2 maanden blowverbod Amsterdam: 0 boetes

2 maanden blowverbod Amsterdam: 0 boetes 

25 juli 2023 - 15:16

Is dat even jammer! Het blowverbod in het centrum van Amsterdam is nog steeds geen gouden melkkoe gebleken voor de gemeente. In zo'n twee maanden tijd na het ingaan van het blowverbod in de oude binnenstad van Amsterdam zijn er welgeteld 0 (nul) boetes uitgedeeld.

Het blowverbod, dat vanzelfsprekend inhoudt dat het verboden is om op straat een jonko te paffen, ging op 25 mei dit jaar in. Als iemand er toch eentje opsteekt, kan een boete van 100 euro volgen.

Zowel agenten als handhavers mogen die uitschrijven. De boete volgt echter pas als niet geluisterd wordt naar een eerste waarschuwing en aan die waarschuwingen wordt dus gehoor gegeven. "Mensen worden eerst gewaarschuwd en maken hun joint dan gewoon uit", aldus een woordvoerster van Halsema. Joh, hadden wij nou niet verwacht.

Met andere woorden, iedereen staat nog steeds lekker te paffen maar maakt dan gewoon zijn of haar joint uit. Tot zover het eventuele nut van het verbod dat onderdeel was van een vorig jaar aangekondigd pakket aan drammende maatregelen dat de zogenaamde drukte en overlast op de Wallen moest tegengaan. Halsema en co vonden dat bewoners van de oude binnenstad structureel en buitensporig veel last hebben van de drukte en overlast door massatoerisme en drugsgebruik op straat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml