*


Camping Powned


#CamPow

Camping PowNed, dinsdag 21:50, NPO3.

Op dinsdag 7 oktober is het zover: de prèmiere van het langverwachte tweede seizoen van Camping Powned een zesdelige reality-serie over Nederlandse gezinnen die het er even lekker van proberen te nemen op de Franse camping.

Meer details volgen spoedig. Hieronder kunt u nagenieten van de shiners die vorig jaar de camping bevolkten.

Maak kennis met onze gasten

SHARBELREANAkl.jpg
Reana (32) en Charbel (43)
Reana en Charbel zijn net een jaar bij elkaar en wonen met vier kinderen uit Reanas eerdere relatie in Spijkenisse. Charbel solliciteert zich wild maar tot nog toe zonder succes. Het stel heeft jarenlang meer uitgegeven dan er binnenkwam en zo een schuld van 50.000 euro opgebouwd. Ze zitten nu in de schuldsanering en moeten leven van 90 euro per week.


MARTIJNRASHAkl.jpg
Martijn (38) en Rasha (36)
Martijn en Rasha wonen in een riant vrijstaand huis in Almere samen met hun zoons Matthys-Ferdinand en Floris-Tobias. Hun drie bedrijven zijn allen vorig jaar failliet gegaan waardoor hun inkomen plots kelderde, van 10.000 euro naar 0 euro in de maand. Immers: ondernemers kunnen niet terugvallen op WW of bijstand. Martijn is boos, verontwaardigd en teleurgesteld: “Als je gaat ondernemen in NL, doe je afstand van al je mensenrechten”, zegt Martijn.


ROYNALYNEkl.jpg
Roy (26) en Nalyne (20)
Roy is, naar eigen zeggen, een voormalig crimineel op het rechte pad. Hij heeft twee zoons uit een eerdere relatie, Jaivy en Ryan, en is samen met zijn vriendin Nalyne de trotse vader van dochter Dali. Een tweede dochtertje is onderweg. De familie woont sinds kort in een rijtjeswoning in Hoofddorp en het is er een drukke boel: kinderen, een hond, twee jonge katjes en een terrarium met vier wurgslangen. Roy heeft geen werk en ontvangt een Wajong uitkering. Nalyne werkt parttime in een winkel.


MARJONMARVESkl.jpg
Marjon (39) en Marves (14)
Marjon woont samen met haar zoon Marves in Amsterdam. Marjon slaapt op een matras in de woonkamer, zodat haar zoon een eigen kamer kan hebben. Moeder en zoon hebben een sterke band. Marves zit op vmbo en heeft een folderwijk. Marjon staat positief in het leven, ondanks vele traumatische ervaringen. Ze is een startende ondernemer die met haar levensverhaal een inspiratie wil zijn voor anderen, maar haar in motivatiespeeches gespecialiseerde bedrijf wil nog niet echt van de grond komen.


MARGREETDIRKkl.jpg
Margreet en Dirk
Margreet (42) en Dirk (53) en hun zoon Damian (9) ogen als een gelukkig gezin uit Hoogeveen, maar geldnood heeft hen de criminaliteit in gedreven. De financiële sores begonnen toen Dirk zijn baan verloor. Hij kon de hypotheek niet meer betalen en hun huis werd door de bank verkocht, het echtpaar achterlatend met tonnen schuld. Om het huishoudboekje weer op orde te krijgen heeft Dirk zich tot de misdaad gewend, maar daarmee heeft hij het gezin nog dieper in de problemen geholpen.


RENESONJAkl.jpg
Sonja en René
Sonja (42) woont met haar zoon Brian (17) en haar vriend René (39) in Drachten. Beiden hebben ze geen baan, alhoewel René werkt met behoud van uitkering bij de plantsoenendienst werkt. Ook Sonja en René zitten in de schuldsanering en krijgen per week 65 euro uitgekeerd. De deurwaarders komen echter nog steeds op bezoek. "Daar kunnen we niets aan doen, want we zitten bij de kredietbank", zegt René. "Het interesseert me ook niet meer heel veel."