Terug
12/10 Redt Remkes Rutte IV?

12/10 Redt Remkes Rutte IV? 

12 oktober 2022 - 14:47

Het kabinet heeft de stikstofkwestie jaren voor zich uitgeschoven. Pas toen Nederland volledig op slot dreigde te gaan kwam het besef: er moet wat gebeuren. De dames en heren politici in Den Haag kregen het probleem niet opgelost, dus werd het op het bordje van de Groningse pensionado Johan Remkes gelegd.

De boeren zaten afgelopen week aan de buis gekluisterd; stikstofbobo Johan Remkes presenteerde zijn langverwachte rapport. Wezenlijk stond er weinig nieuws in. Toch leek heel Nederland tevreden, zelfs de boeren konden zijn heldere taal waarderen.
Hoe kan het dat de ministers op de posten landbouw en stikstof – Henk Staghouwer (ChristenUnie) en Christianne van der Wal (VVD) – geen grote stappen konden zetten om het stikstofprobleem op te lossen?

Landbouwminister Staghouwer gooide begin september het bijltje er bij neer. Henk ging en Piet kwam. Minister Piet Adema ontbeet deze week al met een groepje boeren op het Catshuis, de komende weken gaat hij op tournee over het platteland om boeren en boerinnen te overtuigen van de kabinetsplannen. Daar gaat hij nog een hele kluif aan hebben, de boeren geven volgens een onderzoek van landbouworganisatie LTO Nederland aan er geen vertrouwen in te hebben dat de denklijn van Remkes gaat worden overgenomen door Rutte IV.
Het ziet er niet naar uit dat het vertrouwen in de overheid vanuit het platteland makkelijk is te herstellen, de kersverse landbouwminister kan zijn mouwen opstropen.

Vanavond om 22.10 uur bij PowNed op NPO2: De Hofbar! 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers