120 verdachten in Turks sekstape-schandaal
Buitenland

120 verdachten in Turks sekstape-schandaal.

Justitie in Turkije heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen 120 personen vanwege een gelekte sekstape waarin een prominent politicus figureert. Inmiddels zitten in deze zaak al 36 verdachten vast, onder wie vooral politieagenten. Van de gezochte personen werden er al 31 opgepakt in verband met andere zaken. 

In de tape doet Deniz Baykal, voormalig chef van de Republikeinse Volkspartij (CHP) en huidig afgevaardigde voor Antalya, het met zijn partijgenoot Nesrin Baytok, schrijft nieuwssite Hürriyet. Nadat de sekstape naar buiten kwam trad Baykal af in 2010.

De politicus beweerde slachtoffer te zijn van een overheidscomplot. "Zulke intieme beelden kunnen niet worden opgenomen en zo'n samenzwering kan niet worden gerealiseerd zonder medeweten van de regering", zei hij.  

Baykal verwees ook nog naar Fethullah Gülen, de aartsvijand van president Recep Erdogan en officieel hoofdverdachte in de recente coup. Van Gülen had hij "berichten van verdriet en steun ontvangen". De Turk zei te geloven dat die boodschappen "oprecht" waren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →