020 lanceert steunpunt Holocaust-lessen voor leraren

020 lanceert steunpunt Holocaust-lessen voor leraren 

17 februari 2023 - 10:09

Zo ver zijn we dus afgezakt in dit landje. De jeugd van tegenwoordig weet niet wat de Holocaust is of ontkennen dat die heeft plaatsgevonden, en daarom gaat gemeente Amsterdam samen met de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) een steunpunt opzetten voor scholen.

Laatst nog meldde Claims Conference na onderzoek dat bijna een kwart (23 procent) van de Nederlanders geboren vanaf 1980 denkt dat de Holocaust een mythe is of overdreven. Werk aan de winkel dus voor docenten, maar hoe doe je dat als 'bepaalde groepen leerlingen' de boel ontkennen of andere vormen van antisemitisme uiten?

Vandaar dat de gemeente Amsterdam en de NCAB leraren een handje gaan helpen met een steunpunt. Zij kunnen daar terecht met vragen over Holocausteducatie en antisemitisme. Het steunpunt kan onder meer verwijzen naar verschillende lesmethodes maar ook pedagogische ondersteuning aanbieden om het bespreken van de Holocaust eenvoudiger te maken. De NCAB en de gemeente Amsterdam gaan praten met het Amsterdamse onderwijsveld en experts over de invulling van het steunpunt.

Eddo Verdoner, de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding, is blij dat Amsterdam hierin de voortrekkersrol neemt en legt nog even uit waarom dit belangrijk is: "Holocausteducatie is een cruciaal onderdeel in de strijd tegen antisemitisme, discriminatie en uitsluiting. Deze donkere periode van onze geschiedenis mag aan geen enkele leerling voorbijgaan. Het is daarom van belang te bezien hoe we hulp aan docenten, die dat vragen, zo laagdrempelig mogelijk kunnen organiseren."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml