010: 'Uitkering ouders straattuig korten'

010: 'Uitkering ouders straattuig korten' 

28 januari 2013 - 09:59
In Rotterdam zijn zaterdag acht straatschoffies opgepakt omdat zij de buurt waarin zij wonen terroriseren. De ouders van het pubertuig moeten zich op het politiebureau melden voor een 'indringend gesprek'. Wie niet komt opdagen, moet vrezen voor een korting op zijn of haar uitkering.
Dat stelt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb tegen het Algemeen Dagblad: "Waar zijn de ouders? Waarom grijpen zij niet in?" Aboutaleb bracht zaterdag een bezoek aan IJsselmonde, de wijk die al langer wordt geterroriseerd door het straattuig. De bontkraagjes intimideren, bedreigen en bespugen buurtbewoners. Uit een inventarisatie is gebleken ouders van enkele schoffies maandelijks gefinancierd worden vanuit de bijstand. Als de ouders niet bereid zijn in gesprek te gaan met de gemeente om zo hun zoon op het rechte pad te houden, kunnen ze fluiten naar een percentage van hun staatssubsidie, aldus Aboutaleb.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie