'1115 staatsontvoeringen, maar NL geen koploper van Europa'

'1115 staatsontvoeringen, maar NL geen koploper van Europa' 

01 april 2022 - 10:48

Nou, dat scheelt weer een slok op een borrel. 1.115 kids die uit huis zijn geplaatst dankzij fouten bij de overheid maar in ons landje is het lang zo slecht nog niet: Met een gemiddelde van 8,8 op 1.000 kinderen die niet thuis wonen hangt Nederland keurig in de middenmoot.

Het idee dat in Nederland veel meer kinderen bij hun ouders worden weggehaald dan in andere landen, is hardnekkig, maar klopt dus van geen kant. Sterker nog: worden ook Oost-Europese landen meegerekend, dan zit Nederland zelfs onder (!) het gemiddelde, meldt Trouw.

Een blik op de ranglijst laat zien dat het bijvoorbeeld bij koploper Finland veel erger is: (11,41 kids per 1.000), en in Italië (u zou zeggen, daar hebben ze wel ervaring met ontvoeringen) juist weer veel minder (2,4 kids per 1.000).

Er ontbreken in Nederland ook veel data over uithuisplaatsingen. Minister Franc Weerwind  (Rechtsbescherming) zegt te kijken hoe de registratie beter kan. Juist ja. Zorg er nou maar gewoon voor dat die kinderen bij hun ouders terugkeren... Overigens een eerste stap in de goede richting: gedupeerde ouders kunnen een gratis advocaat krijgen van de overheid: hoera!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml