140 stoelovernachtingen in Ter Apel

140 stoelovernachtingen in Ter Apel 

08 juni 2022 - 10:42

Het was afgelopen nacht weer eens raak in aanmeldcentrum Ter Apel: circa 140 mensen voor wie in het aanmeldcentrum geen slaapplek meer beschikbaar was, hebben afgelopen nacht doorgebracht op stoelen in de wachtruimte.

Het COA gaf gisteravond al aan dat er voor zeker honderd mensen weliswaar een stoel, maar geen bed was. Ter Apel worstelt al tijden met grote drukte omdat gemeenten geen gratis huizen ter beschikking stellen de doorstroom van vergunninghouders vanuit opvanglocaties naar woningen stagneert.

Dat het in de nacht van dinsdag op woensdag, en ook al eerder afgelopen week, opnieuw te druk was in Ter Apel, gebeurde ondanks maatregelen die van kracht zijn. Vorige week dinsdag kondigde staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel aan dat veiligheidsregio's bij toerbeurt twee weken lang crisisnoodopvang gaan verzorgen voor zeshonderd asielzoekers, maar volgens de woordvoerder van het COA zijn die zeshonderd plekken niet allemaal vrijgekomen.

Hoeveel plekken er nog missen van die zeshonderd weet hij niet precies. Maar de plekken die er wel zijn gekomen, zitten vol: "Het is gewoon nog niet genoeg." Voor de komende dagen verwacht de woordvoerder dat het opnieuw heel druk zal zijn. Wat dat betekent, is nu echter nog niet te zeggen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml