1/3 NL'ers bang voor bijen

1/3 NL'ers bang voor bijen 

20 mei 2022 - 10:09

Bijen. Een groep van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen, zijn vooral bekend om de honing die de honingbij maakt. Ze verschillen van de meeste andere vliesvleugeligen door het dieet van nectar en stuifmeel dat ze volgen en zijn belangrijk vanwege het bestuiven van vele planten en bloesems. Daarnaast houden ze van rust en zullen ze bij dreiging eerder wegvliegen dan steken. Vandaag is het ook nog eens een keer Wereld Bijendag, hoera!

Maar wat blijkt? Onderzoek laat zien dat liefst eenderde van alle Nederlanders DOODSBANG is voor BIJEN, maar volgens de Bijenstichting is daar helemaal geen reden voor. U moet niet zo'n schijterd zijn en wilde bijen juist lokken naar tuin of balkon. De angst voor bijen blijkt uit een onderzoek dat de Bijenstichting heeft laten doen.

Uit dat onderzoek komt ook naar voren dat twee op de drie Nederlanders het verschil tussen een wilde bij en een honingbij niet kent. Met de wilde bijen gaat het niet goed. Van de 359 soorten is 55 procent bijna of helemaal uitgestorven.

Veel Nederlanders weten wel dat bijen belangrijk zijn voor het ecosysteem en voor de voedselvoorziening, maar ze weten niet wat ze kunnen doen om de soort te helpen. Daarom raadt de Bijenstichting aan om biologische zaden, planten en bollen te gebruiken in de tuin. Vinden de bijen leuk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml