Horeca 020: 'QR-polsbandje? Mwah... Vinden wij geen toegevoegde waarde'

Horeca 020: 'QR-polsbandje? Mwah... Vinden wij geen toegevoegde waarde' 

08 oktober 2021 - 11:15

Het was een prachtige uitvinding: polsbandjes uitdelen aan iedereen die in bezit is van een QR-code met de juiste vaccinatiestatus, omdat er toch geen weg terug meer is want iedereen moet zich toch wel laten controlen en dat hoeft zo maar één keer gedaan te worden in plaats van elke keer opnieuw.

Super handig en de feedback in de diverse steden van ons land was dan ook positief. Behalve in Amsterdam dan, daar denken ze het weer beter te weten:

"Amsterdam gaat geen gebruik maken van coronapolsbandjes voor toegang tot een restaurant, café, theater of bioscoop. De gemeente heeft dat besloten omdat de meeste horecaondernemers in de stad "geen toegevoegde waarde" zien in zulke polsbandjes, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Horecagasten moeten nog wel steeds een QR-code laten zien als ze naar binnen willen."

Volgens de Amsterdamse horecaondernemers gaat het controleren van de QR-code aan de deur tot nu toe "best goed" en is er geen winst te behalen met een vaccinatiestatus-polsbandje: "Het stroomt redelijk goed door en veel gasten zijn goed voorbereid", aldus een woordvoerder van de Amsterdamse afdeling van de horecabrancheorganisatie KHN. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml