12 gewonden bij aanslag in Ansbach
Buitenland

12 gewonden bij aanslag in Ansbach.

Bij een zelfmoordaanslag bij een festival in het Duitse Ansbach vielen gisteravond twaalf gewonden. Alleen de dader zelf, een 27-jarige Syrische vluchteling, kwam om het leven.

Van de gewonden raakten drie zwaargewond, maar volgens de hulpdiensten verkeert niemand in levensgevaar.

De politie vertelde dat de man een rugzak droeg met daarin explosieven en scherpe metalen objecten, wat erop lijkt te wijzen dat hij zoveel mogelijk slachtoffers wilde maken. Gelukkig kwam hij het festivalterrein, met zo'n 2.500 festivalgangers, niet op omdat hij geen kaartje had. De bom ontplofte rond 22:15 uur vlakbij de ingang.

Nóg een lone wolf?

De Syriër kwam twee jaar geleden naar Duitsland, schrijft de Süddeutsche Zeitung. Een jaar geleden werd zijn asielaanvraag afgewezen, maar hij hoefde (nog) niet terug te keren naar zijn geboorteland vanwege de oorlog. Hij zou al twee zelfmoordpogingen hebben gedaan en daarvoor in behandeling zijn geweest.

Officier van Justitie Michael Berger zei gisteren dat het motief nog niet duidelijk was. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, zei vanochtend dat hij er persoonlijk van uitgaat dat het om een islamitische terreuractie gaat.

Na de aanval op treinreizigers met een bijl en de schietpartij in München is de zelfmoordaanslag in Ansbach de derde aanslag in Duitsland in korte tijd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten