15 Russische kinderen verdronken
Buitenland

15 Russische kinderen verdronken.

Bij een storm in het West-Russische Karelië zijn tenminste vijftien kinderen omgekomen. In totaal zaten 47 kinderen en vier volwassenen in de bootjes en op het vlot die door het noodweer werden overvallen.

De overleden kinderen leefden volgens Aleksandr Khudilaynen, leider van de Republiek van Karelië, in een illegaal tentenkamp nabij het Meer van Syamozero. "De boottrip startte bij het kamp, dat is opgezet door een commerciële organisatie", aldus Khudilaynen. Het zou al noodweer geweest zijn toen het gezelschap het meer op ging.

Door harde wind en "golven van anderhalf tot twee meter hoog" sloegen de bootjes en het vlot om. Overlevenden hebben volgens Khudilaynen "bijna 24 uur" op het eiland waar ze aanspoelden doorgebracht. Eén meisje zou op eigen kracht de oever van het meer hebben gehaald en om hulp hebben gevraagd.

Van de overleden kinderen zouden sommigen wezen zijn en anderen uit een problematisch gezin komen. Aan de families die een kind zijn verloren is een schadevergoeding van 1 miljoen roebels (ruim 13.000 euro) beloofd, meldt Russia Today.

Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten