*


PowNews


#PowNews

Elke werkdag om 22:45 op Ned3

PowNews, iedere werkdag op NPO 3

PowNews: Nieuwsuur, maar dan in een kwartier. Volledig toegesneden op de NPO3 doelgroep, want die hebben totaal andere interesses dan Carel Kuyl. In dit dagelijks live-programma krijgt de kijker het nieuws zoals hij of zij dit gewend is van GeenStijl, maar dan wel in een traditionele nieuwssetting. Dus studio, desk, anchor, camera en autocue. Niets meer, niets minder. Uiteraard praat de anchor met de bekende toon over het nieuws en weet hij zich gesteund door een team van verslaggevers in het land en een meer dan ervaren bureauredactie.

Het wordt een programma dat zowel qua toon als onderwerpkeuze tot op heden ontbreekt in het bestel. Het is ook het programma waar wij het dichtst bij onszelf blijven. PowNed komt immers voort uit GeenStijl en GeenStijl heeft bewezen als geen ander een doelgroep aan te spreken die door de traditionele media allang niet meer wordt bereikt. Simpelweg door het nieuws anders op te dienen en sterk af te wijken van de traditionele nieuwsagenda. Want het ‘gewone’ nieuws hebben zij de gehele dag al tot zich genomen via internet en hun mobiele telefoon. PowNews is het stokpaardje van PowNed en tevens hoofdreden om toe te treden tot het bestel.

Aandachtsgebieden: nieuws, sport, internet, media, economie en entertainment.

Wat betreft nieuws zal de nadruk liggen op binnenlandse actualiteiten. Geen AWBZ-premie, of WAO-discussie, maar nieuws dat de netwerkgeneratie echt boeit. Ook het internet neemt een prominente plaats in bij PowNews. Wij kennen de weg, dus iedere dag aandacht voor het gekste, het nieuwste, het raarste, het grappigste dan wel het schokkendste nieuws van het wereldwijde web.

De politiek en de media kunnen eveneens op een meer dan warme belangstelling rekenen van PowNews. Het is iets waar we in thuis zijn, waar iedereen een mening over heeft en waarvoor de doelgroep ook een heel duidelijke interesse in heeft. Entertainment tenslotte maakt de cirkel rond. Een beavershot van Britney, maar ook Yolanthe en Wesley komen bij ons voorbij. Het Nieuws Uur mag er misschien haar neus voor ophalen, de netwerkgeneratie vreet het. Waarom zou je hen dat onthouden.

Toonzetting: rauw, provocerend, dwars, intelligent en ongecensureerd.

PowNews moet emotie oproepen. Je loopt ermee weg, of je haalt je neus ervoor op. Een middenweg bestaat niet. PowNews is niet politiek correct en zal minimaal eens per week stof moeten doen opwaaien. PowNews is er vijf dagen per week (Champions League-avonden uitgezonderd) en wil de ochtend erop het gesprek bij de koffie-automaat bepalen. PowNews legt de lat bewust hoog, maar wij hebben tot op heden als enige bewezen een gevoelige snaar te kunnen raken bij de netwerkgeneratie. PowNews is onvoorspelbaar en dus gevaarlijk voor iedereen.

Mocht je nou toch echt niet in staat zijn om dit grandioze spektakel live mee te maken, dan kan je het hier nog eens op je gemak terugkijken.