nog!

Reacties op dit artikel zijn gesloten