Politie 020 zoekt chef met 'andere culturele achtergrond'
Binnenland

Politie 020 zoekt chef met 'andere culturele achtergrond'.

De Amsterdamse politie heeft een vacaturetekst voor een agent op de Wallen aangepast na kritiek. Ze zochten iemand met 'een andere culturele achtergrond'. 

"Om te zorgen dat de samenstelling van de teamchefs daadwerkelijk diverser wordt, wordt een kandidaat geselecteerd met een andere culturele achtergrond", luidde de volledige omschrijving. 

Volgens de Amsterdamse politie en politiebond NPB worden daarmee autochtonen onterecht uitgesloten en is het ook slecht voor de agenten die daadwerkelijk een andere achtergrond hebben, omdat hun collega's anders het gevoel krijgen dat ze zijn aangenomen vanwege hun achtergrond en niet op basis van hun kwaliteiten, meldt het AD

De politie Amsterdam erkent de fout, maar wil doorgaan met hun diversiteitsbeleid: "Juist in een stad die is gebouwd op 180 verschillende nationaliteiten is het onze taak aansluiting te houden bij wat er speelt in onze samenleving. Dit gaat niet vanzelf. Er wordt een grotere inspanning van ons gevraagd om nieuwe collega’s te werven met verschillende achtergronden", laat een woordvoerder weten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →