2 miljoen geboden voor sluiting kolencentrale
Binnenland

2 miljoen geboden voor sluiting kolencentrale.

De gemeente Amsterdam en energieleverancier Vandebron willen heel graag de kolencentrale Hemweg sluiten. Vandebron, dat zich richt op groene energie, heeft één miljoen euro geboden om de kolencentrale te kopen. De gemeente Amsterdam is nu bereid eenzelfde bedrag daarbovenop te doen.

"Vandebron wil #Hemweg! Daarom hebben wij Nuon €1.000.000,- geboden voor de Hemweg kolencentrale in Amsterdam", zo is op de website van Vandebron te lezen. De Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho (duurzaamheid) ziet deze PR-actie wel zitten en heeft besloten dit bod te matchen.

Choho: "Het drastisch terugbrengen van de CO2-uitstoot en andere luchtvervuiling is goed voor het klimaat en de gezondheid van Amsterdammers. Ook ik ben daarom altijd voorstander geweest van het sluiten van de kolencentrale, met oog voor de belangen van de werknemers van de centrale."

Nuon heeft 'nee' gezegd tegen het oorspronkelijke bod van Vandebron, maar staat wel open voor sluiting van de centrale als er een goede regeling komt voor de tweehonderd werknemers die hierdoor op straat komen te staan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →