Republikeinse krant uit 1890 steunt voor het eerst Democraat
Buitenland

Republikeinse krant uit 1890 steunt voor het eerst Democraat.

The Arizona Republic, een 126 jaar oude Republikeinse krant, steunt voor het eerst sinds haar oprichting niet de Republikeinse, maar de Democratische presidentskandidaat. "Donald Trump is niet gekwalificeerd om president te worden", zo luidt de uitleg voor de bijzondere ommezwaai. 

De hoofdredacteur legt de keuze uit in de krant. "Sinds The Arizona Republic begon te publiceren in 1890 hebben we nog nooit een Democraat gesteund boven een Republikein. Nooit", citeert het AD

"Dit laat een diepe filosofische waardering zien voor de conservatieve idealen en de Republikeinse principes", vervolgt hij. "Maar de Republikeinse kandidaat voor 2016 is niet conservatief en hij is niet gekwalificeerd. Dat is waarom voor de eerste keer in onze geschiedenis The Arizona Republic een Democraat zal steunen voor het presidentschap."

Amerika heeft een koel hoofd nodig, zo vindt de krantenchef, iemand die nadenkt alvorens te handelen. "Hillary Clinton begrijpt dit. Donald Trump niet. Clinton heeft het temperament en de ervaring om president te zijn. Donald Trump niet."

Hoewel Hillary volgens de krant ook haar fouten heeft, spreekt de hoofdredacteur zijn waardering uit voor het feit dat Clinton jarenlang intens onderzoek heeft doorstaan. Dat zou veel politici niet lukken. "The Arizona Republic steunt Hillary Clinton voor het presidentschap", zo eindigt het. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →