010 mag ook oude benzineauto's weren 

06 juni 2018 - 12:35

In de strijd tegen het kwaad dat milieuvervuiling heet mag de gemeente Rotterdam 'gewoon' oude benzineauto's (van voor 1992) weren in de binnenstad, dat heeft de Raad van State zojuist bepaald.

Het idee om zowel diesel- als benzineauto's in de Havenstad te weren stamt uit 2015. De milieuzone die toen werd ingesteld geldt voor een groot aantal straten in het centrum en het noorden, daarbinnen mogen geen dieselauto's van vóór 2001 rijden evenals benzineauto's van vóór juli 1992.

Autobezitters waren echter vanzelfsprekend WOEST en het was ook tegen de zin in van verschillende partijen. Zij stapten naar de rechter en kregen gedeeltelijk gelijk: de rechtbank vond dat de gevolgen voor de kleine groep bezitters van benzineauto's niet in verhouding stonden met het doel dat de gemeente wil bereiken: schonere lucht.

Nu was het de gemeente die in hoger beroep ging en die dus van de Raad van State ook gelijk heeft gekregen. Ook wanneer u de trotse eigenaar bent van een oldtimer die op benzine rijdt, mag u niet in de milieuzone komen. Wij zien kansen voor bepaalde colleges in andere steden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie