'2016 mogelijk natste jaar OOIT'
Binnenland

'2016 mogelijk natste jaar OOIT'.

Het jaar 2016 kan het natste jaar ooit worden. In De Bilt viel nu al 530 millimeter nattigheid, terwijl dit normaal slechts 360 millimeter is. Alleen in het jaar 1998 waren de eerste zes maanden nog natter. 

Dat meldt het Parool op basis van cijfers van Weeronline. Het Zuiden kreeg nog meer water te verstouwen. "Het zuiden heeft zelfs een recordnatte eerste helft gehad. Dat komt vooral door de zware plensbuien die we hebben gehad aan de start van de zomer", aldus een woordvoerder. 

Zo viel in Maastricht 549 millimeter, een record sinds 1906. In Rotterdam regende het op 20 juni zelfs 14,5 uur aan één stuk door. Terschelling daarentegen, bleef relatief droog. Daar viel 332 millimeter regen tegen 299 normaal. 

Ondanks deze nattigheid, is dit jaar tot nu toe wel relatief warm en zonnig. In De Bilt scheen de zon met 877 uur iets langer dan de gemiddelde 839 uur.

Hoewel de regen wat weg heeft van tropische hoosbuien, wordt er nog steeds lekker oud-Hollands gezeken op het weer. En dat is nergens voor nodig, vindt Gerrit: 

Alle artikelen geladen. Overzicht →