11 september

11 september 

11 september 2020 - 13:59

Iedereen weet waar ‘ie was op 11 september 2001. Ik zat in een kantoorpand van de ING, op Schiphol-Oost. Te internetten, want internet was hot en happening en er waren jongens van Boston Consulting Group aangetrokken om intelligent te doen. Er kwam weinig internet aan te pas in die dagen, het was vooral flow charts maken. Superstom.

Opeens rende iemand over de gang naar de kamer van de directeur. Daar stond een tv, die onmiddellijk aan moest. Door de consternatie die ontstond, liep iedereen die kant op. Met z’n vijftienen keken we vol ongeloof naar het scherm, waar een vliegtuig zich in een toren van het WTC had geboord. Even later zagen we live het tweede toestel zich in de tweede toren boren. Een Delfterik, zo’n slimme jongen, zei achter me: “Die torens zijn zo gebouwd dat ze niet instorten, ook al vliegt er een vliegtuig tegenaan.”

Hij was nog niet uitgesproken of de eerste toren donderde naar beneden.
De rest is geschiedenis.

Een jaar later werkte ik voor Kluwer Academic Publishers, we hadden een kantoor op loopafstand van het WTC. De medewerkers hadden de aanval live zien gebeuren en aangezien Amerika geen Nederland is, liepen ze nog steeds rond met trauma’s. Zelfs in die tijd, wilde je echt geen werkende Amerikaan zijn. Het merendeel had geen arbeidsovereenkomst, laat staan dat ze miepten over vakantiedagen, gratis koffie of een bureaustoel thuis. Counselling was niet aan de orde. Wie zei dat Amerika het beloofde land of the free is? Hun armoe doet niet onder voor een ontwikkelingsland.

Een paar jaar later liep ik met mijn moeder op Ground Zero. De woestenij was nog steeds indrukwekkend. De leegte te midden van de andere panden, onwaarschijnlijk. Waarop mijn moeder de woorden sprak: “Je denkt toch niet dat een paar berggeiten deze precisie-aanval voor elkaar kunnen krijgen?”

Tot op dat moment, op die plek, had ik daar geen twijfel over. Geen enkele. Maar daar, ter plekke? Een stel aanhangers van een achterlijk geloof, een geloof dat sinds de uitvinding van de rekenkunst niets gepresteerd heeft behalve vrouwenonderdrukking, kindermishandeling, terrorisme en haat jegens het Westen, zou zo capabel zijn om zó gericht twee torens met mensenlevens erin te verwoesten? Nee. Zoveel credits kun je de islam niet geven. Moslims zijn dom – ow God dat mag je niet zeggen van D66-rechters – veel moslims, vooral degenen die naar het Westen zijn gemigreerd zijn dom en zitten vol haat. Geen twijfel dat een paar islamitische berggeiten die vliegtuigen het WTC in hebben gevlogen. Maar zonder hulp? Te veel eer.

Het blijkt ook uit de vervolgaanslagen waar moslims Europa sinds 2001 op getrakteerd hebben. Met (vracht)wagens op mensen inrijden, messen trekken en hier en daar een bom. Het is pure haat, puur evil. Er zit niets intelligents in. Waar ook meteen het gevaar van de islam in schuilt: het geweld zit in het hoofd, in de handen. Niet voor niets beroven “jongeren” vooral onweerbare ouderen, mishandelen ze vooral meisjes en weten ze dat ze niet de eigen soort moeten pakken maar de doorsnee Hollander. Een Mocro slaat wel terug. Nog steeds, na decennia theedrinken, begrip tonen en cultuur vergoeilijken, worden gewelddadige jongeren niet aangepakt op een manier die ze begrijpen en hebben politie en politiek geen antwoord.

Auto’s in de fik steken?! Beroven en moorden? Afkomst is geen excuus, geloof is geen excuus, en cultuur is al helemaal geen excuus. Het zijn islamitische honden, die als voetsoldaten ingezet worden om aanslagen als Charlie Hebdo, Bataclan, Zaventem en alle anderen te veroorzaken. En zolang politie, politiek én media zich laten gijzelen door “jongeren”, die precies genoeg hersencellen hebben om uit handen van de politie te blijven en te weinig om niet als voetsoldaat ingezet te worden, is het wachten op de volgende 9/11.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.