19-jarige hacker stal naaktfoto's van meisjes
Binnenland

19-jarige hacker stal naaktfoto's van meisjes.

Een 19-jarige jongeman uit de gemeente Sluis is dinsdagochtend door de politie in de kraag gevat omdat hij er een sport van maakte om naaktfoto’s van meisjes en jonge vrouwen uit zijn omgeving te verzamelen.

Dit deed hij door in te breken op de iCloud-accounts van zijn slachtoffers, meldt de politie. Hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt is niet duidelijk. Trouwens, lekker slim om intieme kiekjes van jezelf in 'de cloud' te bewaren, maar goed. Hacken mag nou eenmaal niet en dus werd de man overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg, waar hij werd verhoord.

Uit groot onderzoek van de politie blijkt dat hij ook gamesites hackte en nepmails verstuurde. Op die manier probeerde hij wachtwoorden van zijn slachtoffers te achterhalen. Ook analyseerde hij de sociale media van zijn slachtoffers om achter wachtwoorden te kunnen komen.

Rest de vraag, waarom? Volgens de politie verklaarde hij dat hij tot zijn daden kwam vanwege 'psychische omstandigheden'. Een tikkeltje verward, dus. Overigens lijkt het er niet op dat Jan en alleman de foto's zomaar kunnen inzien, hij zou ook verklaard hebben dat de foto's alleen 'voor eigen gebruik' waren. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →