020-Noord boos om schijtkinderen
Binnenland

020-Noord boos om schijtkinderen.

Amsterdamse ouders klagen steen en been: door verouderde speeltoestellen op het Aldebaranplein in Tuindorp Oostzaan lopen hun kinderen niet alleen in gevaar, maar hun kroost komt ook in bescheten toestand thuis.

"Wij zijn het oude scheepsdorpje, want vlakbij het NDSM-terrein. Maar dit speeltuintje is letterlijk een gezonken schip", zegt een van de speeltoestelhaters tegen AT5. "Het vergaat gewoon helemaal. Planken laten los en mijn man heeft er spijker uit gehaald, omdat mijn zoon met zijn voet aan een spijker vastzat." 

Daarnaast wordt de speeltuin geterroriseerd door schijtbeesten. Honden en katten kakken er vaak in het zand. "Het kan gewoon echt niet. Kinderen komen thuis, helemaal onder de stront", is de boodschap van een andere buurtbewoner.

Uit de laatste inspectie bleek dat niet alle speeltoestellen aan de eisen voldoen. Het stadsdeel tast in de buidel voor de reparaties. De Amsterdammers willen graag nieuwe speeltoestellen en een omheining, maar daar heeft het stadsdeel geen geld voor. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →