10 doden München, onder wie dader
Buitenland

10 doden München, onder wie dader.

Bij de schietpartij in een winkelcentrum in München zijn gisteravond minstens tien doden en tenminste 21 gewonden gevallen. De schutter, een achttienjarige Iraans-Duitse man uit München, heeft zelfmoord gepleegd.

Onder de tien doden zijn enkele jongeren en onder de gewonden bevinden zich kinderen. Drie gewonden verkeren in kritieke toestand, schrijft de Volkskrant. Verder heeft de politie nog niets over de identiteit van de slachtoffers bekendgemaakt.

In tegenstelling tot eerdere ooggetuigenverslagen, blijkt er één schutter achter de aanslag te zitten. Nadat twee mannen na de schietpartij in een auto vluchtten begon de politie een klopjacht, maar de heren bleken niets met het bloedbad te maken te hebben. De dader was een inwoner van München met de Iraanse en Duitse nationaliteit. Volgens de politie is zijn motief 'totaal onduidelijk'.

Tweede aanslag

Het is een tragische week voor Duitsland. Maandag viel een zeventienjarige asielzoeker uit Afghanistan mensen in een trein bij Würzburg aan met een bijl en een mes. Vier passagiers raakten zwaargewond, één daarvan verkeert nog in levensgevaar. Amaq News Agency, het persbureau van Islamitische Staat (IS), verspreidde dinsdag een video waarin de jongen met een mes zwaait en waarschuwt voor meer aanslagen.

De terreurgekken van IS hebben de aanslag in München niet geclaimd, maar bejubelden via hun propagandakanalen het feit dat "ongelovigen pijn is gedaan".

Alle artikelen geladen. Overzicht →